Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

torba yasada çıktı ve onaylandı.1.6 motor sınırı kalktı ama bu çokda avantaj değil çok az 2000 ve üzeri motor 200 bin in altında yalnızca hibrit araçlarda avantaj büyük 1 ocak ta uygulama başlıyor.Yalnız uygulama ilgili yürürlülük maddesinde çok eksik var sanırsam yönetmelik ve genelgelerle konu açıklanacak

Valla şu konuyu gördükçe sinirim bozuluyor.

Daha düne kadar araba bulmakta zorlanan bizler tam seçeneğimiz arttı derken bazı şerefsizler yüzünden tek pozitif hakkımızdan da olduk.

Valla hocam cok dogru yazmissin tam her markada 1.6 motor secenegi artarken boyle olmasi cidden cok kotu oldu. Yanarim ki o kadar suistimal eden insanlar catir catir aldilar araba ben yuzde 84 oranimla kaldim ortada Zaman olsa ugrasip 90 yapmayaca calisirdim ancak zaman yok

@egemmm

Adam nefes zor alıyor nefes!! Şükür Şükür Şükür! NET.
200.000 TL lik araç neye yetmiyor bana onu bi söyler misin?

Kimisi var altına bez alacak parası yok kimisi var sonda ile gezmek zorunda vs vs vs, bazıları neymiş "BEN ENGELLİYİM" diye geziyor ortalıkta kardeşi %98 engelli araç almışlar ben "%52 engelliyim kendime nasıl araç alırım derdinde. "Neden" diyorum "araba var işte," "olsun bi tane daha olsun" diyor..

Son düzenleme:
sende vermişler az da olsa vermişler diyenlerdensin engelli olanın ille de maddi durumu kötü mü olmalı parası varsa parasını kullansın değil mi devletin engellilere verdiği bu hakkın devlette maliyeti makam araçlarının(ki harcırahlardan ve bedellerinin 100 de 1 i bile değil)yakıt masraflarının 10 da 1 i bile değil.

Üstelik bu bir zamanlar doğu ve güneydoğuda peynir ekmek dağıtır gibi %90 rapor vermelerine rağmen gerçekleşen rakamlar bu sayı ilerleyen senelerde azalacaktır. Ben anneme(8 kardeşiz ilk arabamı almadan pazar vb yerlerde ömrümüz oldukça götüreceğime söz verdim en az 20 yıldır da bunu gerçekleştirdim annem yaşlanıp gözleri zor görünce rapor aldım ve araba aldım ben ortalama araba alacakken annem durumun varsa en iyisini al dedi maddi durumun varken daha iyisini istemek suç mu günah mı

Yasa meclisten geçti. Futbolcular yüzde 15 vergi ödemeye devam edecek. Gelir Vergi Kanunu'nun geçici 72. maddesine göre; devletin sadece Valbuena, Pepe ve Gomis'ten yıllık kaybı 10 milyon TL... Biz engellilere verilen vergi indiriminden kaç tl kaybediyordur devlet? Neyse helali hoş olsun valbuena vs zaten muhtac cocuklardı bu vergi istisnası ile çoluguna cocuguna 2 simit götürür.

abiler şimdi 200.000 tl dıyorya sınır mesela araba 230.000 fırma 200,000 verırse alabılıyoruz mu ? yoksa başka şartları varmı vergısız 90,000 gecerlı mı

Eurest

onu onu diyene söyleyeceksin arkadaş,bende bi tane dahi araç yok,
suistimal önü kesme bahanesiyle hak kesilmez,Saçma sapan memleketi yiyip bitirenlere birazda ses yükseltin.
Bu kadar yandaşlık olmaz olamaz.her kim varsa benim hakkımı yiyen ve onların savunuculuğunu yapan hakkımı helal etmiyorum seçenede

Hakkı Ocak Şubat ayında dolacak arkadaşlar ssang yong rexton. Subaru forester dizel. Kia sportage ve hyundai tuscon düşünebilir ama 7-9 litre mazota güç yeterse tabi. Yolum bozuk çamur kar dik vs diyorsanız düşünün. Rexton 7 kişilik ayrıca.

Döviz artışından dolayı 2018 modeller bu paralara (200.000 TL) ye alınamaz sonrasında.

Arkadaşlar 200 bin üstü araçların farkını ödeyip alabiliyoruzmu . Kesin nasıl öğrenebiliriz.

Beyler 2.0 motoru var diye saçma salak arabalara para vermeyin.

uzun uzun araştırdım yılbaşından sonra alınabilecek en iyi araç bence rav 4 dür. 2.5 motor olmasına rağmen hibrit olduğu için5.1 litre karma tüketimi vardır ve fabrika verilerine çok yakın fiili tüketimi vatdır.sürekli b4 çekerdir.Kampanyalı fiyatı 197 bin le 152 bin arasındadır.Vergisiz fiyatı 100 bin olanlar%100 100 binin üzeri %110 ötv uygulamalıdır.Benim temmuzda doluyor temmuzda eğer 200 bin in üzerini ödeyerek alabilinirse 235 bin liği yoksa 197 bin liği alacağım yada Ocağı bekleyip yeniden değerlendirme artışını bekliyeceğim

Arkadaşlar 200 bının ustunu tamamlama dıye bıse yk. 201 ıse o aracı otv muafıyetlı alamazsınız. 200 bıne kdr arac otv sız alınabılır. Yanı en yuksek 200 bınlık aracı 125 bıne alınabılır. En fzla 75 bın fayda az gıbı gorunmeyebılır lakın sıfır 200 bınlık aracı 125 bıne alırken aynı aracın az kullanılmışını da ztn 150-160 a almak pekala mumkun oldugundan yasanın bu halı ıle sıfır araca bınmek avantajı olacak.
Tercıhler ıyı yapılmalı zıra en az 5 yıl sure var.

Ben 2.0 motora cok takılmamak gerektıgını dusunuyorum.
1.6 motor olup ck daha donanımlı ve kalıtelı araclar var. Subaru ssanyong fln yazmış bazı arkadaslar o aracları aldıktan 2 yıl snra satacak ımkanınız olsa aldıgınız paraya satamazsınız hele kı 5 yıl snra ck daha zor.

Kuga-qasqai-peugeot-xtrail-tıguaın-kodiag
Passat-a3-volvo-megane-opel-golf gıbı secenekler mevcuttur.

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL

TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SERİ NO: 3)

MADDE 1 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;

a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan 1600 cm³ veya altında motor silindir hacmine sahip ibareleri motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dâhil bedeli 200.000 TL'nin altında olan şeklinde değiştirilmiştir.

b) (II/C/1.5) bölümünün dokuzuncu paragrafından sonra gelmek üzere aşağıdaki paragraf eklenmiştir.

"ÖTV Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri kapsamında iktisap edilebilecek aynı Kanuna ekli 87.03 G.T.İ.P. numarasında yer alan taşıtlara ilişkin bedelin üst sınırı, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır. Hesaplanan tutarın 100 lirayı aşmayan kesirleri dikkate alınmaz. Bakanlar Kurulu, bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkilidir."

MADDE 2 Aynı Tebliğin (II/C/5.1) bölümünün ikinci paragrafından sonra gelmek üzere aşağıdaki paragraf eklenmiştir.

"Gümrük Kanununun 167 nci maddesinin (12) numaralı fıkrasının (a) bendi uyarınca malul ve engellilerin kullanımına mahsus eşya gümrük vergilerinden muaftır. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendinde yer alan parantez içi hükümle, aynı Kanuna ekli 87.03 G.T.İ.P. numarasında "Diğerleri" satırı altında yer alan taşıtlardan, özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi dahil gümrük vergilerine ilişkin istisna uygulanmaması durumunda belirlenecek gümrüklenmiş değeri 200.000 TL'yi (söz konusu tutar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır) aşanlar ithalat istisnasından hariç tutulmuştur. Buna göre, bu istisna kapsamında, bedeli söz konusu tutarın altında olan taşıtların iktisap edilmesi mümkündür. Gümrüklenmiş değeri, bu şekilde belirlenen tutarı aşan taşıt ithal etmek isteyen malul veya engellilerce, ilgili gümrük idaresine özel tüketim vergisinin beyan edilip ödenmesi gerekir.

MADDE 3 Bu Tebliğ 1/1/2018 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 Bu Tebliğ hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/12/20171227-18.htm

Gümrüklenmiş değeri, bu şekilde belirlenen tutarı aşan taşıt ithal etmek isteyen malul veya engellilerce, ilgili gümrük idaresine özel tüketim vergisinin beyan edilip ödenmesi gerekir.

Tam açıklanabilirmi

Fth0088

Ben kanunu o kadar okudum 201 olan alınmayacak diye bir ibareye rastlamadım daha öncede benzer bir şey olmadı siz nerden 101 olmaz diyebilecek bilgiye sahip oldunuz belki sizin dediğiniz gibi olacak ama şimdi görünen 200 bin ve altı araç fiyatın dan ötv indirimi uygulanacak bunla ilgili maliye bakanlığınca genelge ve özelgeler çıkacaktır.O zaman net söyleriz.Hesabınızda yanlış çünkü vergi oranı %100 uygulananda ötv siz kdv li fiyatı 118 olacaktır
yukarıdaki araçlar haricinde bir çok 4 çeker araçö alım fırsatı vardır Subaru nissan gibi

Mynet Haberi Müjde olarak vermiş :(
Sanki daha önce alıyorlardıda şimdi hiç almayacaklarmış gibi ulan olan hakkımız elimizden aldılar bide reklam boyutundalar.

kXqgdJ.jpg
[/URL][/IMG]

Engellilerin taşıt alımında ÖTV istisnasına 200 bin lira sınırı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

5 yıl önce otomatik araç kullanabilir engelli raporumla aracımı aldım şimdi ise aynı raporla araç alamadığım gibi yeni aldığım raporumu da kabul etmediler, anlayamamış maliye raporda yazılanları açık tanı konulmalıymış, doktor bulundursunlar bari maliyede, sinir geldi vazgeçmek üzereyim, doktorların afrası tafrası da ayrı bir sıkıntı. Gün geçtikçe işler kolaylaşır zorlaşmaz böyle.. Ya sabır diye diye ömrümüz geçiyor..

Benimde aklıma yatıyor bu rav 4 hibrit
Lakin 5 sene sonra satarken sıkıntı yaşarmıyım
Bu çok düşündürüyor
Bu arada kullandığım araç TİGUAN crom edition
100 km de ortalama 8 litreyi geçiyor
Nisan 15 de 5 yıl doluyor
Anca 4.5 yılda 21000 km yapabildim
Çok yakıyor diye fazla kullanamadım
Satıp az yakan iyi bir suv almayı düşünüyorum
200 bin lirayı geçmeyen

Son düzenleme:
Kanun 201 olmaz dıye yazmaz ztn kanunların yazılış teknıklerı vardır. Yukarıda arkadaş ılgılı kanun maddesındekı degısıklıği de yazmış. Her turlu vergı dahil 200 bıne kadar dıye açıkça belırtılmış ztn. Bunun tartışılacak yanı yok.199999 a kdr arac alınabılır.

Hesaplama da ne yanlıs anlamadım.
200 bınlık 1.6 cc %60 otv uzerınden hesap yaptım ve bu arac ıcın 125 bın odemek gerekecektır. 1-2 bın aşagı yukarı oynar.

Hesap net 105.900*1.60*1.18=199.940
Yanı 105900*1.18 yaklasık 125 bın eder

Eger aracın otv sı %100 ıse aracın vergısız fıyatı 84800 ü gecemez ve bu arac kdv ıle bırlıkte 100 bın eder.

2000cc vergısız 84800 lıste fıyatlı arac tbı kı bı elın parmagı. 1600 cc de ıse secenek ck daha fzla nıssan kuga xtraıl opel skoda tıguaın vs

İlla 4*4 olacak dıye de bıse yok ztn. Benım açımdan en azından oyle bı ıhtıyac yok bız babama 5 kasa aldık yasa cıkmadan 5 yıl snra da ımkan olursa bugunun imkanları dahılınde bı secım yapacagız. Şuan bmw almasaydık yanı yasa erken cıkmıs olsaydı kuga veya qasgaı alırdık belkı de passat. 5 yıl snra aynı seceneklerımız olursa ne ala derım.
Yanı hala secenek cok şuan ıcın ama premıeum marka ve model araclar ve 2000 cc 4*4 hayal gıbı

4.5 yıl da 21 bın km yapıyorsanız sızın dızel araca ıhtıyacınız yok demektır ztn😀
Yıllık ort 5000 km bıle degıl.
Bugunun hesabı ile Yıl da 5000 desek sızın 8 lt 45 kr etse yıllık 2250 tl yakıt gıderınız

Ee dızel arac yakmayacak mı benım a3 dızel
7-8 lerde yakıyor hadı dıyelım dızel dedık 6 lt yakan bı arac 30 kr eder yıllık 1500 tl

Dızelın bakım masrafı yıpranması ve alırken de daha pahalı olması hatta kaskosunun pahalı olması dıkkate alınırsa sız zarar etmemıssınız emın olun. Bıde surus keyfı benzınlının bambaşka.

5.5 yıl 50 bın km yaptım dızel aracımla
Benzınlı olsa daha avantajlıydım.

Ha yıl ıcınde 10 bınden fzla dersenız o zmn dızelın avantajı olur. Dızelın bızım ulkedekı guzel tarafı bı kere verıyoruz fzla para psıkolojık olarak rahatlıyoruz😀

Çok güzel açıklamışsınız tebrik ederim
Yalnız benim almayı düşündüğüm araç dizel değil hibrit
Bu konuda düşünceniz nedir?
Teşekkürler

@[FONT=sans-serif]ELİFPINAR [/FONT]vakit kaybetmeden maliyeden sorumlu vali yardımcısı ile görüş.

Ne hikmetse bütün yollar Toyotaya çıkmaya başladı sanki bazı şeyler Adrese teslim Toyota için yapılmış hissi uyanmaya başladı

Serkal

aynen bende bu satırı merak ediyorum. 200bini geçerse aradaki farkın mi ötv si ödeniyor acaba?

Bazı arkadaşlarda bazı arabaların avantajını hiç kavrayamamış. Herkes senin gibi asfalt yoldamı sürüyor. Ssang yong rexton vs sadece 4 çeker değil 4L yani ağır devir arazi vitesli araçlardır. Suzuki jimny ve rextonda var bu sistem ucuz araç olarak. Pickup 4x4 lerin hepsinde 4L var. Lux araçların çoğundada var discovery x5-6 mercedes G serisi vs. Karda buzda çamurda dağ başında yaylada çok dik rampada kullanımda 4L şart. Bu tarz kullanıma ihtiyacı olanlar için büyük fırsat. Adam köy meydanına bırakır 2 çekeri evine yürür bize o yol uzun gelir 4L varsa kapıya kadar gidersin merdiven genişse Merdiven bile Çıkar 4L olan araba :)

Arkadaşım hala sadece 1600 motor hesaplıyorsun 2500 motor rav 4 hibrit i hesapla basmakalıp hesaplarının yanlış olduğunu göreceksin şu kanunların yazılış şeklini söylede öğrenelim. Kanunlar açık bir dille yazılmalıdır. Yalnızca anayasa ayrıntılı yazılmaz ki bizim anayasamız bu kurala uymaz. Yasa tekniğine uymayan bu yasa ve bunun gibi yasalar ilgili bakanlıklarca yasaya ters düşmemek kaydıyla genelgeler ve tebliğlerle açıklanır.

sincekara
4,5 yılda 21 bin km mi yaptın ? 😱

O tip araçlar için 8 lt çok iyi zaten.
Eğer yılda 5-6 bin km yapıyorsan zaten benzinli al, tabi dizelle fark varsa.
1400 kilo ve üzeri araçlarda çok fazla ekonomi bekleme.

Üst Alt