Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

en sevindiğim olay motor silindir hacmi gözetmeksizin istisna kapsamına alınacak olması kısmı :)

-Engelliler için ÖTV muafiyeti, hesaplanması gereken ÖTV ile diğer her türlü vergiler dahil bedeli 200 bin lirayı aşmayan araçlar için uygulanacak ve motor silindir hacmine bakılmaksızın bu araçlar istisna kapsamına alınacak.

Kaynak: "Torba kanun" neler getiriyor? - Bloomberg HT

Son düzenleme:
tanerbudak

Merhaba ama kaynağınız nedir bunu söylerken. sadece blomberg ht de 200.000 TL demiş onun dışında hepsi 70.000 demiş alın linkleri https://www.ntv.com.tr/galeri/ekono...GmkEYZ2CIUymfzeaqau-gA/6wbHY4a93EadUBO7JpiT7Q https://haber.com/hukumetten-engelliye-son-dakika-otvsiz-arac-engeli-15684/ ve bunun gibi birçok yerde aynı şey yazıyor. siz hangi bilgiye göre haberlere itibar etmeyin diyorsunuz.

Mr.Şahbaz
birtek burdaki haberimi görüyorsunuz heryerde 70.000 tl nin altındaki araçlar yazıyor. son dakika hükümet hak gaspetti

kanun maddesinde 200.000 tl yazıyor. çıkan haberlere itibar etmeyin.[/QUOTE] onca gazetede haberlerde çıkana mı inacagız size mi heryerde 70.000 TL İLE SINIRLANDI yazıyor. bir tek blombergte 200.000 yazıyor.

Cancan0666

Bende ankaradayım hangi aracı kaça ve hangi bayiden aldınız acaba, bende araştırıyorum qq

o zaman kaç tl ödenecek mesela 200 bin tl lik araca? yada 150 binlik araca?

abdullah_1982_1905

genel kurul da görüşmeleri kelimesi kelimesine dinledim. kanun metnini okudular. son anda önerge verildi ve motor hacmi sınırlaması olmaksızın 200.000 tl lik araçlar alınabilecek. ayrıca tbmm sitesinden o günün tutanaklarını bulup okuyabilirsiniz. kaynak soruyorsun ya : Milletvekili Ahmet özdemir, akp grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Maliye Bqakanı Naci Ağbal kaynak olarak yeterli mi.

bizzat kendileri ile görüşüldü defalarca. siz siteyi takip etmemişsiniz ki kaynak soruyorsunuz. o günlerde çok görüşmeler yaptık. resmi gazetede yayınlanınca anlarsınız kaynağı.sizin yazdığınız linkler zaten eski haberler.

Merhaba;
Kabul edilen kanuna ait meclis kaydı aşağıdaki şekildedir.

https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k7061.html

MADDE 72- 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentlerinin parantez içi hükümlerinde yer alan motor silindir hacmi 1.600 cm³ü aşanlar ibaresi hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 200.000 TL yi aşanlar şeklinde, (6) numaralı bendinin köşeli parantez içi hükmünde yer alan ile (7) numaralı fıkrası ibaresi ve (7) numaralı fıkrası kapsamında ithal edilen eşya ile (12) numaralı fıkrasının (a) bendi kapsamında ithal edilen bu Kanuna ekli (II) sayılı listenin 87.03 G.T.İ.P numarasında-Diğerleri satırı altında yer alan mallardan özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi dahil gümrük vergilerine ilişkin istisna uygulanmaması durumunda belirlenecek gümrüklenmiş değeri 200.000 TL yi aşanlar şeklinde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
Birinci fıkranın; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan tutarlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır. Hesaplanan tutarın 100 lirayı aşmayan kesirleri dikkate alınmaz. Bakanlar Kurulu, bu şekilde tespit edilen tutarı %50 sine kadar artırmaya yetkilidir.

acaba resmi gazetede yayınlanınca mı yürürlüğe girecek, yoksa 1 ocak itibariyle mi ?

[SIZE=2][FONT=arial]Düzenleme ile 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri aşağıdaki şekilde oldu.[/FONT][/SIZE]

a) 87.03 (hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 200.000 TL'yi aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, engellilik oranı % 90 veya daha fazla olan malûl ve engelliler tarafından, [SUP](1)

[/SUP]c) 87.03 (hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 200.000 TL'yi aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından, [SUP](1)(2)[/SUP]

Cumhurbaşkanı onayına gitmeden en azından ÖTV istisnası yanına KDV istisnası eklenebilirmi acaba veya 1600 cc nin istisnası herşey dahil üst limit 200.000 bin , 2000cc üstü için 300.000 bin (bakanlar kurulu %50 artırılabilir) düzeltilmesi en azından kaybolan hakkın en azından biraz telafisi mümkün olur

Bence hiç bi şey beklemeyin.
Ayağına taş değmeğince kimse halden anlamaz.

durup durup sövüyorum arkadaş...şu ötv denen zıkkımı tüm halktan kaldırsınlar.
200bin sınırlaması yapmadan önce keşke marka marka dizel otomatik kavramını araştırsalardı.
kendileri saltanat içindeler en lüks en pahalı neredeyse ordalar,bize uygulanan ötv indirimi battı gözlerine.
benim gözüme de tüm halkın verdiği ötv batıyor.silindir hacmiymiş oymuyş buymuş, ben dizel otomatik kavramına bakıyorum ve silindir kalmış olmasına sevinip alkış tutamıyorum bu hak yiyicilere.

işlerine gelince referandum diyorlar halka soralım diyorlar
sözde demokrat takılıyorlar,hiç görülmeyen demokrasi ve adaleti var gösteriyorlar.

Madem halk kararı..sorsaydınız bizlere

illaki suistimal önü kesmek maksat,başkasında gördüğün aracın ötvsini hem engelliden hemde direksiyondaki vatandaştan al.

Bizler aldığımız araçları kullanmaya yetkin aile bireylerini ruhsata işletmeye hazırız.

3 aralık engelliler günü kokteylinde eyyy engelli kardeşlerim diye utanmadan konuşacak menfaatimizi gözettiğinizi süt dökmüş kedi edasıyla dile getireceksiniz.

[SIZE=4]YE-Mİ-YO-RUZ[/SIZE]

Engellileri bi tarafına takmıyor bu hükümet hep sözde hep evrak üzerinde...

sevgi pıtırcıkları engellilerle el ele fotoğraf çektirdiler,tebriklerde bulundular falan filan.Yahu hangi yüzle bir şey olmamış hakkımızı gasp etmemiş gibi davranabiliyorlar anlamıyorum arkadaş.

Yakında insanların kullandığı akülü tekerlekli sandalyeye de ötv getirir bunlar.
ki zaten onunda 3/2 si vergi

Torba yasa resmi gazetede yayınlanmış. geçmiş olsun hepimize.

Bu hukumet halkı adına ne zaman iyi bişey yaptı ki ? Dün hastaneye gittik yemin ederim önunde 200 kişi olup sıra bekleyen vardı. Her alanda halkına zulum edıyorlar.

Torba yasa yürürlüğe girmiş bulunmakta haber sitelerinden okuduğum kadarıyla. Bu demek oluyor ki yeni yılda bu 200,000 TL'lik limite güncelleme gelecektir. Sizce yanlıs mı dusunuyorum ?

resmi gazetede 01.01.2018de yürürlüğe girecek diyor galiba bu ocakda fiyat değerlemesi olmayacak.

@tanerbudak çok ihtiyaçları var,yoksa yediklerini içtiklerini nasıl kapatacaklar.İhtişam yetmiyor para yetmiyor bu insanlara.İnşallah bir daha ki seçimde mevcut yönetim değişirse bu yasanın iptali gerçekleşir.İnsan haklarına aykırı bir durum bu.Sabırla bekleyeceğiz...Allah kul hakkı yeyip Müslümanım diyenin değil,sabırla bekleyip kalben inancı yaşayanların yanında. olacaktır.

Ek olarak sormak istiyorum,4 aralıkta gidebildiniz mi saraya

@egemmm onlara kalsa hastahanelerde kuyruk dönemini bitirdiler.
Ne yazık ki şuan engelli raporunda yaşanan formalite koşuşturmaca dan,hastahanelerdeki uzayıp giden kuyruklardan,sabahım 5inde gidip sıra alma çilesinden (ki o da şanslıysanız) randevulu sistemde 2 haftadan aşağı süre atılmadığından haberleri yok.

Her şey onlara güzel...Ama olsun onlar yol yaptı.

Ben hakkımı hiç bir şekilde helal etmiyorum etmeyeceğim de.

sağlıklta kuyruğa girme derdi bitti diyorlardı.
belki kuyruk yok ama haftalar sonraya anca randevu alabiliyorsunuz.
görüntülü tarama vs lazımsa aylar sonraya gün veriliyor.
o arada ölseniz kalsanız kimsenin umrunda değil.

eğitimde olduğu gibi sağlıkta da akp nin politikaları çöktü....

webtime

maalesef bu yasa o parti bu parti meselesi değil. engellemek isteyen parti engellerdi bu yasanın çıkmasını.
ayrıca külliyeye gidemedik maalesef. çünkü küçük çapta bir katılım oalcak dendi.

Günaydın herkese,

Bugüne kadar oylamalarda muhalefetten 5 kişi girse iktidar 6 kişi girdi. Yani iktidarın yasa tasarısının başka partilerin de ortak edilmesi ironi olsa gerek. Kaldı ki artık mecliste yalnız da değiller. 123.000 ile başlayıp 200.000 ile bitmesinde muhalefetin katkısının olmaması zor gibi.

Bu arada ehliyetimin değişmesi için herbir doktor için 50tl alınması, kurula girilecekse de 200tl alınması ve bunun devlet hastanesinde yapılmasi sağlıkta reformun bir parçası olsa gerek!! Kurula girenlerin tamamının da engelli olduğu düşünülürse, alın size engelli ayrımcılığı, en negatifinden hem de...

Yasanın geçmemesi için ilgili yerlete ulaşan ve mücadele eden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Son olarak hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz...

tanerbudak

sizin cok emeğiniz gecti taner bey saygısız algılamayın ama bu soylediğiniz tamamen asılsın cogunluk olsa ne olacak ki bugune kadar akp nin meclise verip te geri donen bi yasa yada khk gordunuzmu taner bey siz bari yapmayın engelliler tamamen akp magdurudur net

gercekten o partı bu partı degıl demelerı ayıp, saraay gitmek için ugrasanlar böle diyebilir ama bu doğru değil.

bu kuralı ıktıdar degıstırmıstır. bu 2+2 4 tur çarpıtmak ayıptır.

birde ayak üstü şark kurnazlığıda yaptılar, vergisiz hali 105bin çıkartmak yerine vergi hali 200 bin olarak çıkarttılar ki yarın birgün ötv arttırımı olduğunda otomatikman birçok araç daha kapsam dışına çıkacak :)

örnek:
x marka aracın vergisiz hali 105.000 TL + %60 ötv: 63.000 TL + %18 KDV: 30.240 TOPLAM: 198.240 TL
yarın birgün ötv 60 dan 65 e çıktığında ki (geldiklerinde ötv 15 di bildiğim kadarıyla şuan 60) yükselmemesi mümkün değil,
x marka araç 105.000 + %65 ÖTV: 68.250, %18 KDV: 31.185, TOPLAM: 204.435 TL yapar, hoop bu araçta çıktı sepetten.

akp her zamanki gibi cambaza bak oyunları ile motor sınırını kaldırdık diyerek birçok kişinin hakkını gasp etmiştir. Lafa gldimi engelliye hak tanımışlar mış mış.

soru; ortopedik engelli yeni yasa h sınıfı sürücü belgesine sahip kendi adına kayıtlı engel durumuna göre özel tertibatlı (otomatik vites) motor hacmi ötv kısıtlaması var mı yok mu ? verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Üst Alt