Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

_MUSTAFA

hayata zaten 1-0 geride başlıyoduk sanırsam devletimiz skoru az gördü 2 gol birden attı durumu 3-0 'a getirdi. Napalım kaderimiz çile çekmek..

suistimalciler yüzünden kurunun yanında yaş ta yandı malesef....

hakanylcn

ahmet özdemir bey çok ısrar etmiş bu konuda ama olmadı maalesef. c bendini kapsam dışına aldıramadık.

hakanylcn

burda suistimali engelleyen bir maddede yokki hocam... suistimal yapanlar yine yapacak ha bu sefer 250 bin liralık mercedes değilde 200 bin liralık alacaklar. Tüm mesele 50 bin liramı içindi yani diyesi geliyor insanın...

tsunami_

ALLAH'ım
Ümidimizi kaybettiğimizde, Hayat bizi 3-0 yenerken, İnsanlar bize farklı davranırken
Senin yazdığın
Kaderin,
Hayallerimizden daha güzel olduğunu hatırlat.

Herkes sessizliğe bürünmüş gibi. Hayırlı cumalar arkadaşlar. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

Hayırlı uğurlu olsun.
Geçen hafta vasi raporuna ek rapor almak(araç alım raporu) için mahkemeye başvurduk.Mahkeme bize 4 sayfalık şartname verdi ve şartnamedeki evrakları doldurup araç seçimi yapıp getirin dedi.70.000 TL altındaki araçlar yazıyo bunlardan seçim yapın diyor.Ayrıca kullanacak iki kişinin ehliyet fotokopisi isteniyor.
Böyle bir durumla karşılaşan varmıdır.Bilgisi olan bilgi verebilirse sevinirim.Bakırköy 7.sulh hukuk mahkemesi.

amiira
şu aşamada beklemekten başka çare yok. ama cımer e yazmak faydalı olacak diye düşünüyorum.

bilald
70.000 tl yi neresinden uydurmuş o hakim. söyleyin o hakime beni bir arasın şerefsiz.

Cnntürk haber yapmış engellilerin yasası çıktı diye vay penguen habercileri

tanerbudak şartnameyi bende duymuştum bu 2 oldu gördüğüm.. neler çıkaracaklar daha..Bizde geçen hafta proforma fatura ve sgk dan 1 yılda kaçkez hastaneye girdi çıktı dökümünü alarak, kaleme teslim ettik, dosya şu an hakimin önünde umarım bizdende istemezler bu şartnameyi...

dün, 3 haftalık beklemeden sonra araç teslim aldım, herhangi bir şartname istenmedi

Sınırı kaldırıp 1.000.000 Luk Araba alabilirsin diye yasa çıkarsalar ne olacak, Çıkıyor hakimin biri 70.000 tl nin Altındaki arabalardan alabilirsin diye Şartname imzalatıyor.Bu ne saçmalık senin görevin vasiyeti vermek ve ek karar için izin vermek sanane ENGELLİNİN ne kadarlık Araba Aldığı :(

Yasa 01.01.2018 den itibaren 200bin değil mi? Öyleyse komikmiş.

Ben bir önceki aracımı 8 sene tuttum elimde. Bu sefer 8 sene tutarsam sanırım a segmenti bir araç anca alabilirim 4 sene sonra.

200bin sınırı artışınıda euro yada millet vakil maaaş artış oranına endekslesinler bari ;)

Bu arada heyecanla bekliyorum makam araçlarının ve makam araçlarının şahsi işlerde kullanılmasınında sınırlandırılmasını.

ousenmez

Yapılamaz bence.Yurt dışından gelirken fatura kesiliyor bunlara ve devlet biliyor bunları.Audi A5 almak isteyen bir tanıdığın başından gçenler.Aynı renk ve özellikte iki araç var bayide.Biri 290bin diğeri 265bin.Tamamen aynı araç.Ama bayi kur euro ucuzken alınmış olan arabayı ucuza veriyor doğuş grubu.İlginç.

Hayırlı günler arkadaşlar silindir hacmi konusunda sınır kalktı mı acaba bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Gümrük mevzuatında bir değişiklik olmadı değil mi? Orada yine 1600 cc ve 3 yaş koşulu var?

Bana bak gonyalı yalancı gonyalı kör gonyalı... Yukarda Allah var demi ? Söyle bakem Vatan millet faydasınamı çıkıyor her yasa ? GDO lu pirinç gelir limana akpli için yasa çıkar 3. Köprü Orhangazi köprüsü Avrasya tüneli hep halk menfaatine yapıldıysa fiyat neden fahiş devlet niye zararda ? Günde 1 milyon ödeyip geçemiyor halk. Mücahit’ler Mütahit oldu hep imarlar onlar için çıktı arttı. Türk Telekom halk menfaatine satıldı dimi ? Halk menfaati için belediye başkanları a8 longa biniyor deelmi ? Cogu ulkede Başbakan Biner o araca. Sen trolsun bilmezsin cok hata yaptilar simdide duzeltmeye calisiyorlar. Dis politika NATO amerika Suriye Irak İşleri bitsin hepiniz tarih olacaksiniz. Şimdilik destek olucaz sonra sepet havası.

Elimizdeki hakları gasp eden siyasiler değil mi? Adam da onlara sitemini yazmış. Olan yanlışlara karşı düzelltikleri biziz. Kararları alan onlar biz hep faiz lobisine kızıyoruz. Neyse konusacak birşey de çok aslında, bizim genlerimizide var demekki bu semer bizim için artık kendimize yakıştırdığımız bir aksesur olmuş. Zaten bu yasadan sonra ak partiye oy verecek bir özürlü ve ailesi varsa acırım onların da aklına.

sincekara

Size katılıyorum.bu yasa tüm meclisin ahmaklığı ile cıktı. Gerekçesini de yazmıştım. Siyaset yapmayalım işimize bakalım.

Size katılıyorum.bu yasa tüm meclisin ahmaklığı ile cıktı. Gerekçesini de yazmıştım. Siyaset yapmayalım işimize bakalım.

siz akp liler ile surekli konusuyorsunuz hatta resepsiyona gitmeya calisiyorsunuz diye bunu yazmak en hafif tabiriyle ayip

chp, mhp hdp mi getirdi bu yasayi?

chp, mhp, hdp vekillerinin oylariyla mi gecti?

ülkenin 100 tane sorunu var ve akpliler buyuk bir uyaniklik yaparak hesaplamasi cok gariplesse bile vergili fiyati sinir yapmis. boyle olunca da kimsenin bir numarali sorunu engelliler 200 binin ustunde araba alsin olmaz

konular yasa, meclis, getiran iktidar partisi ama ne zaman magdur insanlar elestiri getirse ilk laf siyaset yapmayalim?

napalim, meclis ile, yasa ile ilgili, akpnin getirdigi kisitlama ile ilgili konusurken pilav tarifi mi vermeliyiz?

mesajimi kisisel algilamayin, size bir tepkim yok.
ama akp nin cikarttigi yasa icin tum meclisi suclamak ayiptir.
acaba gecmiste de bu parti olsaydi sizce bu arac hakki verilir miydi?

Niye siyaset yapmak günahmı terbiyesizlikmi ahlaksızlıkmı namussuzlukmu şerefsizlikmi ? Müslümanım diyen Allah'a ve Emirlerine inanan herkes menfaatleri için susmak yandaş olmak zorundamı ? Doğruları gerçekleri söylemek en büyük erdemdir.

O sözü gidin insan gibi müslüman gibi erkek gibi siyaset yapamayanlara söyleyin... Yazdığım son cümleyide güzel okuyun... Bunlar gidince göreceğiz yandaş yalakaları... Vekil olmak için kıçını yırtan vekil oluncada hiç çalışmayan Lokman Ayva vardı Ankara'da ve İstanbul'da yerin dibine soktum Unakıtan'ın yanında ve Kızılcahamam kampında. Vekil bile olsanız bi halt olamıyorsunuz adamların bi kulağından girip bi kulağından çıkıyor. Gonyalı olsada durum bu olmasada bu. Ama Gonyalıdan daha çok Gonyalı kafası var galiba sitede... Bankamatik memerluğu teklif edilecek kadar yakın kabul etmeyecek kadar uzağım siyasete...

Arkadaşlar kanun yeni yılla birlikte yürürlüğe girecekse yeniden değerleme oranına göre güncellenmiyecek ve 200 bin sınırı 2018 yılındada devam edecek, yanlışım varsa düzeltin lütfen

webtime

Sonucun bu şekilde olmasına üzüldüm, hükümetin bu konudaki tasarrufu çok yanlış oldu.

Aslında Devlet bir nevi babadır, babalık vazifesi görür, vatandaşına sahip çıkar, korur, bir baba nasıl önce evladına alır, bir şeyden feragat edilecekse önce kendi feragat ediyorsa Devlet de öyle yapmalıydı. Aynen dediğiniz gibi makam araçlarında da aynı sınır getirilmeli ve işleme konulmalı, o zaman deriz ki hükümet haklı, makam araçlarındaki suistimallerin de önüne geçiyor. Bu kez karar vericiler tarafından şöyle denilebilir; makam araçlarında ilçenin ve ilin küçüklüğü büyüklüğüne göre sınır var, insanlar makamlarına göre araç alıyorlar, zannımca buna benzer şeyler söyleyeceklerdir ki; bu asla ve asla haklı bir savunma olmayacaktır.

Bana göre bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı istediği araca binmeli, binmelidir de, Dışişleri Bakanı, Meclis Başkanı vs, Bakanları da dahil edelim bunları. Bunlardan geriye kalan Belediye Başkanı, Daire Başkanları, Genel Müdürleri vs. hepsi istisnasız vergili fiyatı 200.000 TL'yi geçen araca binmemeli, engelli kardeşlerimize hangi yasa uygulanıyorsa bu makam sahiplerine de uygulanmalı, yok il büyük, nüfusu fazla, büyükşehir belediye başkanıyım, genel müdürüm, daire başkanıyım vs. olmayacak, sizler örnek olacaksınız önce ve bir şeylerden feragat etmek gerekiyorsa önce sizlerin feragat etmesi gerekiyor, edebilmelisiniz, yük sadece vatandaşın ve engellinin sırtına binmeyecek.

Şunu çok net yazayım ; Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı hariç vergili fiyatı 200.000 TL'yi geçen makam araçları helal değil, haram maldır benim gözümde.

Arkadaşlar, hepinize geçmiş olsun, fazla üzülmeyin, 200.000 değil, 100.000 TL'lik araçlarda bazı istisnalar hariç herkesin işini görür zaten, gerekçe suistimal ama asıl neden ekonomide ciddi bir kriz olması maalesef, herkese iyi günler diliyorum.

siyasilerin makam araçları söz konusu olunca müslümanlar herseyin en iyisine layık oluyo da la bu engelliler yahudi mi

Adamların çapsızlığını anlatmak mümkün değil. 200 bin sınırına göre 125.000 TL'ye 1.6> motorlu araç alınır. Veya 100.000 TL'ye 2.0 motorlu bir araç alınır. 1.5 motor BMW 318i alacak olana izin var ama vergisiz fiyatı BMW'ye göre daha ucuz olan 2.0 dizel Ford Kuga 4x4 alacak olana izin yok.

nickneymi

Ya sizden rica ediyorum benim yazdıklarıma cevap vermeyin. Ben bu yasayı bir tek akp ye bağlanmaması gerektiğini önceki sayfalarda açıkladım. Uzatma ve benimle muhatap olma. Söylenenleri yap yeter.

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar boşverin şimdi akp chp mhp meselesini. Al birini vur ötekine. O parti bu parti herkes istediğini tutar savunur ama şimdi başka bir işimiz var. Kanun metni onaylandiktan sonra ortaya çıkan arkadaşlarımız lütfen sizde katılın.

Sizden şunu naci ağbal a whatsapp tan mutlaka yazmanızı rica ediyorum.

'Bakanım hayırlı günler. Engelli ötv konusunda getirilen sınırlama konusunda bakanlar kuruluna verilen, her yıl yeniden değerleme oranındaki artış tutarının yarısina kadar arttırma yetkisini bu yıl başında kullanmasını rica ederiz.

Bildiğiniz gibi euro aldı başını gitti. Son 1 yılda euro da % 35 gibi bir artış oldu ve 2018 de daha da artacagi öngörülmektedir. Usd/Euro paritesinin 1.27 civarına yükseleceği ekonomistler tarafından dillendirilmektedir. Bu nedenle engellilerin alabileceği araç sınıfı 6 ay sonra iyice daralacaktır. Zaten 200.000 tl ye 2.000 cc otomatik vites dizel bir araç piyasada yok nerdeyse. Bu sınırı hangi aracı baz alarak getirdiginize de otomotiv sektörü firmaları da biz engelliler de bir anlam veremedik. En azından bakanlar kurulu yetkisini kullanarak bu tutardaki artışı %50 daha arttırır ise sınır 2018 için 243.400 TL gibi bir rakama yükselirse kötünün iyisi suv tarzı otomatik vites dizel bir araç alma imkanımız olacaktır.

Bu konuda sizden destek arz ediyoruz ve bakanlar kurulunun bu yetkisini bu yıl başında ki artış oranında kullanmasını bekliyoruz Saygılarımla...

Üst Alt