Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

KDV kalktı mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emeği gecen herkese tşk ederim

2018 245.000 tl olursa
yine almak isteyenler mercedes c serisi alma şansı var kötünün iyisi diyelim

Afyon’un kaymağı Konya’nın manyağı diye bi atasözü geldi aklıma :) 1998 de engellileri İhbar edip sonra 18 ay askerlik yaptırdığımız adamda gonya bozkırlıydı yoksa bu o gonyalımı :)

Onunda parası çoktu başakşehirde daire 5.000 Uss iken sahte askerlik çürük raporuna 100.000 Usd vermişti :)

Ben Konyalı olduğunada inanmıyorum akıllı insandır gerçek Konyalı vicdanlıdır.

az önce ahmet özdemir vekil bey ile konuştum. çabalarınız için çok takdir ediyorum sizi dedi. 1.6 sınırını kaldırttıktan sonra c bendinin kapsam dışı olması için çok mücadele verdik dedi. ama elimizden bu kadarı geldi dedi. anayasa mahkemesine gidin son olarak dedi. cumhurbaşkanının veto etmesi çok zor dedi. torba yasa olduğu için veto etmesi zormuş. sınırı vergisiz 105.900 tl olarak belirleyip 1.6 sınırı kalkmış olsa çok daha iyi olurdu dedim. bu fiyata 2.000 motor araç mı var vekilim dedim. biz araştırdık bugün dedi. danışmanlarım araştırdı 200.000 tl ye mercedes bmv dışında her araç alınabiliyor dedi. ben de dedim 2000 cc tiguan alınamıyor ama dedim. sen 2000 motor mu istiyorsun dedi. yoo benim öyle bir derdim yok ama engelliler tekerlekli sandalyeyi passat a nasıl sığdırsın vekilim dedim. benzinli tiguan alınabiliyor ama bu sınır ile dedim. boşver ya onu çok yakar benzinli diyor.

sağolsun bayağı muhabbet etti. herkese selam söyle dedi. ayrıca 4 aralık ta cumhurbaşkanlığı külliyede engelliler günü resepsiyonu olacakmış. vekilim beni de davet etseniz ben de gelsem dedim. bi bakayım duruma haberleşelim dedi. durum bu. şu saatten sonra yapacağımız tek şey şu; herkes ama herkes eşi, annesi, babası akrabası adına CIMER den cumhurbaşkanına yasanın iptali için başvuruda bulunsun. oradan da bir sonuç çıkmaz ise anayasa mahkemesi bu işi iptal eder düşüncesindeyim.

2000 cc sınırının kalkması bu haliyle çok anlamsız,merak ediyorum bu vekillerin danışmanları acaba hangi devlette yaşıyor da bu rakamlara 2000 cc araç var diyebiliyor.

japon araclarinin var. ayrica sole bisey de var, bu markalar isterlerse satar. bmw 5.30 i yi 2000cc ilk geldiginde 1.6 si cikmadan once 1.6 parasina sattilar. 1.6 lardan fahis kar ediyorlar, onu kisarlarsa cogu araba alinabilir, buna da sukur

Adamlar takmıslar bmw mercedese tüm olay bu almayın diyor,boşuna konuşmayalım bence artık cumhurbaşkanından geldi emir almanlarla uğraşın diye başka izahı yok bmw mercedes alınmayacak o kadar denmiş

evet engellilerin hakkı el birliğiyle sınırladığına gore artık savunma sanayimiz güçlenir ülke bölünmekten kurtulur ekonomimiz düzelir dolar euro kuru da 1 tl seviyesine iner artık cok şükür ülke kurtuldu

ha bu arada ohal döneminde bi khk yla oldu bittiye getirildiğine gore engellilerde fetö magduru mu oldu şimdi

neyse 2019 da bizde mecliste ki oyumuzu sınırlandırırız artık

tüm partiler el birliği ile engellilere geçirdiler arkadaşlar. tek suçlu akp değil. chp-mhp-hdp de en az onlar kadar suçludur. yazıklar olsun sizi vekil diye oraya oturtup maaş verenlere. nerdeydi muhalefetin vekilleri. neden katılıp maddeye red oyu vermediler. danışıklı dövüş bu sadece. haram olsun hakkımızı yiyene.

2000 cc sadece transporter caravelle için çıktı. onlar otomobil diye geçiyor ama ötv % 15 engelliler alamıyordu 9+1 eskiden adı minibüs diye geçen şimdi ise otomobil olan araçları.

SsangYong rexton kia sportage veya hyundai tuscon alınır belki 2.0 TDi

Bugün o kadar yoğun bir gündü ki, hastanelerde canım çıktı. Ancak bakabildim. Meclisteki herbir milletvekiline teessüflerimi sunuyorum. Yeter artık bu milletle uğraştıkları. Dolar, euro aldi başını gitti, yakıt uçtu gitti. Hiçbir ülke kalmadı bize gülücük veren. Ve koca bir sorunu halletmiş oldular elimizden hakkımızı alarak.
Sarı öküz hikayesi varya bilen bilir, bilmeyenler de netten bulup okusunlar. Bu duruma düşürdüler bizi. Biz bedensel engelliyiz belki ama bu yasayı tasarlayan ve meclisten geçmesini engellemeyen herbir vekil bizden daha engelli.

Başta Taner arkadaşımız olmak üzere duyarlı tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Daha hiçbir şey bitmedi. Büyük ihtimalle C.B. den de geçer. Yine de CİMER'e bol bol yazmak gerek. Ancak orası da maliyeye veya başka birimlere havale ediyor. Artık anayasa mahkemesi kalıyor. Hele bir yayınlansın bakalım. Daha kaç mahkeme var başvuracak.

Bir sözüm de konyalı42 rumuzlu arkadaşa olacak. Büyüklüğü kadar kına alsın. Yazık çok yazık. Şunu anlamakta niye zorluk çekiyorlar bilemiyorum. Biz bu savaşı sarı öküzü vermemek için yaptık. Artik bozunu, beneklisini, kısa kuyruklusunu, uzun kuyruklusunu neyimiz varsa vereceğimizin ilk adımı bu.

taner bey 2018 de yeniden değerleme olacağı yönünde bir yazı gördünüzmü acaba? veya görüştüğünüz vekillerden böyle birşey duydunuzmu?

Bence 2018 böyle geçer 2018 de çıkacak yasa neden güncellensin saçma bence

gestapooo

evet az önce ahmet bey açık açık söyledi. yılbaşında yeniden değerleme oranında artacak dedi. 228.940 tl ye çıkacak. 228.941 tl lik aracı alamayacağız :)

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle oylamayı takip edemedim. Tam istenilen sonuca ulaşılamadığını anlıyorum ama bir laf vardır, Yanlış hesap Bağdat'tan döner diye. Bence bir şekilde yapılan hatanın ve oluşturulan hak kayıplarının farkına birileri varacak ve kanun maddesi iptal edilecektir, temennim budur. Son birşey öğrenmek istiyorum.

Madde tasarı halindeyken 01 Ocak 2018'den itibaren geçerli olacağı kararlaştırılmıştı. Bu konuda son durum nedir? Müsait olan arkadaşlar bu tarihe kadar alım yaparak mağduriyetler bir nebze oldun hafifletilebilir... Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın?

Yazık gerçekten her sene enflasyon yüzde 10 desen
200 bin 2018 için iyi görünsede BU RAKAM GÜNCELLENMEZ İSE

fazla degil 5 yıl sonra degeri %10 enflasyon ile çöp olur...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Birilerinin ayağına basılmadığı sürece değişmez.
Olan yine bizim hakkımıza oldu.
Gecmis olsun hepimize.

Taner hocam sana ayrıca teşekkür etmemiz lazım.
Emegine yüreğine sağlık.

Giderseniz bu işi engelleyeceğinize eminim. Ancak bu bize yapılanları unutturmayacak bunu bilsinler.

meclisteki tüm partiler gereğini yapmadı ne yazık ki,ancak maalesef akp bu yasayı gündeme getirdi ve uyguladı.
kendi bindikleri araçlara da sınırlama getirsinler o halde..Yazıklar olsun.

Tüm yorumları okudum ve tam anladım derken başka bir yorum yanlışmı anladım dedirtti.

Bizlerin alacağı araçların vergisiz fiyatımı vergili fiyatı mı 200 bin?

Anadolu Ajansı

Engelliler için ÖTV muafiyeti, hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 200 bin TL'yi aşmayan araçlar için uygulanacak

3 aralık engelliler günü.Gündem oluşursa sesimi herkes duyabilir.Cimeri Bimeri boş bırakmayalım.süreyya bey ben yazdım Sayın Bakan beyinde numarasını bulup iletişime geçtik.Durumu tüm boyutlarıyla anlattık.Neden engellileri karşısına almayı seçiyor hükümet Sayın Başkanım.4 milyon engelli var türkiyede bu aileleri ile en az 15 milyon. : ) oda böyle yazdı ;

[16/11 17:00] Sureyya Sadic Bilgi: Bu yanlış bir yaklaşım

[16/11 17:06] Sureyya Sadic Bilgi: Engelli vatandaşlarımızı sosyal devlet ilkesi çerçevesinde ilk hatırlayan hükümet Ak Parti hükümetleridir. Burada söz konusu işlem yapılan yolsuzlukların önüne geçmedir. Hak geri alınmıyor. Lüks araçlarla yapılan usulsüzlüğün önüne geçiliyor. Engelli vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına yukarı çekilen 200.000.- tl'lik sınır keyfi değil araştırma, inceleme tüm piyasaları tarama sonucu tespit edilmiştir. Selamlar.

500 binlik araçlara sahip olan arkadaşlar kına yaksınlar.
Sağ olsun adamlar hakkımızı elimizden aldılar ama yol yaptılar :mad:

Engelliler için ÖTV muafiyeti, hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 200 bin TL'yi aşmayan araçlar için uygulanacak.

bugun hastanedeydin sonuç ne oldu acaba kdv ile ilgili bir açıklama yapıldımı acaba selamlar....

Engelliler için ÖTV muafiyetini düzenleyen madde TBMM 'de kabul edildi

Düzenleme 1 Ocak 2018'den itibaren geçerli olacak.

"Önergeyle malul ve engelliler tarafından ÖTV istisnası kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin motor silindir hacmi sınırlandırmasının kaldırılması, ayrıca tasarıda yer alan mezkur bentler kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin ÖTV matrahı esas alınarak yapılan belirlemenin, anahtar teslim bedeli 200 bin TL'ye kadar olan taşıtların alınabilmesine imkan sağlayacak şekilde değiştirilmesi amaçlanmaktadır."

KDV işi yattı mı?

201 bin olursa bin TL için fark mi alınacak?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sanki 1 ocak 2018 ten itibaren 200.000 tl gibi yazmış anadolu ajansı. Umarım yanlış anlamışımdır.

Üst Alt