Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Ayşenur Bahçekapılı'yı aradım bir bilgisi olmadığını söyledi. bir değişiklik olacaksa genel kurulda ancak haberi oalcağını söyledi. Mustafa Elitaş açmıyor telefonu. Ayrıca torba yasa TBMM sitesinde dün komisyonda diyordu şimdi BASIMEVİNDE diye görünüyor.26.10.2017 de komisyon raporunu verdi diye yazıyor.

Son olarak sonuc ne oldu. Haftaya arabami satiyorum. Gidip araba alabilir miyim? İstedigim araci

ÖTV gündemimizi buradan takip eder oldum, fırsat bulduğum heran girip bakıyorum sizden gelen bir haber var mı diye.
Emeği geçen herkese kendi adıma teşekkür etmek istedim, güzel haberlerinizi bekliyoruz...

nightmare emek veren tüm arkadaşlar adına rica ederiz diyorum. inşallah iyi haberler devam edecek. siz beklemede kalın olur mu.

@tanerbudak uzerime dusen her seyi engelli bir birey olarak yaptigimi belirtmek isterim.cimer ve bimere e yazdim taa konunun ilk cikis noktasinda. Verilen bir kac no ya watsap tan msj attim. Gecen hafta yrsmam vardi takip edemedim taner bey. Gerci mercedes firmasi benim adima sorun olmadigini soyledi bugun fakat ben yine de site gundemi ne merak ettim. Sonuc cikmis mi hersey yolunda mi herkes icin. Kendi adima degil cevremdeki bir cok engelli icin de

ikinci bahar

neden alındınız ki. gayet güzel bir cevap verdim. ters birşey sezdiyseniz affedin. bence gidin arabanızı alın. daha kanun çıkmadı sonuçta.cevabı da değiştirdim. :)

Ben kanun tasarısı gündeme gelmeden önce aracımı almıstım, ancak bu demek degil ki takipcisi olmayacagım, üstüne gitmeyecegim...

sonucta bu kanun hepimize cıkıyor, bugun bana vurmaz,sana vurur, yarın sana vurmaz bana vurur..

bizim hakkımıza; inanın bizden baska kimse sahip cıkmaz, savunmaz..ses cıkarılmazsa, hak aranmazsa önce net fiyat , ardından ötv oranı düşer, ardından prosedür çoğalır, vs.vs. zaten bir çok engeller cıkıyor karşımıza günlük yaşantımızda... hepsini geçtim ötv'niz sizin olsun, saglıgımı para ile değiştirmem... keşke üstüne milyonlar versemde ihtiyaç duymasam...

tanerbudak

Yok aklımın ucundan geçmez art niyet falan sadece görsel değerlendirme yapamıyorum o konuda kızım yardımcı oluyor. Sizi herkes görsün, tanısın diye değiştirmeyin dedim :)

Yarin birgun kesinlesir dediler ben bayi ile gorustum ama sin dedigiiniz kesin demi? Pazartesi yada sali arac alacagim bi aksilik olmaz ise..

Saçmalık abidesi bir kanun. Neresinden tutsan elinde kalır derler ya. O cinstten olmuş; Yahu böyle mantıksızlık olur mu? Ortopediği engeliden sayıyorsun da diğerlerinin başı kel mi? İşe alırken, Diğer hakları verirken Engelli olarak kabul ediyorsun da, Konu araba almaya geldiğinde neden farklı davranıyorsun EYY DEVLET.. Bu saçmalığın dünya da kaç tane örneği var Allah aşkına..

DJ_BORAN

Ortopedi engelliler için bu yasa geçerli değilmi öyle bir ayrım yazmıyor okuma fırsatım oldu gözden kaçırdığım bir metin mi var

Ben aracımın parasını Çarşamba yatırdım firma cuma günü aradı işlemlerin bittiğini söyledi yalnız plaka şehir dışı olacağı için Çarşamba’dan önce teslim almayacağım bu durumda bir sıkıntı olurmu plaka tescil işlerinden dolayı

Son düzenleme:
Bende tam ondan bahsediyordum. Sadece ortopedik engellilere bir hak verilmesi Diğerlerinin kapsam dışında bırakılması HAKSIZLIĞIN HUKUKSUZLUĞUN EŞİTSİZLİĞİN DİK ALASI dır. BU SAÇMALIĞA karşı sesimizi yükselteceğimze kalmış KAYIKÇI KAVGASI yapıyoruz. Kardeşim ENGELLİ ENGELLİ dir Niye ayrım yapıyorsun. O zaman bu raporları niye veriyorsun diye sormazlar mı adama??

Sabah 7:53 te forumdan bir arkadaş mesaj atmış bana telefondan; bu yasa ne zaman yürürlüğe girer.
Ya arkadaşım önce insan kendini tanıtır. Günaydın der. Hadi onu geçtim bu emir cümlesi hiç hoş değil. Numaramı forumdan bulup mesaj yazacağına kanunun yürürlük tarihini defalarca yazdık ona bi bakaydın. Pazar günü sabah 7:53 te mesaj atmak ne ki. Zaten zor uyuyorum ağrıdan lütfen biraz daha anlayış ne olur.

arkadaşlar, olur da yasa meclisten geçerse diyerek sormak istiyorum. bizim 5 yılımız 24 aralık pazar günü doluyor.Ruhsattaki tescil tarihi 24 aralık olduğu için söylüyorum. 25 Aralık pazartesi günü aracın devir işlemlerini gerçekleştirip o haftaiçinde diğer aracın işlemlerini tamamlayabilir miyim? Devir işleminde sonra hemen diğer araç işlemine başlayabilir miyiz? Sisteme yansıması süre alıyor gibi bir durum söz konusu mu?

Tabii önceden bayi ile konuşup arabanın kapora-ücretini verip aracı ayarlamayı düşünüyorum.

Son olarak, 5 yıl önce araç alırken kullandığımız raporumuzu yenilememize gerek var mı? bir ara raporların yenilenmesi vb birşeyler konuşuluyordu. Bizim raporumuz %52 sürekli ve otomatik vites kullanır ibareli, h sınıfı ehliyetimiz de mevcut.

yukcells

Matematikten 10 üzeri 1 alanlar maliyeci oldu. Bunlar dolar kurunun 1.7'den 3.8'e geldiğini, en düşük dilimde %37 olan ötvnin %45-50-60'a kadar çıktığını düşünmeden yorum yapıyorlar. 124 bin lirayı sabit tutarak 2012 ve 2017'yi karşılaştırmak için sarhoş kafayla düşünmek lazım. Yeniden değerleme yok enflasyon yalan... Örneğin benim babaannem araba fiyatlarını takip etmediğinden o paraya BMW alındığını zannediyor. 2012'de 316i alınacak parayla dizel Golf bile alınmıyor artık.

Üst Alt