Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Bugün bi kaç araba bayisi gezdim, millet harıl harıl otv indirimli araba derdine düşmüş. İşin ilginç yanı hiçbirinin engelli olmaması. Yazik gerçekten , 1. Derece yakınlar hariç alanlara hakkımı hela etmiyorum. Birde adamlar kanunları sizden iyi biliyor hepsinden tiksindim resmen. Bu arada Audi hariç hepsi indirimli araba verebiliriz diyor.

Kanun her an çıkar gözü ile bakıyorlar.
Oyle talimat verilmiş.
Henüz resmilesmedi falan dedim her araba bayisini gibi herşeyi kendileri iyi bildikleri için pek kale almadılar.

Benim Umutlarım tükeniyor... bizleri üze üze kanunu çıkaracaklar

Cmtesi Borusandaki satış yetkilisi yasanın her an çıkabileceğinden bahsediyordu, tabi onların da işlerine geliyor, biran önce araç satmak istiyorlar. Mecbur kapora verdik inşallah etkilemez hiçkimseyi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben audi a3 sedan aldim normal fiyatı 182 bindi kampanyada 152 civarina düşmüştü 95 bin tertibat kasko trafik sigortası ile 100 bini geçti.

zed

Bu konuda bilgilerine çok güvendiğim iki kişi Taner Bey ve Yukcells Bey 1 ocak tarihinde geçerli olacağı bilgisini belgelere dayanarak paylaştılar. Benim için gerisi satış hızlandırma politikasıdır.

Tarım Bakanı AKP li Ahmet Eşref Fakıbaba yurt gezileri için özel uçak kiralıyor 12.000 dolara para ödeniyor.

CHP’li Veli Ağbaba paranın kaynağını soruyor. Sponsor kim diyor? AKP li Bakan yazılı açıklamayla sponsor yok paranın kaynağı Devletimiz, Hükümetimiz, Milletimiz diyor.

Buyrun buda videosu
https://www.facebook.com/hakkiustuntutanlar/videos/1606216782734343/

Biz Engellilerede Devletimiz, Hükümetimiz ÖTV siz arabayı 90 bin ile sınırlandırıyorlar.

Yorumu size bırakıyorum arkadaşlar

Birde bu CHP li Veli Ağbaba’nın numarasını bulup durumumuzu kendisine iletebilirsek belki sesimizi duyurabiliriz birde Haberci Ahmet Hakan’a ulaşabilirmiyiz acaba?

arkadaşlar yasa bugün mecliste görüşülmeye başlanacak. ankak 78.maddeye hangi gün sıra gelir bilemeyiz. meclisten çıksa bilie resmi gazetede yayınlanması 15-20 gün sürer. ayrıca 78.madde 1.1.2018 de yürülüğe girecek eğer çıkar ise. bu bilgi kesindir.

Bio

Hayırlı olsun
Model kodunu tam yazabilir misiniz, hangi ilden aldınız teşekkürler

Son düzenleme:
502 27/10/2017 Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı (1/884) ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin 6306 Sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun", 2981 Sayılı "İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 Sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun" ve 4706 Sayılı "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"da Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/588) ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu
Şu anki Durumu : Gündeme Girecek

2 Kasım Perşembe Gününden itibaren 5 bölüm halinde görüşülecekmiş.

https://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem26/yil01/ss502.pdf

battal teşekkür ederim en guzeli sizin olsun audi a3 sedan dinamik modeli ellerinde yoktu stokta gebzedeki depodan getirdiler yasa geçmeden yetistirdiler.

arkadaşlar bu yasa ne oldu şimdi ? kaç liralık araç alabileecz

DJ_BORAN

şimdi yine mi değişti yasa sadece ortapedik engelliler mi eskisi gibi limitsiz mi alıyor sadece 90 üzerinemi kısıtlama geliyor yoksa ??

fatih1980

herhangi bir değişiklik yok. %90 ve H sınıfı ehliyeti olup kendisi kullanan araçlar için de kısıtlama aynı şuan için. genel kurul görüşmelerini bekleyeceğiz. genel kurul görüşmelerinde süreyya beye ve diğer numarası olan tüm mileetvekillerine tekrar yazmaya başlayalım derim.

Genel Kurulda Parti Grup başkanları kimler telefonlarını bulmak lazım

senugu

Ak Parti grup başkan vekili Mustafa Elitaş. numarası var ama paylaşamayacağımı daha önce söylemiştim. ben yazıyorum whatsapp tan. ayrıca arıyorum ama açmıyor telefonu. ulaşabilirsem detaylı bilgi alıp size de aktaracağım.

Konu kapandı diye biliyoruz 90 bin vergisiz çıplak fiyatına çıkarılmıştı. Yani en yuksek 195 bin liralık araç alabiliyoruz b

hocaoglu21

Konu kapanmadı.Genel kurulda görüşülürken torba yasadan çıkarılabilir ümidi taşıyoruz

Birisi direk cumhurbaşkanına ulaşsa 2 dk da halledilir olay.

hocaoglu21

ustam 90 binlik araçdan 195 bin tllik tutara nasıl ulaştınız merak ettim açıkcası

@hocaoglu21

size göre konu kapandı olabilir. ama bize göre konu kapanmadı.

Torba yasadan bazı maddeler çıkınca bizim madde komisyon raporunda 73. madde olarak görünüyor.

MADDE 73- 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentlerinin parantez içi hükümlerinde yer alan "1.600 cm³'ü aşanlar ibaresinden sonra gelmek üzere "-Diğerleri satırı altında yer alan mallardan matrahı 90.000 TL2yi aşanlar ibaresi ile aynı fıkranın (6) numaralı bendinin köşeli parantez içi hükmünde yer alan "(7) numaralı fıkrası" ibaresinden sonra gelmek üzere "kapsamında ithal edilen eşya ve (12) numaralı fıkrasının (a) bendi kapsamında ithal edilen bu Kanuna ekli (II) sayılı listenin 87.03 G.T.İ.P numarasında "-Diğerleri satırı altında yer alan mallardan; motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar ile matrahı 90.000 TL'yi aşanlar'¡ ibaresi eklenmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Birinci fıkranın; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan tutarlar her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır. Hesaplanan tutarın 100 lirayı aşmayan kesirleri dikkate alınmaz. Bakanlar Kurulu, bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkilidir.

engellilerden ötv ve kdv alınmamasını ile alakalı yasa

merhaba ,

geçtiğimiz günlerde başbakanın yaptığı açıklamada geçen engellilerlen hiçbir vergi alınmayacak sözü ile alakalı bir bilgisi olan varmı

bu yasalaştımı veya ne zamana yasalaşır,bugünerde araç almayı planlıyorum bu haberi duyunca merak ettim .....

hmm hiçbir vergi alınmayacak derken sanki içine kdv de giriyor gibi geldi
ayriyeten 70bin olayı sanırım bu sene 90 seneye ise 150 bin net fiyatlı araçlar ile sınırlandıracaklarmış bu şekilde bir düzeltmeye gidilmiş diye okudum
tabi ne kadar doğru ....

bu yıl 90.000 tl idi ama zaten yasa 01.01.2018 de başlayacağı için yeniden değerleme oranı (yaklaşık %15) kadar artış ile vergili fiyat 195.000 tl ye çıkmış oluyor. linkini verdiğim konudan takip ederseniz detaylı herşey var orda.

bu arada tanerbudak sizdede sağ brekial pleksus rahatsızlığı vardı sanırım bir konuda okudum. bendede aynı rahatsızlık var.
mtv muafiyeti için sizmi talepte bulundunuz ?

ben sol kol engelliyim. otomatik vites araç sadece. MTV için başvurduk önce olmaz sinyal kolunu sağa aldırman gerekir dediler. ama sonra kendileri düşmüş MTV den.

Üst Alt