Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Bu kısıtlama yakınları üzerine araç alıp suistimal edenlere olmalı. Kendisi engelli olup bizzat kendisi kullananları kapsamamalı.

NEDEN: 1 Engelli kişinin aracı BÜYÜK kasa ve bagajı büyük olmalı sandalyesini koyacak seyahat ederken fazladan bir sürü malzemesi oluyor sonda, bez vs.

NEDEN: 2 OTOMATİK olmalı sürmek için APARATLAR takılıyor ve manuel arabaya takılmaz takılsa da kullanışlı olmuyor (benim ilk arabam palio idi ve 12 yıl bindim çok ama çok zorluk çektim)

NEDEN: 3 1.6 cc geçmemeli malum motor sınırlandırması

NEDEN: 4 DİESEL olmalı malum yakıt fiyatları.

Şİmdi bu özellikleri taşıyan araçların fiyatlarına bakalım vergisiz fiyatı 130.000 TL den aşağı varmı? bir araştırılsın . Benim arabam honda CR-V 2016 da 158.500 dü ben 107.500 TL ye aldım bu araç şu anda 194.500 TL yani bu aracı alma şansımız artık yok.

Şimdi biz engellilere DEVLETİMİZ neden bir engel daha çıkarıyor engelliyiz diye tofaşın DOBLO suna binmek zorundamıyız çünki benim aradığım büyük bagaj bir onda var hiç bir sedan veya hacbak arabada sandalyeyi katlamadan koyabileceğimiz bagaj yok.

İnşaALLAH bu kanunu yazanlar ve çıkaranlar bizim neler çektiğimizi ne gibi engellerle karşılaştığımızı bizim durumumuza düşmeden görürler ve bu hatalı kanundan vazgeçerler.

TEKRAR SÖYLÜYORUM BU KISITLAMA YAKINLARI ÜZERİNE ARAÇ ALIP BELKİ BİR KEZ BİLE ENGELLİ YAKINLARINI FAYDALANDIRMAYAN KİŞİLERE GETİRİLMELİ.

Arkadaşlar aylardan beri bir araç almayı düşünüyordum.Elimdeki araç 10 yılını doldurdu.Tekrar yurtdışından getirmeyi düşünüyordum sanırım ona da engel getirdiler.Nissan Xtrail sky pack 1,6 dci 130 hp xtronik bir araç almayı düşünüyordum.Bu araç bundan iki ay önce 163.000-TL iken şimdi 175.500TL ye ve engelliye ise 109.522 TL olarak zam yapmışlar.

Arkadaşlar biz şimdi bu aracı alamayacak mıyız?Yıl başına doğru fiyatını düşürürler sanırım.Bundan iki ay önce benden 102.000-TL istiyorlardı şimdi 109.000-Tl diyorlar.Belkide sıkı bir pazarlıkla 106.000-TL ye indirilir ama yinede engellilerin işine yaramaz.Arkadaşlar bunun başka bir yolu yok mudur acaba?

Bekir bozdağ yarın başbakanın engelliler için bir açıklama yapacağını şimdi ifade etti

Demek ki mesajlar işe yaradı
Arkadaşlar başbakan iptal edildiğine dair açıklama yapacak (ümit ediyorum)

battal

Başbakan 150 bin demesin yine...konuyu iyi anlatmışlardır umarım başbakana

Metehan bi dusuk donanım bakıcan yada qashqai bakıcan.
Malasef bi sevdamız vardı onuda elimizden alıyorlar

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından biraz önce yaptığı basın toplantısında yarın Başbakan Binali Yıldırım'ın Engelli vatandaşlarla ilgili bir müjdesinin olduğunu ifade etti...

evet arkadaşlar mücadelemiz meyve vermeye başladı. tahminimce ya yasayı geri çekecekler ya da tutarı yükseltecekler. ama biz iptal için bastıracağız. kısıt getirileceğine denetimleri arttırıp suistimalin önüne geçmek devletin asli görevidir. biz olması gerekeni ilgili merciilere defalarca anlattık artık ona göre bir karar bekliyoruz. Allah her zaman haklının yanındadır.

tanerbudak

Başbakanın danışmanlarının numarasını bulabilsek durumu daha iyi bilir kişi olan biz engellilerden dinleselee ya da whatsapdan yazsak iyi olur

şimdi süreyya bey i aradım. dedim bekir bozdağ böyle bir açıklama yaptı bu konu ile ilgili mi? olabilir benim bir malumatım yok dedi. ben bütçe görüşmelerindeyim dedi. adam telefonu açtı daha ben birşey demeden kendisi anlatmaya başladı. konu henüz genel kurulda 15 güne belli olur dedi, ben araya girdim dedim bekir bozdağ bey böyle bir açıklama yaptı bu konu ile ilgilimidir. adam mimlemiş beni galiba :)

bilmiyordur bilse söylerdi adam. zaten telefonu açar açmaz ben daha birşey demeden genel kurulda belli olacak 15 güne kadar diye konuşmazdı. başım belaya girecek ya adam mimlemiş sanki açar açmaz bunu söylemesi beni korkuttu valla :)

tanerbudak

Başbakanın bu konuda umarım haberi vardır.Bakanlar kurulunda maliye bakanı yer alıyorsa dile getirmiş olabilir.Başbakan yarım parti genel kurulunda konuşacak.baş danışmanına ulaşabilsek bilgi alınır aslında.

[FONT=sans-serif]Başbakan Binali Yıldırım'ın yarın engellilere vereceği müjdeli haberde "engellilerin araç alımını 150k çıkarttık birde Kdv'den muaf tutacağız demiyormu :)
Burdan Ankara'ya kadar Halay çekerek giderim yeminlen :D

Çok hayalperest gördüm kendimi lakin olsun umut fakirin ekmeği derler :) [/FONT]

Sanırım yılbaşından sonra eski model araçlar için bariz bir şekilde indirime giderler.Benzin -mazot böyle artarsa firmaların satış marjları düşecek ve bence yılbaşından sonra indirime gideceklerdir.

Metehan bi dusuk donanım bakıcan yada qashqai bakıcan.
Malasef bi sevdamız vardı onuda elimizden alıyorlar
Sayın Mami junior araç donanımsız şekilde alındıktan sonra bazı paketleri sonradan ekletmek gibi bir durum olmaz mı sizce?Bence olabilir diye düşünüyorum

seçim vaadi olarak kılıçtaroğlu yada akşener bu konuya değinse bile yeter aslında, anında geri çekerler tasarıyı

bknz: asgari ücret zammı 2015

metehan50*

Bu sınırlama bu şekilde bile çıksa 1 ocaktan itibaren yürürlüğe girmeyecek mi? O zaman da 195 bin lira olmayacak mı? Kafam durmadan karışıyor böyle sorulunca aslında bu aracı 1 ocağa kadar her halükarda alabilirsiniz

metehan50*

Mümkün değil. Zira bırakın araç donanımını aracı aldığınız bayiye yaptırdığınız boya koruma vs. dahi ötv matrahına dahildir. Daha doğrusu maliyenin uygulaması bu yönde.

@senugu
bakanlar kurulunda başbakan ve maliye bakanı vardı. mutlaka bilgisi var bu konudan. bugün saat 11:00 de grup toplantısı. artık canlı izleme imkanı olan izalesin bize de bilgi versin lütfen.

@fevzieryilmaz
bence sınır kaldırılsın ve kdv devam etsin :) var olan hakkımız kalsın yeter. kdv devletin bir geliri sonuçta. adamlar elini verdi kolunu kaptırmasın derim.

@battal
sanırım öyle olacak.

Başbakan Yard. Bekir BOZDAĞ 0(505)7776601 - 0(533)9636699
bekirbozdag66@gmail.com

denemekte fayda var :)

Milliyette geçen haberi ekliyorum.

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun da “engellilerin tayini” ile ilgili sunum yaptığını ifade etti. Bozdağ, “Engelli vatandaşlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunacak” dedi.”

battal

evet bunu bende okudum ama iki cümle çok farklı yerlerde kullanılmış. birbiri ile bağlantılı değil. ya da öyle umud ediyoruz :(

büyük ihtimal başbakan engelli atamaları ile açıklama yapacaktır.

Nasıl bir açıklama yapacak bilmiyoruz ama açıklama yapacaksa birileri ötv sınırlamasının da torba yasadan geri çekilmesinin engellilere müjde olacağını Başbakana iletmesi gerekir.

herkese günaydın.bu yasanın 1 ocakta yürürlüğe gireceği nerede yazıyor.ben göremedim.ayrıca son tutanakta bazı maddelerin ne zaman geçerli olacağı belirtilmiş, digerleri yayımlandığı gün girer demiş.01.01.2018 nerede yazıyor.bilgi verirseniz sevinirim.

la arkadaşlar beni duyan yokmu. bu maliyet bakanı neye göre 195 bin tl diyor araçlara

tsunami_ Eski Uygulumayla Bile O Kadarlık Araba ÖTV İndirimine Girmiyordu :(
Yeni Düzenleme Olan ÖTV İndirimi 90 Bin TL 'ye Gelen Aracı Hiç Alamayız :confused:
Maliye Bakanı Geri Kalanı Üstünü Hibe Olarak Engellilere Verecekse Orasını Bilmiyorum..

senugu

valal resmen gözüne gözüne soktuk artık anlamadıysa ne diyeyim ben bunlara :) daha önceki açıklaması gibi bir açıklama yaparsa ortalığı iyice bulandırabilir. vergisiz araç alacak engelliler demişti ya daha önce :) herkes kdv de kalktı sandı.

valal resmen gözüne gözüne soktuk artık anlamadıysa ne diyeyim ben bunlara :) daha önceki açıklaması gibi bir açıklama yaparsa ortalığı iyice bulandırabilir. vergisiz araç alacak engelliler demişti ya daha önce :) herkes kdv de kalktı sandı.

Aynen katılıyorum Net bir açıklama yapması lazım.Bunun içinde iyi bilgilendirilmesi gerekir.

ulaşabilene aşkolsun :) net bilgilendirebilecek bizleriz. gerçi süreyya bey naci ağbal a aktarmış söylediğim herşeyi. naci ağbal başbakan a ne kadarını aktardı onu Allah bilir tabi. :)

Üst Alt