Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Bırakın stk ları falan aranızda Taner bey gibi kardeşlerimiz öncülüğünde gerçek sivil bir topluluk oluşturun 3 5 kisi önemli değil bir baslayin gerisi gelir hakli olan er gec kazanır önemli olan azim ve sürekliliktir

Konu hakkındaki benim kendi fikrimi biliyorsunuz, destek olmasam da köstek olmadım ama sizin buradaki gayretlerinizi de takdirle karşılıyorum açıkçası. Şu aşamada bu konuyu ülke gündemine taşıyabilecek iki unsur görüyorum ben nacizane. Eğer olur da bir şekilde onlara ulaşma şansınız olursa onların desteğiyle konuyu çok daha farklı mecralara çekebilirsiniz diye düşünüyorum.
1. Ampute A milli futbol takımına ulaşabilmek.
2. Gazi derneklerine ulaşabilmek.

Başka başka kişilere ulaşmamız lazım. başbakanın danışmanına falan ulaşabilsek ya da naci ağbal ın danışmanına. bir türlü bulamıyorum numarasını. maliye bakanlığını arayıp isteyeceğim ama vermiyorlar cep numaralarını. tıkanıp kaldık. süreyya bey de top benden çıktı artık diyor resmen. ben bakana ilettim aşağıda arkadaşlar çalışacaklar ya tutar artacak ya da toptan da çıkabilir dedi biliyorsunuz. bundan sonra da bilgi sağlayamadık maalesef. bu yüzden maliye bakanına ulaşmamız lazım. ama süreyya bey şu aralar bütçe sebebi ile naci ağbal ile birarada komisyondalar.süreyya bey e yazalım. bakan bey ile tekrar konuşabilir misiniz durum nedir gibi.

bir de meclis tv yi izleme imkanı olan var ise saat 14:00 ten itibaren takip edebilir mi acaba? bizim madde ilk gün olmaz ama takip edelim iyi olur bence. gece 24:00 e kadar çalışacakalr sanırım cumaya kadar.

arkadaşlar az önce Mustafa Elitaş ile görüştüm. yaklaşık 10 dakika yalvardım resmen. dün kapalı bir görüşme yapılmış. Konu ile ilgili uzman konya milletvekili ahmet özdemir ve engelli bir vekilimiz de katılmış. son değişikli şu yönde : 90.000 TL sınırı olacak, 1.6 motor kısıtı kalkacak. maalesef bu şekilde geçecekmiş. rezil bir durum. elitaş bey e detaylı anlatıyorum ama inanın o kadar çok suistimal varmış ki anlatıyor tek tek. ben de çözüm önerilerimizi anlattım. ama ısrarla engelli olup kendi şoför olanlar için 1.6 sınırını kaldırıyoruz daha ne yapalım taner diyor. piyasada skodalar,passat gibi araçları alabiliyorlar dedi ben o kadar lüks arabaya binmiyorum daha ne olsun dedi. %90 üstü kesimdeki suistimalleri anlattım evet orda çok fazla zaten dedi. onlara kısıt getirin dedim. 3.dereceden 1.dereceye kadar olsun madem dedim. o zaten kanunla olmamış yönetmelikle olmuş değiştirilebilir falan dedi. bakanım yaşın yanında kuruyu da yakıyorsunuz haksızlık bu dedim. zaten hayata yenik başlamış insanlarız dedim. özel paketler engellinin sürüş konforunu sağlıyor dedim. ya onlarda sınır yok ki zaten 1.6 sınırını da kaldırıyoruz bak dedi. gitsin minibüs alsınlar şart mı mercedes bmv ye binmeleri diyor. dedim bakanım %90 üstü olayda bu var zaten dedim. hasta engelli olan atıyorum kars ta adam araç alıyor onun üstüne istanbulda mercedes ile hava atıyor. işte bunlara kısıt getirin dedim. yani anlayacağınız takmışlar mercedes bmv ye. şu konya milletvekili Ahmet özdemir ile görüşmek lazım. araştırayım bakalım.

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.bilgi?p_donem=26&p_sicil=7066 arayalım hepimiz

Tasarı kabul edilirse yürürlüğe hangi tarihte girer?

ben hacı ahmet özdemir bey in sekreterliği ile konuştum. engelliler konfederasyonundan arıyorum dedim. vekil genel kurulda şuan bir konuşma yapacak dedi. geldiğinde arayacağız sizi dedi. meclis tv yi izleyebilir misiniz ne olur ne konuşacak acaba. vekil de engelli çünkü.

tanerbudak akıllara zarar açıklamalar bunlar. Şunları neden sormadın?

1) 90 bin sınırı getirip, 1.6 sınırını kaldırmak nasıl birşey? 2018'in ikinci yarısına kadar 90 bin TL'ye 1.6 araçların donanımlıları bile alınamaz olacak ? Dalga mı geçiyorlar, bu nasıl bir perhiz. Yani oldu olacak şunu desinler, arkadaşlar motor hacmi kısıtlamasını kaldırıyoruz porsche, ferrari, maseratti dahil tüm araçları alabilirsiniz (alkışşşş, şak şak şak şak hülooooğğ) Ama 90 bin tlye kadar yi ha ha ha! Tam bir cahillik örneği ya da dalga geçiyorlar gerçekten böyle birşey yaparlarsa.
2) Çok suistimal var diyorlar. Yaptıkları yasa da suistimali önleyecek tedbir hangisi ya da hangileridir? açıklayabilirler mi? Suistimale limit belirliyorlar resmen. Biz ise suistimalin büyük oranda önlenmesi için öneriler sunuyoruz.
3) Engellinin Lüks arabaya binmesi ya da binmemesi neden bu kadar herkesin diline peleseng olmuş. Adam daha lüksüne biniyorsa fazla para ödüyor, fazla kdv ödüyor da biniyor. Sen ötv almıyorsan indirimine bak, kim neye biniyor sana ne!

Bu arada, daha önce aldığım bilgileri yazmıştım. Bu olay herşeyden önce 3 markayı bitirmek ve engelli ile elit kesimi o üç markadan izole etmektir. Milletvekili seviyesinde bu şekilde temsil ediliyorsak bize bunlar müstehak.

Taner bey bilgilendirme için çok teşekkürler.Sayın bakan kendi aracını kullananlar için 1.6 sınırını kaldırıyoruz diyor lakin 2000 cc motor olup 90.000 bin liste fiyatı olan araç var mı onu bilmiyor sanırım.Siz herşeyi çok güzel anlatmışınız teşekkürler
Evet arayalım yazalım

yukcells

suistimal eden grubu mustafa elitaş kendi ağzı ile söyledi. ben de bunun için çözüm önerilerimizi saydım tek tek. şimdi de whatsapp tan tekrar yazdım elitaş a. motor silindr hacmini kaldırsan ne olur. alamadıktan sonra. sanki 3.000 motor Q7 alıp bineceğiz

tam 7 dakika 26 saniye konuşmuşuz. inanın çok detaylı anlattım. ama takmışlar mercedes bmv ye. passat alınır bu fiyatlara diyor ya. en boşu alınır tabi. ısrarla özel paketler engelli sürücü için konfor güvenlik sağlar dedim ama dinletemedim. bunlar inanın neyi kısıtladığını bilmiyorlar. kanun metnini attım elitaş a. a ve c bentleri yerine sadece a bendi için 1. derece kısıtı getirilsin suistimal biter dedim.

tanerbudak ya anlamıyorlar kardeşim anlamıyorlar. ya bu kadar mı anlatılır da bu kadar mı anlaşılmaz iki satırlık bir kanun. Ya bunu diğer bütçe kanun vs arasında değilde sakin kafadayken tane tane anlatacak biri lazım bunlara.
Hayır yani yaptıkları kanun söylediklerine denk gelmiyor. Doğru birşey yapsalar aleyhimize olsa yine bu kadar isyan etmeyeceğim. Bilmeden, anlamadan kuru gürültüye hakkımızı elimizden alıyorlar. Ya arkadaş bu nasıl iş.

Bagiriyoruz ama sesimiz duyulmuyor, acikcasi duymazdan geliniyoruz imkan olsa karslilikli konusabilsek haksizligi kulaklarina haykirabilsek!!

Ben whatsapdan yazdim
Genel kurulda olsada telefonu yanındadır.

@tanerbudak Kardeşim selam,

Görüşemiyor muyuz acaba bunlarla biz oturup konuşmayı denesek ?

Nedense hiç şaşırmıyorum?
O kadar umutludyum ki, her aldığımız cevap bir dalı alıp götürüyor. Bu arada whatsapptan yazdığım hiç kimse yanıt vermiyor. Hiç okumayanlar da var...
Ama yılmayalım arkadaşlar, kimi buluyorsak ulaşmaya çalışalım. İsrarla medya kuruluşlarını arıyorum. Ama ya açmıyorlar, ya da bir yere bağlarlarken kesiliyor...

la bana bakın 195.000 tl olayı nedir sesimizi duyan yok mu ? kırmızıya kitlenen mandalar gibiyiz aynı.

SERCANG

meclise gitmek lazım. ama içeri girmek için milletvekilinin kapıya girecek olanların adını yazdırması gerekiyor.

Trafik tescil işlemleri sırasında kararda hakim kararına gerek yok demesine rağmen tekrar araç alabilir kararı istendi daha önce böyle bir durum ile karşılaşan oldu mu

ben de yazdım whatsapp tan ahmet beye. akşam arayacağım da kendisini

Tanerbudak senin konuşmandan şunu anladım..
Sen diyorsun ki %90 üzeri olanları sınırlama getiriyorsunuz ama ortopedik engelli sürücüleri de sınırlama getirmiş oluyorsunuz onlarda dahil oluyorlar sınırlamaya diyorsun, anlayamıyor sanırım oda engelli sürücülerde minibüs alsın diyor..

Trafik tescil işlemleri sırasında kararda hakim kararına gerek yok demesine rağmen tekrar araç alabilir kararı istendi daha önce böyle bir durum ile karşılaşan oldu mu

konunun yeri burası değil

Tanerbudak senin konuşmandan şunu anladım..
Sen diyorsun ki %90 üzeri olanları sınırlama getiriyorsunuz ama ortopedik engelli sürücüleri de sınırlama getirmiş oluyorsunuz onlarda dahil oluyorlar sınırlamaya diyorsun, anlayamıyor sanırım oda engelli sürücülerde minibüs alsın diyor..

aynen öyle dedi. o zaman onlarda minibüs alsın taner dedi. yemin ediyorum bak bu şekilde söyledi.
diyorum ya dacia duster a mahkum etmeye çalışıyorlar bizi.

araçlara her yıl ne kadar zam geldiği ortada. yeniden değerleme oranı nerdeyse bu zamların 1/3 ü kadar. 3-4 yıl sonra bu tutarlar ile araba bile alamayacağız.

Üstüne basa basa anlatmak lazım ilgililere..
Ortopedik engelli olup tertibatla araç kullanan engellilerin sınırlanmaması gerektiğini çünkü bir aracı alacakken otomatik vites + higtline özellik paketleri de eklenince zaten çok fiyat farkı olduğunu..
Araçlardaki otomatik vites, opsiyon, donanım ve özellikler sağlıklı insanlara göre lüx, ancak biz engelliler için ise Gereklilik + kolaylık..

mesela benim beğendiğim bir araç vardı. mayısta 152.000 tl idi dün 177.500 tl idi bugün yine zam gelmiş 179.700 tl olmuş. %18 zam gelmiş araca. euro ya bağlı fiyat güncelleniyor. o zaman tutarı euro olarak belirlesinler değil mi yani. resmen gasp bu ya. devletin acizliğine bakın. zaten bu araca zam geleceğini dün vw bayisinde sohbet ederken öğrenmiş ve size de yazmıştım.

Aslında tasarı maddesinde zannedersem şöyle bir ifade de vardı ''Bakanlar kurulu %50 arttırmaya yetkilidir.'' diye bir şey yazıyordu her ne kadar dikkate alıp yaparlar bilmem ama..

uNiQuE_54

üstüne basa basa anlattım inan ki. adam minibüs alsınlar o zaman mercedes bmv ye binmesinler diyor.

Bu arada hesapladım.Kendi kullanacak olanlar için eğer 1.6 sınırı kalkar ise 224.000 TL lik bir araç alabilirler.Subaru Forester dizel mesela..

uNiQuE_54
evet böyle bir madde var. o yetkiyi de yeniden değerleme oranı döviz artışının altında kaldığında kullanacaklar. sözde mağdur olmayalım diye :)

kenfat10
evet bak çok dikkatlisiniz. ben bunu düşünmemiştim. arkadaşlar 1.600-2.000 cc araçlarda ötv oranı %110 . bu yüzden 223.000 tl lik 2.000 cc bir araç alnabilir. ama yakıt dayanmaz buna :)
millet yine yüksek motorlu mercedes bmv alabilir bence bu fiyatlara.

Genel kurul ara verdi taner bir ara ahmet beyi sana zahmet

Üst Alt