Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Fikri Işık dün bizim hastanemizin açılışı için gelmişti fakat nöbetçi olmadığım için kendisiyle görüşme fırsatım olmadı aslında Fikri bey elinden geleni yapmaya çalışan birisi diye biliyorum hem şu an başbakan yardımcısı. Bence onun üzerinden de yüklenebiliriz numarasına ulaştığınız iyi oldu tanerbudak. Bu arada buraya yazamasam da takipçiniz ve destekçinizim sürekli

hazırladığım metni hergün whatsup tan numarası olan vekillere gönderiyorum bu okundu işareti olan mavi ışığı bir türlü göremedim :) yazım uzun olduğu içinmi okumadan kapatıyorlar acaba taner bey?

Vekillerin e-maillerine cimere heryere yazın arkadaşlar

gestapooo

Bir çoğu okundu bilgisi göndermiyor ya da okumadan siliyor. Kısa ve öz yazalım. Fikri beye telefon ile ulaşalım.. Naci ağbal a ulaşmaya çalışıyorum ve ınsallah ulaşacağım.

2000 yilinda cok ceza Yedi engelliler 3-4 tane soysuz yuzunden. O zaman yil ve motor cc sorunu yoktu. Yargitayda 13 daire Baskani ile Tek Tek gorustuk cay ictik cep nunaralarina kadar verdiler. Sonra bagcilarda saygisiz bi savciya rastladim. Gerci agzinin payini verince sustu ama dediginizde cok dogru kraldan cok kralci var bakana Ulasirsin ozel Kalemi kendini bisey sanir. Sekreterin AZ iyisisin be kardesim o kadar iste :)

senugu

dün ahmet bey de bana öyle dedi. söylediğiniz önerileri naci beye söyledim arkadaşlara vereyim bir çalışsınlar dedi. bence çok mantıklı ve hak kaybı olmayacak bir öneri sunduk. suistimal olan grup belli sonuçta onlar da bunu biliyor. o zaman o grup araç alımına 1.derece ve 2.derece kişiyi ve engellinin araçta bulunma zorunluluğu işi çözer. ancak engelli her zaman araçta bulunamaz. aynı ilde ikamet zorunluluğu da yeterli dedik. bence daha mantıklı bir öneri ile düzelecek bu sorun sanki

süreyya beyi ben bi arayayım

Son düzenleme:
Ben de herkese yazıyorum sosyal ağlardan fakat bir Allahın kulu da okundu bilgisini göndermiyor. Ya tamam meşgulsünüz de bir iyi günler mesajı yazmamakta neyin nesi. Neyse sinirlenmeyeceğim. Arkadaşlar mücadeleye devam. Yılmak yok. Hakkımızı yedirmeyeceğiz inşaallah.

süreyya bey aradım açmadı whatsapp tan yazdım hemen cevap verdi; çalışıyoruz. seviyorum bu siyasetçileri kısa ve öz konuşuyorlar

onun üzerinde çalışıyoruz dedi zaten. Daha doğrusu sorum oydu benim cevap çalışıyoruz oldu

tanerbudak

Banada görüşmeler devam yazmıştı.öncesi msjlarım hep bizim uygun olabileceğini düşündüğümüz önerileri yazmıştım.

Madem son tasarıda motor sınırını kaldırıp fiyat sınırı getirdiler bence bu yasa geri çekildiğinde (ki şahsi fikrim çekileceğinden yana) bu süreçten sonra da 1600cc motor sınırının yanında vergisiz fiyatı 2018’den itibaren 103500 olan motor sınırı olmayan araçları da ekletmek için uğraşabiliriz. Şimdi daha bu yasa geri çekilmeden daha bi dur bunu nasıl söyleyelim diyenler olacaktır ki zaten benim önerim de bu yasa ilgili konuşmalar yazışmalar vs hepsi bittikten sonra yeni bi gündem oluşturmak amaçlıdır.

Sayfa 1 sayfa 70 hergün takipteyim tanerbudak beye bir engelli olarak sonsuz minnettarım ve her sözüne katılıyorum. Allah sizden ve sizin gibi insanlığa hizmet eden kişilerden razı olsun

Arkadaşlar bir kere bu uygulamada kesinlikle aracı kendisi kullanacak engelliler kapsam dısında bırakılmalıdır. Zaten suistimale konu araç alımlarının tamamına yakını aracı kendisi kullanamayacak yakınlar üzerine alınan araçlar üzerinden yapılıyor.

Eğer bir önlem alınacaksa kendisi araç kullanan engelliler kapsam dısında tutularak bir kısıtlamaya gidilmesi magduriyeti buyuk oranda önleyecektir. Yakınları üzerinden alınan araclarda da devlet magduriyet yaratmamalı tabiki. Ama biz kendisi arac kullananları dısarda bırakırsa bu duzenlemede en azından kabağin bizim basımıza patlaması önlenir.

2017 engelli araç satış adetleri; 45.500 adet %90 yakını adına alınan araç sayısı, 4.500 adet ortopedik engelli kişilerin aldığı araç sayısı. Bu suistimali yapanların kim olduğu ortada değil mi zaten. Bir de bize efeleniyorlar mercedes e binemeyecekler diye.

Yasada son durum nedir? Herhangi bir değişiklik oldu mu?

tanerbudak

Peki, hangi minibüsler alınabiliyor haberleri var mı? gidip 2200 cclik camlı transit custom alamazsınız. Ancak kapalı kasa van alabilirsiniz, ben mal mıyım o araca bineyim ki heryeri demir ve tahta sanki biz bilmiyoruz.

Ayrıca 1.6 minibüs kaç markada mevcut, 2 araçta. Mercedes Vito 111 cdi 112 bin TL satış fiyatı var. Renault trafik 1.6 114 bin TL satış fiyatı var. Sadece konuşuyorlar.

Bio

2 şeyi merak ediyorum. %90 engelli birini o kadar küçük bir arabaya nasıl bindireceğiz? Tekerlekli sandalyeyi hangi bagaja sığdıracağız?

Ya geng arkadaş.Senin canın mı sıkılıyor? Konuşmuş olmak için boş boş gevezelik yapıyorsun. 70 bin sınırından 90 bin sınırına çıkartmak tabiki bir kazanım. Zaten adamlar bir sınır koyacaklar. Bu durumda buradaki sınırı yukseltmeye çalışmanın neresi yanlış? Sırf ortamlarda bir şey konusmuş olup kendisini iyi hissetmek için gevezelik yapan, egosunu okşayacak hırtlıklar yapanlar yüzünden engellilerin hakları budanırken sizin gibileri gosterip aha kendi içinizden de bizi destekleyenler var diyorlar. Gerçi engelli misiniz onu da bilmiyorum.

Bu arada taner budak arkadaş gösterdiğin çabadan ötürü seni özellikle kutluyorum. Bu ülkede yıllardır tenya gibi engellilerin üzerinden organize dilencilik yaparak geçinen sakat derneklerine yazıklar olsun ki onlar senin kadar çaba sarfetmemiştir. İşlerim nedeniyle yazılanları takip edemiyordum. Şimdi donup bakınca verdiğin mucadeleyi ancak gorebildim. Kendi adıma tsk ediyorum.

Toplum olarak ne haklarımızın farkındayız ne de kendimize yönelik bir özsaygı içindeyiz. Değersizlik duygusu bir bataklık gibi ruhlarımızı kavradıgından tanınmış kısıtlı haklarımızı bile kendimize çok goruyoruz. ÖTV muafiyeti nedeniyle kendisini suclu gibi hisseden kişilere önce bilişsel bir terapi yapıp sanırım değerli oldukları konusunda onları ikna etmemiz gerekiyor. Aksi halde içinde debelendikleri bu değersizlik duygusunu aşıp bir şeyleri hak ettikleri konusunda bunları ikna etmemiz mümkün olmayacak.

Hayatın her alanında izole durumdayız. Devlet şehirleri bizlerin sosyal hayata maksimum katılımını saglayacak sekılde duzenlemiş değil. Böyle bir ülkede araç bizler için ulasım kelimesnin yegane karsılıgıdır. Tekerlekli sandalye kullanan bir engelli olarak Allah askına istanbulda arabam olmadan ben yaşayabilir miyim? Arabam olmadan varoluşum bile sorgulanacak hale gelir. Bizlerin bunca magdur edildiği bir ülkede magduriyetimizi bir nebze hafifleten bu hakkın suistimalciler gerekçe gosterilerek budanması bir insanlık sucudur. Böyle bir sey olamaz.

Burda mart kedisi gibi mıyavlayıp düzgün bir arabaya bindiğimiz için bizi adeta dolandırıcı, melanet kaynağı gibi sunan birkaç yavşak var. Dogrudan onlara seslenmek istiyorum. Ben bu devlete gençliğimin 18 ayını verdim. Guneydogu daglarında vatanın bekası için savastım. Şimdi sakatım, yuruyemiyorum. Bir zamanlar gabarı cudiyi aşan ben engelli olduktan sonra bir kaldırımı bile yardım olmadan asamıyorum. Hayata dahil olmak için tek seçeneğim olan aracım ne kadar kaliteliyse ben o kadar özguven duygusuyla sokaga cıkıyorum. Ücreti umurumda bile değil. Hayattaki tum lükslerimden taviz vererek kendime 2016 model mercedes dizel bir arac aldım. Gönül rahatlıgıyla bozulmasından korkmadan daglara cıkıyorum. Uzak deniz kenarlarına gıdıp dalgaları izliyorum. Arabamın bozulmasından korkmuyorum. Ki bu beni yalnız basıma uzak diyarlara gonderen en onemli guvencem. Yasadık gorduk. Ucuz aracların içinde yanma tehlikesi de atlattık. Ormanların içinde calısmayan arabaların içinde mahsur da kaldık. Bu nokta anlasılamıyor mu yahu. Biz yuruyemiyoruz. Tekrar ediyorum. Yü rü ye mi yo ruz... Bu bozulan bir aracın içinde oyle kukumav kuşu gibi kalırız demek. Suyun yiyeceğin varsa iyi yoksa yandıgının resmidir. Telefonun da cekmıyorsa mesela. Kısın bir yerde kaldıysan donar ölürsün o bozulan arabanın içinde. Çocuk oyuncagı değil bu işler. Bizim kadar agır sakat olmayanların ego masturbasyonu yapacagı bir konu hiç değil. Arabam benim ortezimdir ve bir ortezin fiyatına bakılmaz. Ayıptır. Bu devlet benim gencliğimden 18 ayı alıp sonra aynı askerliği 15 bin tl ye satan devlettir. Şimdi hayatta hiçbir yerde yanımda olmayan bu devlet suistimalciler yuzunden altımdaki arabaya vergi koyuyorsa yazıklar olsun demekten baska bır sey gelmiyor elimden.

Devlet hangi mantıkla beni hayata baglayan hayatımın bu en önemli eşyasına fahiş vergi koyarken birilerinin suistimalini bana gerekce gosterebilir? Suistimal varsa gitsin suistimale konu grubun yakasına yapıssın. Zira oldugunu ve duzeltılmesı gerektiğini biz de biliyoruz. Ancak kimse gercekten ihtiyac sahibi olan bizlere efendim mercedese bmw ye bınme diyemez. Diyen de ahlaksızın terbiyesizin onde gidenidir. Ne demek arkadas bu. Devlet kaliteli araca bindiğim için beni ne diye cezalandırıp haksız vergıyı dayayacak burnuma. Ben o arabayı almak için eşşekler gibi okudum calıstım. Kimseye el açmadan alnımın teriyle kazandıgım parayla aldım. Hayatta bir baltaya sap olamamıs herifler burada gazel okuyor. Neymiş luks arabaya bınmeyiverelimmiş. Ulan bunu dıyecegıne gotunu kaldır calıs cabala sen de bın guzel bır arabaya. Guvenle korkmadan cık daga tasa. Belki yasadıgını ınsan oldugunu anlar su ezik ruh halinden kurtulursun.

Yeter be! gölge etmeyin sizden baska ihsan istemiyoruz.

Bir de bazıları 1. ve 2. derece yakınlarla sınırlandırmayı ve arabayı kendisi kullanmayacak olanlara kısıtlama getirmeyi öneriyorlar.

Ben bir süredir amcama kendi üzerimden araba almasını söylüyorum. Babamın maddi durumu uygun değil. Zaten amcamla aramızda en fazla 15 dk. mesafe var. İhtiyacım olduğumda istediğim an istediğim yere bu araçla gidebilirim. Alacağım araç da 4x4 Duster. Ben bu arabayı haftada bir bile kullanmayı düşünmüyorum ama pikniğe giderken, köye giderken, karlı havada ve az yaktığından uzun yolda kullanacağım. Yılda en fazla 30-40 kere. Bu durumda istismarcı olmam lazım. Babam E180 alıp lüks mekanlara gitse istismar etmeyecekti yani...

Arabayı kendi kullanamayacak durumda olanlar lüks sınıf araba binemeyecek ama kendi kullanan istediği arabaya binecek... Yani ucuz fiyatlı araçları istismar eden yok. Sizce de yok mudur?

ılgaz20 tam olarak onu önermiyoruz kardeşim. Ancak bu duzenlemede en azından aracı kendisi kullananları kapsam dısı bırakın ki magduriyetin kapsamı azalsın diyoruz. Kaldı ki senin istediğin duster marka aracı bu duzenlemeyle rahatlıkla alabileceksin. Cok daha pahalı aracları da.

Fakat ortada bır suistimal var ve bu sizin gibi aracı kendisi kullanmayan engelliler üzerinden yurutuluyor. Yukarda taner budak arkadasın verdiği istatistikler olayı net sekılde goz onune seriyor. Devlet bu kesim üzerinde odaklanırsa ve arkadaslarımızın önerdiği gibi birinci derece sınırı konulursa suistimale konu satışların zaten onune geçilmiş olunacaktır.

İşte ben birinci derece değil 3. derece akrabama arabamı kullandıramaz mıyım? Ailemin yeni araba alma imkanı yok.

Ayrıca 200km ötedeki yatalak babasının üzerinden 318i alınca istismar oluyor da Hyundai i10 alınca istismar olmuyor mu? Engelli o arabadan yararlanamıyorsa isterse üzerinden Bajaj Qute alınsın yine de istismar olur.

Arkadaşlar

Hükümet zannımca bütçe açığından dolayı lüx araçların satılmasını istemiyor!
Bundan dolayı engelli insanlarımıza gözlerini diktiler,istiyorlarki birazda Almanya krizinden dolayı alman arabaları satılmasın,Türkiye'de üretilen araçlara yönlendirmeye çalışıyorlar!!
Bu tür araçları yurt dışına ucuza satıp ithal edilen araçları pahalıya alyoruz!!!
Bütün mesele bundan ibaret.

Eğerki biz itirazlarımızın dozunu artırırsak yasayı geri çekmek zorunda kalacaklar,aksi takdirde akp için 2019 seçimleri riske girer.

Zaten son zamanlarda ekonominin kötüye gitmesi alım gücünün düşmesi ak partiyi tek başına iktidar olmaktan yavaş yavaş uzaklaştırıyor.

Mücadelemize devam edelim gerekirse stadyumlarda pankartlar açalım,başka başka şeyler yapalım haklarımızdan taviz vermeyelim.
Saygılarımla

Üst Alt