Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Bunların hepsine yarın cevap vereceğim. Yazdiklariniz eleştiri sınırını aşıyor. Ben kimsenin savunucusu değilim kendi hakkımı savunuyorum. Benim hakkımın sınırlanmasına sebep olan kim ise de onun suistimalinin cezasını ben çekmemek için elimden geleni de yapıyorum. Klavye delikanlılığı yapma bana. Delikanlı isen o kadar numara verdim ara kendi hakkıni kendin savun. Hukukçu ağzı ile konuşacağım diye hukuku batırdın resmen. Delikanlı gibi çıkıp söylemiyorsunuz hiç tanımadığım adamın eline 3-5 kurus verip mercedes e binemeyeceğim.

Sen burda yazacağına bak o kadar numara verdim ara kendin görüş o aklını celdigim milletvekilleri ile. Yasa esnemezdi hani bak nasıl da esnetmisim yasayı agzinla ıtiraf etmişsin. Türk tarihinin düşmanı haclılar gibi kılık değiştirip değiştirip karşıma çıkıyorsunuz. Ben kimsenin savunucusu değilim kendi hakkımı savunuyorum var mı diyeceğin arkadaşım. Ara sen de hakkını savun. Ben bu grupta hiç dedim mi bana şunu bunu alırsanız hakkınızı savunurum birşeyleri düzeltirim diye. Varsa öyle bir mesajım göster o alamayacağın mercedes ı ben alırım sana.

@Özgür&özgür
vasi olanları da biliyoruz ya. engeliyi atıp bir kenara yüzüne bile bakmayanlar biliyorum ben. 200.000 tl lik araba meselesi değil bu kardeşim. adam ortopedik engelli ise her özel danım paket konfor engelli için avantajdır. bir çarpışma önleme sistemi bir hız sabirleyici, yokuş destek istemi gibi paketler de her araçta bulunmuyor. neden anlamıyorsunuz hala %90 engelli yaşlılarımızı üç-beş kuruş karşılığında sömürmeye çalışıyorsunuz.

Bu ötv kısıtlanması ortopedik engellileri kapaıyormu acaba

hocam sen hangi ülkede yaşıyorsun ya :)

% 90 ve üzerindeki engellilerin arabalarını akrabaları içindeki sosyal statülerini yükseltmek için kullanma amacıyla kullanıcı sınırlamasına itiraz etmek bence haklı bir arguman olamaz. Bu tam da suistimale konu kapıyı ardına kadar açan şey.

olur mu öyle canım. engelli vatandaş vefat edince o araç köyün çobanına bile kalmalı bence. yanlış düşünüyorsunuz :)

oturanboğa@ benim gibi bu konuya yazan birçok kişi bu yazının altına imzasını atar.

kesinlikle sana katılıyorum ve Bülent bey in yazısına imzamı atıyorum. ama yook adamların derdi o değil anlamıyor musunuz kardeşim. istanbulda mercedes e binip hava basamayacaklar ondan çemkiriyorlar bu kadar

Taner bey bu işin istismarcılarına sesimizi duyurduğumuza göre doğru yoldayız.

haa bir de birisi mahkeme kararı ile değişen yönetmelikten falan bahsetmişi yönetmelik değiştirmek kanun değiştirmekten çok çok daha kolaydır. bunu bana söyleyen bizzat Mustafa Elitaş tır. avukat arkadaş vereyim sana numarasını özelden elitaş a bir sor istersen he ne dersin. esnemezmiş. yahu bu ülkede kanun kadar esneyen başka ne var ki. ben ortopedik engelliyim bineceğim o mercedes e ama sen tanımadığın biri adına araç alıp binemeyeceksin o mercedes e çatla emi. :) :) :) hakeden kazanır. gider dava açar yine kazanırsın haklı isen.

Taner bey bu işin istismarcılarına sesimizi duyurduğumuza göre doğru yoldayız.

RTE nin dediği gibi istanbul da vuruyorsun. sesi almanya dan geliyor. ha bu arada arkadaş bir konuda haklı. Alman arabalarına kısıt getirilmek isteniyor. Ahmey bey ne kadar da yalanlasa da konunun özeti bu. çünkü adamlardan başka mercedes yapan yok yahu :)

Herzamanki gibi üstünkörü öylesine uyduruk bi yasa çıkaracaklar çünkü bilgisizler. Sonrasında yıllara yayılan süreçte mahkemeye verile verile tek tek zamanla düzelecek. Anayasadaki eşitlik maddesi böylelikle çoğu insan için işlememiş olacak. Oy moy vermeyeceğinizi açıkça yazın yazmakla kalmayın oy falanda vermeyin. Bunu ilçe ve il teşkilatlarındaki engelliler başkanlarınada iletin lütfen.

yahu daha dün şahit oldum. benim kızın sınıf arkadaşının annesi. izmir de oğlu ile yaşıyor. ablası zihinsel engelli ve %90 raporu var ablasının. onun raporu ile ÖTV siz araç almış. öyle biraz konuştuk bu sınırlamadan falan bahsettim. yaa kesinlikle haklı hükümet kısıtlasın bence de diyor. ulen kısıtlamamas için almasaydın o zaman bu hakkı suistimal etmeseydin ya keşke baştan. kendince çözüm önerisini de buld. bu arabayı babama malatya ya gönderiririm kız kardeşim malatya da dedi. ee sonra. babamın ordaki arabasını da ben alırım dedi. :) gel de başka ülkede yaşa işte. bu suistimal değildir de nedir be kardeşim. atıp tutma bana boş boş.

Serkan555
zaten konu en son netleşsin anayasa mahkemesine gideceğim ben. siz gidin gitmeyin beni ilgilendirmez. ben kendi hakkımı savunuyorum. :)

Zaten bu yasa çıkarsa bundan sonra ak parti ye oy veren engellinin aklına şaşarım.

Benzine fahiş zam yapıp Türkiye’yi dizel çöplüğüne çevirdiler. Ötv ye zam zam zam yapıp ülkeyi 1.6 çöplüğüne çevirdiler. Çok yakan ve çabuk bozulan kıçından pis pis duman atan araba dolu piyasa. Kriz ortamı var millet dizel arabanın enjektörünü pompasını turbosunu alamıyor. Nüfus artmış araç sayısı milyonlara ulaşmış engellilerin arabası gözlerine batmış. 1.6 nın ötv sini 25 lerden 60 lara çıkarmışlar. Arabadan peşin peşin almak kolay vergi kaçaklarını kapat yakala kardeşim. Devlet har vurup har savurmasın belediye daireleri lüzumsuz işçi dolu. Siz bilmiyor iseniz gelin ben tek tek anlatırım. Biz bedensel engelliyiz siyasiler ise görüş düşünce vizyon Bilgi birikim VİCDAN engelli olmuş arkadaş.

Değeri 500.000 dolar olan ticari taksilere ötv indirimi var yabancılara ötv indirimi var (belki KDV de ödemiyorlar) engelliler gözlerine batmış. Ben inanmıyorum çok araba alındı vs adi bir gazetecinin gözüne hangi araç battı ise kıskandı pis herif. Kimin paralı kalemiyse yada. Engelli arkadaşım Almanya’dan x5 aldı 24 ay sorunsuz kullanıyor Türkiye’de.

bu forumdaki kadar ikiyuzluluk ben görmedim. acin bakin bu haklarin mahkemelerde kazanildigi döneme, herkes aman da arabami kullanamiyorum, esim istese, yegenim istese, bi durumda gerekse kimseye veremiyorum, akrabam bindi ceza yazildi diye agliyordu. simdi tek derdi 200 binlik araba bana yetmiyor olanlara anlatin sikintiyi, bunlarin cogunu biraz kaziyinca yok ailem yatalak ona aldik falan, merak ediyorum acaba araba kac km de yatalak insan her gun cikip cikip arabayla geziyor heralde

birileri bir de utanmadan bana baska imalarda yapmis, maliyenin yetkisi vergi oranini belirlemektir. bu arabalr sadaka degil, alan bedelini oduyor. yok diyorsaniz kimsenin malina kimin binecegini kisitlamaya devletin hakki yok, mahkemeler bu yuzden ole cikti. o zaman basta yuzde 90 raporu hepsi kalksin.

benim soruma yanit verebilen bir tane cikmadi, engelsiz ali, veli arabasini cocuguna kardesine yegenine veriyor normal de babasi, kardesi, amcasi engelli olan bir insan mi akrabasina arabasini surdurunce suc oluyor? siz kendiniz aralarinizda birileri 300 binlik arabaya binsin diye kendiniz ikinci sinif konuma getiriyorsunuz, kimse engelli de olsa engelsiz de olsa kimseye maliyla ne yapacagina karisamaz

Serkan555
cok haklisiniz, ama klasik turk insani mantigi kendi arasinda bile olmasin diye ugrasiyor,yasa yapicilarin bile insanlarin mulkiyet hakkini sinirlayacak kadar gozleri donmuyor ama bu forumdakilerin donuyor.

Cumhurbaşkanı’na soruyorlar efendim Devlet Erkanı çok lüx araçlara biniyor eleştiri var halktan diye. Müslümanlar herşeyin en iyisine layıktır diyor. Doğru haklı ama bizde müslümanız elhamdülillah. Suistimal eden varsa gerekeni yap. Boğazlardan eroin esrar kokain nükleer silah geçiyor yasadışı o zaman Bogazlarıda kapatın arkadaş köprüleri mühürleyin otobanları iptal edin.

Ankara'da 2'si gazi 6 kişilik aileyi ve saldırıyı önlemek isteyenleri öldüresiye dövdüler! - Haberler Son Dakika
bakın biz engelliye saygı diyoruz ama paylaştığım haberde biri bacağından engelli diğeri belinden aşağısı felçli GAZİ lere vatandaşın yaptığı şey var,düşünü ki hem engelli hemde GAZİ olan bu arkadaşlarıma saygı duymayan insanlarla dolu bir ülkede hakkımızı almaya çalışıp bir de bunu bu olaydaki gibi zihniyete sahip insanlara anlatmaya çalışıyoruz ,işimiz çok zor.

@nickneymi

Cevap mı istiyorsun? Sonuçta bu ötvsiz alım hakkı sadece engellilere tanınmış bir hak senin dediin gibi olmuyor bu işler yok efendim yeğenime vereyim de gitsin işini görsün gezsin tozsun vs. Kişisel kullanım haklarından bahsediyosun ya devlette sana kısaca diyorki kardeşim sen bu aracı ötvsiz alacaksan sana tanınmış bir ayrıcalıkla alıyorsun o ayrıcalığı herkese tanımıyoruz o yüzden o araca senin kullanma durumun varsa sen bin eğer binemiyorsan da varsa 1. derece o yoksa 2. derece hadi o da yoksa 3. derece yakının binsin ve SENİN için kullansın.

Bunu devletin demesi kadar doğal birşey yok sanırım. Senin o örnek verdiğin tipler yakınlarına tanınan haktan bir çıkar sağlayarak araç alıp sağda solda engelli aracıyla gezip bir de utanmayıp engelli kartı çıkarıp aracını engelli yerlerine park ederler. Yeğenine kardeşine akrabasına bir iki defaya mahsus vermesi hakkına kimse birşey demeyecektir ama yakınının üzerine alıpta bu durumu suistimal edenleredir burdaki onca insanın lafı.

Eğer ki bu cevap benim sorumun karşılığı değil dersen de o zaman da senin zekandan şüphe ederim.

@Samet.Demir

bu duurm dogru, ben de bu durumu destekliyorum. hatta ticari ise dokulmemesi icin yuzde 90 a da gelmeli bence bu.

ama esas senin zekandan ben suphe ettim, bu haklar mahkemelerde kazanildi ve bikac kisi sirf 200 binlik arabaya degil de 300 binlik arabaya binmek icin engellilerin ailesine karsi olan haklarini engellemeye calisiyor ve siz bunu savunuyorsunuz?

suistimal diye gecenlerin tamami bilhassa yuzde 90 olayinda yasilik ile olusan durumlarin engel statusune girmesi ile oluyor ha bence onlarin da hakkidir, ama sayinin cok artmasinin sebebi bu, bobrek gibi rahatsizliklardan direk rapor olmasi vb vb

mesele su hukumet luks alman araci ithalini kismak istiyor, ya da kendileri diisnda binilmesin istiyor. siz bosuna kendinizi yiyorsunuz. bence 1600 siniri da zaten sacma, 2000 motorlar cok daha verimlidir. ama buradaki bazilari engellilerin mahkemelrde kazandigi haklari sozde bi suistimal goruntusuyle geriye goturmek istiyor

nickneymi

Benim zekamdan şüphe edemeyecek durumdasın yazdıklarından anladığım kadarıyla. Çünkü savunulan şeyi anlamayıp kendince cevaplanmadığını düşündüğün cümleyi tekrarlayıp duruyorsun. Bak kardeşim tekrar yazıyorum belki anlarsan artık susarsın aynı cümleyi kurmaktan vazgeçersin. Bunca insan mülkiyet hakkını kısıtlamak istemiyor. 3. derece yakınlarına kadar ona yardımcı olabilcek biri kullanacak şekilde alsın diyor senin demeye çalıştığın gibi kendi üstüne alınsın da yeğeni kuzeni çocuğu vs sürekli kullanıp sağda solda engelli haklarını suistimal etsin istemiyor anlayabildin mi ?

Sürekli %90 engelliler yaşlıdır genellemesi yapıyorsun ben daha 25 yaşındayken %90 engelli raporumu aldım ve Allah'a şükür kendi aracımı kendim kullanabiliyorum o yüzden benim üzerimden kimsenin araç almasına izin vermedim çünkü bunca zorluğu ben yaşadım. Kusura bakma ama yeğenin kardeşin kuzenin vs her kimse ötvsiz araca binmek isteyemez başkasının hakkını kullanarak. Çok binmek istiyorsan da git ötvni öde al arabanı ver istediğine gezsin burdan bu kanunu suistimal edenleri savunurcasına konuşma ve bunca insanın da sinirini daha fazla bozma çok bilmiş gibi ahkam kesme!.

Benim kolum yok diğerinin bacağı yok bir diğeri felçli ve bineceğiz 300.000 tl lik arabaya. Ama suistimal eden bu tipler binemeyecek. Adaletten bahsetmeyin birde. Ötv siz araç ile normal araç arasındaki farkları anlayamamış basit düşünen basit insan hadi ordan

@nickneymi

Samet'in senin hakkındaki zeka değerlendirmesine katılıyorum.Hatta vicdanın öylesine kararmış ki fazlasını da söyleyebilirim. Her neyse önce şunu söyle bize, sen bu forumda hangi amaçla varsın? Engelli birimisin? Bir engellinin yakınımısın? Yakınıysan o engellinin nesi oluyorsun? O engelli üzerinden bugüne kadar araç aldınmı? Almadıysan almaya niyetin varmı? Bu soruları dürüstçe cevaplayabilirmisin??

@Samet.Demir

valla kardesim siz esas kendiniz engelli hakkini suistimal ediyorsun.
normal bir babanin, aile ferdinin nasil ki ailesine araba alma hakki var, engellinin de var kimse kusura bakmasin senin gibi terbiyesizce de saldirmasin.

ben baska turlusunu bilmem, mahkemeler de bana haklisin dedi, engelliler dava acti. siz sirf kendinizi dusunuyorsunuz, elalemin babasi cocuguna araba alabilr ama engelli baba alamaz, yok bole bir dunya, bole bi zihniyet birileri sirf 200 binlik degil de 210 binlik araba alsin diye bole bi forumda utanamzca soyleniyor, yaziklar olsun

Ha şunu diyeydin rengin şimdi ortaya çıktı sen de başkası üzerine alınmış aracı kullananlardansın o yüzden zoruna gidiyor bu 3. derece yakın kısıtlaması istememiz. Sana bu saatten sonra zeka ile ilgili bir kıpırtı olmadığı için birşey demeyeceğim

Özgür&özgür
sen once sunu sole, her gun arabaya baban mi biniyor? birak bu isleri, eger arac protez ise 50 binlik egea da yeter, ben nasil olur da haklari kisitlamak icin kendileri mesaj yazar diyordum ama siz birbirinizi yiyormussunuz bir de utanamdan vicdan diyorlar, siz engellinin malini yasalarla gaspetmeye calisiyorsunuz sirf birilerine 200 binlik araba yetmiyor diye

Samet.Demir
hAYIR Benim a cilmis davam yok, mahkeme benim fikrime hakli dedi, insanlarin malini gaspetmek dogru degil dedi.

buradakiler bencil ve kotu, aileye tek araba alabilecek bir suru insan var, siz dediginiz eger 90 engel deilse engelli bir aile ferdinin araba alamamsi demek cunku kimseye aileye bi engelli icin bi kendim icin doye 3 araba alamaz

nickneymi

Sen sorularımı cevapla, benden öyle cevap bekle! Dürüstçe delikanlıca! Hadi bekliyoruz. Benim cevabım hazır. Kurana da el basarım.

nickneymi
daha bu gün üye olup bu kadar çok bu konuyu irdelemenden şüphe duydum ki Ankarada ikamet ediyormuşsun ,bir ihtimal bir bakanlık müsteşarının danışmanısın belki bir partinin partizanı ama şununa eminim konuyu provoke etmek için üye olmuşsun,diğer arkadaşlara da buradan sesleniyorum bu şahısa cevap vermeyin prim yapmasın.

Özgür&özgür

benim arabam yok, ankaradaki ailem beraber kullaniyor, ayda yilda bi ankaraya gittigimde binerim, oldu mu?
sen sole bakalim milleti suistimal ediyor diye iftira atiyorsun her arabana bindiginde, her ise gittiginde yaninda baban mi oluyor?

isteyen istedigi gibi kullansin, bu davalari ben acmadim, bisuru engelli magdur oldugu icin zamaninda dava acmis.mahkemeler hakli bulmus. siz kendi kalp kotulugunuzle milleti itham ederek milletin hakkina giriyorsun ac gozlulukten.

nickneymi

Kaçamak cevaplar veriyorsun :) Ailem dediğin kim? Kimin arabasını kullanıyor? Aracın sahibi engelliyle aynı çatı altındamı yaşıyor?? Açık ol bilelim derdini ve rengini.

kimse kusura bakmasin tertibstli arabayi gene engelli kullaniyor akrabasina odunc veriyor, ama yuzde doksanliklar kulliyen istismar, 250 binlik araba alinca baban mi iyilesiyor, bal gibi kendi keyfine alip sonra bir de benim gibi insanalr herkesin ailesi kullanabilsin sirf 90 lilar degil deyince onlari camurla

Evet millet konumuza dönelim. Kimler whatsapp ihbar hatlarına yazdı bugün paylaştığımı. Konu parti sempatizanlığı olmasın lütfen. Bu hükümet o hükümet mesele değil. Önemli olan hak gaspı ve önüne geçmeye çalışıyoruz bırakalım boş boş muhabbeti

nickneymi

Kaçamak cevaplar veriyorsun :) Ailem dediğin kim? Kimin arabasını kullanıyor? Aracın sahibi engelli neyiniz oluyor? Ailen aracın sahibi engelliyle aynı çatı altındamı yaşıyor? Başka yakın akrabası yok da bakımından ve refakatinden siz mi sorumlusunuz?? Açık ol bilelim derdini ve rengini.

Bu adam ciddi sorunlu ya ne konuştuğunu bilmiyor ben bunun zekasından ciddi şüpheliyim. Yahu biz zaten suistimal edilmesin kim olduğu belli olmayan insanalr %90 raporu suistimal etmesin diye 3. derece yakını kademeli olarak kullansın diyoruz şu son söylediğinle zaten bizi destekler cümleler kuruyorsun. Daha da senle tartışmam ne dediğini bilmeyen anlatamayan adamla tartışılmaz

@Özgür&özgür

sen kimsin ki kacamak cevap vereyim, sen her gun babani gezdirmeye mi kullaniyorsun, araba mi aliyorsun ev mi ayni catinin ne alakasi var, almissin baban adina geziyorsun iste, arabayi da buna ödul goruyorsun.

bizde yasli, engelli kisi de dahil ailenin baktigi buyukler var, goturup rapor bile almadik o cileyi cekmesinler diye, bu 90 liklari alanlar kac yasinda insanlari hastane kapilarinda surunduruyor ben bal gibi biliyorum, ha sen de bin babanin arabasina benim icin sorun degil, ama baska engelli binince sen ne diye haddini asip hesap sorar gibi yaziyorsun? engellilerin ailesine refah katmasinin birebir ornegisin, once bi durust ol. 300 bini de arabaya baglama banai amerikaya falan tedaviye gotur o zaman

@Samet.Demir bence sorunlu sensin. devlet karmasik ve bu kadar garip islerle ugrasmaz.
kendi kendimize bunu engelleyin diye yazarsak engelli aracini ailesinin kullanavilmesi de yasaklanir ve bu daha sorunlu durum olur.

yoksa zaten en bastan herkesin kullanabilmesi abartili, en azindan ortopedikteki gibi 3. dereceye kadar sinirlanmali diye 90 lik icin yazan benim.

hukumetin sorunu da aslinda istismar falan da degil, luks arac alimini almanyadan azaltmak istiyorlar ama kendileri binerler, o yuzden bole yazanlar insanlarin mahkemelerde aldigi haklari geri vermeye calisiyor, ben bunu uyariyorum.

Almanya’dan ithalatı azaltmak istiyorsa başka çare baksın. Polo alır yine alır konu almansa. Ne yazıkki dünyadaki en iyi araçları vw grubu yapıyor kapitalist bi paylaşım işi Buda galiba. Türkiye ile ticareti orantılı olmayan Meksika yapımı jettaya nasıl ek vergi koyduysa öyle bir şey yapabilirlerdi iyi niyetli olsalardı.

Diyeceklerdiki bundan sonra tüm devlet Erkanı yerli araçları satın alıp kiralayacak. Ve herkes için sadece bu araçlar ötv den muaf olacak. Bu kadar. Malum belediyelerde ötv indirimli araç alıyor. Tüm belediye emniyet passat ve audi kullanıyor hatta avek demek adalet ve kalkınma demekmiş. O yüzden bu markaya devlet çok yüklenmiş. Böyle yapmıyor ise konu Almanya değil demekki engelliler demektir

Türkiye’de üretilen her yüz aracın 95 ininde ihraç edildiğini asla unutmasınlar.

Daha kısa bir süre önce Düzce belediye başkanı be diyordu Audili başkanların yanına passatlamı gideyim onu bile beğenmiyor. Yahu lüx merakın varsa kendi kesenden al. Audi dediysek a8 long yani bu ülkede çok zengin şirket yöneticileri bile binmiyor bu kadar lüx araçlara bu nedir yahu.

Üst Alt