Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Serkan555

kendilerine olunca binerler, kopru ve saray parasina kac tane mercedes fabrikasi kurulurdu.

ama su andaki duzenleme benim inceledigim cok kotu degil. ucuk arac alacaklar su an 150 bine 250 binlik mercedes alabilir, daha otesi 1.6 motorda olmaz zaten, su anki ise 90 bin kdv ile 105 falana 220 binlik arac alabilir hem de 2.0 motorlu. eskiden ne olursa olsun 2.0 arac alinamiyordu. firmalar da buna uygun araclar getirir daha da, mesela kendi luksu icin engellilerin ailesi kullanamasin diyen arkadaslar bu haliyle normalde 2000cc motorlu bmw alamazken su an 3.18d yi bu hesapla 100-105 e alabilir 2000cc . oysa su an daha kotu olan 3.18 i 1500cc modelini almak istese sanirim 120 falan odemesi gerekir heralde

@nickneymi

Bak yine sorularıma net cevaplar verememişsin ama en azından rengini belli ediyorsun bu hallerinle :). Görüyoruz ki bilmem kaçıncı dereceden hısım akraban ya da aile efradı üzerinden araç alıp ötv'siz kullanmaktasınız. Sefanız olsun! Bana gelince babam yatağa bağımlı hale geldiğinden beri ben ve eşimle aynı çatı altında yaşıyor. Bakımı ve refakatiyle biz ilgileniyoruz. Evet senin üstüne basa basa vurguladığın gibi hergün bu arabaya binemiyor çünkü buna dermanı yok.

Keşke sağlığı olsa da bu araç olmasa. Aracı ben kullanıyorum ki evin işlerini göreyim, işteyken babamla ilgili acil bir telefon geldiğinde basıp yardımına yetişeyim, sondası tıkandığında hastaneye ulaştırayım, köyünü özlediğinde bindirip götüreyim diye. Bir süredir işim gereği şehirdışındayım ve araç kapımızın önünde bekliyor. Babamla ilgili bir durum gelişirse etraftan birisi yardımda bulunsun diye.

Amerika konusuna gelince yine boş konuşmuşsun yok 300 binlik arabaya bineceğine oraya tedaviye götür falan, birincisi benim o fiyatlardaki bir aracı alacak gücüm yok (tahmin ediyorum ki senin vardır) ikincisi beyin kanamasına bağlı srebro vasküler hemiparezi sekellerinin tedavisi yok arkadaşım. Tabi srn şimdi bu terimlere de uzaksındır ama olsun varsın, her şey insanlar için, birgün başına gelip öğrenirsen ne hissetiğimizi o zaman belki anlayabilirsin. Nokta.

Ya özel aparatı aracı engelliden başkası kullanamıyor ben mi yanlış biliyorum. Birisi bu araçlara da 3.derece yakını kısıtı getirilmeli diye öneride bulunuyor. Hangi ülkedesin sen arkadaşım ya. Git başka yerde eğlen sen. Ne içtin bana da söyle de ağrılarım azalsın.

@Özgür&özgür

sen birak bu olayi, insanlara haakret et, iftira at, kendine gelince hastalik anlat. herkesin hastaligi var, yuzde 85 rapor alan hasta deil mi? el insaf

insanalra iftira atan, kendin babanin engelli arabasini kullanirken baskalari binmesin diye ugrasan sensin. rengini belli ettin falan ne, bu yasa da zaten 300 binlik araba almiyorsan etkilemiyor seni. senin araban 90 raporlu oldugu icin sehir disindayken birakip gelebiliyorsun, iste o zaman evdeki biri, komsun bile alip surebilir ama baban ortopedik engelli olsa sizin vekillere attiginiz mesaji dinleseler kimse suremeyecek, baban rahatsizlansa arabayi surmek icin gelecek kisi ilmuhaberesi almaya muhtara mi gidecek?

insanalra iftira at, kendini acindir ama verdigin ornek bile beni dogruluyor. kimse sana sureme demiyor ama baska insanlara surekli iftira atip kendisinin babasinin hastaligi icin alinan arabayi gunluk islerde kullanildigi yazilinca karalayan da sensin.

yani ise otvsiz arabayla gitmekteki tek maksadin bisey olursa hemen basip yetismek, ne kadar buyuk fedakarlik...

2.0 dizeller ne yazıkki çok yakıyor ben 5 yılda 240.000 km yol yapıyorum hb orta sınıf 1.6 dizeller yeterli. 2.0 dizel meselesi net değil ben çıkacağına inanmıyorum. Çıksa bile dolar uçtu gitti 90. + KDV ye şubat itibari ile alınmaz. Şu an kisi sportage hyundai x35 ford kuga harici mantıklı araç Yok. Bunlarda zaten en az 8-9 litre mazot yakar. Güncelleme olursa Tiguan passat belki alınır. Subaru servis pahalı 2. Eli olurmu olmazmı o tartışılır.

Bazıları hala dıdısın dıdısına araba aldırma merakında.
Normalde yüzüne bakmayacak insanlar sirf bu hakkı kullanmak icin sizinle muhatap oluyor.
Bi kaç istisnai durum icin binlerce insanın hakkı yensin diyorlar.
Allah akıl fikir versin ne diyim.

@nickneymi

Benim zekamdan şüphe edemeyecek durumdasın yazdıklarından anladığım kadarıyla. Çünkü savunulan şeyi anlamayıp kendince cevaplanmadığını düşündüğün cümleyi tekrarlayıp duruyorsun. Bak kardeşim tekrar yazıyorum belki anlarsan artık susarsın aynı cümleyi kurmaktan vazgeçersin. Bunca insan mülkiyet hakkını kısıtlamak istemiyor. 3. derece yakınlarına kadar ona yardımcı olabilcek biri kullanacak şekilde alsın diyor senin demeye çalıştığın gibi kendi üstüne alınsın da yeğeni kuzeni çocuğu vs sürekli kullanıp sağda solda engelli haklarını suistimal etsin istemiyor anlayabildin mi ?

Sürekli %90 engelliler yaşlıdır genellemesi yapıyorsun ben daha 25 yaşındayken %90 engelli raporumu aldım ve Allah'a şükür kendi aracımı kendim kullanabiliyorum o yüzden benim üzerimden kimsenin araç almasına izin vermedim çünkü bunca zorluğu ben yaşadım. Kusura bakma ama yeğenin kardeşin kuzenin vs her kimse ötvsiz araca binmek isteyemez başkasının hakkını kullanarak. Çok binmek istiyorsan da git ötvni öde al arabanı ver istediğine gezsin burdan bu kanunu suistimal edenleri savunurcasına konuşma ve bunca insanın da sinirini daha fazla bozma çok bilmiş gibi ahkam kesme!.

Serkan555

aslinda kasa kucuk motor buyuk olursa 1.6 lar ile ayni yakabilir cunku motor zorlanmiyor, toyotalarin hybridleri 1.8, elektrikliler dizelden az yakacak diyorlar

Japonlara güven olmaz bide Araplar satın aldı hiç güvenilmez. Geçen müşterim crv yi hafifçe kaldırıma çarptı jantı 23.000 masraf çıkardı servis. Direksiyon kutusu 10.000 Jant 3.500 salıncak 3.500 TL Hybrid akü ve elektrikli motorlarına ne kadar garanti verecekler ömrü dolunca kaça satacaklar belli değil. Türkiye’yi Avrupa ile bir tutup parça fiyatlarını yüksek tutar Japon’lar.

beyler konuyu bulandırıp gereksız yere sayfaları meşgul etmeyelim. konudan uzaklasıyoruz.. adamın bir tanesi çıkmıs ne dedıgını bılıyor ne yazılanları, ona laf yetiştirmeye çalışıyorsunuz. bırakın kendınce eğlensın sız cevap vermeyınce susar elbet.

millet burdan olan bitenleri takıp etmeye ve gereklı yerlere ulaşmaya çalışıyor sayfalar dolusu boş muhabbet yapmayalım lütfen muhabbet yapcaksanız da ozelden yazısın bızı mesgul etmeyın..

@Adren@lin

kardesim siz laftan anlamiyor musunuz yoksa basmiyor mu? adam kendisi kiziyla resmini paylasiyor, ama 2 gun sonra kizi buyuyp baba ben arabayla suraya gidip gelecegim diyemesin diye bu hakki kaldirmak icin mesaj atiyor.

suyu bulandiran, bir suru kisinin cok mahkemeler ile ugrasip aldigi hakki bazilari istismar ediyor diye geri vermeye calisan sizsiniz. eger bu istismarsa o zaman burada yazan, babasina alinan yuzde 90 lik arabayla kendi ise giden de istismardir. (ki bence degil, haktir, buradakiler herkesi karaladigi icin diyorum)

su anki haliyle gecerse cok da olumsuz bir yani yok, 170-180 binlik sitenen araclar gene alinabilecek, 1600 cc siniri da kalkarsa hatta su an 150 bine 250 binlik arac alinabilirken 110 bine 250 binlik arac alinabilecek, illa derdiniz luks arac ise suyu bulandirip insanlari yanlis yonleniren kim? hele ki istismar etmeyen engellilerin zaten yuzde 90i bu sinirlarin altinda arac aliyor.

buna karsin sanki hak kalkiyormus gibi insanlarin hayatini cok zorlastiracak aile kullanimina sinir getirtmeye calisiyorsunuz. ha eger bi gun kaldiricaz derlerse o zaman aile de kullanmasin yuzde 90 lik da olmasin sirf protez kullanan alsin, ama su an ole bisey yok, biz illa 300 binlik araba istioz diyenler bi suru insanin mahkemelerde kazandigi haklara saldiriyor

günaydın arkadaşlar. hayırlı bir hafta olması dileği ile. bugün şu paylaştığım ama çok geride kalan mesajımda yer alan (boş muhabbet yüzünden) whatsapp ihbar hatlarına yazalım artık lütfen. bu arada kızım benim 1.derece yakınım oluyor

@tanerbudak

Herkese günaydın, hayırlı bir hafta olmasını diliyorum... Arkadaşlar bu yasa tasarısı ilk ortaya çıktığında bu forumda hatırlarsanız bu kanunun çıkmasını savunan pek çok kişiyle mücadele edildi. O zaman mücadele ettiklerimiz engellilerin ötv ve mtv muafiyetini sindiremeyen ve bunu belki de dillendire dillendire bu tasarının oluşmasında emeği geçen tiplerdi.

Çok şükür ki verdiğimiz mücadele ve haklı davamız mevyesini vermeye başladı ve tasarıdaki tutarın 70000'den 90000'e çekilmesi, her sene bu tutarın yeniden değerleme oranında artması, kanunun yürürlülük tarihinin ileri atılması gibi gelişmeler sayesinde o tayfa anladı ki biz davamızda haklıyız ve kazanacağız, buharlaşıp yok oldular. Tabi bu gelişmeler kafi mi elbette değil.

Mücadelemiz madde tasarıdan tamamen çıkarılana kadar, eğer kanunlaşırsa da kanunun iptali gerçekleşene kadar sürecektir. Şu an farkındaysanız farklı bi grup çıktı meydana, hani bu mahalleden ya da aile efradından dıdısının dıdısı olan bir engelli üzerinden araç alıp, bi ihtimal o ihtiyaç sahibi engelliye de gönlü hoş olsun diye 3-5 lira sus payı verip ötv'siz mtv'siz bu işin sefasını süren tipler. Yok öyle sefa kardeşim. Bu işte sefa cefayla orantılıdır. Siz değil misiniz ki zaten böyle bu işin suyunu çıkartarak hak kaybı riskiyle bizi karşı karşıya bırakan? Siz de o ilk grup gibi yok olmaya mahkumsunuz. O yüzden Taner bey boş muhabbet olarak değerlendirmenize katılamıyorum.

Burda yazılan her bir kelime bu hakkı çekemeyenlere ya da menfaatine göre kullanıp suistimal edenlere birer tokattır. Sağlıkla kalın...

ötvsiz araç alma oranı %90 'dan %70'e indirilsin... diyen yok mu içinizde arkadaşlar ?

Merhaba ve günaydın,

70.000 sınırına KDV dahil mi yoksa net fiyat 70.000 mi?
Birde arabalara her geçen gün zam geliyor yakında 70.000 e i10 bile alınamayacak o zaman nolucak?

Eurest

sinir 90 bin oldu, 2.0 araca da izin cikarsa 90 +kdv ye 210 luk falan arac alinir, sene sonunda 230 a falan çikar limit
bu arkadaslar 300 binlik arac almak için çocugu olmayan engelliler ailece binemesin diye yönlendiriyor.

bugün tv lerin whatsapp ihbar hatlarına aşağıdaki linkler ile birlikte bu kısıtlamanın haksızlık olduğunu yazalım. 50 kişi yazarsa korkusuz bir haberci belki haber yapar diye düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=3b5ieriH1Io

https://www.youtube.com/watch?v=f6Kr6vF7g3Y

whatsapp ihbar hatları

Show Tv WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 536 266 90 00 / 0 536 266 90 02

Tgrt Haber Tv WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 543 269 71 92 / 0 544 269 71 92

Habertürk Tv WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 532 165 01 15

Trt WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 530 662 05 62

Sözcü WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 549 807 27 99

Kanal D WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 530 930 04 91

Kanal 7 WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 552 644 07 07

Fox TV WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 542 370 45 45

Beyaz TV WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 549 366 06 06

star TV WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 542 800 80 80

Atv WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 505 165 88 88

KonTV WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0544 442 01 55

A Haber WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 553 870 20 07

NTV WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 532 306 30 30

Halk Tv WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 538 406 30 63

Ulusal Kanal WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 530 291 23 61

Kanal 24 Whatsapp İhbar Hattı Numarası= 0 542 367 24 24

sınır 01.01.2018 itibari ile 103.023 TL olacak. 2.000 cc motor hacimli toplam tutarı 255.291 TL tutarlı aracı 121.567,14 TL ye alabileceksiniz.

tanerbudak
Bende whatsapdan takip ediyırum gece 23.32 gibi çevrim içiydi.Yanında telefonu taşımıyor sanırım

Mami Junior
TT Yapmak kolay olmasa gerek ama yapabilsek süper olur

Taner Bey Mustafa Elitaş belki yumuşamış dır aramayı denesen mi :)))

aramızda Taner beyden başka milletvekillerine ve komisyona ulaşabilen ve onun kadar bu konu hakkında uğraşan yok

tsunami_

en son o yönde bilgi aldık ama kesin çıkacak diye birşey yok. maliye bakanı üzerinde çalışıyoruz diye bilgi vermiş. plan ve bütçe komisyonu başkanı da son durumu sorduğumda çalışıyoruz diye cevap verdi. genel kurulda madde bir okunsun bakalım ne çıkacak. duruma göre aksiyon alacağız. ama bu yasanın toptan iptali için baskıya devam edelim.

O kadar twitter fenomeni var, rica etsek belki onlar başlatır yarım saatte TT olur zaten.

Bugün tekrar haber sitelerine yazıyorum, ilave olarakta yine milletvekillerine yazacağım haftasonu 4 tanesi okumuş mesajlarımı fakat cevap gelmedi. Taner bey lütfen bu arkadaşa artık cevap vermeyelim çünkü dünkü yazışmaları takibeden çoğu arkadaş bunları okumaktan inanın haber sitelerine yazmayı unutmuştur bende öyle oldum akşam siz hatırlatınca yazdım.

Mami Junior

Eğer iletişime geçebiliceğiniz bir fenomen varsa neden olmasın.Tag oluşturulursa bizde bol bol yazarız

TT yapmak çok zor arkadaşlar. şurda bile kaç kişiyiz baksanıza. sosyal medya da çok fazla konuyu gündeme getirmye gerek yok. insanların bakışı çok farklı oluyor. konuyu bilmeden eleştirielre başlayacaklar. vay uyanıklar derler emin olun. bu yüzden bence görsel medyaya ulaşmalıyız. bir arkadaş prof. ile görüştüğünü söylemişti. özel mesaj yazdım size durum hakkında bilgi verebilir misiniz.

Üst Alt