Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

@senugu

söz sahibi RTE aslında. ama maliye bakanı grupta söz sahibi tabi. attığımız mailler maliye bakanına bir şekilde yansıtılacak özel kalem tarafından. bakanım çok fazla mail geliyor bu konu ile ilgili diyecekler. atacakları geri adımı (iyileştirme) biz daha da geriye attırmış olacağız. arkadaşlar ilk hedefizim yasanın iptalidir. hakkımız olan bu.

Şuan genel kurulda görüşülmekte olan torba yasa içerinde yeralan engellilerin ötv siz araç alımına getirilen sınırlamaya ilişkin kanun maddesinin geri çekilmesi konusunda yardımınızı ve desteğinizi bekliyoruz.

BUNU YAZMAK YETERLİ UZUN UZUN ANLATMAYA GEREK YOK.

19.maddeye daha yeni geçtiler.3.bölüme gelmeleri 2 hafta daha sürer.
Genel kurulda maliye bakanının yanındai süreyya bey mi

vallahi ben hergun bu sekıl en kotu 500 tane meil cakarım artık engekller yada baska bır seymı yaparlar onlara kalmıs ben mil yagdırmaya devam edıyorum :)

Taner bey perşembe gecesi Cuma Günüdür.))
Yarın 10 kasım programları yoğun olur.

hanı kımseden ses yok bır kac kısı harıcındedıgerlerı nerede anca burdan gelısme varmı yokmu dıye takıp anca yaptıgınız hıc bır sey bılmıyorsanız kopyalalıyıp meıl artın barı sadece ugrasanların hakkımı bu yasa sızın ısınıze yaramıyormu acaba :(

herseye suistimal diyerek herseyden önce engelliler bu yasayı çıkartanların amacina hizmet ediyor.

taner bey hiç bir bilgisi olmadan bu aracı alana suistimal demiş, o zaman bu yasanın engellenmesini niye istiyor, 1.6 180 bin üstü araba almiş işte adam, ne haksizlik var?

ayrica usulsuzluk olsa satmazdi. cunku hakkı da yanacak.

bu yasa 2.0 sınırı da kalkarsa 230 bine kadar arac alimina zaten imkan verecek. bunun üstünü alan yuzde 5 tir onlara da zaten kendiniz ön yargıyla suistimal diyorsunuz ama aile kullanimi kisitlanırsa ailesine 2-3 araba alamayan engellilerin %95 i magdur olur.

nickneymi

Ya haklisiniz a.a ilândaki aracın ne niyetle alındığı bekli değil mi. Adam 6 ay beklemiş aracı birde. Alenen ortada olan bir suistimal değil de nedir.

Elitaş ı aradım şimdi açmadı maalesef.

Süreyya bey naci ağbal in yanında ise genel kurulda biriniz yazar mısınız whatsapp 'tan. Ben müsait değilim şuan.

Toplumumuzun "cam filmi" sorununu hayretler icerisinde izlemekteyiz..konu haber sitelerinden tutun da tv,internet ve bir cok mecrada ses getirdi malesef...demekki ulke olarak bunun gibi daha buyuk sorunlarimiz varmis..konu cumhurbaskaninin aciklamalari ile muhtemelen filmleri sokturulenlerin yanina kar kalacak ve eski duzen devam edecek...

tanerbudak Bennur hanım whatsapdan;
Bununla ilgili yoğun çalışıyorum. Ancak engelliler koordinasyon Başkanımız Konya milletvekilimiz Hacı Ahmet Özdemir'dir. Telefon numarası 05432340242 yazmış.

senugu

Ahmet bey ile çok konuştum. Yarın yine arayacağım. Bugün özel bir işi varmış o yüzden konuşamadık.

cam filmi kadar değerli bi hakkımız yok sanırım...

şimdi chp milletvekili mehmet bekaroğlu ötv sınırlaması konusuna değindi

@senugu

aradım ama açmadı. elitaş türkiye de mi acaba. başbakan ile abd ye gitmiş olabilir mi bilmiyoruz.

mtv ile ilgili madde görüşülüyor. o yüzden konu arasıra ötv ye de geçiyor.

Bir tek bizim için talimat vermedi reis-i cumhurumuz, bir tek bizi duyan yok. Diğer açıdan bakarsakta demekki biz bimere Cimere yeterli baskıyı kuramadık. Hani bizim stklarımız, hani derneklerimiz. En az bu düzenlemeyi yapanlar kadar suçu var engelli önderlerinin, demekki hepsi yan gelip yatan yeyicilermiş. Bunları asla unutmayalım!

Son dönemde sıkça gündeme gelen araçlardaki cam filmi yasağına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlıkların yeniden bir çalışma yapmasına ilişkin talimat verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) vatandaşlardan çok sayıda şikayet yansıması üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cam filmi konusunda devreye girerek, ilgili bakanlıklara "mağduriyet oluşturmaması" konusunda talimat verdiği öğrenildi.

Habertürk TV'nin edindiği bilgiye göre, hafta başındaki MYK toplantısında da gündeme gelen konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın açıklama yapması bekleniyor.

CAM FİLM YASAĞININ MALİYETİ 750 MİLYON TL CAM FİLMİ YASAK MI, CEZASI VAR MI?

Hatırlanacağı üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün 1 Kasım 2017 tarihli, Araç muayenesi sonucu belirlenen eksikliklere ilişkin kusur grupları yönergesi konulu yazılarında, film yapıştırılmış camlar 'Hafif Kusur' yerine 'Ağır Kusur' kapsamına alınmıştı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araçlarda cam filmi kullanımının ortadan kaldırılmasına ilişkin, "Emniyet Müdürlüğünün terörle ilgili hassasiyeti olmasaydı, 26 Ekim 2017'de cam filmi yasağı kalkacaktı. Fakat Emniyet Müdürlüğü ısrar etti, dolayısıyla cam filmi yasağı devam etti." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Cam filmi kullanımının hiçbir zaman serbest olmadığının altını çizen Özlü, nisan ayından bu yana emniyetle yapılan görüşmelerde, "Terör eylemleri var, tespit etmekte zorlanıyoruz" talepleri üzerine cam filmi yasağını sonlandırma yönündeki iradeyi ortadan kaldırdıklarını da belirtmişti.

Resmi makamlardan aksi açıklanana cam filmi yasağı uygulanmakta ve R43 harici cam filmi kullanan araçlara 206 ile 427 TL arasında para cezası kesiliyor.

Sosyal medya başta olmak üzere araç sahipleri ve Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) yasakla ilgili tepki göstermekteydi. Cam filmi yasağından kaynaklı olarak 750 milyon liralık ilave gider oluşmuştu.

HABERTURK.COM

2.bölüm ilk konuşmayla beraber bu haftayı kapadı genel meclis.
Bizlerde e.mail bimer cimere yazmaya devam arkadaşlar

Şuan genel kurulda görüşülmekte olan torba yasa içerinde yeralan engellilerin ötv siz araç alımına getirilen sınırlamaya ilişkin kanun maddesinin geri çekilmesi konusunda yardımınızı ve desteğinizi bekliyoruz...... Bende gerekli yerlere yolluyorum ve hergünde yollicam inş.başarılı oluruz.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...e-en-dolusu-engelliye-satilik-449042521/detay

@daimon @tanerbudak ben mi birşeyi kaçırıyorum siz mi? Ben linkteki ilanda bir dürüstlük abidesi, bir engelli dayanışması görüyorum. İlan, tam aksine engellinin bu hakkı suistimal etmediğini, ne denli iyi niyet ve dayanışma içinde olduğunu gösteriyor. Yasa da buna müsaade ediyor zaten.

Fiyatları detaylı incelememekte birlikte yazılan üzerinden gidersek, İlan sahibi diyorki engelliden engelliye ÖTVsiz satıyorum. Piyasa fiyatı 360 bin tl dediği aracı 205 bin tl fiyata satıyor. Ötv indirimi de hemen hemen buna denk geliyor. Belliki arkadaş almış kullanamamış, paraya ihtiyacı olmuş ya da öncelikleri değişmiş.

Sevgiler,

Son düzenleme:
Arkadaş neden bu kadar ön yargılı davranıyorsunuz?Bunun ön yargısı nerede ben göremedim.Adam almış aracını şimdide satıyor.Biz böyle olmaya ,birbirimizle uğraşmaya devam edersek arpa boyu bile yol almayız.
daimon

Piyasa rayiç bedeli 200-230 arası zaten.

Şu C lere verilen paraya yazık. O kadar ekipman Vw de çok daha ucuz. Müşterisine daha çok sahip çıkar vw bakımı ucuz kaskosu ucuz ama bizim millet yıldız böbrek hastası (mercedes-Bmv)

Kemal Kılıçdaroğlu ne söylese Cumhurbaşkanı o konuyu çok ciddiye alıyor bence mutlaka ulaşmaya çalışmak lazım. O biz KDV yi ötv yi kaldıracağız sandıkta bizi destekleyin derse hemen kaldırırlar herşeyi :)

Evet bencede. Bakın seçim zamanında asgari ücret artışında nasıl etkili olmuştu. Kılıçdaroğlu na ulaşsak, o bu konuya el atsa iş biter bencede.

Ben chp vekillere yazdım Genel başkan kılıçdaroğlu gündeme getirse çok iyi olur diye

Taner Bey Kemal Kılıçdaroğlu nun telefonu doğruysa rica etsem bi kısa ve öz yazabilirmisiz acaba ?

Bendede Rte nin eski telefonu var ama kullanılmıyor artık :) 0532 953 53 53

Tavsiye için teşekkürler.

Bende de öyle bi şans var ki. Pazartesi imzalanır... âËœº

Ertekin66

İmkanınız varsa hemen alın ve hem yıl sonu indiriminden faydalanın hem vurabildiğiniz kadar dibe vurun, aksesuar alın ki.... Kota doldurma ve ellerinde kalanları satma peşindeler. Hemde yasa çıkmadan almış olursunuz istediğiniz aracı...

Günaydın.Hayırlı Cumalar.
Kemal Kılıçdaroğlu yurt dışında.
ozelkalem@maliye.gov.tr adrese e-mail gönderelim.
Cimer'e yazalım ve Cumhurbaşkanımız bir çok konuya talimat vererek düzenlemiştir.Biz engellilerde desteklerini bekliyoruz yazın.
Chp Milletvekillerine durumu izah edin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyu gündeme taşımasını rica edin.

günaydın hayırlı cumalar. senugu dediklerinin altına imzamı atıyor ve maillere başlıyorum. BİMER ve CIMER e mutlaka yazalım. eşimiz yakınımız dostumuz kim varsa da rica edelim onların şifrelerinden de girip yazalım. zaten sayımız çok az.

@tanerbudak

Bu sabah internet gazetelerine bakarken "cam filmiyle" ilgili bir haber okudum. RTE, BİMER ve CİMER'e gelen çok sayıdaki şikayet üzerine, tarafların mağdur olmaması için bakanlarına konuyu yeniden incelemeleri talimatı vermiş. Bu demek ki cam filmi için çok daha fazla şikayet gitti Bimer-Cimer'e. Demek ki mağdur olacak! insan sayısı engellilerden çok daha fazla.

Son düzenleme:
1 Maliye Bakanı MTV ye %40 zam dedi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip ERDOĞAN Bakanlar Kurulunda Yeniden Görüşülecek Dedi.

2 Bilim Sanayi Bakanı Cam Filmi Yasak Dedi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip ERDOĞAN Uygulama Yanlış Talimat Verdim Dedi..

Bunlar Neyin Kafasını Yaşıyorlar Bu Ülkede Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip ERDOĞAN olmasa ne olur acaba?

Üst Alt