Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Evdeki yüzde doksan engelli zaten aileye yük olarak görülen köşede oturan birey yani arabadan haberi bile yok faydalansa gam yemeyiz alınan araçların yüzde doksanı neden yüzde doksan engelli çünkü arabayı alan parası olan bir yakını teyzesini piçlik yapan oğlu mesela ne alaka

hakanylcn

Sizin bu tespinizi vekiller kendileri rakamlarla ispatlayıp dile getiriyorlar zaten. a bendine göre yani %90 engelli yakını adına alınan araç sayısı 45.500 adet, c bendine göre yani engelli kişinin kullandığı araç alımı ise sadece 4.500 adet. bu veriler 2017 yılı için ve milletvekilinden alınmış bilgilerdir. suistimal var ise %90 ı a bendi %10 u c bendini kapsıyor.

o zaman aklın yolu bir :

%90 engelli yakınlarına ötv indirimi tamamen kaldırılmalı.....

Çünkü bunlar hak yiyor resmen.

hakanylcn

tamamen kaldırmak ile olmaz. suistimali denetlemek devletin görevi. denetimini arttırsın o zaman devlet. suistimali biliyorsa çözüm yolunu da bulacak. benim düşündüğümü koskoca maliye bakanı ve müdürleri düşünemeyecek kadar mal olamazlar.

şuan kaçıncı maddeyi görüşüyorlar takip eden var mı

kaptan tito bana değil,gidip dedesi adına mercedes jeep alanlara çemkir....

senin hakkını onlar yiyor çünkü...

naci ağbal ı gördüm biran meclis tv izlerken :) içim bir tuhaf oldu sanki. :)

bende %90 engelliyim hiçde köşede falan oturmuyorum çalışıyorum vergi veriyorum
saçma sapan konuşmayın
suaistimal olanları bulursun alırsın ötvni birdaha men edersin
olur biter

hakanylcn

ben senin yazdıklarına kızarım arkadaşım. %90 üstünü vermesinler biz alalım diyorsun. bana değil,
sen kızdıklarını gördüğünde müdahale et şikayet et

gelip burda %90 üstü o kadar engelli var hepsini suçlar gibi rencide eder gibi %90 üstü verilmesin diyemessin. varsa bir suistiml devlet bunu engellemekle mükelleftir. Bu suistimali engellemeyip gelip benim hakkıma kısıtlama getirirse bir başka engellide benim başım yanmasın başka engellilerin başı yansın diyorsa o kişi bencildir

hakanylcn

Ne kadar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor ve boş konuşuyorsun sen. Tamamen kaldırılmalı, lafa bak. %90 engelli %89 engelliden daha kötü durumda adam demektir. Bu engellinin suçu daha ağır yaşam şartlarının olması mı ki sen bunu cezalandırabiliyorsun???

Neyse ki devletin vicdanı senin gibilerinkinden büyük... Bu yasa tasarısı açık seçik gösteriyor ki sorun suistimalle mücadele değil, lüks alımı kısmak. Tıpkı cep telefonlarında ya da kozmetikte taksitin kaldırılması uygulamalarında olduğu gibi... Hak yeniyormuş, asıl hakkı genelleme yaparak, sapla samanı karıştırarak sen yiyorsun.

kaptan tito önce mevzuyu anla idrak et sonra yorum yap.

burda yaşlı yakınlarından bahsediyoruz engelli çocugu olanlardan değil.

zaten başımıza ne geliyorsa kime ve neye tepki vereceğimizi bilmemekten geliyor.

hakanylcn

ben mevzuyu ilk çıktıgından takipteyim
yaşlılık başka
:%90 üstü kaldırılsın demek başka
merak etme konuya cok hakimim

kaptan tito konuyu kişiselleştirme ltf.

ne dediğimiz ortada idrak et.
iyigünler...

aaaaa

senin ne demek istediğini gördük kardeş aynı düşücede olma şansımız yok

Teşekkürler. Haftaya kaldı o zaman iyi oldu. Recai bey dönmüş olacak

Hakanylcn
Kaptan Tito söylediklerinde hiç haksız deil %90 engelliler almasın derken ben alayında o almasada olur anlayışı var sende

Arkadaşlar ben konuyu kaçırdım bir süredir. Son bir güncelleme rica edebilir miyiz konuyu yakın takip eden arkadaşlardan.

Örneğin 2000 cc araç alabilecek miyiz yada aracını kendisi kullananların bu fiyat tarifesinden harici tutulmaları mümkün mü.

@hakanylcn

o zaman aklın yolu bir :
%90 engelli yakınlarına ötv indirimi tamamen kaldırılmalı.....
Çünkü bunlar hak yiyor resmen.

Bence başımıza ne geliyorsa dediğini anlamayandan yada tutarsız konuşulanlardan geliyor sevgili kardeşim. Başta hepsi yasaklansın diyorsun tepkiler gelince de yaşlı yakınlarına ceviriyorsun konuyu ama yazılanlar net ortada burda kımse cocuk degıl malesef..

bende sıze bır nasıhat burda bıle ayrımcılıga gıdersenız devlet baba acımaz topumuza keser hesabı içimizde birlik olalım once, olamıyoruz malesef çok yazık..

Devleti eleştiriyorsunuz çoğu zaman ama... Neyse ki devlet o kadar insafsız değil...

Kıskançlık had safhada. Kimin araba alıp alamayacağı neyse ki bazılarının elinde değil.

Yağmurlu havada su vermezler insana bunlar.

Haftaya kalmaz bu hafta biter gibi.

2000 motorlu transporter tarzı araçların ötv si % 15 fakat artık otomobil diye geçtiği için 9 koltukluları engelliler alamıyormuş sanırım o yüzden 2.000 cc mevzusu geçti. Bunlara müsaade gelir diye düşünüyorum 2.000 cc ucuz oto hayal gibi. Gerçi konuya hakim olmadıkları için 90.000 limit 2.000 cc der geçerlerse jeep alınır ama vw caravel yine alınmaz o paraya.

Genel Kurul gece 1 e kadar çalışmış ve en son 43 maddeye geçmişler.1 günde hızlı bir ilerleme gerçekleştirmişler. Cimer ve Bimer'e yazdığım yazılar Maliye bakanlığına iletilmiş.

Fıratyıldız

Bu Şekilde gece 1 lere kadar çalışırlarsa bu hafta çarşamba ya da perşembe gündeme gelir diye düşünüyorum

TBMM gündem takviminde çarşamba,perşembe ve cuma günü toplantı görünmüyor. 2.bölümü bitirmek için dün gece hızlanmış olabilirler. bugün biter 2.bölüm.

Üst Alt