Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Eshat] Menfaatlerin başladığı yerde dostluklar biter...

İşte gecenin karanlığı yine hisettirmeye başladı kendini... Yani bu damek ki; benim duygularımın en üst noktaya geleceği zamanı ifade eder demektir. Senin içimde en yoğunlaştığın zaman demektir.

Sen olmadıktan sonra neyin neyi ifade ettiğinin ne önemii var. Ne önemi var düşünmenin, ne önemi var içimdeki o sesin ne önemi var bilmem...

Bildiğimi asla saklamam hiç kimseden yaşarım yaşanacaksa her duyguyu en derinden bir de şunu bilmeni isterim senden senin hasretinle yanar virane gönlüm içinden içinden.

Bilmem ki daha ne beklersin. içindeki seviçler hiç bir zaman bitmesin, bilmelisinki zamanı vardır her birşeyin... Herşeyin bir bedeli var unutmamalısın.

Sen bu bedeli her zaman ödedin, sende bunun farkındasın, eğer bir bedel ödemek gerekirse birak o bedel de orada kalsın.

Neden sorusunu sormuyorum artık... Nedense neden???

Neden ne olursa olsun unutmaki kimin ne yaptığı değil senin ne hissettiğin önemlidir. İşte o zaman sen kendi hislerinle hareket etmelisin. Ve bilmelisin ki değer verdiğin insan buna değer mi? İşte bunu bil bu yeter!!!

[FONT=Comic Sans MS]Bir aslanın cesaretiyle sevgine sahip çıkmak….[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Diğerinin yüreğinde bir kedinin uysallığında davranmak[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Bazen de içinde ki ‘O’ nunla gitmeyi bilmek [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Asla vazgeçmeden sevmeye devam etmektir…. [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]'' sen yine de değer ver''[/FONT]

Ben her zaman değer veririm yeterki verilen değeri bilsin. Anlasın ki değrlerin en değerlisi...

Sen değerlerin en değrlisisin, sen benim için içimdeki yaşayan güzelliklerin en güzelisin, seninle yaşarım bunu bilmelisin, şu yüreğimdeki umutların tek timsalisin.

Senin anlaman önemlidir benim için, seni anlatmak için, seni yaşamak için, sensizde olsam yaşyorsun içimde için için, Çok ama çok değerlisin benim için...Unutmaki bütün güzellikler bütün her şey sadece ve dadece senin için, seninn sevgin için....

Sen değerlerin en değrlisisin, sen benim için içimdeki yaşayan güzelliklerin en güzelisin, seninle yaşarım bunu bilmelisin, şu yüreğimdeki umutların tek timsalisin.

Senin anlaman önemlidir benim için, seni anlatmak için, seni yaşamak için, sensizde olsam yaşyorsun içimde için için, Çok ama çok değerlisin benim için...Unutmaki bütün güzellikler bütün her şey sadece ve dadece senin için, seninn sevgin için....
çok güzel ya gerçekten. Etkilenmemek elde değil...

Sağol arkadaşım teşekkür ederim..:)

Çok uzaklarda....

İçime kapkara zindan misali çökmüş olan sessizlik sana sesleniyorum, sana haykırıyorum. Sana anlatıyorum halimii sana bildiriyorum meramı mı sana.. Sen ise bende çok uzaklarda yaşıyorsun hemde çok uzaklarda...

Çok uzaklarda olsan da, hem de ulaşılmayacak kadar uzaklarda... Bir yüce dağın başındaki kar da olsan benim hiç ulaşamayacağım bir yar da olsan ve sen benim aklımda varsan, hiç bir şekilde de çıkmıyorsan.... O zaman bir düşün!!! Sadece düşün sorma bile kendine neden diye, niçin diye? Sadece şunu söyle uzaklarda bir sevenim var diye...

Sana sesleniyorun sana, Artık beni anlasana, anlatmamı bekleyip durmasana, günler akıp geçiyor işte en güzel şekilde yaşasana....

Yaşlar akar gözlerimde, seni düşünürm kalbimin en derinlerinde, seni unutmak inan sevdiğim değili elimde, yaşıyorum işte kendi halimde, kendi kendimle...

Bir vurgun yemiş duygularımın içimde yaşattığı fırtınalar o kadar etkili, o kadar çalkantılı ki; yaşıyorum bütün bunları en hüzünlü bir ayrıntı olarak, bire bir içimde kendim olarak.

Sen…

Yine bir hazan, yeni bir hüzün,
Sen üzülme benim iki gözüm,
Sana olacaktır tek bir sözüm,
Ben nerede hata yaptım düşün!

Düşünüyorum ve düşünüyorum,
Sanki içten içe çok üşüyorum,
Yaşadıklarım düş mü bilmiyorum?
Yaşamaksa işte bende yaşıyorum.

Umutlarla bakmalısın hayata sen,
Umutsuz asla yaşayamazsın sen,
Bütün umutların bitse de yine sen,
Dimdik ayakta durmalısın hep sen…

Eshat

Çok güzel yazmışsın yine...
umut olmadan yaşanmaz. umutlarının tükenmemesi dileğimle..

Güzel dilek ve temennilerin içn Tşk ederim...

Canım Annem,
Sana bu sözlerimi çok uzaklardan yazıyorum. Sana hasret yüreğimin, sevgini arayan bedenim, seni arayan gözlerimden dökülen yaşlarla yazıyorum. En umutsuz anımda bile senin umutlarınla umut bularak yazıyorum. Senin sevgini içim de hissederek yazıyorum. Senin hayalini düşünerek yazıyorum.

Canım Annem,
Sensin beni bu hale getiren, sensin beni en büyük emeklerle büyüten, sensin bana hayatı öğreten, sensin annem… Seni tanıdım ilk olarak, senin kollarında buldum kendimi sımsıkı sarılarak, seninle öğrendim ilkleri ilk olarak, seninle yaşadım bütün duyguları anlayarak. Senin sesin çınladı kulaklarımda sevgiyle uğuldayarak. Senin ellerin dokundu bedenimi okşayarak. Bütün güzellikleri doyasıya şefkatli kollarında yaşayarak…

Canım Annem,
Sensin benim gönül sultanım, hayatımdaki anlam verdiğim en büyük anlamım, yaşamımda en değerli varlığım, hayatımda her zaman, her anımda bile aradığım, yerini kimsenin ama kimsenin dolduramadığı, ömrümce seninle yaşadım seninle yaşayacağım…

Canım Annem,
Yine gurbetteyim bugün sensiz… İçimde bir burukluk var neden mi? Çünkü o da sensiz, düşünüyorum seni ve ağlıyorum sessiz sessiz... Bütün güzellikler eksik oluyor sensiz, senden ayrıldığım andan itibaren içimde bir sıkıntı yüreğime hüzün doldu. Senin sevginin yerinde koskoca bir boşluk oldu. Hiç kimse ne aradı ne de sordu. Neden hayat bu kadar acımasız bize ne oldu?

Canım Annem,
Sana uzaklardan yazdığım bu satırlarımı yazarken çok uzaklardaydın. Ama benim kalbimin en güzel tahtındaydın. Senin yerin, senin değerin kelimelerle ölçülmez. Senin gibi kutsal bir değere asla kıymet biçilmez.

Eshat

Canım Annem,

Anneler candan yürekten olurlar,
Yavrularını her zaman arar sorarlar,
Şefkati ve merhametiyle korurlar,
Anneler her zaman fedakâr olurlar.

Anneler gibisi var mıdır? Söyleyin,
Bütün güzellikleri ondan esirgemeyin,
Onun için hiçbir şeyden çekinmeyin,
Onu sevdiğinizi her fırsatta söyleyin.

Anneler bizim için en kutsal değer,
Onların kıymetini bilmezsek eğer,
Neye yarar bunca güzellikler meğer
Değerli olanın en değerlisidir anneler.

Eshat

Senin yüreğine sağlık güzel insan...
Annen'e en kısa zamanda kavuşursun inşallah...

Sağol tşk ederim arkadaşım..Umarım bütün hasret çekenler bir an önce kavuşur...

En güzel yarınlara umutla girmek...

Bir duygu bir sevgiyi anlatır. Bir özelm, bir hasreti anlatır. Bir hasretse bazen vuslatı bazen hüzünü anlatır. Yaşanan duyguları elimizden geldiğince güzel yaşamak sanırım çok önemlidir.

Hayatın en acı, en kötü yönlerini bile kendi leyhimize çevirebilmek, güzel olanı görebilmek gerekmektedir. Kimin ne dediğine değil, bizim ne yaptığımıza bakmak bizim için çok büyük bir gereksinimdir.

Yarınlarımız bizim için geleceğe attacağımız adımlardır. Bu adımları ne kadar dikkatli atarsak o kadar güzel bir gelecek bizimle olur. Tabi bazen yanlış adımlar da atılabiliyor. Önemli olan o yanlış adımları zamanında farkederek bu yanlışları telafi edebilmektir.

Güzelliklerle dolu yarınlar dilerim...

Yarınlarımız bizim için geleceğe attacağımız adımlardır. Bu adımları ne kadar dikkatli atarsak o kadar güzel bir gelecek bizimle olur.

Umarım hep doğru adımlar atarsın(ız)...

Umarım inş herkes doğru adımlar atarak hayatını şekillendirir...

Bir umut daha hayal oldu. Gerçek dediklerim yalan oldu. Öyle bir karamsarlık çöktü ki içime içimde yanan kor oldu. Ne olduysa oldu işte bütün güzellikler soldu.

Bu kadar teferruattan sonra sanırım yoruma gerek kalmadı. Benim yanan yüreğim anlayacağını bu defa çok iyi anladı. İçimde hiçbir heyecan ve güzellik kalmadı. Zaten bütün güzelliklerin de anlamı kalmadı.

Tamam diyorum kendime, söz geçiremiyorum yüreğime… Benim bildiğim tek bir kelime bırakın beni kendi halime… Yaşayayım bütün güzellikleri sadece içimde…

Her umut biterken, yeni bir umut doğarmış, insanlar umutsuzca asla yaşamazmış, artık sende buna alış, mutlu olmak için bütün yüreğinle her zaman çalış…

Anlıyorum artık her şeyi, kafama takmıyorum bir şeyi, umutla neşeyi, unut gitsin herşeyi... Belki o kadar kolay olmaz. Yaşanan güzellikler unutulmaz. Unutulmaz bir ömür...

Sevgiye hasret gönlüme vurulmuşsa bir neşter, neşterin acısı çabuk geçer, ama yürek acısı insanın içini her zaman deşer...

Umutların dünyasını tanımak...

Umut her zaman insanı ayakta tutan, yeni yaşam şekilleri sunan umutlar... Yaşamımızda ne kadar önemli, ne kadar gerekli... Bizler ne kadar olsak kederli ve dertli, hayal dolu gözlerimizde her an bir umut belirirdi. Yaşamımızın vazgeçilmezi, herşeyn en güzeli, olmada bile yinede umutlarımız çok önemli, çok değerli...

Sevginin ışığıdır umutlar, kalplerin sıcaklı, yeri gelince içindeki bir korkunç bir ürpertidir, yeri gelince çılgın bir heyecandır. Ama bütün yönleriyle insana en güzel duyguları yaşatandır.

İşte hayat, işte ben... işte umutlar, işte ben...

Yıkılan duygular, kaybolan umutlar, insanı o kadar üzüyor ki, insan sanki fırtınalı bir deniz de adeta sığınacak bir liman arıyor, içini dökecek bir dost arıyor. Vurgın yemiş yüreğimin en derinlerinde hissettiğim acılarını hafifletmek için kendi kendine teselli arıyor. Teselli arayan ben, teselli eden ben... Acıları çeken ben, acılarla savaşan yine ben...

Hayatımın her alanında yalnız mücadele etmek düştü bana, Ben alışmışım böyle yaşamaya, birde birde hayat beni anlasa, o kadar iyi anlaşacaüğızki hayatla, Hayat güzeldir yaşamak güzeldir en kötü ve en iyi tarafıyla...

Meğerse ben ne kadar değersiz bir insanmışım... Ama ben bir insana değer veriyorsam eğer, mutlaka değer vermeye değer...

Bugün içimi birşeylerin acıttığını hissetim. Sanki içimden bir şeyler koptu, dilim sustu, gözlerim sustu, anladım ki benim hiç değerim yoktu...

Ama olsun dedim kendi kendime, sen yine de herkesin iyiliğini iste, güzellikler dile, çünkü sana da ancak bu yakışır böyle, unutma ki eğer sen çekiyorsan çile ve yaşıyorsan bütün her şeyi içinde, sen kendi sessizliğinin sesini dinle...

Yine bir akşam vakti oldu. Derler ve kederler içime doldu. Umutlar hayaller sanki hiç yokmuşçasına kayboldu. Belki de gerçek olan gerçekler buydu…

Her geçen zaman içini eritir. Bu acı öyle acı ki beni günden güne bitirir. Beni çok uzaklara götürür. Bilmiyorum beni bir gün ya güldürü ya da öldürür. Ama şimdilik sadece süründürür…

Sadece umutlar değil biten ve tükenen. Sadece hayat değil yaşanan ve giden. Sevginin kahrını çekmek kadar değer vermekte önemlidir. İşte bunlar olmazsa insan o zaman biter tükenir… Hani insan kendini tüketir…

Her şey zamanla düzelir derler; zaman her şeyin ilacıdır. Evet! Belki de zamanla birçok sorun çözülür. Ama insanın içinde yaşadıkları bir bir içinden dökülür.

Bu sözlerimi okurken benden çook uzaklarda olacaksın. Belki de içten içe hayallere dalacaksın. Ama ne arayacaksın nede soracaksın. Ama bileceksin ve biliyorsun ki; seni uzaklarda düşünen birinin varlığını anlayacaksın.

üzeirmde öyle bir yük var ki; anlatamam, bütün ağırlığıyla üzerimde, aslında onun ağırlığı değil benim kaldıramadığım, onun yaşattığıdır benim anlamadığım. Aslında anlamsız olan o kadar çok şey verki hayatta.. Anlam yüklemek isteyipte yükleyemediğim. Ama anlam karmaşası içinde de değilim.

Bütün yüklerin altından kalmak elbette mümkündür. İşte bazı konularda tek başına olmak tek kalmak insanı o kadar yıpratıyor ki;o kadar yalnız bırakıyor ki; işte o zaman insan gerçek dostlarını gerçek arkadaşlarını arıyor... Arıyor çünkü sığınacak içini dökecek kendisini ifade edebilecek insanlara ihityacı oluyor.

Bir gün

Bu vuslatın hasreti ne zaman olacak?
Benim içimde her zaman bir ukde olacak,
İçimdeki güller birer birer kuruyacak,
Bir gün olmaz denilen mutlaka olacak.

Seni tanıdım en zor zamanlarımda,
En büyük acıları yaşadığım anlarda,
Mutluluğu yaşadım senden uzaklarda,
Ama bir gün sen olacaksın buralarda.

Eshat

Burada güzel olanı güzelce paylaşmak, insanlarla insanca kaynaşmak, en güzel mutlulukları yaşmak ve yaşatmaktır amacım...

Her zaman için seviyli olmak, bütün güzellikleri güzelce anlatmak, kırlısam da kimseyi kırmamak, değerli olanın değerini anlamaktır hedefim...

Umut beklemek değil, umut vermek, saygıyla hareket etmek, sevgiyi hiç kimseden esirgememek, içimden geldiği gibi içimi dökmektir yaptığım...

Amaçlarım, hedeflerim ve yaptıklarım benim için vazgeçilmelerim. Herkes beni böyle tanır, böyle bilir dilerim. Bütün sevgi ve mutlulukların herkesin hayatında olmasını isterim...

Engellilere alaycı dile söylemlerde bulunanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Evet, çevremizde bulunan birçok kişi engeli olan insanlar için “Topal, çolak, kör” vb. gibi söylemleri söylemektedirler. Tabi birçok kişi bunu insanların yüzlerine söylemese de arkalarından söylemektedirler. Oysa kendilerine yapılsa ne kadar kızarlar.

İşte bu bağlamda düşünüldüğü zaman insanın kendisinin istemediği bir şekilde, söylemlerle anılmasını istemez. Hatta böyle anıldığını düşünmesi bile bir nokta da insanı üzer. Ama toplumumuzda maalesef bu konulara çokta dikkat edilmediğini görmekteyiz. İşte insanlarımızın bu tavırları ve söylemlerini örnek alan çocukları da, engelli olan çocuklara da aynı şekilde davranarak onların küçücük kalplerini hiçte acımadan kırmaktadırlar. Neden? Çünkü örnek aldıkları büyükleri de böyle davranıyorlar. Onlarda ailelerini örnek alarak engelli olan çocukların adeta içlerine kapanarak küçücük dünyaların da yapayalnız bıraktıklarının belki de hiç farkında bile olmuyorlar.

İşte bizim çok basit bir durum olarak gördüğümüz, belki de bize çok sıradan gelen söylemlerin insanları ne kadar üzdüğünü hiç düşündük mü? Belki yüzümüze bir şey diyemeseler de o içlerinde kopan fırtınaların ufacık bir esintisini hissedebildik mi? Bu sorulara evet diyecek kaç kişi var? Bence sadece istisnalarla sınırlıdır.

Önce büyükler olarak bizlerin kendimizin bu konuda sorumluluğumuzu bilerek davranmalıyız. Bu konunun basite alınmayacak kadar önemli olduğunu kendimize anlatmalıyız.

İşte buradan söylemek istediğim; Anneler ve babalar, sizi örnek alan çocuklarınıza güzel örnek olmak sizin görevinizdir. Belki bu acıyı siz yaşamıyorsunuz. Fakat unutmayın ki; bu sizin, sevdiklerinizin veya en yakınlarınızın bu acıyı, yaşamayacağını göstermez. İşte bu acıyı yaşayanlara, bu zorlukları çekenlere bir engelde sizler olmayın… Zaten engelliye o kadar çok engel varken en azından sizler duyarlı olun… Engel olmayın…

Acıların yaşanmadığı mutlu bir yaşam dilerim.

Üst Alt