Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski tarihli raporlar e-rapor sistemine yüklenecek mi? Kullanabilecek miyiz?

e nabız da rapor numarası yazıyor kurumlara eski raporu olanlar o numarayı mı veriyor
evet o şekilde oluyormuş
*Diğer kurumların raporlarınızı doğrulayabilmesi için T.C. Kimlik Numaranızı ve Rapor Numaranızı vermeniz yeterlidir.

Merhabalar,

eski raporları e-rapor sistemine yüklenince ne oluyor bize na faydası var ?

ısyerımdekı arkadasım emeklı engellı.raporu 2015 te almıs ve bagcılar vd yazı gelmıs raprounuz yenıletmenız lazım dıye malıye 45 e dusururerek emeklı etmıs 2015 ten bu yanada emeklı aylıgı alıyor ve rapor sureklı bu arada.acaba boyle eskı raporlara donusmu yapılıyor?kıstası var mı bu donuslerın?

ugir
Maliyenin emekliyi tekrar sevk ettiğini ilk defa duydum, daha neler göreceğiz Allahım.

2009 yılında aldığım sürekli rapor var evde bakım heyeti yeni rapor istiyor yoksa maaşın kesilir dediler ne yapmam gerekir

Maliye sevk etmemiş Bağcılar SGK aramış raporunuzu yeniletmesiniz demiş.hastane 55 vermiş maliye 45 e düşürüp emekli etmiş aradan geçmiş 4 yıl diyelimki oran daha düştü ne olacak.neyin derdinde bu devlet anlamadım.

Bende 2014 te emekli oldum yüzde 90 ile surekli raporum var eski ye dönük kisilerimi çağırıyorlar anlamadim

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

[FONT=Verdana]Bizim şirkette birisi yeniledi raporu emekli idi. Tahminim herkesi erapor sistemine geçirip takip edecekler.[/FONT]
ugir

mehmet-41

Otomatik yükleme yok. Aldığınız hastaneye gidip kendiniz yükletmeniz gerekiyor

Bizim şirkette çok kişi eski tarihli raporlarını sisteme isletti. Artık işliyorlarmis dediler. Ben daha gitmedim bakicam.

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Netbey sizdemi öle yaptınız ne dicem peki sağlık kurulunamı dicem

"E-rapor" , "E-nabız" ve "E-devlet" engelli raporlarının sunulması artıları nelerdir?

E-devlet,
E-rapor,
E-nabız,
Sistemi üzerinden "ENGELLİ RAPORLARININ" sunulmasının artı(+)ları nelerdir?

1)-Herhangibir hastaneden sağlık kurulu raporu çıkarttıktan sonra nereye gidersen git, o rapor hiç kaybolmaz. Daha önce çıkartmış olduğun raporu İstediğin zaman sadece bir "TIK" la ulaşabilirsiniz.
2)-Raporu kaybettim derdine ve bahanesine de "SON"...

Dünyanın heryerinden neresi olursa olsun ve internet üzerinden raporun çıktısını alma imkanı varmıdır?
YOKSA BÖYLE BİR İMKAN KISITLIMIDIR? BİLEN BİRİSİ VARMI.

enabz raporlar gorunuyor ancak sadece oran ve sure kısmı var.edevlette su an bazı kısıler gorebılıyor.e raporda bızım yetkımız var mı bılmıyorum

Yeni alınan raporlarda "PDF" olarak yani tamamıyla görüntüleniyor. Bilginiz olsun.

Arkadaşlar,

annem adına 2006 yılında sürekli ibareli %100 raporu bulunmakta, Raporda TCKN yazmıyor bu sebeple nakil vasıtaları onaylamıyor, E nabızda görünürse onaylama durumu söz konusu olur mu bilgisi olan var mı ?

e-rapor kayıt

2018 yılında aldığım raporun e- rapor üzerinde ve edevlette gözükmesi için ne yapmam lazım.
devlet kurumları görmesi için kayıt yaptırmak istiyorum

Eski raporun edevlette gözükmesi

Eski ama gecerli raporlarımızı edevletde görünmesi için ne yapmamız gerek,Raporu aldıgımız hastane kendisi sisteme kayıt yaparmı?Yoksa yeni rapormu almamız gerek.

Bizim rapor şubat 2019 yönetmeliğinden sonra alındı. Hastane e rapor sistemine geçmediği için yeni formatta ıslak imzalı rapor var e devlette görünmüyor. Hasta haklarından önümüzdeki yıl gelin, burada işleminizi yaparız dediler. Süresiz emekli. Ben de merak ediyorum. Raporun e devlette görünmesinin ne gibi avantajı veya dezavantajı var?

Bazı hastaneler eski raporları sisteme arşive su bastı bahanesiyle sisteme kaydetmiyordu örneğin şişli etfal yapan eden bilgi alan varmı arkadaşlar

Şişli etfal halen kayıt etmiyor, yeni rapor çıkarmanız gerekli diyor. Benimde emekliliğe az kaldığı için şuan yeni rapora başvurmuyorum. Halen beklemedeyim.

mustic4n
Başka bir başlıktan gördüğüm kadarıyla vergi indirimi de aldığınız raporunuz %40 olarak tam sınırda bir rakam.
Yeni bir rapor falan almayın, mevcut sürekli vergi indiriminiz geçerlidir.
Ben olsam emekli olduktan sonra da herhangi bir yeni rapor almam. Gerekirse toplu taşımaya da para veririm yine raporumu güncellemem.
Raporunuz çok eski, güncellenen oranlar sürekli düşürüldü, yeni bir raporda %40 oranı yakalayabileceğiniz şüpheli.
Artık raporlar dijital ortamda. SGK sistemde yetersiz oranda bir rapor gördüğünde mal bulmuş mağribi gibi sarılıyor buna. Genellikle bu durumda kontrol muayenesi istiyor, %40 oranını alamazsanız da emekliliğiniz iptal oluyor.

Ufukalp

Evet Ufuk hocam dediğiniz gibi şu anda bu riske girip yeni rapora başvurmuyorum. Zaten şu anda toplu taşımaya ücret veriyorum. Şurada 3-5 ay bir şey kaldı emekliliğe, artık emeklilik başvuru sırasında bir sorun çıkarsa o zaman yapacak bir durum kalmıyor, gidip yeni rapora başvuracağız ama yok bir sıkıntı çıkmazsa bende yeni rapora başvurmayı düşünmüyorum. Bekleyip göreceğiz.

mustic4n
Sürekli vergi indiriminiz olduğu için emeklilik sırasında rapor yönünden herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Emeklilikten sonra da rapor olayını unutun artık bence. Üç beş kuruşluk toplu ulaşım ücreti için riske değmez.

ayaz5858
Emekliliğinizin dayandırıldığı vergi indirimi ya da raporunuz sürekli ise, herhangi bir şaibe tespiti, ihbar gibi bir durum olmazsa ve emekliliğiniz kontrol şerhi olmadan sürekli olarak onaylanmışsa genel olarak kontrol yoktur.
Ancak şu unutulmamalı; SGK'nın her zaman, herkesi kontrole çağırma yetkisi vardır.
Bir de emeklilikten sonra yeni bir rapor alırsınız ve yeterli oranı sağlayamazsanız SGK'nın sistemde düşük oranlı raporu gördüğünde kontrole çağırması son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız bir durum.

Üst Alt