Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlilik ile ilgili tereddütlerim var. Ne dersiniz?

Faruk33

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
11
23 yaşındayım sol kolumdan engelliyim kullanamıyorum EKPSS'den atanarak 4 yıldır memur olarak çalışıyorum ailem artık işimi elime aldığımı ve evlenmem gerektiğini söylüyor bana kız arıyorlar önerdikleri kızlara bakıyorum hepsinin eli ayağı düzgün sağlam kızlar yani içimden bunlar bana bakmaz diyorum aileme de bu durumdan bahsetmedim hiç ama onlar hep Evin var İş garantin var neden istemesinler diyor şu ana kadar kaç tane kızdan hoşlandım açıldıysam benden uzaklaştı galiba bu çekincem de ondan Anneme Herkes evlenmek zorunda mı diyorum o da torun sevmek istiyor bu konu hakkındaki düşünce ve önerilerini nedir?

Bence sizi isteyecek biri mutlaka çıkar bir arkadaş var otoparkta çalışıyor bir kolu yok ama eşi güzel ve sağlam.Çocuklarıda var.

geçen bir programda, 2 ayağı dizden kesilmiş, protezle yürüyen bir kız vardı...dalyan gibi yakışıklı bir beyle evlilik hazırlığı yapıyordu...

valla faruk kardeşim bana sorarsan evlenme daha derim,çünkü yaşın çok genç,işe girdin güzelde herşey işle bitmiyorki,evlilik sadece maddiyatla alakalı bir şey degil,anlaşmakta benimsemekte lazım,evlilik için biraz daha olgunlaşman lazım,genç yaşta evlenen insanların ilerde fikirleri degişebiliyor,tabi bu benim düşüncem,allah gönlüne göre versin,ayrıca engelinide fazla takma kafana önemli olan eşinle anlaşabilmen..

Bence de bu işler nasip, kısmet işi, insanın eşini bulması kolay değil, herhangi beğendiğimiz biri ile evlenemeyiz, birçok olgunun oluşması gerek. Daha çok gençsiniz arayarak değil de siz istemeden bir gün biri karşınıza çıkar ve tüm gidenlere teşekkür edersiniz ki karşınıza o insan çıkmıştır. İnsan 20 sinde de evlenebilir, 50 sinde de, hesapla olmuyor ki, o insan olmalı ve tabi ki kısmet...

bende istıyorum ama bulamadım yok yokyok

Genel anlamda evliliklerin 25 yaşından sonra yapılması taraftarıyım; çünkü kişilik o dönemlerde az çok oturmuş oluyor. Bana göre 30 iyidir de neyse. :) ** Aileme karşı onları kırmadan top çeviriyorum. Sonucu sizinle paylaşırım. :)

@Faruk33 kardeşim 2009 da kaza gecirdim 2 elim kesik engelliyim bu işler nasip kısmet ben bekar ken evlenmem diyordum ama önüme cok iyi bir kişi cıkardı ve 8 yıldır evliyim mutluyum eşim engelimden dolayı hiç benden cekinmedi zorluk cıkarmadı hatta bazı cekindiğim şeyleri aşmamda bile yardımcı oldu

kardeş allah hayırlısını versin ama eve işe paraya gelen kadından hayır gelmez merhametine vijdanına insanlığına inancına gelecekse baş tacı yap.Boşuna aramasınlar sağlam diye tutturmasınlar hala görücü olarak gerçekten çok zor...eski aşklar kalmadı maalesef senin ufak bir engel ama genede engel..ben bu yaşıma kadar aşk için engelli ile evlenen görmedim duymadım..paran evin araban işin için gelirlerse bunlar tükenince giderler.Kısmetse nasipse gelir ummadığın yerden..acelede etme yaşın daha çok genç

oğluna eli ayağı düzgün kız arar kendi oğluna bakmaz eli ayağı düzgün mü diye:)

yaşın daha erken kardeşim, ayrıca işin var evin var diye mi evleneceksin ? sevdiğin için mi evleneceksin ?
Evliliği maddi varlıklar üzerine kurarsan fazla uzun sürmez dikkatli ol ve sabret. Yaşın daha erken bu duruma. Tavsiyem 28 -30 arası bu işlere kalkışmandır. Ozamana kadar maddi olarak kendini daha toplar daha saglıklı hareket edersin.

@Faruk33 kardeşim merhaba @y4sar beyfendinin dediği gibi hiç çekinme ama öyle gördüğün biriylede evlenme ben de 23 yaşındayım sol bacakta kısalık var ben de senin gibi düşünüyordum ama 1 yıl önce karşıma biri çıktı ve şükürler olsun ki çıktı... beni olduğum gibi kabul etmeyi geçtim sorunlarımı benden daha olgun şekilde çözmeyi öğretti... yani diyeceğim o ki görücü usulü ile değil sen karşındakini severek seni gerçekten isteyen biriyle evlen ama evlen biri mutlaka sevecektir seni

Sırf başkaları istiyor diye evlilik yaparsan yanlış kararlar verebilirsin. Kendini hazır hissetmen önemli evliliğe ev, iş için evlenen biri olursa zaten hiç evlenme. Elindeki engelin hiç bir şeye engel değil. kendinle ilgili düşüncelerini rafa kaldır öz güven oluştur. kızların hepsi aynı olmayabilir belki hayatında sana senden daha değer verebilecek birileri olacak. Unutma sen evlilikten bahsediyorsun ömür boyu sürecek bir olay.

Kardeşim yaşın genç işin var durumunda bence gayet iyi takma kafanı bunları bak ben omurilik felci iken evlendim sıkıntı yapma olur gider hayatı akışına bırak mutlu yaşa çok düşünmek kafanı bulundurur olumsuz eleştirilere hiç kulak asma Allah var gam yok...

ben göremedim show için piyasada birkaç örnek var.Onun haricinde tüh bana rastlamadı.Ama dediğim gibi oğlunun engelini engel görmez sağlıklı sağlam eli kolu düzgün kız arar...neden...eli ayağı düzgün olmayan kız aramaz..

Faruk33

Faruk merhaba,

Ben 31 yaşındayım. Senden farkım sol değilde sağ koldan engelliyim.

Bence önce sen kendin için iyi düşünmelisin. Başkasının bir önemi yok ki?

Elbette kolay değil, ilkokulda bende senin gibiydim. İlk aşkım acaba beni red eder mi, diye hiç açılamıyordum. Sonra gördüm ki anlamsız bu düşünceler.

Hoşlandığın kız varsa, önce arkadaş ol, tanı, hoşlantın devam ediyorsa, ben senden hoşlanıyorum gel birbirimizi tanıyalım de. Bunlar zor değil inan...

Ben evlenmeden önce İstanbul'da özel bir bankada müdür yardımcısıydım. O kadar evlenmek istiyordum ki... En sonunda 4. Levent metrosunda, uygun gördüğüm hanımlara kartvizitimi verip, niyetimin evlenmek olduğunu ve tanışmak istediğimi söylüyordum.

Evet, yanlış duymadın. Hiç daha önce görmediğim, görüntü itibariyle bekar gibi gözüken hanımlara kartımı verip, tanışmak istediğimi evlenme amacında olduğumu söylüyordum...

İster inan ister inanma ama, her gün bir hanımla tanıştım böyle, engelli olduğumu bile bile sırf cesaretimden tanışan hanımlar bile vardı :)

Yani önce sen iste, sonra zaten gerisi gelir. Çevreni de şimdilik önemseme...

Sevgiler,

Meltem2018

Hastalıkta, sağlıkta diye kavram var. bireyleri ayrıştırmamak gerekir. Arkadaşın demek istediği bir engelliyle de evlenilebilir.

OguzZ'

Aslında tebiklik bir konu değil. İsteme ve kendini bilme ile alakalı. Tamam sağ koldan engelli olabilirim ama okudum. Öncelikle İnsan oldum. Hala çalışıyorum, 5 aylık oğlum oldu, hala çalışacağım. Eşim engelli değil, oda benim gibi 3 çocuk istiyor, allah nasip ederse ilerde çocuklarımda olur.

Yani sözün özü, hiçbir engel yok, istediğiniz gibi yaşamak için. yeterki mücadele edelim, nefes almanın ne kadar güzel birşey olduğunu unutmayalım. Ve elbette her gün şunu diyelim: "Çok şükür, bu günleri de gördüm."

Engelli biriyle evlen hususunda tek düşünülmesi gereken yaşam koşulları, yani eşinizin fiziki desteğe ihtiyacı varsa onu karşılamak. Birde çocuk isteği. Engelli eşiniz çocuk sahibi olamayacaksa ya da annelik/babalık yapamayacaksa bunları kabul etmek. Bunlar düşünülür ama gerisi boştur.

Kardeşim senin için bence daha erken evlenmek için.Önce hayatını yaşa yapamadıkların yada yapmak istediklerini yap.Evlenince bunları yapamıyorsun.Eş kısmına gelirsek dünyada her insanın bir ruh ikizi vardır.Bu ne zaman karşına çıkar bilinmez.Ailen mutlu olacak diye torun istiyorlar diye evlenilmez.Herkez kendi hayatından mesuldür.Acele etme ve kendine olan güveni kaybetme.

bazen bu siteye girip yazıları okuduğumda ulan acaba yanlış linki mi tıkladım deyip sayfayı kontrol etme ihtiyacı hissediyorum. Acaba engelfobik bir sitedemiyim diye şüpheye düşüyorum. sözcüklere bakıyorum "dalyan gibi" "eli ayağı düzgün" "badem gözler" "sağlam" engelli sitesinde engellinin karşısında eşlestirilmeye çalışılan ifadeler. AAA bir bakıyorum yok yahu "Engelliler.biz" deyim

Yahu ayrımcılıkla mücadele başlığını kaldırsın bence bülent sizden daha halkulede ayrımcı bulamaz çünkü. kendine saygısı olmayana toplumun acıması haktır. Hak ettiğiniz gibi yaşıyorsunuz mutluluklar diliyorum

Faruk33

Hocam daha 23 yaşındasın artık erkekler 35 yada 40 yaşında evleniyor. sana tavsiyem 30 yaşından önce evlenme sakın:confused:

Kardeşim annene oyuncakçıdan bi bebek al , güzelce süsle püsle ,al anne de ,istediğin torun olsun :cool:

Kadın milletinden uzak dur başına bela alırsın :rolleyes:

Dünyanı karartır seni yönetmeye kalkışırlar .

Aman ha işini filan kaybedersen de hemen seni yarı yolda bırakırlar .

Onların yüzlerine sürdükleri boyalara para yetiştiremezsin .

serafim gibi konuşanlardan şüphe duyuyorum acaba rakipleri mi azaltmaya çalışıyor diye

sevgilisi olmayan biri bitik midir hayatın anlamı bu mudur ne yapmalıyız intihar mı etsem

Hayat size gülmüş. Onun için böyle konuşuyorsunuz. Yok hayatta herşey mümkün. Yok mücadele edin falan filan naraları. Hayat herkese eşit davranmıyor beyler...

Batuhan4955 sana ne yaptı kardeşim hayat peki bak bunlara yazabilecek akıl fikir imkan vermiş en azından
bak ben belden aşağısı tutmayan bi engelliyim ama çok şükür inançlarım var ben istedim Allah verdi iş verdi eş verdi ben doymadım evlat istedim evlat verdi sen yeter ki dilekçeyi düzgün yaz emin ol veriyor yetki sahibi...

İsteyince olmuyor bu işler. Alırım elbet ama üçün birini. Tok açın halinden anlamaz. Tencerende taş kaynat diye akıl verir sadece.

Geçmiş olsun bu arada.

Uzatmanın manası yok iyi günler.

serafim gibi konuşanlardan şüphe duyuyorum acaba rakipleri mi azaltmaya çalışıyor diye

Herkesin kendine göre bir mantığı var .

Evlilik artık modern hayatta önemini kaybetmiş ve köylü geleneği olarak kalmış durumda .

Şu an ki hayat koşullarında bir de evlilik havuzuna girmek delilikten başka bir şey değildir

albatros_070
İş bulamayan , evlenemeyen dünya kadar engelli varken ,böyle insanlara nispet yaparcasına konuşmanız şık olmamış .

Bu devirde elinizden kimse tutmazsa iş filan bulamazsınız .

Sizin hayatınızda her şeyin yolunda gitmesinin başlıca nedeni ya ayınız ya da dayınız vardır . :rolleyes:

Üst Alt