Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlilik ile ilgili tereddütlerim var. Ne dersiniz?

MeTePe , Bir de erkek kısmı kusurlu olsa bile, böyle platformlarda "kadın her zaman haklıdır "diye bıyık altıdan güler gibi ironi yapmaya çalışır ve anlaşılmadığını sanar değil mi ? 😂😂
Ayrıca her 24 yaşında evlenen şanslı olmayabiliyor. Evlensin. Yaşasın tabi. 😊

MeTePe cim.

Sen tıp fakültesinde okur iken bulmuşsundur kendin gibi doktor birini. Gül gibi geçinmişsinizdir. Şans 😂😂

İnsan 23 yaşında da olsa 40 yaşında da olsa hiçbir zaman evliliğe hazır değildir. Yaşanarak öğrenilen bir süreçtir.

ironi yapmaya çalışır ve anlaşılmadığını sanar değil mi ?

Yok, ben çok ciddiyim... :)

Tartışmaktan çekinmem... hatta o konuda bayağı iyiyimdir ama bir kadına karşı kazanabildiğim hiç bir tartışma olmadı. Sonunda hep haksız çıktım.

Bak burada da ben haksız çıktım... :)

Aklıma ünlü halk sosyologlarından İbrahim Tatlıses'in bir vecizesi geldi şimdi: "Kadın haklarını savunmaya gerek yok çünkü onlar her zaman haklıdır!" demişti. Kadına çok önem verirdi...

Ben de hiç çekinmem ve iyiyimdir. Gerçekçiyimdir. Kusurlu veya kusursuzluk bir yana, bazen iyi insan olmak evliliğin devamı için yeterli olmayabilir. Insanlar yaşamadıkları durumlar için empati yapamıyorlar ne yazık ki.insanların hayatları kafalardaki kalıplara göre şekillenmiyor her zaman.

Bu çocuk gelişimi bölümleri ön lisans. Ön lisans mezunlarına uzman ünvanı verilmiyor ki. MeTePe

Hayır Batuhan ile aynı fikirdeydik. Eşinizin de dr olduğunu düşündüğü bir mesajı vardı ya. Eh benim çocuklarımın babası da doktor. Ben doktor değilim ama boşandık yine de. Ancak şunu diyebilirim. Iyi ki çocuklarımın babası o olmuş. Mükemmel bir baba ve iyi bir insan gözümde. Biz ayrılmış ama iyi geçinen,, birbirine saygısını yitirnemiş anne-babayız. Pek geleneksel düşünmem ben..

Bu çocuk gelişimi bölümleri ön lisans.

Güzel kardeşim... Çocuk Gelişimi 3 çeşittir. 1 Lise seviyesinde olur. Meslek okuludur. 2 önlisans seviyesindedir. Bunlar genellikle sonradan 4 yıllığa tamamlarlar. Bir de 4 yıllıklar var.

Benim eşim 4 yıllık olan Türkiye'nin en eski bölümünden mezun.. Bölümün asıl adı "Hacettepe Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Çocuk Gelişimi ve Sağlığı Bölümü". Sonradan adı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi olarak değiştirildi.

Ayrıca eşim vaktiyle akademisyen olup master da yaptığı için uzmandır. Hatta doktorasını da tamamladı ama tez aşamasında bıraktı.

Pedagoji biraz daha farklı bir bölümdür. Uzun yıllardır yoktu ama sanırım yine açılmış.

Yani neymiş? Öyle basitçe 2 yıllık değilmiş. :)

Hayır Batuhan ile aynı fikirdeydik.

Tüh! Yine haksız çıktım. :)

Biri dr kuzenim dr eşinden 22 yıllık evlilik ve 1 çocuk sonrası boşandı. Bir başka dr. Kuzenimin evliliği 15 yıldır devam ediyor. Umarım devam eder böyle.

Artık " bütünleşik doktora" diye bir şey çıktı. Yüksek lisans yapmadan hem yüksek lisans hem de doktora ortaya karışık bir şeyler 😜

Anladım canım hocacım. Art niyet ile sormadım asla. Sakın yanlış anlama. Sen geçen gün benim ekonomistliğimi eleştirdin, bende kendi çapımda misilleme yapayım bari dedim. Yoksa seni nasıl sevdiğimi bilirsin. Canım MeTePe 😂😂

Arkadaşlar benim anlamadığım neden engelli bir erkek "sırf evi ve işi var diye" engelsiz bir kadınla evlenmek ister?
Kendi engelsiz olsaydı engelli bir kadınla evlenir miydi acaba? Benim hem işim hem evim hem de doktoram var ama asla kendimi engelsiz veya engelli biriyle evlenmek için uygun bulmuyorum. Karşıdaki kişiyi de düşünmek lazım, bunun çocuk ayağı da var kendi sıkıntını bir başkasına aktarmak gaddarca değil mi? Biraz empati kursak...

ekonomist79

Kadınları mal gibi gören ve para ile satın alabileceğini düşünen bir kitle var. :mad: ekonomist doktor olduğunu ve psikolojik rahatsızlığın olduğunu belirtmişsin ve benim düşüncem psikolojik rahatsızlıkları olanlar kesinlikle evlenmemeli. Ben öğretmen bir kadınla tanıştım ve 6 ay sonra zor kurtuldum. Sabah başka bir kişilik öğleden sonra başka bir kişilik akşam başka bir kişilik ve gece yarısı bambaşka bir kişilik şok oldum ya bu kadında birden fazla kişilik vardı.:( öğretmen olması ve çocuklara ders vermesi bende soru işaretleri bıraktı.:confused:
Sizde doktorsunuz psikolojik rahatsızlığınız mesleğinizi düzgün yapmanızı engellemiyor mu?:confused:

Helsinki

Tıp doktoru değilim, ekonomi doktoruyum iş hayatımda sıkıntı var mı diye sorarsan neden 40 yaşında emekliliği düşünüyorum sizce derim ben de.

ekonomist79

bilgi guctur.ekonomi doktorasi yapabilen biri emekli olsa bile basaramadigina degil basardiklarina bakmali.hayatta daha iyi yerlere gelmeniz dilegiyle.

ekonomist79
aynı düşüncedeyiz bende 40 yaşımda emekli olmayı planlıyorum. önümde iki sene var ve emekli olduktan sonra daha rahat ve özgür yaşayabileceğim bir ülke bulmak:D TR artık yaşanacak bir ülke olmaktan çıktı:mad:

Evlenme boş ver faturalar mutfzk masrafı çocuk erikti bademdi hiç uğraşma al arbanı bas gaza

Üst Alt