SERAFİM
*CV siteleri dışında iş aramanın yolları var ve çözümü var. O kadar emri vaki ve çok bilmiş konuşmak yerine biraz araştırılabilir. İşkur özellikle engelli işçi alımında 1. adres, eğer diploma varsa, işçi dışında meslekler düşünülüyorsa,Linkedn kullanılabilir.
*Üniversite okumanın imkanla alakası yok. Açıköğretim fakültesi 5 kuruş para almadan, kitap parası vb vermeden başvuru alıyor ve sınavlara girebiliyorsun. Yine bilmeden atış...
*Evini geçindirip geçindirmeme tartışmalarına hiç girmeyelim. Herkesin bir mücadelesi var, herkesin bir hikayesi var. Herkes maddi zorluk çeker. Bende çekiyorum ve çektim. Bunu burada Sizin gibi dramatize konuşmaktır işte sosyal medya yayıncılığı.
*Batuhan4955 adlı arkadaşın avukatlığını da yapmışsınız. Ben kimseye hakaret etti demedim. Üslübu, emredici tavsı ve amacının tartışma olmasını şikayet ettim. Sayesinde başlık pembe diziye döndü.
*"Tartışmak zor geliyorsa bu kadar alıngansanız ve fikirlerinizle ön plana çıkamıyorsanız Batuhan'a sarmayın . " buda yeni moda. Kişi kendi niyetini karşısındakinden sorgular oldu. Sizin alınganlığınız ve kötü üslübunuz ile şikayet ettim. Fikir beyan ettiğiniz yok sadece emredici konuşup insanları aşağılıyorsunuz da asıl ben buna müsade etmem.
*"Bu da yeni moda oldu . Batuhan en ufak bi eleştiri yapsa millet hemen alınmaya başlıyor . Tartışmanın içerisinde eleşiri olur .Gayet normal"
Aynı şeyler... Mesele eleştri değil. Üslubunuz yanlış. Emredici konuşumazsınız burada. Yoksa herkes, istediği fikrini söyler.
*"Beğenmiyorsanız katılmayın diyemezsiniz , isteyen katılır istemeyen katılmaz" bu sözü ben söylemiştim. Bana satmayın... Beğenmiyorsak katılmayız, ama kimse kimseye emir veremez burada. Konu ile ilgili siz saldırdınız. ASıl siz beğenmiyorsanız katılmazsınız...
*"Çok ayıp ,gerçekten kızıyorum" yapmayın, etmeyin, kızmayın.
*"Çocuk gibi her şeyi şikayet etmeyin , haksızlık etmek kadar kötü bir şey yoktur" çocuk gibi konuşmak yerine üslubunuza dikkat edin, kurallara uyun, şikayet etmeyiz.
*"@StratoS elbetteki 2 lira maaş alıyor olabilir ama hem hanımının hem de kendi ailesinin destekleri sayesinde ayakta "
Maşallah beni ne kadar iyi tanıyorsunuz öyle. Hiç kimseden destek almıyorum. Eşimle tek başımıza mücadele ediyoruz. Kredisini ödediğim evim ve yine kredisi ödediğim bir arabam var. 6 aylık bir oğlum var ve onun geleceği için yemiyoruz içmiyoruz hala biriktiriyoruz.
Nasıl biriktirdiğimi özel mesaj atın anlatayım. Biriktirdiğimi nasıl değerlendirdiğimi de anlatayım. Ben ekonomistim, ücretsiz olarak size destek olurum, dert değil. Yeter ki sağda solda böyle hariçten gazel okumayın benimle ilgili.
hakancan06
Bu hayatta her şeyi şansla açıklar geçeriz. Elbette şans da bir faktör. Ama siz mücadele etmediğiniz sürece hiç bir anlamı yok. Ben iş bulmak için ne kadar uğraştığımı, ne kadar okuduğumu ve okumak içini hala mücadele verdiğimi kimse bilemez mesela.
Evlenmek için ne kadar uğraştığımız ne mücadeleler verdiğimi, ne kötülükler yaşadığımı da kimse bilemez. Ama ben mücadele verdim. Allah'ta üstüne şansı verdi ve şuan çok şükür ki mutluyum. Önceki yazılarımda bir söz yazmıştım: "Herkes kendi cüzzi iradesi ile kendi kaderini kendi belirler."
-DORLİON-
Ben hayatın kolay olduğunu söylemedim. Nerede arkadaşlara hak verdiğiniz de anlamadım. Mesele mücade etmektir. Elbette bazen mücade eder, kaybedersiniz ya da istediğinizi alamazsınız. Bu ayrı. Ama Allah sonuçta bir yerden sizin rıskınızı verir, bu hep böyledir. Bende gurbette 5 parasız kaldım, aç yattım. İş hayatı stresi sebebiyle engelliliğim sebebiyle sağlığım bozuldu, işten ayrıldım, hem de yöneticiydim.
Sonra ağrılarım azaldı, tekrar 0 dan başladım.
Hayat budur. Hepimiz dibi de görüyoruz, acıda çekiyoruz, elbette toz pembe değil. Ama asıl olan mücadeledir. Enin de sonunda kazanırsınız. Bunu aksini söyleyende bence mücadele etmiyordur yada kolay yolu seçip vaz geçmiştir.
Bunları konuşurken, emredici gidin yazmayın, sosyal medyada konuşun diyip ben dahil böyle yazan arkadaşları kovalanlara hak verdiyseniz, zaten bir şey demiyorum. Anlayış böyle ise, biz gerçekten gidelim...
Sevgiler,