Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlilik ile ilgili tereddütlerim var. Ne dersiniz?

shukufe

nasıl evlenmeye mecbur etmiyor kadın seksiliğini kullanıyor ve erkek olarak bir hata yapıyorsun sonra hemen hamileyim yalanı bebek babasını istiyor beni her gün arayıp hesap vereceksin yoksa seni mahvederim bu tarz kadınlardan çok tırsıyorum:(

once saygi duymayan, akilli gecinip aklin nerde oldugunu bilmeyenleri kadinlar degil butun haserat yonetebilir dermisim:eek:

kadınların silahı cazibesidir:p Shukufe çok tırsıyorum kandırıyorlar bizim gibi saf temiz ana kuzularını:(

Helsinki

Haketmeyecek kisilere sirf güzel diye peşinden kosarsanız sizin gibilere mustehaktir.çok görüyorum öyle bir kızın birkac erkeği idare ettiğini erkekte bile bile sirf kız güzel diye peşinden kosması ,ondan ayrılsında bana gelsin diye ugraşmasi,iste oyle kızlar daha değerli oluyor.

Son düzenleme:
Evlenmek eşittir mutluluktur. Allah herkese hayırlısını versin inşaallah...

Evlenmek eşit mutluluk mu o zaman neden boşanmalar arttı neyse ben Türk kızlarından çok yabancı uyruklu biri ile evlenmek isterdim olursa zaten evlenmeyi falan da düşünmüyorum hele ki çocuk asla uğraşamam .

Vallahi şuan wapstapdan yurtdışı nolu Kanadada yaşayan sol taraf % 30 felçli bir bayan,bana evlilik teklifi ederek kanada Toronto da yaşarmısın Türkiye'ye gelemem diyor.

Bu dünya bayanların kendi eteklerin etrafında niye dönüyor Helsinki

@Zorro hemen değerlendir , ayağına şans gelmiş , imkan var iken kullan :)

Zorro
Sakın bu gibi şeylere inanma ,ve itikad etme,Sonra yandı gülüm keten helva olursun,Benden sana gerçek bir dost tavsiyesidir/tutarsın tutamazsın kendin bilirsin....

Zorro
taş bağlasınlar eteklerine de uçmasınlar çokta tııın:eek: Kanada iyidir yabancı bir kadın evlilik teklif ettiyse kaçırma yabancı kadınlar erkeğini mutlu eder:p

sgurkan
ilk defa bir sözüne katılıyorum çok haklısın ah şu kadınlar parmağında oynatıyorlar erkekleri :mad:

Zorro gitmişken bir bak , siyahi baldız veya kaynana varsa ben alırım :cool:

Batuhan4955

neden olmasın benim bir tanıdığım tekerlekli sandalyeli kendisi Rus uyruklu engelsiz bir kadınla evlendi ve sağlıklı çocukları oldu. olmayacak dua değil sadece birileri hee dese olur.

Yine de iddialı büyük ve gereksiz hayaller.

Bulutlar da gezmeyelim :)

23 yaşında daha çok küçüksün. Bence de erkekler en erken 35 yaşından sonra, kızlar ise en erken 30 yaşından sonra evlenmeyi düşünmeli. 23 yaşında insanın ne hayat tercubesi olacak ? Üzer, yıpratırsın evleneceğin insanı...

Bizim erkeklerimiz çifte standartlı bu da bir gerçek. Kadınların giderlerine baktığınız müddetçe o kadınlar da sizin gelirinize bakacaktır :) Yabancı bir kadın yaptığı zaman doğal karşılarsınız, Türk bir kadın yaptığı zaman " Vay o.. " dersiniz. Kadın bir şey yapmasa bu kez " Ölü gibi.." dersiniz. Anneniz, kızınız, ablanız dışındaki kadınlara saygı duymazsınız. Tabi kadınlarımızın da erkeklerimizin de eğitimsizliğinden kaynaklanıyor tüm bunlar. Araplaşmaya özenen bir toplum oldukça kadınımız hakettiği saygıyı göremeyecek....

SERAFİM

*CV siteleri dışında iş aramanın yolları var ve çözümü var. O kadar emri vaki ve çok bilmiş konuşmak yerine biraz araştırılabilir. İşkur özellikle engelli işçi alımında 1. adres, eğer diploma varsa, işçi dışında meslekler düşünülüyorsa,Linkedn kullanılabilir.

*Üniversite okumanın imkanla alakası yok. Açıköğretim fakültesi 5 kuruş para almadan, kitap parası vb vermeden başvuru alıyor ve sınavlara girebiliyorsun. Yine bilmeden atış...

*Evini geçindirip geçindirmeme tartışmalarına hiç girmeyelim. Herkesin bir mücadelesi var, herkesin bir hikayesi var. Herkes maddi zorluk çeker. Bende çekiyorum ve çektim. Bunu burada Sizin gibi dramatize konuşmaktır işte sosyal medya yayıncılığı.

*Batuhan4955 adlı arkadaşın avukatlığını da yapmışsınız. Ben kimseye hakaret etti demedim. Üslübu, emredici tavsı ve amacının tartışma olmasını şikayet ettim. Sayesinde başlık pembe diziye döndü.

*"Tartışmak zor geliyorsa bu kadar alıngansanız ve fikirlerinizle ön plana çıkamıyorsanız Batuhan'a sarmayın . " buda yeni moda. Kişi kendi niyetini karşısındakinden sorgular oldu. Sizin alınganlığınız ve kötü üslübunuz ile şikayet ettim. Fikir beyan ettiğiniz yok sadece emredici konuşup insanları aşağılıyorsunuz da asıl ben buna müsade etmem.

*"Bu da yeni moda oldu . Batuhan en ufak bi eleştiri yapsa millet hemen alınmaya başlıyor . Tartışmanın içerisinde eleşiri olur .Gayet normal"
Aynı şeyler... Mesele eleştri değil. Üslubunuz yanlış. Emredici konuşumazsınız burada. Yoksa herkes, istediği fikrini söyler.

*"Beğenmiyorsanız katılmayın diyemezsiniz , isteyen katılır istemeyen katılmaz" bu sözü ben söylemiştim. Bana satmayın... Beğenmiyorsak katılmayız, ama kimse kimseye emir veremez burada. Konu ile ilgili siz saldırdınız. ASıl siz beğenmiyorsanız katılmazsınız...

*"Çok ayıp ,gerçekten kızıyorum" yapmayın, etmeyin, kızmayın.

*"Çocuk gibi her şeyi şikayet etmeyin , haksızlık etmek kadar kötü bir şey yoktur" çocuk gibi konuşmak yerine üslubunuza dikkat edin, kurallara uyun, şikayet etmeyiz.

*"@StratoS elbetteki 2 lira maaş alıyor olabilir ama hem hanımının hem de kendi ailesinin destekleri sayesinde ayakta "
Maşallah beni ne kadar iyi tanıyorsunuz öyle. Hiç kimseden destek almıyorum. Eşimle tek başımıza mücadele ediyoruz. Kredisini ödediğim evim ve yine kredisi ödediğim bir arabam var. 6 aylık bir oğlum var ve onun geleceği için yemiyoruz içmiyoruz hala biriktiriyoruz.

Nasıl biriktirdiğimi özel mesaj atın anlatayım. Biriktirdiğimi nasıl değerlendirdiğimi de anlatayım. Ben ekonomistim, ücretsiz olarak size destek olurum, dert değil. Yeter ki sağda solda böyle hariçten gazel okumayın benimle ilgili.
hakancan06

Bu hayatta her şeyi şansla açıklar geçeriz. Elbette şans da bir faktör. Ama siz mücadele etmediğiniz sürece hiç bir anlamı yok. Ben iş bulmak için ne kadar uğraştığımı, ne kadar okuduğumu ve okumak içini hala mücadele verdiğimi kimse bilemez mesela.

Evlenmek için ne kadar uğraştığımız ne mücadeleler verdiğimi, ne kötülükler yaşadığımı da kimse bilemez. Ama ben mücadele verdim. Allah'ta üstüne şansı verdi ve şuan çok şükür ki mutluyum. Önceki yazılarımda bir söz yazmıştım: "Herkes kendi cüzzi iradesi ile kendi kaderini kendi belirler."
-DORLİON-

Ben hayatın kolay olduğunu söylemedim. Nerede arkadaşlara hak verdiğiniz de anlamadım. Mesele mücade etmektir. Elbette bazen mücade eder, kaybedersiniz ya da istediğinizi alamazsınız. Bu ayrı. Ama Allah sonuçta bir yerden sizin rıskınızı verir, bu hep böyledir. Bende gurbette 5 parasız kaldım, aç yattım. İş hayatı stresi sebebiyle engelliliğim sebebiyle sağlığım bozuldu, işten ayrıldım, hem de yöneticiydim.
Sonra ağrılarım azaldı, tekrar 0 dan başladım.

Hayat budur. Hepimiz dibi de görüyoruz, acıda çekiyoruz, elbette toz pembe değil. Ama asıl olan mücadeledir. Enin de sonunda kazanırsınız. Bunu aksini söyleyende bence mücadele etmiyordur yada kolay yolu seçip vaz geçmiştir.

Bunları konuşurken, emredici gidin yazmayın, sosyal medyada konuşun diyip ben dahil böyle yazan arkadaşları kovalanlara hak verdiyseniz, zaten bir şey demiyorum. Anlayış böyle ise, biz gerçekten gidelim...

Sevgiler,

StratoS

her yazilani dogrudur sanmadan dogru bildiginiz yolda ilerleyin. sizi takdir ettim. keski her engelli sizin kadar dogru dusunseydi.....

@StratoS ,

Öncelikle kimse size emredici konuşmadı , ne ben ne de Batuhan öyle bir diyaloğa girmedik .

Böyle bir suçlama da bulunacaksanız , emredici olan cümlemizi bulup çıkartır ,gösterirsiniz , o zaman bize de özür dilemek düşer .

Ama emredici bir cümle olmadığı halde ,kanıt göstermeden bununla itham ederseniz bunun adı da iftira olur .

Aldığım maaaşla ev kredisi ödüyorum ,araba kredisi ödüyorum vs çünkü ben ekonomistim isterseniz nasıl yapılacağını size de

öğreteyim diyorsunuz .

İyi de Batuhan kardeşimizde ekonomist . Borçlanarak yaşamaya çalışan insan dibi görür .

Bunun için ekonomist olmaya gerek yok ki .

İşkur engelli kadrosuna diye işe aldığı engelli işçileri çok ağır şartlarda çalıştıran özel sektörün eline veriyor .

Oradaki engelli arkadaşlarımız en fazla 3 ay dayanabiliyor genelde işi bırakmak zorunda kalıyorlar.

Ben bu sitede 8 yıllık üyeyim .

Site üyeleri çıksın desi,n ki Serafim falanca kişiyi tavrından ötürü şikayet etti .

Diyemezler !!!

Çünkü bana küfür ya da hakaret edildiğinde bile sorunumu o kişiyle konuşarak çözmeye çalışıyorum .

Çok şükür kendi aklım var . Kimseyi şikayet etmem .

Burada ki bazı üyeler incir çekirdeğini doldurmayacak en ufak bir tartışmayı bile yönetime taşıyorlar .

Neden sence ?

Çünkü tartışma kültürünün ne olduğu hakkında hiç bir fikirleri yok .

Ben Batuhan ya da benim sana saygısızlık ettiğimizi düşünmüyorum ,ama sen kanıtlayamadığın ithamlarla saygısızlık ediyorsun .

Yine de canın sağolsun diyorum .

'' Tek başına verdiğin hayat mücadelende umarım daha çok başarılı olursun ,bizlerde seninle gurur duyarız ''

Sevgiler

@StratoS

Ayrıca ben Batuhan'ın avukatlığını yapmıyorum , onun da buna ihtiyacı yok .

Önce haksız yere onu emredici konuşmakla suçladınız , ben de tavrınızın doğru olmadığını söyleyince ,

aynı suçlamayı bana da yönelttiniz .

Mesnetsiz suçlamalarla tartışma kazanma yoluna gidiyorsanız alın siz haklı olun .

Asgari ücretle ev kredisi , araba kredisi ödüyorum ,eşime çocuğuma bakıyorum demişsiniz ya

az bile yapmışsınız , hatta asgari ücretle helikopter kiralayıp Miami semalarında Şampanya patlatıyorum filan diyin .

Biz de sizi alkışlayalım . Ne mutlu size

Asla bir tartışmayı kazanmak için birini kalbini kırmam .

Varsın siz haklı olun .

SERAFİM

Bunu kim yazdı arkadaşım? :"Tecrübelerinizi kendinize saklayın o zaman. Kimsenin akla ihtiyacı yok. Herkesin aklı kendine yeter. Size göre dünya toz pembe olabilir. Mutluluk reklamınızı burada değil sosyal medya platformlarında yapın."

Bu yazı hayal ürünü mü? : "o zaman SERAFİM'İN de dediği gibi insanlara nispet yapmayın akıl vermeye kalkışmayın."

Bunlar emredici konuşma değil mi? Siz dalga mı geçiyorsunuz?

Sizin yazılarınızı yazmıyorum, gerek görmüyorum. "Delilik" vb terimleri siz yazmadınız çünkü...

Bunun için ekonomist olmaya gerek yok ki .

Benimle ilgili atıp tuttuğunuz için, size danışmanlık yaparım demiştim. Cümlelerimi farklı yerlerse çekmeye çalışmayın...

"Oradaki engelli arkadaşlarımız en fazla 3 ay dayanabiliyor genelde işi bırakmak zorunda kalıyorlar. "

Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Var mı bir istatisliğiniz? Ben çevremdeki birçok engelli arkadaşımı böyle işe soktum ve hala çalışıyorlar?

"Ben bu sitede 8 yıllık üyeyim . Site üyeleri çıksın desi,n ki Serafim falanca kişiyi tavrından ötürü şikayet etti . Diyemezler !!! Çünkü bana küfür ya da hakaret edildiğinde bile sorunumu o kişiyle konuşarak çözmeye çalışıyorum . Çok şükür kendi aklım var . Kimseyi şikayet etmem . "

Ben siz niye şikayet etmiyorsunuz diye birşey söyledim mi? Forum kuralları var okursunuz, uymazsanız biz kullanıcılar olarak şikayet ederiz, bu kadar basit. Aynı şeyler benim için ve herkes içinde geçerlidir. Şikayet eden insan şimdi akılsız mı? Şu bir gerçek ki iyi ki şikayet etim ve Batuhan bey artık öyle konuşmaktan vazgeçti. Etmeseydim devam edecekti. Ne mutlu ki birşey değişti.

Bu arada bende anlayan insanla sizin gibi problemimi çok güzel çözerim. Ama anlamayanlara hiç caba göstermem, gerekeni yaparım! Buda benim aklım...

"Ben Batuhan ya da benim sana saygısızlık ettiğimizi düşünmüyorum ,ama sen kanıtlayamadığın ithamlarla saygısızlık ediyorsun .Yine de canın sağolsun diyorum . "

Harika bir atasözü var: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır... Benim canım sağolmasın. Yazdıklarınız orada, dramatize etmeye gerek yok.

"Tek başına verdiğin hayat mücadelende umarım daha çok başarılı olursun ,bizlerde seninle gurur duyarız ''

Ben başarılı olduğumu hayata karşı yenilmediğimi düşünüyorum. Gurur duymaya başlayabilirsiniz...

"Mesnetsiz suçlamalarla tartışma kazanma yoluna gidiyorsanız alın siz haklı olun . "

Aynı şeyi 3. kez yazmışsınız. Yazıların bazılarını alıntıladım. Bana göre, yazdıklarınızı tekrar okuyun...

"Asgari ücretle ev kredisi , araba kredisi ödüyorum ,eşime çocuğuma bakıyorum demişsiniz ya "

O kadar saptırıyorsunuz ki, yazdığımdan şüphe eder oldum. Ben, geçmişte asgari ücretle çalıştım, zor günler geçirdim dedim. Ve bugünkü yazımda ev kredisi, araç kredisi ödüyorum dedim, Asgari ücretle bunları ödediğimi söylemedim. İşte sizin sorunuz bu. Kafanızda bir dünya var ve herkesi o dünyada sanıyorsunuz. Ve her şeyi anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz...

"az bile yapmışsınız , hatta asgari ücretle helikopter kiralayıp Miami semalarında Şampanya patlatıyorum filan diyin . "

Kendi küçük dünyanızda kendinizle dalga geçin...

2 mesaj yazı ve sayamadığım paragraf ile sonunda "Asla bir tartışmayı kazanmak için birini kalbini kırmam . " yazısı komik kalmış.

Size önerlerim:

*Haklı haksız yoktur.
*Yazılarınızı yazmadan önce, karşınızdakinin yazısını yorumlamadan okumanızı öneririm.
*Yazıları çarpıtmayın, içinden tümce çekmeyiniz.
*Karşınızdakinin sizin gibi sanmamanızı, sizin dünyanızda olduğunu düşünmemenizi öneririm.

Teşekkürler.

Ben de Göztepeliyim.

Evlilik bir kale gibi.İçindekiler çıkmak istiyor.Dışındakiler girmek istiyor.

Bir de hepimiz kader arkadaşıyız.Kaderdaşız.Birbirimizi incitmeyelim derim.

Dış dünyadan sıkıldıkça bu siteye girip sizinle yazışmak iyi geliyor.

bendede aynı durum var şizofrenı oldugumdan evlenmek ıstemıyorum artı ıstesem bıle kımse sızofren bırıyle bırlıkte olmak ıstemez hadı dıyelım ıstedı kımse sızofrene kızınıda vermek ıstemez :Dd

Değerli @StratoS , anlamsız bir tartışmayı uzatma taraftarı değilim .

En küçük bir öneriyi bile bana emredemezsiniz şekline çeviriyorsunuz .

Tecrübelerinizi kendinize saklayın o zaman ,demenin neresi emir ?

Alınganlığınıza veriyorum .

Kimseye emretmek haddime değil ve kimsenin kalbini kırmayı da sevmem .

Yani kötü niyetle asla konuşmam .

"Tecrübelerinizi kendinize saklayın o zaman. Kimsenin akla ihtiyacı yok. Herkesin aklı kendine yeter. Size göre dünya toz pembe olabilir. Mutluluk reklamınızı burada değil sosyal medya platformlarında yapın."

Bu yukarıda ki cümlemde emir yok . Ama siz emir olarak algılıyorsunuz .

Bu cümleyi kanıt diye sunmaya kalkışmanız trajikomik olmuş . Sevgiyle ....

SERAFİM

:) :) :)

-----------------------------------------------------------------------------

Konu başlığı ile ilgili önerim: Mücadeleye devam. Kafanıza uygun birini bulursanız hiç düşünmeden evlenin. Hayat yaşayınca güzel...

bende yalnızım bende hayat arkadşımı bulmak bir yuva kurmak onunla aglayıp onunla gülmek istiyorum. onunla mutlu olmnak mutlu etmek istiyorum. ancak insanlara güven çok zor. örnegin ben emekliyim. yaşım 46 ayrıca çalışıyorum. yalnızlıgımı sadece işime gücüme veriyorum. yapılacak bir şey yok. evde tek başımayım. ama hep bir ümitle yaşıyorum.

Hemşerim kismetten ötesi yok.sen dua et yüce Rabbimize o açılmayan kapıları acar.sen yeter ki ne istediğini bil kardeşim

Zorro
sevdiğim bir arkadaşsın,Saf temiz yürekli bir insansın,üzülmeni sıkıntı çekmeni istemiyorum,ben dolandırıcı demedim.
Sadece herkese inanma,herkese güvennme.
İnsanlar çok acımasız,Orta yerde kalırsın.
Ne işin var kanada da mübarek...

Üst Alt