Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlilik ile ilgili tereddütlerim var. Ne dersiniz?

Başlığı açan arkadaş Foruma bile girmiyor ve biz tartışıyoruz.
SERAFİM

Yazılarınızın hiçbirine katılmıyorum.
"Evlilik Delilik", "Evlilik artık modern hayatta önemini kaybetmiş ve köylü geleneği olarak kalmış durumda", "Bu devirde elinizden kimse tutmazsa iş filan bulamazsınız . " bunlar subjekfif kişisel yorumlarınızdan ziyade saçma sapan genellemeler. Siz böyle yaşamış olsanız bile, çevrenizde böyle olsa bile bu böyledir şeklinde yazmanın doğrulukla alakası yok, ve gereksiz polemik yaratırsınız.

Bana cevap verirsiniz, ben yazarım, belki amacınız budur bilmiyorum. Sadece şunu söyleyeceğim, "Herkes kendi cuzzi iradesi ile kendi kaderini kendi belirler."

Sevgiler,

StratoS

Bak gör bu konu 10 sene sonra bile konuşulur, bence bazı konulara süre konulmalı, çünkü ısıtıp ısıtıp önümüze geliyor gereksiz bir tartışma ortamı oluşuyor :)

biz burada batıda muhafazakar takılmıyoruz o yüzden dediği doğru serafimin biraz da... sen istesen kadın feminist bilmem ne yapçak bişey yok

SERAFİM Allah a şükür dayılarım var tabi ama işe girerken sınavla girdim kimsenin hakkını bile yemedim hemde kurumun açtığı sınavda 1. olarak girdim gönlüm çok rahat inancım var yukarda bahsettim Allah tan istiyorum veriyor denemenizi tavsiye ederim elinden o tuttuktan sonra kimin seni ittiğinin önemi yok...
Nispet yapmıyorum örnek olmaya çalışıyorum hayatımın yolunda gitmesinin bak olabiliyormuş demeleri için söyledim...
Son olarak evlilik havuzuna girmek delilik demişsin kucağına bir evlat almak o deliliğe öyle çok değer ki anlatmam imkansız...

biz bu yolu tercih ettik baştan beri böyle gelişti herşey

Tecrübelerinizi kendinize saklayın o zaman. Kimsenin akla ihtiyacı yok. Herkesin aklı kendine yeter. Size göre dünya toz pembe olabilir. Mutluluk reklamınızı burada değil sosyal medya platformlarında yapın.

tkahveci86

"Batıda farklı" vb ayırmayın şu memleketi. Ben İzmir'liyim. Burada kimse evlenmiyor mu, adetlerimiz burada uygulanmıyor mu? Böyle ayıra ayıra zaten iyice ayrıştık.
Batuhan4955

Bence üslubunuza dikkat edin. Kimse ile emir verici konuşmayın.
Burası forum. Kurallar dahilinde herkes istediğini paylaşır, katılırsınız, katılmazsınız. Ama kimseye gidin, yapın diyemezsiniz!

Dünyaya bir birey getirmek için imkanım olsa evlenir mutlu mesut yasardım

Batuhan4955

Ne yapacağımızı size sormayız!

Beğenmiyorsanız okumazsınız. Hala tümceleriniz emredici.
Bu mesajınızı da şikayet ettim. Böyle yazmaya devam ederseniz, direk yönetici arkadaşlara mesaj atacağım.

Mesajın neyini şikayet ettiniz. Çok merak ettim. İçerisinde tek bir hakaret sözcüğü yok argo sözcük yok.

Enterasan.

Batuhan4955

Forum kuralları gereği ikili polemik yaratacak, insanları kışkırtacak mesajlar atamazsınız. Son mesajınız hariç mesajlarınız, emredici burada kimse komutan değil. İnsanları emirler vererek aşağılayamazsınız.

Herkes kurallar dahilinde istediğiniz yazmakta özgür. Beğenmiyorsanız, katılmazsınız...

StratoS
Arkadaşım , işsizliğin çığ gibi büyüdüğü bu devirde birisi elinden tutmazsa iş bulabilir misin ?

İş bulamayınca evlenemezsin .

Ben saçmasapan konuşmuyorum .

Sırtını nerelere dayamışsan onlara şükret ki sana iş vermişler yuva kurmuşsun .

Secret cv gibi koskoca iş arama sitesinde bile TANIDIK YOKSA İŞ YOK yazıyor .

Kimi kandırıyorsunuz .

Şirketlere bir bak , neredeyse okuma yazma bilmeyen adamı , üniversite mezunu insanın başına müdür yapıyorlar .

Adam kayırmacılığın dik alası var . Senin ayıların ,dayıların olmasaydı görürdüm senin o çok övündüğün cüzzi iradeni :rolleyes:

albatros_070
Bu zamanda evlat yapmak kapitalizme köle yetiştirmek demektir . Dayıların olduğunu itiraf ettiğin için teşekkür ederim :rolleyes:

Aşağılamak mı?

Allah peygamber aşkına insaflı ol.

Küfür mü ettim hakaret mi ettim?

Argo sözcük mü kullandım?

Neyse tamam uzatmanın anlamı yok.

Kimsenin kalbini kırdığımı düşünmüyorum ama yinede sürç-i lisan ettiysem af ola.

Allah'tan isteyen bir dünya insan var ama nedense hep dayısı olanlar kazanıyor :cool:
StratoS
Arkadaşım Batuhan kimseye kırıcı konuşmadı ,emretmedi .

Tartışmak zor geliyorsa bu kadar alıngansanız ve fikirlerinizle ön plana çıkamıyorsanız Batuhan'a sarmayın .

Bu da yeni moda oldu . Batuhan en ufak bi eleştiri yapsa millet hemen alınmaya başlıyor . Tartışmanın içerisinde eleşiri olur .Gayet normal

Beğenmiyorsanız katılmayın diyemezsiniz , isteyen katılır istemeyen katılmaz

Ama ahlak öğretmenliğine soyunup yargılama yapmayın lütfen

Çok ayıp ,gerçekten kızıyorum
@Batuhan4955 in çok üzerine gidiyorsunuz

Çocuk gibi her şeyi şikayet etmeyin , haksızlık etmek kadar kötü bir şey yoktur

SERAFİM

1- Kimse tutmadı, okudum ve kendi cabalarımla iş buldum. Referansım bile yok...

2- Eşimle evlilik kararını işsizlik döneminde aldım. Sadece evlilik hazırlıkları için maddi sıkıntı yaşamama adına asgari ücrette olsa işe girmeyi bekledim. Bu şekilde işe girdikten sonra da hemen evlilik işlemlerine başladık.

3- Çok şükür sırtım kimseye yaslı değil. Bileğimin hakkıyla ekmeğimi kazanıyorum. 31 yaşıma geldim, evde 6 aylık oğlum var hala 3. üniversiteyi okuyacağım diye uğraşıyorum.

4- CV siteleri tam bir para tuzağı çöp. O sitelerden zaten iş bulamazsınız.

5- Benim Müdürüm Yüksek Mühendis. Ve yaşı çok ileride olmasına rağmen doktora yapıyor.

6- Ayılarım, dayılarım olmadığı gibi çevik iradem söylediğiniz gibi var. Ama ne yazık ki sizde hiç zerresi yok. Bu anlayışla zaten hiçbir şey bulamazsınız...

Ben ve benim gibi arkadaşlar mücadele ile bir şeylere sahip olurken, sizin gibiler sadece konuşurlar ve çamur atarlar. Çünkü kişi her şeyi önce kendinden bilir.

Başka sözüm yok.

StratoS

Ben zaten çalışıyorum , bak cv siteleri tam bir para tuzağı çöp diyorsun ,

peki tanıdığı olmayan kişinin cv sitelerinde iş aramaktan başka çözümü var mı ?

Bence yok .

3 . üniversiteyi okuyabilecek kadar iyi imkanlara sahipsin , öyle insanlar var ki bırak defter kalem almayı ,ekmek alamıyor .

Asgari ücretle ev geçindir çocuk yap okul oku peh peh peh

İmkansız şeylerden bahsediyorsun .

Benim maaşım asgariden yüksek alıyorum , kendi evim ,ev geçindirmiyorum ve ne hikmetse geçinemiyorum

tkahveci86 RUHSAL ENGELLİLER BENCE ONLARI ANLAYACAK DESTEK OLABİLECEK İNSANLARLA EVLENMESİ GEREKİR BENDE RUHSAL ENGELLİYİM DOĞUMDA HATALANDIM EŞİM BENİ BOŞADI HAYAT ÇOK ACIMASIZ

Evlilik ile tereddütlerin var ise evlenme en mantıklısı bu bence. :) Tereddütün olmadığı zaman evlenmen daha iyi olur benim görüşüm.

Esra Erol'un tv programları , tr'deki evlenmenin ne olduğunu gayet güzel göz önüne serdi. İlk başlarda Evlen Benimle formatında program yapıyordu, oturup izlerdik (10 sene önceden başladı)..

İnsanlar TV'ye çıkıp kısmetlerini aradılar, kriterleri ise "evin varmı, araban varmı, ssk varmı, evi üstüme yapacan mı?"..
Ha bir de finalde "Elektrik alamadım" diyip taliplisini morarmış vaziyette gönderirlerdi..

Şimdi gelelim bugüne, evlilik programları kaldırıldı. Şimdi aynı Esra Erol başka formatta program yapıyor. Ona da bakarım..
Gördüklerim ise mide bulandırıcı,
Evli kadınlara saran türkücü Selocan birinin karısını kapatmış mı desem..
İnternette müstehcen fotoğrafının yayınlanacağı şantajıyla zoraki evlenen genç kız mı desem..
Daha da beteri, başka bir programdaydı, evli bir kadının misafir olarak gittiği evde Evli yoğurtçu Baryam'dan hamile kalması mı desem..

Evet toplumun aynası işte bu realite programları.. Nerden nereye gelmişiz. Ve daha da ileriye gideceğimiz aşikar..

Gün gelecek, bu gidişle çoğu dünya ülkesini de sollayacağız bu konularda,
yani "toplumsal ahlak, örf adet, yasaklar,özgürlük, bastırılmış duygular" vs.vs.

O yüzen bazı arkadaşlara bu konuda hak veriyorum. Modern (!) çağımızda artık evliliğin de bir anlamı kalmamış gibi, sanki bir prosedür gereği, yani çocuğumun annesi-babası belirlensin kağıt üzerinde gibi...

Çok mu kötümserim bilmiyorum ama başa dönecek olursam, bundan 10-20 sene önce toplum ahlakı bu kadar yozlaşmamıştı,

ve doğal olarak konunun başlığındaki gibi insanlarımız hep kendilerine bu soruyu soracak gibi:" Acaba evlensem mi, tereddütüm var.."

Maddiyatı, diğer imkanları altyapılarınızı hazırlasanız bile önümüzde işte böyle bir gerçek tablo var ve buna da hazırlıklı olunmalı, artık ne kadar olunabiliyorsa.

-musti-

Takip ediyorsun madem.

Bir soru soracağım

Adana meydan doğum evi skandalının konusu nasıl bitti. Bir ara Esra Erol da takip ediyordum o konuyu.

Batuhan4955

o konu eski yıllarda bir şebekenin işi olduğu gerekçesiyle savcılığa sevkedildi.

benim dokunmak istediğim asıl yara günümüzde artık, art niyetli bireylerin "kendi içinde ahlak şebekesi" olduğu.

Ya boşver bırak şimdi o ahlaksızları her insan kendi ahlakından sorumlu 😊😊😊

Mağdur annelere ne oldu?

Baya ses getirmişti o konu.

O yıllarda o doğum evinde doğum yapan anneler ayaklanmıştı.

Üstü mü örtüldü yani. O adam öz annesini buldu mu?

Sahte hemşire ceza aldımı?

stratos,kardeşim güzel anlatıyorsunda herkes senin kadar şanslı degildir,yada belkide olamıyacak,rabbim sana iş vermiş,aklı başında merhametli eş vermiş,şansın yaver gitmiş ama her zaman durum senin dedigin kadar basit degildir,adam kpss türkiye 3 cüsü mulakatta eleniyor işte görüyoruz,okuyoruz,duyuyoruz,ben kamuda çalışıyorum maaşım asgari ücretin çok çok üstünde,evimde var buna ragmen evlilik öyle anlattıgın gibi kolay degil,haa anlaşacagın biri olursa onada itiraz etmem,ama karşı tarafında beklentilerini karşılayabilmen lazım,bu ev olur araba olur,yada kırık bir kanepe olur ama asılolan anlaşabilmektir,burda kimse evliligi genç yaşta tavsiye etmiyorsa demekki uygun birini bulamamış demektir,allah herkese aklı başında hayırlı eş nasip etsin,ortam bayan içinde bay içinde kötü,millet çöpten ekmek topluyor,ben geç vakit pazara giden çürük meyva toplayan aileler biliyorum,herkes sogan ekmek yemez,beklentiler farklııdr,mesele bundan ibaret..

Stratosun haklı olduğu yerde var arkadaşlarımızın haklı olduğu kısımda var . Çalışma hayatında sabır ve azim olup sürekli mesai yapıyorsan ve önceden kendine ait konut varsa maaş yeterli . Konut kiran varsa , gıda takviye edenlerin yoksa yada mesai paran yoksa geçinmek çok zor .

99 krizinden sonra işçilik hayatım oldu . Son çalıştığım yerde çalışma saati 08- 18 saatleriydi . Ben sabah 08- gece 01 veya 02 ye kadar çalışıyordum . Cumartesi - pazar , milli ve dini bayramlar da 10 saatlik extra mesai gelirim oluyordu . Konut kendimin olunca bu çalışma maaşlarından TOKİ den daire ve araba aldım , üstüne altın birikimi yaptım . Sonucu hiç kurcalamayın sağlığımdan olup emekli edildim :)

3. üni demiş arkadaşımız , bende 3. üni son sınıfta 2 dersten bıraktım . AÖF olunca engellilerden kayıt ve harç bedeli alınmıyor .

Tek tabanca asgari ücretle hem kirada , hem çocuk büyütüyorsan gerçekten çok çok zor . Hele ki mesai fırsatlarını kullanmıyorsan bu maaş hane geçimine yetmez .

Stratosun haklı olduğu yerde var arkadaşlarımızın haklı olduğu kısımda var . .

Ben Stratos'un haklı olduğu tek bir cümle bulamadım .

Öyle insanlar var ki senden benden daha zeki daha azimli ama elinden tutan olmadığı için çaresizlik ,ümitsizlik içerisinde yaşıyorlar .

Bak şöyle bir hesap yapalım ayda en düşük tarifeden 50 tl telefon faturasına versen ya da lira yüklesen gitti 100 tl + ısınma bedeli en düşük 150 tl desen eder 250 tl + 150 tl elektrik su faturana ödesen etti 400 tl .. + 65 tl internet faturası ödese etti 465 tl .....

Bunlar en kurunun kurusu zaruri masraflardı . Peki ya mutfak masrafı ne olacak :confused: yağı ,şekeri ,ekmeği ,peyniri 3 kişik bir ailenin en düşük mutfak masrafı 2000 tl nin altında değil .

Peki bu insan kendine üst baş almak isterse ne olacak ? Borçlanacak

Bir yerden bir yere gidip gezip tozabilir mi :confused:

extra masraflar ne olacak , aile bireyleri hastalandığında ilaç parasının bir kısmını cebinden ödemek zorunda

Kötü alışkanlık dedikleri içki ,sigara vs olaylarına zaten meyilli olsa da bulaşamaz

asgari ücret ölüm maaşıdır ,

asgari ücretle bir kişi kendi karnını doyuramaz

kalkıpta 2 lira 3 lira maaşlarla ev geçindirdiğini kimse iddia etmesin

Şu an ki hayat koşullarına göre asgari ücretin en az 7 bin lira olması gerekir

Ben 2 lirayla kabilemi geçindiriyorum diyip te insanların kafasını bulandırmanın anlamı nedir ?

Belki garibin biri etki altında kalıp 2 lira maaşına güvenip evlenmeye kalkışacak ve sonrasında başına gelecekleri düşünmek bile istemiyorum
StratoS elbetteki 2 lira maaş alıyor olabilir ama hem hanımının hem de kendi ailesinin destekleri sayesinde ayakta

durabildiğini düşünüyorum .

Ben , he -man , ben örümcek adam , ben süpermen 'im demeye getiripte

hayatta her şeyi kendi başına , tek başına başarmış gibi göstermesini doğru bulmuyorum .

Kafa dengi anlaşabildiğin doğru insani bulduysan evlilikte tedettüt olmaz olursa zaten o kişiyle hiç evlenilmez.Asıl evlilik nikahtan sonra başlar ondan sonrasını da iyi gidip gitmeyeceğini ancak Allah bilir.Aslında evlilik tamamen bir şans.

Son düzenleme:
valla şu kadınlar önce erkekleri yönetme huyundan vazgeçsin ben gelmişim 38 yaşıma bu saatten sonra kimse beni yönetemez ve akıl veremez vereceksiniz para verin :eek:ama sakın bana akıl vermeyin bendeki akıl herkese yeter
kadınlar çok tehlikeli uzak durun tanışır tanışmaz hemen pençelerini geçiriyor ve sonra sizi avucunun içine alıp seksiliğini bir silah gibi kullanıp size hükmetmeye başlıyor.:mad:

Kadınlardan çok tırsıyorum:(

Helsinki

vay bee:eek:en akilli sen ciktin.dogruya dogru.kimsenin akli kimseye uymaz ama illada feministlere tas atmadan olmaz. sizi kadinlar evlenmeye mecbur etmiyorki:eek:

Üst Alt