FSHD KUREK KEMIGI SABITLEME AMELIYATI OLAN ARKADASLARIN BURAYA YAZMASINI RICA EDIYORUM.
AMELIYAT OLMAK ISTEYENLERE REHBER OLMALARI GEREKIYOR.
RISKLERI NELERDIR? MEMNUNLARMI?
Ameliyat ile ilgili elime geçen bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
ameliyat iki omuza birden yapılmıyor. sırayla ilk omuz ve sonra diğeri
ilk omuzun iyileşme süreci takribi 6 ay
ikinci omuzda 6 ay düşünürsek bu işlem için kişinin 1 yılını bu ameliyata ayırması gerekiyor. bu en önemli detay.
neden tek omuzda yapılıyor
çünkü ameliyatın yapıldığı omuz tarafında bulunan akciğer % değer vermiycem ama tam olarak fonksiyonunun yapmıyor. bu durumda diğeri nefes almamızı sağlıyor.
ancak bu durum sürekli değil lütfen korkmayalım kısa sürede yine aynı randumanına dönmekte. o taraftaki akciğerin verdiği normal bir tepki bu kısa süre sonra eski haline geliyor.
diğeri ameliyat edildiğindede 6 ay önce ameliyat edilen ve normale dönen akciğer solunumumuzu yapmamızı sağlıyor.
Ameliyatın yapılış şekli:
omuzun arka kısmından scapula açılır ve scapulaya 5 adet delik açılıyor küçük ipin geçmesi için.
akabinde ip scapuladaki delikten geçirilerek kaburganın altından dönerek tekrar scapulanın deliğinden alınır ve güzelce sabitlenir.
işte en önemli risklerden birisi burası ipi geçirirken kaburgayı yalayarak geçirdiği için akciğerin çeperine değebiliyor. bunu vücuttaki bir enfeksiyon gibi düşünün.nasıl parmağımızı keseriz yara tutar ve iyileşir. onun gibi düşünün.
akciğerin kısa süreli problem yaşamasına sebep oluyor.
BURADA HEKIMIN HUNERI ORTAYA CIKIYOR ISTE ARKADASLAR. bu ip geçirmeyi dikkatlice yaparsa akciğerin çeperine hiç hasar vermeden işlemi tamamlamış oluyor.buda iyileşme sürecini kısaltabilir.
bu arada kaburga ve scapulanın bitiştiği yere bir madde konuyor iki kemiğin birbirine kaynaması için; asıl meselede bu zaten o ip ile sabitleme gerçekleşmiyor.
ip sadece kaynama sürecinde scapulayı sabit tutuyor. sonrasındada vücutta kalıyor ama bir zararı yok.
kasları erimeyen bir insanda scapulanın altındaki kaslar aynen ameliyatta yapılana benzer bi şekilde kaburga ile scapula arasında bir bağ gibi işlev görmektedir ve scapulayı dışarıya doğru salmamaktadır. fshd hastalarında o kaslar eridiği için scapulayı kaburgaya bağlayan bir kas kalmadığı için işlevini yerine getirememektedir ve scapula dışarı doğru çıkmaktadır. humping (pelerin görünümünü almaktadır)
bu ameliyatı olabilecek kişilerin deltoid kasının erimemiş olması gerekmekte, deltoid kası
&Omuz anatomisi,Eurostargym.com-Omuz Anatomisi,Omuz anatomisi,Omuz ,Omuz kas anatomsi,Omuz anatomik yaps,Omuz anatomisi,Omuz,ayak bilei,Omuz beslenme , egzersiz , Omuz egzersiz , egzersiz zayflama , Omuz egzersiz ,Omuz aletli egzersiz ,Omuz salk ve e linkte deltoide yazar.
çünkü bu kas kolumuzu yukarı kaldırmamıza yarayan kastır ve genelde fshd hastalarında bu kas iyi durumdadır ancak kürek kemiği sabit olmadığı için işlevini yapamaz
yani anlayacağınız kolumuzu kaldırmamızı sağlayan kas orada duruyor ama işlev yapmıyor.
eğer deltoid kası eriyen arkadaşımız var ise bu ameliyatın bir anlamı yok. lütfen bu hususa dikkat edelim.
bu ameliyatı olan arkadaşların yazmasını rica ediyorum. bizleri aydınlatın lütfen.
teşekkürler.
fshd arkadaslarım beni facebooktan
fshdboy@hotmail.com adresinden ekleyebilir.
fshd ile ilgili çok fazla araştırma yaptım. hastalığımı olabildiğince tüm detaylarıyla öğrenmeye çalıştım.
bilgi alışverişinde bulunabiliirz.