Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fatma Şahin: ÖMSS yerleştirme sistemi 1 hafta içinde başlatılacak

poseydoon

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Bakan Şahin, Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) ilişkin olarak, bir hafta içinde yerleştirmelerin bütün sisteminin başlatılacağını söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi Hibe Programı'' tanıtım toplantısında, istihdamla ilgili boş kadroları çıkardıklarını, dünyada bir ilki başararak kendilerini test edip önemli bir ''mutfak çalışması'' yaptıklarını söyledi.
Engelli sınavlarında haksız rekabeti kaldırmak için 4 ay çalıştıklarını belirten Şahin, ''Bütün engelli grupları aynı sınava giriyordu. Kendi içlerinde kategorize ettik. İşitme engelliler için almamız gereken kadroyu açtık ama standartları olmadığı için eleman yetişmediği için alınacak kimseyi bulamadık. 60 bin engellimiz sınava girdi, tek tek takip ettik. Şimdi ÖSYM Başkanı'yla konuştuk, bir hafta içinde yerleştirmelerin bütün sistemini başlatacak'' diye konuştu.
Engelliler için önceki yıllarda hayırseverlerin yardımıyla bir şeyler yapılmaya çalışıldığını ancak bugün durumun değiştiğini, bu konuda mali sorun olmadığını belirten Şahin, şunları kaydetti:
''Ama bugün 'para var' diyoruz. Çok önemli bir şey. 'Mali sorunumuz yok' diyoruz. Hibe programı, karşılıksız. Her kişinin en az 100 bin avro alacağı paradan bahsediyoruz. IMF'ye muhtaç olan bir hükümet, IMF'nin krizi aşması için mali destek veren ve bugün hibe programlarıyla engellimizin önündeki engeli aşmak için 'ben sana mali destek vereceğim' diyen anlayışa dönüştü. Bu çok önemli''

kaynak: Şahin: 60 bin engelli için ÖSYM ile konuştum
Engelliler Sitesi ÖMSS yerleştirme sistemi 1 hafta içinde başlatılacak

İşitme engelliler için almamız gereken kadroyu açtık ama standartları olmadığı için eleman yetişmediği için alınacak kimseyi bulamadık.

Bu ne demek şimdi? Ben tam olarak anlayamadım bunu? İşitme engelliler için kadroya alınacak kimse bulunamadı mı demek istemiş? Ne ara alım yapıldı da alınacak kimse bulunamadı? :D

alıştık artık diye bir şarkı vardı...:D bakanımız bunu hep yapıyor nasıl olsa

frankenstein ; Benim Kişisel Yorumumu Soracak Olursan ; Kelime Ekisiği var o cümlede .. Şu şekilde Olabilir : " İşitme Engelliler Öğretmeni ya da Eğitmeni için almamız gereken kadroyu açtık gibi bişey olabilir ... Bu benim Kendi Kişisel yorumum, herhangi bir yerden alıntı filan değil .... Çünkü ; Başka bir mantık olmuyor ...

Saygılar ...

inş öledir benim hiçbir bakana inancim kalmadi ama geç olsun güç olmasin mühim deil

ÖMSS...Doğru KOLTUĞA oturtmamız lazım.

Sn Fatma Şahin Hanımın Açıklamasından alıntı : Kişilerin işe yerleştirildiğinde oturduğu koltuğa değer katması, aklını, beynini ve eğitimini kullanarak o kuruma zenginlik kazandırması gerektiğini ifade eden Bakan Şahin, şöyle konuştu:

''Benim telefonumla, 'lütfenlerle' değil. 'Bu kadroları artıralım' diye karşının ikna edilmesiyle değil. Karşı bize gelecek, 'Ben çok istifade ediyorum, bir engelsizden daha çok faydası var...' Bu kadroda 10 bin açık varsa '10 binini de doldurmak istiyorum' diyebilmemiz için doğru yerleştirmeler yapmamız lazım. Doğru kişileri doğru koltuğa oturtmamız lazım. Onun için çalışıyoruz. İnşallah bunu da başaracağız.''

Yorumlarınız nedir arkadaşlar .........

işitme engelli standartı olmadığı eleman yetişmediği için alınacak kimseyi bulamadık diyor.

acaba işitme engellilerin puanı mı yetersiz

o kadar işitme engelli arkadaşlarım var buro memurıu olarak çalışan

eğer sınavdan işitme engelli eleman çıkmamışsa işitme engelli alımı olacaksa kura ile katılan işitme engellilere yarayacak olabilir

hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inşallah ...

Fatma Şahin çok gizemli bir açıklama yapmış işitme engellilerle ilgili. Okuyorum okuyorum en ufak bir fikir edinemiyorum.

Anca "BAKAN" olur zaten bundan. Sınav sonuçları açıklanmadan önce de demişti haftaya sonuçlar açıklanacak diye ama tam 4. hafta açıklandı sonuçlar. Şahsi kanaatim osym ile görüştüğü de yok. Kürsü de iken konuşacak bir şeyler lazımdı böyle bir cümle kurdu. Kendisine inanıyordum ama inancım kalmadı artık. Faruk Çelik'in gölgesinde kalıyor Sayın Şahin... Selametle

Kalender ŞAH;

hocam valla yorum yapabilmemiz için önce anlamamız lazım.şahsen ben henüz çözemedim metni şifre içeriyor galiba :)

Arkadaşlar Sn Bakan Fatma Şahinin açıklaması gerçekten buysa; Bayağı kafa karıştırıcı . Atamalar Özremi sırlamayamı derken ...Aha size çıkmaz sokak ...

Yinede savunduğum fikirlerin arkasındayım.Fakat bu açıklamadan sonra ; Eskiden Atamalar özür gurubuna göre diyordum değiştiriyorum , artık gurup değil özür durumuna bile indirgene bilir ......

Özürlü memur kura çekimi yapıldımı yada ne zaman açıklanacak bilgisi olan var mı ?

Kişisel anlayışım doğrultusunda ben şunu anlıyorum.
daha öncede bakan hanım demişti, bizler alacağımız elemanları toplumun en fazla yarar görecegi yere yerleştirmek.
Diyelim ki ortopedik sorunu var.. kafa zehir gibi , dil desen bulbul gibi yapacagı en güzel iş danışmanlık...
Veya Kulagında sorunu var , eli ayağı tutuyor, o zaman bunun kardeşimizin götür getir veya başka bir işe yerleştirmek mümkündür...
Anlıyacagınız kişisel becerilere bakılarak eleman yeştireceklerdir...
Aynı beceriye sahip olan kardeşlerimiz oldugunda ise PUAN devreye girecektir..
Burda lkardeşlerimiz yanlış anlamasınlar.. Ortopedik sorunlu olan kardeşlerimiz kendi kategorilerinden seçim yapabileceklerdir.
ben ortopedik olarak giriyorum ama alınan eleman görme ve işitme sorunu olanlar arasından seçilecekse benim aldıgım puanın bir önemi yoktur. onlar benden düşük dahi alsalar fark eden bir şey olmayacaktır.

Yüreğinle yaz ,arkadaş bunun böyle olacağı belliydi yönetmelik açıktı...... Bunu 3 - 4 FARKLI BAŞLIKTA Tartıştık son gelinen nokta bu

o kadar emek verdim lise işitme engelden 88 puan aldım 1019 sırada yuhhhh

yüreginleyaz;
işitme engellilere göre bi ortam oluşturulamadığını mı anlatmak istıyor şahin hanım

Arkadaşlar Geçmişte yazdığım bir yazı için Bayağı mulefet almıştım .... Bugün ki durumumuzu çok iyi açıklıyor aslında

KAÇ PUANLA ATNIRIM ? Sorusuna cevap
Arkadaşlar Şunu çok iyi anlayalım ÖMSS den aldığımız PUANLARIMIZ ÖĞRENİM DURUMUNDAKİ GENEL SIRALAMAMIZ

Misalen orta öğrenim düzeyindeki Bir özürlü ilk 5 bine girdi 79 dokuzlar da bir puan aldı
Bu puan ve başarı sırası sadece girmiş olduğu öğrenim düzeyile ilgili
GENEL ÖZÜRLÜ BİLE KENDİ İÇİNDE KAÇ GURUP.
Bunun içinde Kişi , kendi özür gurubunda kaçıncı sırada olduğu belli değil .
Yinede yüksek puan almak önemli, sizi kendi özür ve öğrenim gurubunuzda daha da şanslı kılar .... inanın ömss de atanabilmek için, onlarca etken var.
O yüzden yüksek puan alan ve sıralamada yüksekte olan arkadaşlar da çok kendine güvenmesin, düşük puan alanlarda çok fazla üzülmesin ... 7000 (yedibin) Kişi işe alınacak 60 bin kişininde atanma şansı var.
Mesala; ÖSYM , ÖMSS ,puanlardaki sıralamayı TAM NET açıklayıcı (ayrıntılı) vemiyor. Sadece öğrenim düzeyindeki sırlama yı veriyor.......
Bu ne demek, misalen orta öğretimden puanı 79 alan bir genel özürlü orta öğrenim sırası 5 bininci olsa.......
Önündeki 4999 kişinin görme özürlümü,işitme engelli mi,yada zihinsel engelli mi yada hepsi mi? Yada Bu 4999 kişinin tamamı genel özürlümü belli değil : Bunun yanı sıra genel özürlüler bile kendi grupları içeresinde ayrı, ayrı gruplanmaktadır......
Vallahi ÖMSS de 7000 kişinin atanmasını sıralamaya ve puanlamaya göre değerlendirirsek kendimizi yanıltmış oluruz..kimsenin puanı veya sırası (ayrıntılı) net değil , bu tercih kılavuzu açıklanınca hersey ortaya çıkar bu çilede biter...

Atamalar özür gurubunun çalışabileceği şartlara uygun şekilde yapılacaktır.Sn Fatma Şahin'in de açıklamalarında değindiği gibi özürlü istihdamı, ekonomiye kazandırılacak şekilde yapılacak ..... Ekonomiye Kazanım ne demek.. işe alınan bir özürlünün verimli olarak çalışması .. Bunun Anlamıda kimse kusura bakmasın ben özürlüyüm ,sallarım başımı alırım maşımı değil ...Fatma Şahin Anamızın konuşmasın dan anladığım kadarıyla , KAFAN ÇOK ÇALIŞIYOR ZEHİR GİBİ BİR ZEKAN var güzel okullardan mezunsun Ama Bedenin El vermiyor OZAMAN zekanı Kullanacağan bir görevde değerlendirileceksin ...Bu Açıklamadan farazi şöyle bir sonuç çıkıyor , öğrenim düzeyi+özür durumu+tercih puan +sıralama ve yanı sıra 10 larca daha etken tercih kılavuzunda karşımıza çıkacak.
KİŞİNİN elleriyle yapacağı bir işi eli olmayan birine Kimse yaptıramaz ,görerek yapılması gereken bir işi görme özrlü birine yaptırılamaz yada yapamaz ,çok stresli bir işi ruhsal raporlu biri yapamaz özür durumu buna izin vermez atanmaz , ÖMSS de Herkes özürünün engelinin elverdiği işlerde çalışacak o görevlere atanacak ,özürlü birine, sağlam insanların bile yapamadığı işleri yaptırma devri de , Sadece özürlü istihdamı görüntüde atama devride BİTTİ .ÖMSS nin bu ayrıntılı tercih ve atama sistemiyle bitti , ,Haydi HAYIRLISIII ........ALLAH CC hepimizin yardımcısı olsun.

Yorum size ait ,takdirde....

şimdi kardeşlerim her şeyden önce yüce allah cc umut hiç bir zaman kesilmez. burdaki görüşler tamamen kişilere has görüşler. benimde anladığım heral genel özürlü kadroya ve yetenekleri olan bilgisayar sertifikaları vs. olanlara geniş yer verildiği.

bilgisayar sertifikası olan ilk ögretim mezunu işitme engelli ne iş yapabilir daha önekikanun nasıldı

imş. dilerim allahtan %40 veya azda olsa üstü fazla rabet görmez ösym den cünkü bunlar her türlüde calisa bilir.. ??

inş. saglık raporunda cok büyük faydası olur sıralamada o kadar büyük etken yapmaz inş.

allah kurumlara atayan adam veye kişilere allah tarafından bir merhamet versinde gercek ihtiyac sahipleri atansın..

İŞİTME İLE İLGİLİ YERİ DİKKATLİ OKURSANIZ sınav yapılırken diyor yani her grup için ayrı soru hazırlarken işitme engelliyi daha iyi anlayacak kadro bulunamamış bakan tam ifade edememiş ama sınav döneminden bahsetmiş zannımca;)benim merak ettiğim bu kurumlar müdürlerin tabulu malımı engelli çalıştırmak istemiyor lütfenlerle ricalarla iş görüyorlar %3 özürlü çalıştırma zorunlu değilmi yasa olarak hakkımız değilmi gönder kuruma sen özürlüyü ister uygun iş versin ister oturtsun ama %3 kadrosunu doldursun.

Bu işitme engelli konusunu tam anlıyamıyorum ama sanırım bir anlatım bozukluğu veya kelime eksikliği vardır diye düşünüyorum.ÖMSS de bize kazık türkçe soruları sordular kendileri bir açıklamayı hatasız yapamıyorlar.İşitme engelli olarak ne anlatmak istediklerini anlayamadım vesselam:eek:

fazla kafa yormayın bekleyin doğrusunu o zaman görürsünüz..belliki tam olarak neticelenmeyince bakan şöle şöle olacak diye detaylı anlatmamış..siz bir hafta denmesine odaklanın..birhaftayı aşarsa yapacağınız belli..telefonlara sarılın hani bir haftaydı diye,rahatsız edin gerekli kurumları..

mesutttt;

eger kadroyu bakanlık doldurursa işte o zamanda şuanda memur olan arkadaşların yaptıgı gibi şikayet şikayet şikayet ,, neden çünki kusura bakmayın benım belden rahatsızlıgım var adam benı tutup 12 saat ayakta kalacak şekilde iş verirse ne olacak ya ben istifa edecem yada her gün küfredecem..
İş yapamayacam...
Bakanlıgın yapmak istedigi de bu aslında.. bizim için uygun iş imkanı sağlamaları için kurumlara süre verilmiş olması.. bu sürede kurumlar kendi işlerinde çalışacak düzeyde eleman istemek..
misal 12 saat ayakta çalıacak bir iş için istenecek elaman .. ya gözlerinden rahatsız olacak.. ya işitmeden yada ellerinden.. ama benim gibi belinden , ayagınan vs ayakta duracak takati olmayan birirsini oraya atarsa işte şimdiki memur olmuş kardeşlerimiz gibi şakeyet edecegiz... ....
beklemek vede sabretmek .. başkada çare yok rabbim tüm kardeşlerim için en hayırlsını nasip etsin benide hayırlı nasipler verdigi kardeşlerimin içinde yer almami nasip etsin..

ÖMSS - 2012 Sınav Tarihi; 29 Nisan 2012...
ÖMSS - 2012 Sınav Sonuçların Açıklanması; 29 Mayıs 2012 ...
ÖMSS - 2012 Tercih Kılavuzu 29 Haziran 2012 Cuma Neden Olmasın Arkadaşlar Dimi ? :)

Üst Alt