Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fatma Şahin: ÖMSS yerleştirme sistemi 1 hafta içinde başlatılacak

Henüz kimse bilmiyor bunun için bir açıklama yapılmadı.

Arkadaşlar..
Bir saniye..
Tüm işitme engellileri kastediyor gibi yazılmış. Oraya işaret dili için kadro demesi gerekir....!!!!!!!!!!!!!

Özkancey bey lütfen kendinize göre yorumlamayın sadece şunun sebebimizi ne olduğunu bilmeye çalışmalısınız.. biz hiçbiri anlayamadık arkadaşlarımız öyle. Devletten anlatım bozukluğunu falan duyamam sadece ne dediğini değil nasıl dediğini önemli değil mi??

nur_571... kusura bakma o zaman siz fatma şahinin önceki depremlerini duymanız yada unuttunuz..
20 bin eleman alınacaktı denildi..
ne oldu 3512 ye indi. Osym başkanı 7000 dedi daha oda kesin değil....
bu depremlerin yanında ,, artçıl depremler vız gelir be .. kafanı yorma rabbım inşallah hayırlısını nasip eder..
geriside onun bileceği .. her zaman derim yarab hayırlısı ise olsun hayırsız ise olmasın..

Kalender ŞAH;

sen ne saçmalıyorsun kalender sah... ben işitme engelliyim. işitme kaybı neticesinde kulağım içinde uğultu var. bir yandan uğultu sesleri öbür yandan uzun paragraf soruları var. bu sesler eşliğinde ekbetteki ek süre verecekler. sen müzik eşiliğinde uzun paragraf soruları çözde görelim boyunun ölçüsünü. ayrıca görme engelli kardeşlerimize verilen ek sürede senin dilinden düşmemiş. sen gözlerini kapatarak birisinin sana soruları okuyarak 60 dakikada 60 soruyu çözebilirmisin. elbetteki onlara ek süre verecekler. boş boş konuşarak kendini daha fazla düşürme.

şunuda belirteyim kalendar şah... sen belliki lise düzeyinde girmişsin. aynı eğitim düzeyinde yapılan sınavın soruları aynıydı. yani genel engelli kardeşimle işitme engelli bir kardeşimin lise düzeyinde girdiği sınavda sorular aynıydı. sadece işitme engellilerin algılamadaki sorunlarından dolayı 20 dakika ek süre verilmiş. bu da haktır adalettir. sen ne dersen de. sen sadece moral bozmak için sayfaya dadanmışsın. biraz aklını başına al mübarek..

Forumcu , Bana karşı yaptığın hitamlar üzücü ,yanılgılarla dolu ...Talihsiz lafı uzatmamak için sana karşı bir hitamda bulunmuyacağım....

Fakat belliki yazımı iyi okumamışsın.. yazımdan ufak bir alıntı. En zor soru genel özürlüdeydi en kısa süre genel özürlüdeydi 80.70 ALDIM 3900. sıradayım ..... Yinede binlerce şükürler olsun.. görme ,işitme,zihinsel .... Hem kolay soruyu cevapla:confused: Bu ne lahana turşusu bu ne pehriz.. Merak etmeyin herkese az veya çok kadro verilecektir ,kalbinizi serin tutun ...Tabiki insanları belirli özelliklerine (özürlerine ) göre atıyacaklar.....Bu işte masallardaki gi Develer Tellal , Pireler berber olmayacak.......herkes özrünün elverdiği işlerde çalışacak......

Beni suçladığın yazıda ,dikkat et espirili bir mizaç kullanıyorum ,Kimseyi suçlamıyorum ,Kimsenin üzülmesini istemiyorum, herkesin atanacağını söylüyorum ve atmaların özrün elverdiği şekilde olacağını söylüyorum ....Kendibulunduğumum durumu ve puanıda açıklıkla yazıyorum halime şükür ediyorum
yinede bin şükür beterin beteri var

Diyosunya sınava Sen müzik eşliğinde girdim diye
Ben ,sınava girmeden 30 dakika kadar önce panik atak ağrılarım başladı .

Normal özrümün verdği eziyet yetmezmiş gibi birde bu hastalıkla uğraşıyorum.....
sınava sivas cumhuriyet ünüversitesinde girdim..... Yanı başımdaki HASTANEYE ağrılarım ve panik krizim için gidemedim...
Sınava girmeden ağrılarım biraz olsun dindi....

O soruları çözerken yaşadığım dehşeti çektiğim acıyı geçirdiğim panik atak kırizini , hayal bile edemezsin .....

Bu YAŞADIĞIM durumu sadece panik Atak Hastaları bilebilir ...

Ha BİR DE o dediğin müzüği de iyi bilirim ,Kulağından hastalığı olmayan da onu bilemez ..... % 4 de işitme engelliyim...
İŞTME engelim göz ardı edildi ,sınava genel özürlü olarak girdim

Kalender ŞAH;

kardeş, ALLAH şifanı versin. ALLAH yardımcın olsun. ama sen sanki görme ve işitme engellilere verilen ek süreden dolayı bu kardeşlerimize niye ek süre verildi gibi tavır sergiliyorsun... yani belli hastalıkları olanlara ek süre verilmesi haktır. sen bu hakka karşıymışsın gibi yorum yapıyorsun. ben müzik eşliğinde sınava girmedim. bende işitme kaybı var. bu kayıptan dolayı algılamada güçlük çekiyorum. her işitme engellide de böyledir. görme engelliler için yazmaya bile gerek yok. onlara 40 dakika ek verilemesi onların hakkıdır. sana ek süre verilmedi diye sen, onlara niye ek süre verildi diyemezsin. öyle bir hakkında yok. senin başka hastalıkların da var. ama sen genel engelli grubunda girdiğin için sana 60 dakika vermişler. adamlar nerden bilsin senin başka başka hastalıkların var. bir başkasının hakkına eleştiri getirmen sana bir şey kazandırmaz. tam tersi, seni zan altında bırakır. şimdi daha fazla kendini düşürme de ne dediğini bil... ALLAH yar ve yardımcın olsun...

Arkadaşlar osym nin sitesine giremedim gelişme varmı?

mgold;

dün gun boyu ösym internet sayfasına hiç giriş yapamadım anlaşılan içerde bişeyler oluyor yada yogunluk var

ösymnin sitesi açılmıyo acaba yüklüyorlarmı ki :D

az önce siteye giriş yaptım herhangi acıklama söz konusu değil arkadaşlar ...

Forumcu Bizimki latife ,Taşı başka yere atak derken bazen kendi başımıza düşüyor .
Aslında yazılarımı mecazi murselli ,kinayeli yazma sebebim ; genel olarak ömss deki aksaklıkları veya benzeri,durumları dile getirelim diye.
Böyle yazıyorum ki ,işitme engeliye bir taş atıyon bu sefer o ver yansın ediyor ,etsin dertlerini söylesin,görme ye bir taş atıyon o ver yansın ediyor etsin sesimiz çıksın .
Sana bir taş geldi yüzerlerce özürlünün derdini dile getirdin güzel birde isin verdin : MÜZiK LE sınava girdim ......
Benim asıl amacım , Derler ya oğlum sana diyim kızım sen işit .....
Farkındamısın yazan çizen bir avuç insan....
Ya sen ,ben de susarsak....

Kalender ŞAH;

işte ben böyle duyyom yazıdan hiç bişey anlamadım ::D:D:D:D:D

her yeni gün ömss tercihlerini merak eden ve ösym sistemini an be an takip eden 60bin engelli yüzünden ösym sitesi şu an itibariyle çökmüş bulunmaktadır :D yetkililere duyrulur

kalender şah;

konuyu güzel özetledin teşekkürler

Sağolasın ömer Kardeş ...Anlayana,Atalarımız ne güzel demiş ....Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar

kura sonuçlarında hala ses yok hadi hayırlısı olsun :confused:

Süleyman Yılmaz;
resmen gülme krizine girdim, yetkililere duyrulur:D

ömss ye girenler

ömss ye girenler kpss ye gire bilirmi. ayrıca ömss tercih klavuzu yayınlandımı. bir bilgisi olan varmı

Esenlikler Cahit Bey;
Ömss'ye girenler kpss'ye tabikide girebilir(Kpss başvuru kılavuzunda net olarak ifade edilmiştir.)Ömss tercih kılavuzu yayınlanmadı Ösym'nin sitesinden takip edebilirsiniz tercih kılavuzunu.Esen kalın.

gul2011;
resmen girdiysen krize, sıkıntı yok. resmi olmuş.
yetkililer bunuda duymuştur

bu gunde bı acıklama yok...bekliyruz bakalım.

ahh ahh nerde bizde o şans tercih yapacagız 'da sonuçlar acıklanacak

bir bakmışız atanmışız hayali bile güzel

ÖRNEK :ÖZEL Başlıkta TARTIŞTIK......
ÖMSS Tercihi Kılavuzunda yer alacaklar: Nitelik-Kod Kılavuzu ve atama şartlarıNitelik-Kod Kılavuzu
MADDE 12 (1) Özürlü alımı yapılabilecek memur kadrolarına ilişkin Nitelik-Kod Kılavuzu Başkanlıkça hazırlanır
.(2) Nitelik-Kod Kılavuzunda, özürlü alımı yapılacak kadrolara ilişkin olarak eğitim durumuna göre program adları,cinsiyet ile bonservis, sertifika ve benzeri belge ve özel şartlar yer alır.
Hadi bu şartların birinin istendiği kadroya, istersen 100 al istersen ÖMSS birincisi ol ,şartları taşımada atan .....
Nasıl atanacan Mesala BAYAN arayan bir kadroya sen erkeksen nasıl atanacan......
Bilgisayar sertifikası isteyen bir kadroya sertifikan yoksa atanamassın
Senin aldığın puan kaç yazar İstersen şartları taşıyan tek kişi ol
İster ömss deki son kişi sen ol sen atanın ....
.Puan nerde kaldı

ömss tercihleri ve kpss başvurusu hakkında

Bu sene ömss sınavına girdim tercihlerin ne zaman gerçekleşeceği konusunda bana bilgi verir misiniz?
Birde bu sene kpss ortaöğretim başvuru süresi başladı, bildiğiniz gibi 11 temmuzda başvurular bitiyor, benim bu sınava katılmam gerekli mi? şimdiden teşekkürler.:)

Arkadaşlar, ÖMSS'ye girenin KPSS'ye girmesinde hiçbir sakınca yok, sizin için zor değilse taze bilgilerinizle tabiki girebilirsiniz. Fakat bu sınavda yani KPSS'de engelli memur gibi bir durumun söz konusu olmadğını bilmemiz gerek, hiçbir engeli olmayan insanlarla eşit şartlarda işleme tabi tutuluruz... selamlar

şu bahsettikleri 100 bin lira hibe muhabbeti ne? Ben bi kaynak bulamadım bu haberi doğrulayan

daha bır acıklama yok degil mi arkadaslar...?

Üst Alt