Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fatma Şahin: ÖMSS yerleştirme sistemi 1 hafta içinde başlatılacak

BASIN DUYURUSU
(29 Haziran 2012)

2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme:
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına
Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

“Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca yapılan 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.Bu amaçla hazırlanan 2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, İlköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer almaktadır.Tercih Kılavuzu, 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında ÖSYM’nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden yayımlanacaktır.Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS’ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması ve Kura Usulü Yapılacak Yerleştirme için başvuru yapılmış olması gerekmektedir.Adaylar tercihlerini, 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. 2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

kaynak: http://osym.gov.tr/belge/1-13556/201...-kamu-ku-.html

bakan ı istifaya davet ediyorum 1 hafta dedi 30 güne çıktı tercihler...

Özkan ABİ

Özkan abi gözün aydın kehanet tuttu ;ÖMSS de Galiba Kağıt üzerinde onlarca tercih yapacağız ve merkezi atama olduğu için çoğu da atanacak , ama iş ciddiye binince ; çoğu arkadaş tercih ettiği işlere başlamayacak yaşadığı il dışındaki atandığı yerlere maddi ve manevi sebeplerden dolayı gitmeyecek , bu durumda , bu boş kalan kadrolar için yedek ataması veya ek bir atama yapılacakmı.... yoksa kadrolar fuzili yere yapılan tercihler için boşmu kalacak

Kalender ŞAH Kardeşim ; Ben sizin gibi dusunmuyorum ... Devlet Memurluğu Sozkonusu olduğunda bir şekilde insanlar gidip gorevlerine başlayacaklardır ... Mutlaka Boş Kontenjanlar olacaktır .. Ben daha birinci atama yapılmadan ikinci atamayı dusunmek anlamsiz olur ... En erken Aralık 2012 ya da Ocak 2013 gibi diyorum .. Cunku 2012 KPSS Sınavı Sonuclarına Gore KPSS - 2012 /2 Tercihleri 19 - 28 Kasım 2012 Tarihleri arasında olacak ...

Hakkımızda Hayırlısı Olsun

Saygılar ...

özkan abi yok ben ikinci atamayı düşünmüyorum.... Birinci böyleyse ikinci ne olur , KİM BİLİR ....ATA sözü ne demiş dereye su gelinceye kadar kurbanın gözü patlar .... Ben birinci atamada yedek atama yapılırmı acaba diyorum....Atanıpta gidmeyenlerin yerine... Bu Arada öğrenim gurubuna göre atama olduğu iyi oldu,lise düzeyin de girenlerim hem sayı olarak yüksek ,hemde atamada dahada şansı arttı ....Bu sene kpss de de Ayrım yapılmış ...iyi olmuş

ömss de seçtigimiz kurumlara atanırsak; işçi statusunde kalmamız ya da 657 e tabi olmamız kurumlara göre degişiklikler gösteriyor mu? yoksa kurum farketmeksizin 1-2 yıl içinde 657 ye tabi mi oluyoruz?

fornaks ; ÖMSS Sectiğiniz Kurumlara Atandığınız Takdirde ; Atandığınız Kurumdan Uygunluk Alırsanız ; Goreve Aday Memur Olarak Başlıyorsunuz ... Kurumlarda Ortalama Aday Memurluk Süresi Genellikle 1 Yıldır ... 1 Yıl Sonuna Asaletiniz Tasdik Edilirse Asil Memur Oluyorsunuz ... Aday Memur Olduğunuz ilk anda zaten 657 Sayılı Yasaya Tabi Olup 4-C Statüsünde Devlet Memuru Olmuş oluyorsunuz ...İşçi Statüsü Olayı ÖMSS ile Olmuyor ; İŞKUR Vasıtasıyla Açılan İlanlara Başvuru Şeklinde OLuyor ...

teşekkurler ozkancey hocam.(kit lerde memur olunmuyor gibi birkaç yazı okudum; bu yüzden danısmak istedim.)

Rica Ederim fornaks hocam ; ÖMSS - 2012 Başvuru Kılavuzunun 2. Sayfasında Aynen Şu Şekilde Aktarıyorum .. ÖMSS - 2012 ile Devletin Hangi Kurumlarına Alım Yapılacağı Hususu :

1.5 Bu sınavın sonuçları;

a) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun eki (I), (II), (III)
ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kurumlar ile döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve
kefalet sandıklarına,
b) İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara
bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara,
c) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden
diğer kamu kuruluşlarına
özürlü personel alımlarında kullanılacaktır. Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak özürlü öğretmen
alımlarına ilişkin yerleştirme işlemleri de, ÖMSS sonuçlarına göre ilgili Bakanlık tarafından
yapılacaktır.

Arkadaşlar Merhabalar.
Ben önlisans işitme engelliyim 63 puan aldım.11-20 temmuz Tercih özürlü 4grup ayrı ???

ALLAH rızası için kura çekimi oldumu olmadımı nezaman olacak bilgisi olan yazarsa sevinirim :confused:

veysi_07 ; ÖMSS - 2012 Kura Çekimi Henüz Olmadı ... 11 Temmuz 2012 Tarihinde ; ÖMSS - 2012 Tercih Kılavuzu Yayınlanacak ; Hem ÖMSS Sınavına Girenler Hem de ÖMSS KURA Başvurusunda Bulunan Adaylar ; Yayınlanacak olan bu Tercih Kılavuzu ile ; 11-20 Temmuz 2012 Tarihleri Arasında Tercihlerde Bulunacaksınız ... ÖMSS - KURA Hakkında; Ne Zaman Yapılacağı Hususunda Herhangi Bir Açıklama yok ... 11 Temmuz 2012 Tarihine Kadar Ekstra Bir ÖMSS KURA Açıklaması Olmassa ; 11 - 20 Temmuz 2012 Tarihleri arasında ÖMSS Sınavına Girenler ve ÖMSS Kura Başvurusu Yapanlar Tercihlerde Bulunacaklar ... Daha Sonra Belirlenen Bir Tarihte ; Belirlenen Bir Merkezde ; ÖMSS KURA Çekimi Olacaktır ... Bunun Tarihi de ; ilerleyen Zamanda Belirlenecektir ... ÖMSS Tercih - 2012 Sınav ve Kura ile ilgili ÖSYM nin Açıklaması LİNK'tedir :

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Saygılar ...

özkan abi dağılım nasıl olur sennce 4000 bin lize mezunu alırlarmı

Kalender ŞAH ; Kurumların Hangi Öğrenim Düzeyinde Engelli Kontenjanı ihtiyacı varsa ; en önemli belirleyici unsur bu olacaktır ... Herkes Kendi Mezuniyetinin En fazla alınmasını isteyecektir, atanmak icin... Nedeni de; Bir şekilde o kontenjanının içine girmek isteyecektir ... Tabiki de bunlar haklı istekler... Ancak ; Şunları kısaca düşünce olarak dile getireyim ... Lisans olarak örnek vermek ve yorum yapmak istiyorum : 5.017 kişi girdi.. Bu Kişiler arasındaki Sıralamada kaçıncı olduğunuz öncelikle önemli .. Ayrıca ; Lisans Kontenjanları Neler ve Yanlarında Özel Şart Neler Olacak... Ancak ;11 Temmuz 2012 Tarihinde; Lisans Kontenjanları Acıklandığında ; Örneğin Zihinsel Engelli Kişilerin ; Tüm Lisans Kontenjanlarını Tercih edememe gibi bir durum soz konusu olabilir.. Aynı Şekilde ; İşitme Engelli ve Görme Engelli Kardeşlerimiz icinde gecerli bu . Kesin Olarak Bilemiyoruz ; Tercih Kılavuzu Yayınlanmadan ... Lisans Kontenjanlarının Yanında Yazacak ÖZel Şartlar Neler olabilir : MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası ( Örnek : 6225 Kodu ile ) , Eğitim Bilimleri Mezunu diyebilir, Kız Olma Şartı , Ekek Olma Şartı Aranabilir , Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi Özel Şartları Olabilir..Yani bu ve buna benzer durumlar sözkonusu olabilir.. ÖMSS nin bir öncesi olmadığı için; bekleyip görmekte fayda var...Kısaca ben bir rakam vermek istemiyorum . Zaten ; 11 Temmuz 2012 Tarihinde nasipse ÖMSS - 2012 Tercih Kılavuzu Yayınlandığında bunu göreceğiz ... Tek Başına Lise Kontenjanı Rakamını Öğrenmenizin direkt olarak size bir faydasi yok ... Belki Bir çoğunda özel şart olacak vs vs ...

Size bir tavsiyem var . Çok Yakında Yayınlanmış olan KPSS - 2012/1 Tercih Kılavuzunu Örnek Olarak İnceleyin. ÖMSS - 2012 Tercih Kılavuzu Yayınlandığında Antrenman Olmuş Olur ... LİNK :
http://www.osym.gov.tr/belge/1-13537/kpss-20121-tercih-kilavuzu.html

Hakkınızda & Hakkımızda & Tüm Engelli Kardeşlerimizin Hakkında En Hayırlısı Neyse O Olsun ...

Saygılar ...

hayırlı olur insallah verdigin bilgiler için tsk öskan kardesim:)

veysi_07 ; Amin . İNŞALLAH ... Rica Ederim :)

peki tahminen kaç ay sürer tercihlerden sonraki atamalar kura atımı yada sınavla girenler için.

özkan abi ve tosun paşa abi konu ile alakası yok ama ikinizinde yüzünde bir nur var maşallah. Allah ihtiyacı en çok olana göre nasip etsin inşallah öncelikli girmeyi

Üst Alt