Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvenlik soruşturmasında takip ve süreçler

Bursa Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne atandım

Arkadaşlar mrb daha demin bakanlıktan beni aradılar atamanı yapacaz ama eksik evrağın var dediler halbuki ben evrak göndermiştim ve çok iyi de hatırlıyorum gönderdiğimi yarın tekrar elden arkadaşlarım aracalığı ile teslim ettireceğim tahminime göre yakın zamanda tamemen sonuçlanacak arkadaşlar

Arkadaşlar bizim whatsapp grubunda biri fetönün ünv. de okumuş. Üniversite KHK ile 15 temmuzdan sonra kapanınca başka ünv.de devam etmiş.yurtlarında kaldı mı bilmem sormadım.soruşturması olumsuz gelebilir mi?

merhaba arkadaşlar.ceza tevfik evlerine memur olarak atanmıştım.nihayet güvenlik soruşturması bitmiş ve evrakları bakanlığa yollamışlar. tayin istemiştim ve olumlu konuşmuşlardı bu konuda.bunu da göz önünde bulundurursak acaba ne kadar süre sonra işe başlayabilirim.

işe başlayan arkadaşlar evraklar bakanllığa gönderildikten ne kadar bir süre sonra iş başı yaptınız? bir yazar mısınız rica etsek

Ben bakanlığı aramıştım belgeler bizde 1 ay duruyor en fazla dediler

kbenly güvenilk soruşturmasın da en çok dikkat edilenlerden biri de KYK yani yurtlar malum kişilerin yurtlarında kalmışsa olumsuz gelir mi bilmem ama o kişiyi daha çok soruştururlar eğer bu vatan hainleri ile bir bağlantısı iltisakı bulunmuyorsa olumsuz gelmez ama güvenlik soruşturmasını yapan emniyet birimi dosyaya şöyle yazar (x kişinin malum yurtlarında şu tarihler arasında kaldığı kayıtlarda gözüküyor der) veya şu tarihler arasında üniversitesin de okumuş, abiler ablalar ile bağlantısı var gibi not düşebilirler

kurum bunu tehlikeli görüp almayabilir de
dediğim gibi öyle bir süreçten geçiyoruz ki, Rabbim suçu olmayan kişilerin hakkını yedirmesin, adamlar hiç günahı yoksa bile sırf sen yurtlarında kalmışsın deyip korkup eleyebiliyorlar

Allah kimsenin hakkını yedirtmesin kimseye
Suçu günahı yoksa inşallah olumsuz gelmez hocam merak etmesin arkadaşın...

S.a beyler ben 2018 NİSAN da atanmıştım fakat güvenlik soruşturmasına takıldım...
hiç karakol yüzü görmedim sadece ehlıyet için gitmiştim hiç sabıkam olmamasına rağmen peki bu aşağıdan yazdıklarım yeni güvenlik soruşturması kanunu benim yapmam gereken bişey var mı tekrar mi dilekçe falaz yazmam gerekiyor yada nasıl bi yol izlmeme gerekiyor..???

Güvenlik soruşturması kanun teklifi TBMM'de kabul edildi
TBMM'de, ilk defa veya yeniden kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar hakkında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükümlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin maddeleri içeren kanun teklifi kabul edildi. Buna göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında memuriyete atanacaklar için "Güvenlik Soruşturması, Bazı Nedenlerle Görevlerine Son Verilen Kamu Personeli ile Kamu Görevine Alınmayanların Haklarının Geri Verilmesine ve 1402 Numaralı Sıkıyönetim Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun" kapsamında güvenlik soruşturması, arşiv araştırması yapılması şartı getiriliyor. Devlet Memurları Kanunu'nda, devlet memurluğuna alınacaklar için genel şartlar arasında sayılan "Güvenlik soruşturması/arşiv araştırması yapılmış olmak" ibaresi, Anayasa Mahkemesinin 29 Kasım 2019 tarihli kararıyla iptal edilmişti. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen hüküm uyarınca, yapılan güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması sonucuna göre memuriyete veya kamu görevine atanmayan veya atama onayı iptal edilen ya da sözleşmesi feshedilen kişiler tarafından süresinde açılmış, kanun yolu aşamasında bulunanlar dahil görülmekte olan iptal davalarında bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 15 gün içinde, süresinde açılacak iptal davalarında ise dava dilekçesinin idareye tebliğinden itibaren 30 gün içinde; idarece resen, ilgililer hakkındaki güvenlik soruşturması veya arşiv araştırmasının yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre yeniden yapılmasına karar verilecek.

Güvenlik soruşturması hakkında bilgisi olanlar

Herkese merhaba. Arkadaslar kamuya atamananlar için güvenlik soruşturması nasil oluyor? Neleri araştırıyorlar?
2. Sorum mulakatta neler soruluyor ?

Son düzenleme:
sneyper

Cok teşekkür ederim cevap için. Guvenlik sorusturmasi nasil oluyor peki ? Telefonlar dinleniyor diyen var etrafımda bi takim derneklere uyeligin var mi diye bakarlar diyen var komsulara sorarlar diyorlar filan merak ettim açıkçası nasil oluyor diye

ekpss güvenlik osruşturması

diyelim sınavı kazandım nereleri araştırıyolar nereleri kapsar güvenlik soruşturması benim facebookta ne yaptığıma bakarmı

hergele1905

Normalde her şeye bakarlar ama güvenlik soruşturması kalktı o yüzden sadece kurumlar atanan ve memur olanlara kendi içinde araştırma yapıyorlar. 6 ay süren işe başlama süresi 1 2 ay oldu ama bu kuruma göre değişiyor.

güvenlik soruşturması kaldırılmadı. önce mahkeme kararıyla bir süre durduruldu, ardından bazı değişiklikler yapılarak tekrar kabul edildi. şu an güvenlik soruşturması yapılıyor. fakat önceden aileniz de araştırılırken artık sadece kendinizle ilgili soruşturma yapılıyor, ailenizden herhangi birisinin işlediği suç sizi bağlamıyor. kişisel verilerin korunmasıyla ilgili bazı detaylar eklendi, hakkınızda toplanan veriler bir süre sonra yok ediliyor vs.

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.7315.pdf

hnr paylastigin yonetmeligi okudun mu acaba. Guvenlik sorusturmasi bazi kurumlara atananlara , arsiv arastirmasi butun atananlara yapiliyor.

alikemall

söylediğiniz gibi bazı kurumlara yapılıyorsa bu kaldırılmamış demektir. kimin hangi kuruma atandığını ben bilemem. benim alıntıladığım mesajda kurum özelinde bir detay yok, kaldırıldığından bahsediliyordu.

alikemall

öyle. Fakat anladığım kadarı ile bazı kurumlar bundan haberdar değil. Bana arşiv araştırması mı yoksa güvenlik soruşturması mı yapılacak dediğimde güvenlik soruşturması dediler. Artık arşiv araştırması yapıldığından bahsetsem de güvenlik soruşturması yapıldığı konusunda ısrarcılar.

ben facede bi grupta zihinsellere nasıl davranıyolar diye sahte isimle ters gittim gruptakilerde seni şikayet ettik dediler o sıkıntı olurmu acaba isim aynı soyadımı değiştirdim

Gamlı Baykuş
Kaldırıldı deniliyor ama zaten kurumlar kendi içinde araştırma yapıyor.

hergele1905
Devletin güvenlik araştırması ve arşiv araştırması konusunda açıklaması var alacağı kişilerle alakalı. Nette araştırırsan genelde neye baktıklarına dair detaylı bilgi edinebilirsin.

hergele1905
İlgili makamlara şikayet edilseydi şuana kadar sizinle iletişime geçilirdi. Belki hesabı şikayet etmişlerdir.
Nacizane tavsiyem, internette bu gibi tartışmaların içinde bulunmayın. Zira size sataşan birinin kaybedicek bir şeyi olmayabilir, ergenliğe bile girmemiş bir çocuk olabilir. Bizi internete bağlayan her cihaz bir kimlik kartı gibidir. Yani sahte hesap, sahte ismin bir faydası yok, hiçbir gizliliğiniz yoktur aslında.

Dediğim gibi ilgili makamlara başvuruda şimdiye kadar sizinle iletişime geçilirdi.

hergele1905

Ama IP adresiniz farklı değil. =)
Herhangi bir suç teşkil edecek yazışmada bulunduysanız, siber suçların adresinizi tespit etmesi çok kısa sürüyor. Mahkemenin kararı da Adli Sicil Kaydınıza yansıyor. ÖSYM'ye yansımaz ama iş başvurusunda istenen evraklar arasında Adli Sicil Kaydı bulunur ve oraya yansır.

Üst Alt