Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
padişahın biri her yıl kuyumcusuna 100 er gramlık 10 tane altın külçesi yaptırıyormuş 10 yılın sonunda adamın biri gelip padişahım hangi yıl olduğunu bilmiyorum ama kuyumcunuz her külçeden birer gram çaldı yani size verdiği külçeler 100 gram değil 99 gramdı demiş padişah kuyumcusunu çağırıp önüne tartıyı koymuş ve ''24 saatin var 24 saatin sonunda bu tartıyı bir kere kullanarak hangi külçelerin eksik olduğunu bulamassan kellen gider demiş '' kuyumcu 24 saat sonra padişahın huzuruna çıkmış tartıyı bir kez kullanarak şu külçeler eksik demiş.. nasıl bulmuş olabilir?
NOT: KÜLÇELERİN HİÇ BİRİNDE HERHANGİ BİR İŞARET YOKTUR. HER YIL HAZIRLADIĞI KÜLÇELER AYRI AYRI DURUYOR FAKAT TARİH SIRASIYLA DEĞİL.AYRICA KUYUMCU O TARTIYI BİR KEZ KULLANIYOR...
Kolay gelsin...
Bu oldukça kolay bir soru.
1. yıldan 1 külçe, 2. yıldan 2 külçe, 3. yıldan 3 külçe... 10. yıldan 10 külçe alırız.
Tartarız.
Kaç gram eksik ise o yılın külçeleri eksiktir.
Örneğin 3 gram eksik çıkarsa 3. yıldan 3 külçe aldığımız için 3. yılın altınları eksiktir.
Yazık yaa mutlu olsun prenses tek derdim bu...Fazla iyi niyetlisin hemşo
Elmanın sahibi olan genç; ''Benim eşi benzeri olmayan elmam prensesin hastalığını iyileştirdi..Sadece ona şifa oldu..Başka kimseye şifa olamaz çünkü artık yok..Ama ayna ve halı başkalarının işine de yarar..o zaman prenses için ne değeri kalır ! ''demiş olabilir mi?
aynalının aynası var istediğini görür. halıcının halısı var istediğine gidebilir. elmacının elması yendi bitti kül oldu.bence elmacı ben elmamı feda ettim kız benim hakkım deyip kızı allabilir