Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

şimdi hesap 25 tl 3 tl adamlara geri veriliyo 2 tl de garsonda :)
25+3+2=30 1 tl kayıp değil

toplam 25 tl ise 3 tl tekrar verildiyse 28 tl toplam olmuştur. 2 tl de garson aldıysa bir eksik fazla yok.

yine mi kolay oldu yaw.. tebrikler gsli ve ayyüzlü..

Ayşegül gibi zor bir soru bulamadım..:confused::confused:

padişahın biri her yıl kuyumcusuna 100 er gramlık 10 tane altın külçesi yaptırıyormuş 10 yılın sonunda adamın biri gelip padişahım hangi yıl olduğunu bilmiyorum ama kuyumcunuz her külçeden birer gram çaldı yani size verdiği külçeler 100 gram değil 99 gramdı demiş padişah kuyumcusunu çağırıp önüne tartıyı koymuş ve ''24 saatin var 24 saatin sonunda bu tartıyı bir kere kullanarak hangi külçelerin eksik olduğunu bulamassan kellen gider demiş '' kuyumcu 24 saat sonra padişahın huzuruna çıkmış tartıyı bir kez kullanarak şu külçeler eksik demiş.. nasıl bulmuş olabilir?
NOT: KÜLÇELERİN HİÇ BİRİNDE HERHANGİ BİR İŞARET YOKTUR. HER YIL HAZIRLADIĞI KÜLÇELER AYRI AYRI DURUYOR FAKAT TARİH SIRASIYLA DEĞİL.AYRICA KUYUMCU O TARTIYI BİR KEZ KULLANIYOR...
Kolay gelsin...

Her 10 külçe 1000 gram yapar onuda ayrı ayrı konduysa bir sarraf eline aldığı 1000 gramda 10 gram eksikliğini hemen bulması lazım...

malesef yanlış 1 kere tartama hakkı var

Bu soruun cevabını bilen çıkmıcak bari söyleseler merak ettik.:)acaba tartıyı bikere kullanarak 1000 gram 1000 gram üstüste dizerekmi buldu zarraf:confused::D

Bencede öyle ayşegül ama olmaz diyolar cevap başkaymış sarraf adı üstünde eli terazi olmalı 10 külçede eksik olan 10 gramı bulmalı...

elle tartmak yok 1 kere tartıyı kullanarak buluyoruz

padişahın biri her yıl kuyumcusuna 100 er gramlık 10 tane altın külçesi yaptırıyormuş 10 yılın sonunda adamın biri gelip padişahım hangi yıl olduğunu bilmiyorum ama kuyumcunuz her külçeden birer gram çaldı yani size verdiği külçeler 100 gram değil 99 gramdı demiş padişah kuyumcusunu çağırıp önüne tartıyı koymuş ve ''24 saatin var 24 saatin sonunda bu tartıyı bir kere kullanarak hangi külçelerin eksik olduğunu bulamassan kellen gider demiş '' kuyumcu 24 saat sonra padişahın huzuruna çıkmış tartıyı bir kez kullanarak şu külçeler eksik demiş.. nasıl bulmuş olabilir?
NOT: KÜLÇELERİN HİÇ BİRİNDE HERHANGİ BİR İŞARET YOKTUR. HER YIL HAZIRLADIĞI KÜLÇELER AYRI AYRI DURUYOR FAKAT TARİH SIRASIYLA DEĞİL.AYRICA KUYUMCU O TARTIYI BİR KEZ KULLANIYOR...
Kolay gelsin...

Bu oldukça kolay bir soru.

1. yıldan 1 külçe, 2. yıldan 2 külçe, 3. yıldan 3 külçe... 10. yıldan 10 külçe alırız.
Tartarız.
Kaç gram eksik ise o yılın külçeleri eksiktir.

Örneğin 3 gram eksik çıkarsa 3. yıldan 3 külçe aldığımız için 3. yılın altınları eksiktir.

Bunun mizahimi bi cevabımı var? küçük bi ip ucu bari olsun..

Bu oldukça kolay bir soru.

1. yıldan 1 külçe, 2. yıldan 2 külçe, 3. yıldan 3 külçe... 10. yıldan 10 külçe alırız.
Tartarız.
Kaç gram eksik ise o yılın külçeleri eksiktir.

Örneğin 3 gram eksik çıkarsa 3. yıldan 3 külçe aldığımız için 3. yılın altınları eksiktir.

evet tebrikler doğru cevap :D:D:D

Eğlenceli bir soru da ben sorayım... Ciddi konularım ve mesajların sürekli siliniyor, bari bunlarla idare edelim. :cool:

Hesap- kitap yok. Ama mantıklı ve doğru bir yanıtı var.

Bir padişahın dünya güzeli bir kızı var. Bu kız evlenme yaşına gelince padişah kimseyle evlendirmeye kıyamıyor. Her talibi reddediyor. Kızı sıradan biriyle evlensin istemiyor.

Sonunda padişah bir ferman yayınlıyor. Diyor ki; "Her kim ki kızıma dünya da eşi benzeri olmayan bir hediye getirir, hem kendisini kızımla evereceğim, hem de onu veliahtım yapacağım"

Bunun duyan 3 genç ve samimi arkadaş hemen yola düşüyorlar ve bir hediye bulmak için aylarca dere tepe düz gidip dünyanın öbür ucuna varıyorlar. Orada bir ağacın altında oturup azıklarını yiyorlar. Diyorlar ki; "Burada ayrılalım, üçümüz ayrı yönlere gidelim. 1 ay sonra tekrar bu ağacın altında buluşur geri döneriz."

Zaman geçiyor, 1 ay sonra aynı ağacın altında buluşuyorlar, hasret gideriyorlar. Sonra birbirlerine ne bulduklarını soruyorlar. Bir tanesi bir halı çıkartıyor... Diyor ki; "Bu halı uçan halıdır. Üstüne binip gitmek istediğin yeri söyleyince anında uçup oraya ulaşırsın". Diğerleri onu kutluyor.
Bir diğeri bir elma çıkartıyor. "Bu, şifalı elmadır. En çaresiz, ölüm döşeğindekileri bile ölümden döndürür, ayağa kaldırır" diyor.
Sonuncusu, bir ayna çıkartıyor. Diyor ki:" Bu sihirli aynadır. Her kimi görmek istersen o kişi o an bu aynada sana görünür."

"Hadi o zaman" diyor bir tanesi... "şu aynada güzel prensese bir bakalım". Bakınca görüyorlar ki prenses ölüm döşeğinde, ha öldü ha ölecek yatıyor. Bir telaşla hemen halıya atlıyorlar, ver elini kızın yanına... hemen elmayı kıza yediriyorlar ve kız anında iyileşiyor.

Padişahın kafası karışıyor.. hangisini damat yapacağını bilemiyor. Halısı olan diyor ki: "Benim halım olmasa bunlar gelene kadar kız çoktan ölmüştü... evlilik benim hakkım." Elması olan diyor ki; "Halı ne fayda, benim elmam olmasa kız zaten ölecekti." Aynası olan; "Ne diyorsunuz siz" diyor... "Benim aynadan bakmasak kızın hasta olduğundan haberiniz bile yoktu... siz oyalanırken kız zaten ölecekti."

Padişah hepsine "haklısın" diyor, işin içinden çıkamıyor. Sonunda içlerinden bir tanesi bir şey söylüyor. Ve herkes ona hak veriyor. Diyorlar ki, "sen haklısın, senin evlenmen doğru!"

Acaba içlerinden hangisi ne demiş olabilir ki herkesi tereddütsüz haklı olduğuna ikna etmiş olsun.

Ayna kimi görmek istersen gösterdiğine göre. Ayna ya damadı, göster bize, demiş olsalar gerek:)
''Ayna ayna söyle bana şanslı damat kimdir''

Seçimi prensese bırakmış olabilirler mi?

Baba kararı kendi verecek olsa ülkeye niye haber salsın çağırır birini evlendirir..:)

Önce evlenecek damadı belirliyo hemde o nu bulmuşken veliahtımda olur diyo ama.. O sonraki mesele..:)

aynaya bakan ben bağrıma taş basar elmayı sen yedirdin hayata döndürdün kız senin demiştir. diğerleride arkadaşlarının bu cesur davranışından etkilenip kahramanlık yaparlar yok yok sen evlen diyince kız ayna sahibine kalır:)

Prensesin hasta olduğunu aynaya bakıp görüyorlarsa
ve bu ayna geleceği gösteriyorsa aynaya bakıp kim olacağını görelim demişlerdir..:)

aynalının aynası var istediğini görür. halıcının halısı var istediğine gidebilir. elmacının elması yendi bitti kül oldu.bence elmacı ben elmamı feda ettim kız benim hakkım deyip kızı allabilir :)

bnce elmanın sahibi kızı alır
çünkü aynası olan gördü ama gördü ama kızı o iyileştirmedi
halısı olanda iyetiştirdi ama oda iyileştiremedi
elma olmasaydı kız ölmüştü :)

Elmanın sahibi olan genç; ''Benim eşi benzeri olmayan elmam prensesin hastalığını iyileştirdi..Sadece ona şifa oldu..Başka kimseye şifa olamaz çünkü artık yok..Ama ayna ve halı başkalarının işine de yarar..o zaman prenses için ne değeri kalır ! ''demiş olabilir mi?:confused:

Tebrikler! Oldukça yakın bir cevap. :)

Elması olan genç: "Tamam ben vazgeçtim. Verin elmamı, gideyim" demiş. :cool:

aynalının aynası var istediğini görür. halıcının halısı var istediğine gidebilir. elmacının elması yendi bitti kül oldu.bence elmacı ben elmamı feda ettim kız benim hakkım deyip kızı allabilir :)

Bu da doğru ama yanıt daha önce verilmiş. :)
Yine de tebrikler.

bilmiyordumm:( sorayımm..

Beyaz = em
Siyah = im
Sarı = ?
Kırmızı = ıp
Mavi = as

soru işareti yerine hangi iki harf gelmeli?

Üst Alt