Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Öğlenden beri bu soruyo düşünüyorum..:)mutfaktan eldivenleri alıp kaçkere giydim çıkardım ama doğrumu bilmiyorumki..:)

Şöyle olabilirmi?1. doktor 2 eldivenide üstüste giyer ameliyetı yapar ve üsteki eldiveni çıkarır 1. doktorun giydiğiyle 2 cide ameliyatı yapar temizdir çünki 3 cü doktorda yine 1. ve 2. nin giydiğini giyip 2. eldivenide ters giyip oda ameliyatı yapmış olabilirmi ...:)

:confused:

Şunu biraz daha net ifade etsek de ben de "tebrikler, az kullanılmış bir poşet çay kazandınız" diyebilsem. :)

1. doktor 2 eldivenide üstüste giymiş amelitı yapmış..üsteki kulanılan eldiven çıkarılmış..
2. doktorda 1. cinin altta kalan eldivenini çıkarıp giyerek oda ameliyatı yapmış..
3. doktorda yine 1. ve 2. nin giydiği eldiveni giymiş üstten çıkarılan eldiveni de ters giyerek ameliyatı gerçekleştirmiş dedim ama bilmem şimdi oldumu..?

1. doktor 2 eldivenide üstüste giymiş amelitı yapmış..üsteki kulanılan eldiven çıkarılmış..
2. doktorda 1. cinin altta kalan eldivenini çıkarıp giyerek oda ameliyatı yapmış..
3. doktorda yine 1. ve 2. nin giydiği eldiveni giymiş üstten çıkarılan eldiveni de ters giyerek ameliyatı gerçekleştirmiş dedim bilmem şimdi oldumu..?

:) doğru gibi ama biraz çelişki var....

1. Doğru.. ilk doktor 2 eldiveni üst üste giyer. Böylelikle ilk eldivenin içi doktora, dıştaki eldivenin dışı hastaya temas eder. Birinin içi, diğerinin dışı temiz kalır.
2. ??? Altta kalan kısmını anlamadım. 2. doktor ilk doktorun üste giydiği eldivenin iç tarafını giyer. Çünkü içi ne doktora, ne hastaya deymemiştir. Dışı hastaya temas etmiştir, içi temizdir.
3. doktor, ilk doktorun ilk eldivenini ters giyer. Çünkü o eldivenin dışı kimseye deymemiştir. O eldivenin üstüne 2. doktorun eldivenini giyer. Elinde eldiven olduğu için o eldiveni giymesinde sakınca yoktur. Dışı da zaten hastaya daha önce temas etmiştir.

Şematik olarak gösterirsek... A = 1. doktor B=2. doktor C=3. doktor H= hasta olsun. O= eldivenin temiz yüzü olsun.
1. doktor eldiveni = A0-0H
2. doktor = OH giydi => BH oldu
3. doktor= A0 ters giydi => 0A, üstüne BH giydi..

Böylelikle hastaya hep aynı eldivenin aynı yüzü temas etti. Doktorlar da hep eldivenlerin temiz yüzüne temas etti.

Yanıtınızda biraz hata var ama mantık olarak doğru...

O yüzden tebrikler... :) Sadece 2 kez kullanıldı.

forumdasnetposetcayi.jpg

Evet ben biraz farklı yoldan gitmişim sonuca:)

YENİ BİLMECE... Yine mutedil dalgalı bir soru. Çok zor değil.

Elimizde 3 tane kutu var. Bu kutulardan birinde kalemler, diğerinde silgiler, sonuncusunda hem kalem, hem silgiler karışık halde var.

Ancak işgüzerın biri bu kutuların üstüneki etiketleri karıştırmış. Kalem, Silgi ve Karışık yazan etiketler yanlış kutuların üstünde duruyor.

1 kutu seçiyoruz ve birisi kutunun içine elini atıp bir parça çıkartıyor, kalem veya silgi her neyse gösteriyor. Bir bakışta yanlış etiketlere rağmen hangi kutuda ne olduğunu biliyoruz.

Nasıl oluyor da oluyor? :cool:

gözler kapalı olmadığından kalem silgi ayrımını bilen herkes anlar:)

ben onla ayşegül kutu büyük ve malzeme fazla olduğunu anladım.kutuya el atan da avuçlamış bence:)

Kutular aynı boyutmu ?
silgi koyduğumuz kutu küçük ve kalındır
kalem koyduğumuz daha uzundur ama incedir
kalem ve silgi koyduğumuz hem kalın hem uzundur...Olabiler mi?:rolleyes:

İçi görünen bi kutuya etiket yapıştırmak nassı bi mantık olabilir ki?:rolleyes::)

Belki son kullanma tarihide yazıyodur:=):rolleyes:

1 kutu seçiyoruz ve birisi kutunun içine elini atıp bir parça çıkartıyor, kalem veya silgi her neyse gösteriyor. Bir bakışta yanlış etiketlere rağmen hangi kutuda ne olduğunu biliyoruz.

burda kutu saydam olsa eli atıp bir parca çıkarmasına gerek yoktu kutudakiler öğrenmek için.
ayşegül kutudakileri genel aldığından ve kutudan çıkarılana bir tane demediğinden bir parca avcuna geldiği kadarıyla aldığını bana çağrışltırdı yanlış mantık da olabilir tabi:)

Tam anlaşılmamış sanırım. :)

Kutular saydam değil, içini göremiyoruz, avuçlayamıyoruz. Dışından içinde ne olduğu anlaşılmıyor. Hepsi aynı büyüklük ve şekilde. Kutuların üstünde SİLGİ, KALEM, KARIŞIK yazıyor. Ama hepsi yanlış.
Bir arkadaşa diyoruz ki; şu kutuda ne var, içinden al da bana göster. O da gösterdiğimiz kutunun içindeki şeylerden birini alıp gösteriyor. Biz de ona bakıp, örneğin; "Ha, bu kutuda kalem var, şu kutuda silgi var, o kutuda karışık var" diyoruz.

Nasıl oluyor da biliyoruz?

Hile yok, hurda yok, illüzyon veya yanıltmaca yok. Dosdoğru bir yanıtı var. :)

Bunu ancak sıraya koyarak çözeriz diye düşünüyorum ben..:) bakalım az daha düşünelim..

1. kutu silgi 2. kutu kalem 3. kutu karışık

1. kutuyu seçtim diyelim kalem çıktı.. diğer iki kutu yine kayıp...:(yakalıyamadığım bi ayrıntı var...

tam anlaşılmamış sanırım. :)

kutular saydam değil, içini göremiyoruz, avuçlayamıyoruz. Dışından içinde ne olduğu anlaşılmıyor. Hepsi aynı büyüklük ve şekilde. Kutuların üstünde silgi, kalem, karışık yazıyor. Ama hepsi yanlış.
Bir arkadaşa diyoruz ki; şu kutuda ne var, içinden al da bana göster. O da gösterdiğimiz kutunun içindeki şeylerden birini alıp gösteriyor. Biz de ona bakıp, örneğin; "ha, bu kutuda kalem var, şu kutuda silgi var, o kutuda karışık var" diyoruz.

Nasıl oluyor da biliyoruz?

Hile yok, hurda yok, illüzyon veya yanıltmaca yok. Dosdoğru bir yanıtı var. :)

valla maltepe adam zaten cıkarıp sana gösteriyor ki eğer gözün görüyorsa bilmen normaldir:))))

valla maltepe adam zaten cıkarıp sana gösteriyor ki eğer gözün görüyorsa bilmen normaldir:))))

Valla Üsküdar,

O sadece bir tek şey gösteriyor ama sen 3 kutuyu da biliyorsun. Gözün görmüyor yani. :) Aslında gözünün görmesine de gerek yok, beyninin görmesi yeter.

Peki ya renkleri?

Anlamamak,anlaşılmamak değil mesele,beyin fırtınası yapıyoruz biz Metepe!:p

Renk menk önemli değil...

Yapın fırtına, hortum vs... sorun değil. :) Soruyu netleştirmek için açıklama yazdım. Soru mantıkla çözülüyor, bir numarası, hilesi falan yok.

Bitince haber verin, yanıtı yazayım. :cool:

Not: Soru gugılda çıkmadı galiba... :p

ben zaten üzerinde yanlış yazıldığını bilmiyorsam karışığı seçmem heralde:)

1. kalem 2. karışık 3. silgi diyelim..

silgiyi aç dedim.. kalem çıktı.. bilmediğim için, kalemde de silgi var o zaman desem:confused: ama karışığı nasıl anlıyacas.. silgili kalem felan mı çıkarmışş:p:p silgiyi açtığında da kalem çıkarmışş.. aha! çanaakk çömlekk patladıı :D:D:D:D

ya benim anlamadığım kalem yazıyor diyelim kutunun üzerinde.. silgi aldığında o kutunun karışık olmadığını nerden bilices :confused:

Ayşegül uygulamalı biraz uğraştım ancak bunu buldum :)ama yine eksik :( Silgi Kalem ve Karışık olan kutularda üzerlerinde zaten kendi ismi değil ben karışık olanı açıp bakınca kalem çıktı geriye karışık ve silgi kaldıda ama hangisi silgi hangisi karışık onu bi sıraya koyup bulamadım..:confused:

Sanırım o ihtimal yok hiç birinin üzerinde kendi ismi yok deniyor..buna göre karışıkda karışık çıkmıyacaktır..

aa.. püf noktası orası galiba.. :)

yani karışık yazanı aç dersek, içinden karışık çıkma ihtimali yok.. kutunun içinden ne çıkarsa, o isimli kutuda karışık olacak....

aa.. püf noktası orası galiba.. :)

yani karışık yazanı aç dersek, içinden karışık çıkma ihtimali yok.. kutunun içinden ne çıkarsa, o isimli kutuda karışık olacak....

:eek: HA gayret... az bişey kaldı.

Bilene tamamı içilmemiş izmarit hediye..:eek:

uww heycan yaptım şimdiii :cool: e tamam iştee.. karışığı aç derim.. silgi çıkarsa, kalem karışıktır, silgide kalemdir.. :confused: kalem çıkarsa, kalem silgidir, silgi karışıktır..:confused:

uww heycan yaptım şimdiii :cool: e tamam iştee.. karışığı aç derim.. silgi çıkarsa, kalem karışıktır, silgide kalemdir.. :confused: kalem çıkarsa, kalem silgidir, silgi karışıktır..:confused:

Karışık yazan kutuda silgi çıktı diyelim.. O kutu karışık olamayacağına göre => silgidir.
Bu durumda silgi yazanda silgi olamayacağına göre ya kalem, ya karışık olacaktır, kalem yazanda kalem olamaz. O zaman kalem yazan karışık, silgi yazan kalem olur.
Silgi değil de tersi olsaydı, sonuç tam tersi olurdu.

Yani karışıktan ne çıkarsa kendisidir, kendisi olan diğeridir, kalan karışıktır.

Yanıt doğru! Tebrikler...

Buyrun 1 adet kullanılmamış izmarit. :)

izmarit1vm1.jpg

Iyy... ben az daha uğraşırdım da hediyeyi okuyunca vazgeçtim:p:cool:

Nesi varmış hediyenin? :cool:

:eek::eek:buneeğğ beyleeeğğğ bu neeeğğğ :eek: all izmaritinii verr cevabımııııı abiiiii ;)

Üst Alt