Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

naptınız izmaritime:D izmaritimi veriinn banaaa!:D

Ama bu soruda büyük emek sarfettim arkadaşlar..

Ama bu soruda büyük emek sarfettim arkadaşlar..

Emeğinize sağlık. Boşa gitmesin. Buyrun sizde içinden istediğiniz bir taneyi alabilirsiniz. :)

00409214.jpg

mineee ablaa izmaritleri değişelim miii :rolleyes:

Metepe abicim sen varken bana sormak düşmez şimdi dimii diyorum hani sen zor soruyosun bitane daha sorsanda bilmeye çalışsak yinee

Ooluuuuuuuur kelebeğim ben balığa bayılırım ama tazedir inşallah:)

mineee ablaa izmaritleri değişelim miii :rolleyes:

Metepe abicim sen varken bana sormak düşmez şimdi dimii diyorum hani sen zor soruyosun bitane daha sorsanda bilmeye çalışsak yinee

Herkes sorsun canım... ben topiğin bulmacabaşı değilim ki... :)

Kolay ve abuk bir tane daha sorayım..

Çok şişman, tostoparlak bir amca varmış. Demişki içinden, ben ölünce beni içine koyacak tabut bulamazlar, ölmeden kendime şöyle güzel bir tabut yaptırayım. Diğer tarafa giderken şanıma uysun.

Çağırmış tabutçuyu... anlatmış adama.. Bak demiş, ben şişman, toparlak bir adamım... Normal tabutlara sığmam. Bana göre bir tabut yap. Ama güzel olsun. Üstünü şöyle cilala, üstüne mücevherler falan yerleştir, altın kaplama yap, gümüş kulpları olsun, falan filan.

Neyse, tabutçu güzelce adamın ölçülerini almış. Tam vücuduna göre, tostoparlak, güzel mi güzel, süslü mü süslü, cilalı mı cilalı bir tabut yapmış. Adama haber yollamış. Demiş, gel de tabutuna bir bak... beğenmediğin kısmı varsa düzelteyim. Ama çok güzel oldu.. Nasıl güzel oldu. Görünce sen de çok beğeneceksin.

Amcamızda tabutu görmeye gitmiş. Bakmış ki hakikaten güzeller güzeli bir tabut. Sanki tabut değil de son model spor araba. Kalbi heyecandan pır pır etmiş.. Oracıkta ölüvermiş.

Eh, ne yapalım. Adam ölünce alıp tabuta koyalım demişler. Öyle koymuşlar olmamış, böyle koymuşlar almamış. Yahu demişler... o kadar bu adamın ölçüsünü alıp da yaptık bu tabutu.. Neden bir türlü sığdıramıyoruz?

Neden? Neden? :)

Ooluuuuuuuur kelebeğim ben balığa bayılırım ama tazedir inşallah:)

Yüzüyor yahu... daha taze nasıl olabilir? :eek:

Adam tabut istemiş oda araba yapmış nasıl sığsınki? birazda kilo almıştır oldu bitti işte..:D

Hemen bir tane daha o zaman... Ama yine orta zorlukta.. Hilesi hurdası yok.

Ali babanın çiftliğinde keçiler ve kazlar var. Ali baba çocuğu saymaya yolluyor. Çocuk gelip diyor ki, 28 tane baş saydım... 76 tane de ayak.

Hımmm.. diyor Ali baba.. Demek ..... tane kaz, ....... tane keçimiz var.

ayşegül güzeldi:

18 kaz +10 keçi

aha zamanlamamız süperr:) kağıt kalem bilem aldımm hesapladımm :D:D

ayşegül güzeldi:

18 kaz +10 keçi

10 keçi 18 kaz mı:confused:

Tebrikler... :)
Çok basit sayılmazdı ama yanıtlar hızlı geldi... :)

O zaman zor soruyu da hakediyorsunuz demektir. Biraz müsade... Geceye soru hazırlayayım bir tane.

ünlü aşçı ümit usta hiç bulaşık yıkamamış olamaz:p

Onun yamakları var... tığ gibi. :D

YENİ SORU! Ortanın üstü zorlukta... hile hurda yok!

Bir restoranın WC'lerinde kadın erkek yazısı (veya resmi) konulmamıştır. Onun yerine kapıların orada dikilen bir adam mevcuttur. Adam sırasıyla bir gelene doğru, bir gelene yalan cevap vermektedir. Sizden önceki kişiye ne yanıt verdiğini bilmiyorsunuz.

Çok sıkıştınız.. bir an önce bayan (veya erkek) WC'yi bulmak istiyorsunuz. Adam sadece tek bir soru kabul ediyor. Siz olsanız doğru WC'yi bulmak için ne sorardınız?

siz sıkıştığınızda hangi wc 'ye girersiniz derdim oda erkek wc'sini gösterirdi böylelikle bulurum:) :)

Diyelimki 1 numalı kapı bay 2 numalı kapı bayan olsun..Bayan gitti sordu 2 numaralı Kapı bayan mı diye yalan söylicekse hayır der doğruyu söylicekse evet demesi lazım..:confused: burayakadar bulabildim arkadaşlar...

Hmmm sanırım sorulacak en mantıklı soru, ben erkek olduğum için kapıları göstererek hangisi bayan tuvaleti diye sorarım, kapıcı bana ya gerçekten bayan tuvaletinin gösterir ben diğerine girerim yada yalan söyleyerek beni erkek tuvaletine yönlendirir yine girmek istediğim tuvalete girmiş olurummmmm:cool:

Hmmm sanırım sorulacak en mantıklı soru, ben erkek olduğum için kapıları göstererek hangisi bayan tuvaleti diye sorarım, kapıcı bana ya gerçekten bayan tuvaletinin gösterir ben diğerine girerim yada yalan söyleyerek beni erkek tuvaletine yönlendirir yine girmek istediğim tuvalete girmiş olurummmmm:cool:

Yani hangisine girdin şimdi?

Eee, oldu mu? Olmadı! :)

Not: Soru zor geldi galiba... kimsenin gıkı çıkmıyor. :cool:

Ya hangisine girersen gir o kadar sıkışmışken içerden biri imdaaaaat sapık var diye bağırmıyosa ikiside olabilir (pisuvarda kullanılamayacksa tabii.:)):)

bi önceki girene doğru cevap verdiyse sana yalan söyler :)

ben hangisi bayan yada bay diye sormazdım.yani muhabbet ediyo gibi be amca farzet tuvaletin geldi hangisine girersin derdim :)

aman diyim ercinin ipiyle kuyuya inilmez:)

erciiii insanları riskli yollara yönlendirme :)

hangisinde pisuvar var diye de sorulabilir belki:)

Birde şöyle sorsa bayan gidip hangisi bayanların değildir :confused: Veyahut yine bayan bayların değildir dese doğru yanıtı bulamazmıyız..?

Hangisine girdin diye bişey yok yaf, kapıcı hangisini gösterirse ona girerim işte. Doğru söylediğini farz edelim ve ben erkek olarak bayan tuvaletini sorduğum için , bayan tuvaletini gösterecek ve ben dönüp erkek tuvaletine girecem, yalan söylediğini farz edelim ben bayan tuvaletini sorduğum için bana erkek tuvaletini gösterecek ve ben yine erkek tuvaletine gidecem, burda seçimi ben değil kapıcı yapacak benim yerime. Doğruda yalan da olsa benim istediğim tuvaleti bana gösterecek işte.

Bir yerde farkedemediğim bir mantık hatası mı yapıyorum acaba anlamadım

Tamam mantık hatasını nerde yaptığımı buldum ben, sorry all. :rolleyes:

Ben kapıcının yalan veya doğru söylediğini hiç bir şekilde bilmiyoruz daha doğru bi ifadeyle kapıcının böyle bir huyu olduğunun farkında olmadığımızı farz ederek cevapladım. Ben sorulacak soruya odaklandım iyice.

Şimdi biraz daha düşüneyim bakalım.

Hangisine girdin diye bişey yok yaf, kapıcı hangisini gösterirse ona girerim işte. Doğru söylediğini farz edelim ve ben erkek olarak bayan tuvaletini sorduğum için , bayan tuvaletini gösterecek ve ben dönüp erkek tuvaletine girecem, yalan söylediğini farz edelim ben bayan tuvaletini sorduğum için bana erkek tuvaletini gösterecek ve ben yine erkek tuvaletine gidecem, burda seçimi ben değil kapıcı yapacak benim yerime. Doğruda yalan da olsa benim istediğim tuvaleti bana gösterecek işte.

Bir yerde farkedemediğim bir mantık hatası mı yapıyorum acaba anlamadım

Elbette mantık hatası yapıyorsun... :)

Hangisi kadınlar diye sordun... (Kadın, Erkek)
Doğru söylüyor diyelim.. K tuvaletini gösterdi, sen E'ye girdin
Yalan söylüyor diyelim... E tuvaletini gösterdi.. sen K'ye girdin

Gördüğün gibi adamın doğru mu, yalan mı söylediğini bilmeden hangisine gireceğini bilemedin.
Yani çözüm bu değil. Yanlış WC'ye girdin. :)

Capri, adamın doğru mu yalan mı söylediğini bi soruyla nasıl anlıycaz,asıl mesele bu :p??
Tuvaletin kapısını açmadan anlaşılmayacak gibi gözüküyor?:confused:

Hımm.. doğru bir yaklaşım. :)
Tuvaletin kapısını açmadan da anlamanın bir yolu var... İyi bilmecelerin her zaman bir çözüm yolu vardır. :)

bi önceki girene doğru cevap verdiyse sana yalan söyler :)

İPUCU: Yukarıdaki mesajda gizli... :) Çözüme en fazla yaklaşan ifade buydu.. :cool:

Üst Alt