Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Paraları biz istediğimiz gibi ters çevirebiliyor muyuz? Ya da soruda neden 2 gurup denmiş? Toplam 20 para var, 10'arlı 2 gurup olması şart değil mi?

Ya bir paranın zaten bir yüzünde resim var. Onunu alırım bunların bir yüzü resimli. Diğer onunu da alırım bunların da bir yüzü yazılı derim patrona.
resmi yazıyı boş ver hesaba bak derim:)

- YENİ SORU - 2 (Ama şu soruyu atlamayalım => http://www.engelliler.biz/forum/oyunlar/88139-guzel-zeka-sorulari-19.html#post1051883 )
Düzey: Çok çok çok kolay. :)
Hile hurda, üç kağıt, kelime oyunu yok.

100 metre yüksekliğinde bir dağa tırmanıyorsunuz. Yanınızda yeterince yiyecek içecek var. Her gün 30 metre kadar tırmanıyorsunuz. Ama duvarlar çok kaygan... 20 metre kadar geri aşağıya kayıyorsunuz. Tepeye varmanız kaç gün sürer?

Paraları biz istediğimiz gibi ters çevirebiliyor muyuz? Ya da soruda neden 2 gurup denmiş? Toplam 20 para var, 10'arlı 2 gurup olması şart değil mi?

Paralara ne isterseniz yapabilirsiniz. :) İsterseniz kale de yapabilirsiniz, üstüste de dizebilirsiniz. 20 para olduğuna göre haliyle 2 eşit gruba ayırınca 10'arlı 2 grup oluyor.

Ya bir paranın zaten bir yüzünde resim var. Onunu alırım bunların bir yüzü resimli. Diğer onunu da alırım bunların da bir yüzü yazılı derim patrona.
resmi yazıyı boş ver hesaba bak derim:)

O da "kapı şu tarafta" diye gösterir. :)

Dur bakalım.. A_Geyik buldu gibi... :cool:

Cevap vermeyeyim ben. İlk sorum çözdüğümü anlaman içindi. İkinci soru basit ona hiç yazmayayım.

Cevap vermeyeyim ben. İlk sorum çözdüğümü anlaman içindi. İkinci soru basit ona hiç yazmayayım.

Yanıtı doğru kabul ediyorum... :) Tebrikler!

Bir adet, keyfine düşkün kanguru kazandınız. Dikkat edin, tekmeleyebilir.

yaban-tv-izlerken-avlanan-geyik_288006.jpg

Soruda 10'arlı 2 grup denmemiş. 18 adet parayı yok etmeyi de düşünebilirdik :) (Şaka)

Metepe şöyle mi olacak?

Bütün paraları ters çevirerek iki gruba ayırırım. Böylece her iki grupta da eşit resimli ve yazılı para olur.

Metepe şöyle mi olacak?

Bütün paraları ters çevirerek iki gruba ayırırım. Böylece her iki grupta da eşit resimli ve yazılı para olur.

Oldu mu şimdi?
Bütün paraları ters çevirdik ve elimizde yine 10 tane resim, 10 tane yazı olan karışık 20 para var. Nasıl 2 eşit gruba ayıracağız? :)

yanımda 4 tane metal para vardı. onunla deneyim dedim yok kardeşim:) Yapamadım. Parayı elimle ayıramıyorsam parayla sürterek ayırayım dedim yok:) Benden pas kafayı yemeden gidim bari moralimi sudokuyla düzelteyim:)

VC sorusu yanıtlanmış.. sanırım 100 metre sorusuda geçilmiş bozuk paralar duruyor öylemiii...?

Yanlız akşamki sonuca çok yaklaşmışken açıklıyamadığım için kaybetmişim...kafam iyi karışmıştı tabiii...

günde 10 metre çıkabiliyor 10 gün sürer

dağa tırmanmak için yola çıkan tepeye ne ara varacak ki :confused:

aa bozuk paramıydıı :) patronla yazı tura oynarızzzzzzzz:)

kelime oyunu olma ihtimali geldi aklıma ama değilmiş ;););)

1 saate kadar yanıt gelmediği takdirde 2 sorunun da yanıtlarını açıklayacağım. :)

Nedense bir hinlik var gibi geldi 100 metre sorusunda :D ya 50 günde ya hiç çıkamaz. Coğrafya ile ilgili de olabilir yani. 100 metrelik dağ mı olur ya, :D 50 dedim çünkü sorunun sonunda tepeye diyor. En küçük tepede 500 metreden başlar diye biliyom. Neyse coğrafya oldu biraz. :D

Hiç çıkamaz dedim bi de çünkü kayıyorsa nasıl çıksın. Mantıken minenin cevabı doğru , ondan bi hinlik var dedim ve başka yollar aradım bu soruda :D

Hiç çıkamaz dedim bi de çünkü kayıyorsa nasıl çıksın. Mantıken minenin cevabı doğru , ondan bi hinlik var dedim ve başka yollar aradım bu soruda :D

Sorunun başında yazdım... Hinlik, üçkağıt, kelime oyunu falan yok. :)

Sadece dikkatli olmak gerekiyor. :) Aslında biri eline kağıt kalem alıp bir iki karalasa yanıtı şıp diye bulacak.

Aha da bundan fazla ipucu veremem... Çok kolay bir soru bu yahu. :cool:

4 günde. 20 yi bir sefer düştüm:))

Tebrikler! Siz de bilemeyenlere katıldınız! :p

Aklıma son gelen şu, 20 metre dediği, geri geldiği değilde durduğu yer olsa 5 gün yapar:)

8. gün 100. metreye ulaşır ama sonra 20 metre düşer :confused:

ben 5 diyorum 20 ye düştüğünü varsayarak :)

8. gün 100. metreye ulaşır ama sonra 20 metre düşer :confused:

Tebrikler... :) Doğru yanıt!!!

Hemen açıklayalım.. Günde 30 metre tırmanıp, 20 metre geri kaydığına göre her gün 10 metre tırmanmış olur. 7 günde 70 metre yol alır. 8. günde 30 metre tırmandığında tepeye ulaşmış olur. :) Sonra geri kaysa da önemli değil. Biz tepeye ne zaman ulaşacağını merak ettik. :)

Bir adet muz kabuğu kazandınız... Düşmanlarınızın ayağını kaydırmak için kullanabilirsiniz.

4658-ever_slipped_banana_peel.jpeg

Geriye kaldı bozuk para sorusu....

yaaa ne demekkk kaysadaaa önemli değilll abii :)))))) tebriklerrr:)

Veznedar'ın gözleri bağlı, dokunarak anlayamıyor... hmmm:confused: illaki patronun gözüne girilecek. Başka bir duyu organı kullanamaz mı ?

Veznedar'ın gözleri bağlı, dokunarak anlayamıyor... hmmm:confused: illaki patronun gözüne girilecek. Başka bir duyu organı kullanamaz mı ?

Duyu organına gerek yok.. Beynini kullanması yeterli. :)

Oldukça uzun süre geçtiği için yanıtı açıklıyorum. Aslında A_Geyik bununla ilgili ciddi bir ipucu vermişti ama kimse dikkat etmedi. :)

Paraları rasgele 2 eşit gruba ayırırız. Yani 10 tane bir tarafa, 10 tane diğer tarafa...

Diyelim ki bir tarafta 7 yazı, 3 tura var. Bu durumda diğer tarafta 3 yazı, 7 tura kalmıştır. Diğer taraftaki paraların (3 yazı-7tura) hepsinin arka yüzünü çevirirsek;

3 yazı + 7 tura ters çevirdik => 3 tura + 7 yazı olur.

Her iki tarafta 7 yazı, 3 tura olmuş olur. :) Yani eşit sayıda yazı ve resim olur.

Patron bizi işe alır. :)

Yeni soruyu artık başkası sorsun. :cool:

Üst Alt