Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

İki tane 33'ün ne işi var?

Not: Bu arada zor bir sorudur. Lütfen cvp verdiyseniz eğer açıklaması da olsun. Sallamasyon bir sayı söylemeyiniz.

Geyik sorduysa harfleri de haritayı da karış karış tarayacaksınız:) sınır tanımaz o:)
Bu arada Geyik kibrit olabilir mi cevap?:)))
Senin yuzunden matematik hariç her şeyi deniyorum:)

Epey uğraştıracak bir soru da Einstain'dan. bu soruyu einstein 24 saate yakın bir zamanda çözmüş

SORU:
orda bulunan topu her kareden geçecek çapraz gitmek yok en sonunda bulunduğu yere geri gelecek ve de her kareden yanlızca bir kere geçilebilir. Google'a dalmadan önce azcık uğraşın emi. :cool:

Not- soru bu forum da bir kez daha sorulmuştu ve sonuca ulaşan olmamıştı. :)

einsteinuc0.png

Kalem çözmüş. Tebrikler (Açıklama istemiyorum.) :) Ama sadece şunu söyleyebilirsin: Şimdi mi çözdün, daha önceden sormuş muydum?

yanıt kibrit mi:confused: ben var anlamamak bundan bişey :eek:

Açıklama niye istemiyon mumi abi ya:) Hani sallamasyon yoktu açıklancaktı:) bi kibrit yüzünden mi o kadar saat kağıt kalem uğraştımm :p 3-3-5 ten kibrit nasıl olur yaf icat eden senin kadar uğraşmamıştır :D Sümelanın Şifresi bilem daha kolaydı :))))))))

3-3-5 den kibrit değil...

Soruyu şimdi gördüm. Bir harf-sayı ilişkilendirmesi yapılmış. Ama bu ilişki nedir aramak lazım. Örneğin 10=>b anlamına geliyor. Bu klavyenin 10.tuşu da olabilir, cep telefonunda 1 tuşuna bas da olabilir, alfabenin 10. harfi de olabilir..

Bu ilişkiyi bulmak lazım. Tabi bunun doğrudan bir çözüm yöntemi yok ne yazık ki... Akla gelen her şeyi tek tek denemek lazım.

Başka çözmek isteten olabilir diye açıklama istemiyorum. Kalem'in cevabı doğru (Sallamadığı belli yani, eğer doğru sayıyı söyleseydi açıklama isterdim) ve hala "?" hangi sayı olduğu açıklanmadı. İsterseniz cevabı ipucu olarak kabul edin ve mantığı bulun.

rakamlarının ikisinin toplamının 2 ye çarpımı alfabedeki sıra sayıları:)

18 neden "K" oluyor. Harf sırası demişsin. "K" 14. harf değil mi?

Aha buldum...

Sondaki 59 olacak... :)

Açıklama yapmıyorum... başkaları da düşünsün... ama açıp listeden bakmam gerekti diyeyim, anlaşılsın.

Tebrikler... Kalem'in yazdıklarını tekrar mı okudunuz? Yardımcı oldu mu Kalem'in yazdıkları... Çünkü az evel hedeften farklı bir yöne gidiyordunuz da merak ettim. :)

aa çok pardon bide teldeydim kafam karışmış:( İ yle B de uyunca heycan yapmıştım:))

Tebrikler... Kalem'in yazdıklarını tekrar mı okudunuz? Yardımcı oldu mu Kalem'in yazdıkları... Çünkü az evel hedeften farklı bir yöne gidiyordunuz da merak ettim. :)

Yok, hayır... Kalem'in kibrit meselesi sadece harf-rakam ilişkisi olması gerektiğini kolaylaştırdı. İlişkiyi kurmak için çeşitli şeyler düşünürken "10" neden 10, 33 ile 36 arasında niye 3 sayı var? gibi sorular yanıtı bulmamı sağladı. :) İlk mesajımdaki yaklaşım daha doğruymuş.

Epey uğraştıracak bir soru da Einstain'dan. bu soruyu einstein 24 saate yakın bir zamanda çözmüş

Bu sorunun karenin dışına çıkmadan veya arkasına geçmeden çözümü olmaz.

Evet, metepe de buldu geyik:)
Geyik ablam zamanında az ugraştırmadın bizi:) Bu soruyu sordun mu sormadın mı bilmiorum ama iki 33'ü gorunce şak aklıma senin başvurdugun yöntem geldi. Geçmişte buna benzer soru sorabilirsin yani:) Ugraşsınlar diye sayıyı vermedimdi:)
Bir de senin başka yöntemlerin vardı bundan başka kangren ediordun beni:)
Ama saolsun reku buluordu galiba:)

Yalnız bir konuyu da belirtmek lazım. Bu tür soruları çözebilmek için belli konuda asgari bilgi sahibi olmak gerekir. Bu soru bayanlar için biraz zor. Bu rakamların ne anlam ifade ettiğini hayatlarında hiç duymamış da olabilirler. O yüzden çözülemediğinde yadırgamamak lazım. Ben de açıp kontrol etmek zorunda kaldım. Çünkü ezberim o kadar iyi değil. :)

Bu arada sana yazdıgımda çözmüştüm. fakat hinliklerini bilmek işimi kolaylaştırdı:) Belki de sormuşsundur hatırlamasam da tanıdık gelmiştir bilemem:)

Listeye baktım Metepe:) Ayrıca beş abisi ve beş amcasıyla buyumuş bir hatun olarak ve Geyik'in sorularından geçmiş biri olarak zor değildi:)

Yes, en yakın rakibim Rekursiyon'dur. Gerçi o da ipucu olmadan çözemiyordu. :) Evet bu soruyu 2008 yılında sanırım sormuştum. Diğer şifreleme yöntemlerimle ilgili de soru hazırlayayım.

Şimdilik şununla idare edin.

10 Sayısının üçte biri 4 olursa, 20 sayısının dörtte biri kaç olur? ("10 sayısının üçte biri 4 olmaz ki" demeyin sakın.)

Nasıl yani? Birden fazla yanıt derken?

Farklı yollar izlenebilir. Sayı-sözcük ilişkisi vs. araştırılabilir. Ben onları araştırmadım. Doğrudan 12lik sayı sistemi ile hesapladım. Matematiksel olarak kolay bir soru. Eğer beklenen yanıt 6 değilse başka çözüm var demektir. Ama 6 yanıtı da doğrudur. Söylemeye çalıştığım oydu. :)

Bir sorunun 2 farklı cevabı olursa soru yanlıştır. Bu sorunun cevabı 6'dir. Ama siz, mantıklı başka bir cevap bulduysanız soru yanlış demektir.

Az sonra yeni soru geliyor. Soru hazır da, sağlamalarını bir yapayım da, başka cevabı falan var mı diye, çok uğraştırıyor zaten soru hazırlamak...

inanmıyorum sana mumi abi ya daha neler artıkk :))))))))))

Üst Alt