Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Neye inanmıyorsun yaw anlamadım. Soru hazır, az sonra gelio... :)

Bir sorunun 2 farklı cevabı olursa soru yanlıştır. Bu sorunun cevabı 6'dir. Ama siz, mantıklı başka bir cevap bulduysanız soru yanlış demektir.
.

Boş bir zamanımda başka bir çözüm olabilir mi bakayım. :) Galiba soru fazla kolay gelince başka bir yanıt olabileceğini düşündüğüm için öyle yazdım. :)

Diğer sorulara da bir ara bakarım artık... şimdi bir süre ayrılmam gerekiyor.

Ben daha 3-3-5 in şokunu yaşıyorum:))))))) Listeyi sordumda Mete abi ye:))

"PULUSRO" Belli bir mantıkta yazılmış bu kelime nedir?

******************* SORU ***************************

Bu tür soruların meraklısı çok anlaşılan... Kolay ve eski bir tane sorayım ben de... :)

Üç-Üç-İki-Dört-Üç-???

ama napiiim kağıt kalem ezberledim rakamları:D aralarındaki farklarıda biliyorumm :D:D sayfanın değişik yerlerine durmadan 3-5 yaza yaza:D:D :confused:MeTePe abi yazayım o zaman bundan sonra:) bu başlığa devam ettiğiniz sürece daha çok yazarım ben :))

Korktugum başıma geldi bunu hatırlamıorum:) Hayal mayal hatırlıor gibiyim bilemiorum:)

Bu arada ben çıkıorum sonra bakacagım biraz işim var:)

Kalem sen bulsan da cevap verme, aynı mantıkta yıllar evel bir soru sormuştum.

Bu arada Metepe'nin sorusu arada kaynamasın. Güzel soru...

Üç-Üç-İki-Dört-Üç-???

US
ULUS
PURO bunlardan bağlantı kurdum...öğrenmek için yazdım...:)

Hımm.. Biraz inceledim de zor bir soruymuş... :confused: Bu tür sorularda beyini biraz nadasa bırakmak gerekebilir.

Doğrudan bir harf repozisyon sorusu gibi değil. Daha çok sıralı bir şeyin harflerinden oluşuyor gibi duruyor. Veya bu harflerin yer değiştirebileceği bir anahtar kalıp gerekiyor. Ancak bu kalıp ne olabilir doğrusu bilemedim. Klavye, cep telefonu, ASCII tablosu vs. uymuyor. Başka yerlere bakmak lazım.

aa azcık ipuçları verinde kitlenmeyelimm:) PULUSRO yu çok merak ettim:) 3-3-5 ten dicem yine MeTePe abi bana söyleniceksin:D:D yani o rakamlardan KİBRİT çıktıysa PULUSRO yu düşünemiyorum artık hele söz konusu sen olunca mumii abii :) hayal gücünün sınırlarını zorlamaya çalışıyorumm:) ama ne bileyim azcıkk kıyısından bucağından bişeyler söyleyin daa sorup çekilmeyinn:)

Klavye, cep telefonu, ASCII tablosu, İl plaka kodları vs. neden uymamış olsun ki? Belki bunlardan biriyle ilgilidir.

Metepe'nin sorusuna cevap yok mu? Bu soru için dün çaktırmadan sohbet odasında cevabı vermiştim.

klavyeyle nasıl bi alakası olabilir bilmiyorum etrafındaki harflere mi göz atacaz ama yok yani:D cep telefonu artık klavyeliler var abi:p lütfen bundan sonraki sorularını klavyeli telefonlara göre ayarla:D netten tuş takımlarını aratacam diye canım çıkıyor yada telefonun markasını ver :p ascıı tablosunu bilmiyorum bi göz atmıştım ama şimdi üzerinde yoğunlaşacağım.. il plaka kodlarında p harfi yok, alfabeden harf sayısıylada alakasını bulamadım.. ülke plaka kodlarına baktım, cıksssssss:) ascıı ya yoğunlaşayım bari birazda..

MeTePe abinin sorusuna yoğunlaşamadım daha dün gözüme çarptı kaptım onu aklımın bi köşesinde duruyorda PULUSRO merak ediliyor:)

Ascii ile alakalı değil... PULUSRO 7 harf değil mi? Yani cevap da 7 harfli ama anlamlı bir kelime...

ahaha abii öyle dalmışım aklıma sorun geldi birden kumanda vardı yanımda bi saldırdım harf varmıydı bunlarda diye :D:D güzel ipuçları verdin teşekkür ederiiz:eek: yoğunlaşayım ben bakayım biraz bulabilecek miyim bişeyler:rolleyes:

İsterseniz cevabı söyleyeyim, siz şifreleme mantığını bulun. Aslında çok da zor değil.

yok yok biraz daha dursun 7 harfli olduğunu öğrendik, bence büyük bi ipucu oldu bu :) en azından gündüze kadar dursa olmaz mı kii :confused:

Bence durur kelebek.:)hiç ses seda yok baksana...

Olur tabii ki, yarın akşama kadar uğraşın.

Klavye, cep telefonu, ASCII tablosu, İl plaka kodları vs. neden uymamış olsun ki? Belki bunlardan biriyle ilgilidir.
.

Yoğunluktan dünden beri soruyla ilgilenemedim.. Şimdi bu yanıtı görünce şüpheye kapıldım; Acaba ip ucu mu, yoksa yanıltmaca mı diye.. :p
ASCII olmadığını söylemişsin. Zaten pek ihtimal vermemiştim... çünkü ülkelere göre değişiyor ve hatalı sonuç verebilir. İl plaka kodu olduğunu sanmıyorum. 2 soru üstüste fazla rastlantı olurdu.

Klavye konusunda şüphem var. Çünkü F klavye ve Q klavye (hatta ing. Q klavye) farklı sonuçlara yol açabilir. Bu durumda en yüksek olasılık cep telefonu kalıyor, ama onda da uygun bir algoritma bulamadım. Basılan tuş sayısının harf karşılığı, harflerin yerinin kaydırılması vs. hiç biri anlamlı sözcük oluşturmuyor. Ayrıca, sözcük içinde ş,ç,ğ,ü falan varsa cep telefonu işi de yatar. :cool:

Burada en büyük ipucu "U" harfi. Büyük olasılıkla bir sesli harf! Ama eldeki veri yeterli değil. Vaktim olsa elektronik bir sözlükten 7 harfli kelimelerin listesini çıkartıp uyabilecek sözcükleri taramaya çalışırdım. Çok zaman alır.

"KELEPİR" gibi bir sözcük arıyoruz... ama ne? Biraz daha düşünelim bakalım. :confused:

Sorduğum soru biraz zor geldi galiba. Aslında eski, klasik bir sorudur. Ona da bir ipucu verelim... Sayılar neden yazılı olarak verilmiş acaba? :)

birde püf nokta aslında P harfi:) yani çok kullanılan her kelimede geçebilecek bir harf değil. Örneğin, il plaka kodlarına bakıyorum P yok, son harfleri bitenlere dahi baktım gerçi de bişey çıkaramadım:) Artı birbirine çok yakın harfler.. cep telefonunda tek rakamda birikmiş.. PRS.. yani o yüzden bişey çıkaramadım telden.. belkide önemli noktası budur yada tuş takımı farklılıkları varmıdır bilmiyorum ama netten e 250 de geldi önüme ona baktım:) klavyeden önceki sonraki harflere baktım ama Q klavyeden, başka türlü nasıl bağlantısı olabilir aklıma gelmiyo bi türlü, bu kadar basit olacağınıda sanmıyorum zaten.. Bi püf noktası var ama yakalayamadım.. :)

Öncelikle Metepe'nin sorusuna cevap vereyim. Çünkü epey zaman geçti, uğraşan yok galiba...

Üç-Üç-İki-Dört-Üç-???

Cevap: Dört

6 (Altı=Dört hatften oluşmaktadır.)

Üç-Üç-İki-Dört-Üç-

1 - 2 - 3 - 4 - 5- 6

Bir-iki-Üç-Dört-Beş-Altı (Yani soru mantığına göre sayıların yazı halindeki harf sayılarının yazı ile belirtilmiş hali)

PULUSRO

İpucu: Cevap aşağıdaki cümleler ile bağlantılı... :)

Klavye konusunda şüphem var. Çünkü F klavye ve Q klavye (hatta ing. Q klavye) farklı sonuçlara yol açabilir.

PULUSRO

İpucu: Cevap aşağıdaki cümleler ile bağlantılı... :)

Öncelikle yanıt için teşekkürler ve tebrikler....

Senin soruda bu ihtimal aklıma gelmedi değil. Ama ben klavyeyi hep noktalama işaretleriyle dikkate almıştım. :) Anlamlı bir şey çıkmıyordu. :)

Sanırım yanıt:

PULUSRO = PALAMUT

Üst Alt