bir soru da benden
iki bab iki oğul tavşan avına çıkıyorlar üç tavşan avlıyorlar bunlar kaç kişidir ve avı nasıl paylaşırlar
iki bab iki oğul tavşan avına çıkıyorlar üç tavşan avlıyorlar bunlar kaç kişidir ve avı nasıl paylaşırlar
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
İyi de Sema'cım son cümlenin doğru olması için ;999 tane yanlış cümle var yazması gerekmez mi
bir soru da benden
O dört ağırlıktan bir tanesi kesinlikle 1 kilo olmalı da diğerlerini ayarlayamadım daha
-------------------
Sanırsam böyle olmalı
Diğerleri de 3 ün katları galiba 1-3-9-27
Örnek manav amcadan 14 kilo elma alacaz
14 kilo elmayı terazinin bir kefesine koyarız 27 kiloluğu öbür kefeye koyar diğer 1-3-9 kilolukları da elmalatın olduğu kefeye koyarsak eşitlenmiş olur.
Başka bir örnek 23 kiloluk bir karpuz aldık karpuz bir kefeye 27 kiloluk öbür kefeye ve kapuzun olduğu kefeyye 3-1 kilolukları da koyduk mu eşitlenir. böylece kaç kilo geldiğini biliriz.
7 kiloluk sebze mesela, sebze bir kefeye 9 kiloluk öbür kefeye sonra 3 kiloluk ağırlığı sebzenin yanına 1 kiloluk ağırlığı 9 kilonun yanına yine eşitleriz. Hesabı biliriz.
Kesin cevabımdır artık
gibi..Sanırsam böyle olmalı
Diğerleri de 3 ün katları galiba 1-3-9-27
Örnek manav amcadan 14 kilo elma alacaz
14 kilo elmayı terazinin bir kefesine koyarız 27 kiloluğu öbür kefeye koyar diğer 1-3-9 kilolukları da elmalatın olduğu kefeye koyarsak eşitlenmiş olur.
Başka bir örnek 23 kiloluk bir karpuz aldık karpuz bir kefeye 27 kiloluk öbür kefeye ve kapuzun olduğu kefeyye 3-1 kilolukları da koyduk mu eşitlenir. böylece kaç kilo geldiğini biliriz.
7 kiloluk sebze mesela, sebze bir kefeye 9 kiloluk öbür kefeye sonra 3 kiloluk ağırlığı sebzenin yanına 1 kiloluk ağırlığı 9 kilonun yanına yine eşitleriz. Hesabı biliriz.
Verdim ki zaten cevabımın altında örnekleri yazdım sonradan
Bir hinlik olduğunu düşünerekten aç aslanlar diyorum, çünkü 6 ay açlığa dayanamaz aslanlar ölmüşlerdir büyük ihtimalle Aslanların yaşadığı söylenmiyor sonuçta. 6 ay aç bırakılmışlar dikmişlerdir nalları çoktan
Bana muz kabuğu yok mu ya
5 tane nane şekeri olan poşeti tek bir doğru cümleyle almak zorundaysam, o an bildiğim tek doğruyu söylerdim. 5 tane nane şekerinin olduğu poşeti istiyorum diye. Ya verir ya dayak yer
Elinde ki poşetlerde toplam 6 tane nane şekeri var desem
************** soru ******************
düzey: Zor
hile hurda, kelime oyunu vs. Yok.
Elimde 2 poşet var. Poşetlerden birinde 1 tane nane şekeri, diğerinde 5 tane nane şekeri var. Bana söyleyeceğiniz tek bir doğru cümle karşılığında poşetlerden birini size vereceğim. Eğer söylediğiniz cümle yanlışsa size hiç bir şey vermeyeceğim. 2. Bir cümle söyleme hakkınız yok.
örneğin bana "güneş doğudan doğar" veya "2 kere 2 dört eder" gibi bir önerme söyleyerek içinde 1 nane şekeri olan poşeti alabilirsiniz. Ama siz gözünüzü içinde 5 tane nane şekeri olan poşete diktiniz. Siz olsanız ne söylerdiniz?
Tabi yanıt açıklama da içermelidir. aksi halde not kırarım.
peki...
yazın sıcak günlerinde kullanmak üzere bir adet patlak şambriyel kazandınız.
[ımg]http://www.asmotomarket.com/fileupload/bs175894/file/ic_lastik.jpg[/ımg]
Kısa günün karı Şimdi 5'liğe odaklanayım iyice, çok kesin birşey söylememe rağmen 1 şekeri veriyorsan senin aradığın kesin doğruluk değil sen başka bir doğruluk istiyorsun sanırım.
Yenge nane şekerlerini istedi derim kutusuynan alır verirsin abi
Dede Oğul Torun üç kişiler üçüde birer tane paylaşırlar...bir soru da benden