Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

bir soru da benden
iki bab iki oğul tavşan avına çıkıyorlar üç tavşan avlıyorlar bunlar kaç kişidir ve avı nasıl paylaşırlar

İyi de Sema'cım son cümlenin doğru olması için ;999 tane yanlış cümle var yazması gerekmez mi:confused:

Evet öyle yazması gerekir! :) Öyle yazan yazı 999. sayfada. :eek: Siz de aslında doğru yanıtı bulmuşsunuz ama yazmamışsınız. :cool:

bir soru da benden
iki bab iki oğul tavşan avına çıkıyorlar üç tavşan avlıyorlar bunlar kaç kişidir ve avı nasıl paylaşırlar

Bu çok kolay soru... :) Birer birer paylaşırlar diyeyim ama yanıtı başkası versin. :cool:

O dört ağırlıktan bir tanesi kesinlikle 1 kilo olmalı da diğerlerini ayarlayamadım daha:eek:

-------------------
Sanırsam böyle olmalı

Diğerleri de 3 ün katları galiba 1-3-9-27 :confused:

Örnek manav amcadan 14 kilo elma alacaz

14 kilo elmayı terazinin bir kefesine koyarız 27 kiloluğu öbür kefeye koyar diğer 1-3-9 kilolukları da elmalatın olduğu kefeye koyarsak eşitlenmiş olur.

Başka bir örnek 23 kiloluk bir karpuz aldık karpuz bir kefeye 27 kiloluk öbür kefeye ve kapuzun olduğu kefeyye 3-1 kilolukları da koyduk mu eşitlenir. böylece kaç kilo geldiğini biliriz.

7 kiloluk sebze mesela, sebze bir kefeye 9 kiloluk öbür kefeye sonra 3 kiloluk ağırlığı sebzenin yanına 1 kiloluk ağırlığı 9 kilonun yanına yine eşitleriz. Hesabı biliriz.

Kesin cevabımdır artık:eek:

Verdim ki zaten cevabımın altında örnekleri yazdım sonradan

Sanırsam böyle olmalı

Diğerleri de 3 ün katları galiba 1-3-9-27 :confused:

Örnek manav amcadan 14 kilo elma alacaz

14 kilo elmayı terazinin bir kefesine koyarız 27 kiloluğu öbür kefeye koyar diğer 1-3-9 kilolukları da elmalatın olduğu kefeye koyarsak eşitlenmiş olur.

Başka bir örnek 23 kiloluk bir karpuz aldık karpuz bir kefeye 27 kiloluk öbür kefeye ve kapuzun olduğu kefeyye 3-1 kilolukları da koyduk mu eşitlenir. böylece kaç kilo geldiğini biliriz.

7 kiloluk sebze mesela, sebze bir kefeye 9 kiloluk öbür kefeye sonra 3 kiloluk ağırlığı sebzenin yanına 1 kiloluk ağırlığı 9 kilonun yanına yine eşitleriz. Hesabı biliriz.
gibi..

Manav olacak adamdım ben de önümü tıkadılar sukut :D

*************** SORU **************

Düzey: Kolay

Çok ağır bir suç işlediğiniz için ölüme mahkum edildiniz. Size nasıl öleceğinizi seçme tercihi verdiler. 3 seçenek var. 1.si elektrikli sandalye olan bir oda, diğer bir oda da silahlı idam mangası var, 3. oda da ise 6 aydır aç bırakılmış aslanlar var.

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? :)

Abi bu sefer hile hurda yok yazmamışsın şüphelemelimiyiz :eek:

Bir hinlik olduğunu düşünerekten aç aslanlar diyorum, çünkü 6 ay açlığa dayanamaz aslanlar ölmüşlerdir büyük ihtimalle :DAslanların yaşadığı söylenmiyor sonuçta. 6 ay aç bırakılmışlar dikmişlerdir nalları çoktan

Bir hinlik olduğunu düşünerekten aç aslanlar diyorum, çünkü 6 ay açlığa dayanamaz aslanlar ölmüşlerdir büyük ihtimalle :DAslanların yaşadığı söylenmiyor sonuçta. 6 ay aç bırakılmışlar dikmişlerdir nalları çoktan

:D

Tebrikler! Doğru yanıt!

Hiç bir aslan 6 ay açlığa dayanamaz!

Her zaman hile hurda yok yazmıyorum. Ama genellikle kelime oyunu vs. olan soruları tercih etmem. Bunlar bilmeceden çok bulmacadır. Limon'yı ikiye bölersek ne olur gibi :) :)

************** SORU ******************
Düzey: Zor
Hile hurda, kelime oyunu vs. yok.

Elimde 2 poşet var. Poşetlerden birinde 1 tane nane şekeri, diğerinde 5 tane nane şekeri var. Bana söyleyeceğiniz tek bir doğru cümle karşılığında poşetlerden birini size vereceğim. Eğer söylediğiniz cümle yanlışsa size hiç bir şey vermeyeceğim. 2. bir cümle söyleme hakkınız yok.

Örneğin bana "Güneş doğudan doğar" veya "2 kere 2 dört eder" gibi bir önerme söyleyerek içinde 1 nane şekeri olan poşeti alabilirsiniz. Ama siz gözünüzü içinde 5 tane nane şekeri olan poşete diktiniz. Siz olsanız ne söylerdiniz?

Tabi yanıt açıklama da içermelidir. :) Aksi halde not kırarım. :p

Bana muz kabuğu yok mu ya :( :D

Peki... :)

Yazın sıcak günlerinde kullanmak üzere bir adet patlak şambriyel kazandınız. :)

ic_lastik.jpg

5 tane nane şekeri olan poşeti tek bir doğru cümleyle almak zorundaysam, o an bildiğim tek doğruyu söylerdim. 5 tane nane şekerinin olduğu poşeti istiyorum diye. :eek: Ya verir ya dayak yer :cool:

5 tane nane şekeri olan poşeti tek bir doğru cümleyle almak zorundaysam, o an bildiğim tek doğruyu söylerdim. 5 tane nane şekerinin olduğu poşeti istiyorum diye. :eek: Ya verir ya dayak yer :cool:

Sonuçta ben sana hiç bir poşeti vermezdim. Söylediğin de yanlış olurdu. :cool:

Dayak meselesine gelince; Boy 1,85, kilo 90kg. Bir daha düşün istersen... :eek:

Ufak bir yutkunmayla kendi köşeme çekilip düşüneyim biraz daha :D

Elinde ki poşetlerde toplam 6 tane nane şekeri var desem :confused:

Bu da bir doğru sonuçta

************** soru ******************
düzey: Zor
hile hurda, kelime oyunu vs. Yok.

Elimde 2 poşet var. Poşetlerden birinde 1 tane nane şekeri, diğerinde 5 tane nane şekeri var. Bana söyleyeceğiniz tek bir doğru cümle karşılığında poşetlerden birini size vereceğim. Eğer söylediğiniz cümle yanlışsa size hiç bir şey vermeyeceğim. 2. Bir cümle söyleme hakkınız yok.

örneğin bana "güneş doğudan doğar" veya "2 kere 2 dört eder" gibi bir önerme söyleyerek içinde 1 nane şekeri olan poşeti alabilirsiniz. Ama siz gözünüzü içinde 5 tane nane şekeri olan poşete diktiniz. Siz olsanız ne söylerdiniz?

Tabi yanıt açıklama da içermelidir. :) aksi halde not kırarım. :p

peki... :)

yazın sıcak günlerinde kullanmak üzere bir adet patlak şambriyel kazandınız. :)

[ımg]http://www.asmotomarket.com/fileupload/bs175894/file/ic_lastik.jpg[/ımg]

beşi bi yerdeeeeeeeeeeeeeee:)))))

Kısa günün karı :eek: Şimdi 5'liğe odaklanayım iyice, çok kesin birşey söylememe rağmen 1 şekeri veriyorsan senin aradığın kesin doğruluk değil sen başka bir doğruluk istiyorsun sanırım.:confused:

Kısa günün karı :eek: Şimdi 5'liğe odaklanayım iyice, çok kesin birşey söylememe rağmen 1 şekeri veriyorsan senin aradığın kesin doğruluk değil sen başka bir doğruluk istiyorsun sanırım.:confused:

Soru gayet açık. :) Doğru önermeye 1 şeker, yanlış önermeye şeker yok. :) Ama sen 5 şeker istiyorsun. :cool: Çık işin içinden çıkabilirsen.

Yenge nane şekerlerini istedi derim kutusuynan alır verirsin abi:D

abi şu poşet çokmu ağır ne ver ben taşırım senin yerine derim:p

İçinde 1 tane nane şekeri olan poşeti capricorn kazandığına göre şu an elinde içinde 5 tane nane şekeri olan poşet kaldı:)

6 Nane şekerinin 1 i ni Capricorn a verdin 5 tane kaldı derim...

ben küstüm oynamıyom derim abi sen gel gel tamam bak beş tanesi senin olsun dersin:D:D

MeTePe abi, bu sonunda yanıt açıklamada içermeli cümlen benim içimi gıcıklıyor :) Nasıl bi açıklama yapmalıyız, Öyle bi cümle olacakki.. Cümle yetmeyecek bir de açıklayacağız:)

Üst Alt