Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

eahaha, bittim ben bu ödüle, bakmaya doyamiom :D... oturanboa izin verse avatar olarak kullanirdim :)...

okay, madem metepe'nin ishleri younmush, bi soru da ben soriym, idare edin :)... ama bashtan söyliym, zor deil, gecmish sorulara nazaran bayaa kolay... daha önceleri sorup sormadigimi da hatirlamiom :)...

*********** soru ***********

gecenin karanliginda dört kishi ille de ashmak zorunda olduklari eski ve daracik bir asma köprüye ulashiorlar... köprünün durumu ayni anda ikiden fazla kishinin gecmesine müsait deil... ayrica köprünün bazi tahtalari eksik :), nereye bastiklarini görebilmeleri acisindan el feneri kullanmalari gerekior... ama aksilik bu ya, sadece bir tane el feneri var... güneshin dogmasini da bekleyemiorlar, cünkü en gec bi saatte karshida olmalari gerekior (nedenini sormayin, ben de bilmiom :))... ishi zorlashtiran diger aksilik de, kishilerin farkli farkli kondisyonda olmalari, hepsi ayni hizla gecemiorlar köprüyü;

kishi a 5
kishi b 10
kishi c 20
kishi d 25

dakikada gecebilecek durumdalar... sag selamet bu ishin icinden nasi cikiorlar?...

!!! edit;

ha! bir de, söylemeyi unutmushum; hizli gecebilen kishi yavash gecebilen birini sirtina alip geciremior, onun hizina uymasi gerekio...

En hızlı olan kucağında taşısa en yavaşı olma mı? :p

E sonradan edit yapmışsın :)

cok güzel fikir de, editlemishtim son mesajimi, görmedin sanirim :)...

kirmizi yaptim shimdi edit'i, bashkasinin da gözünden kacmasin diye...

5 dk geceni 25 dk gecenle gecirtirdim 25 dk gecerler fener onlarda olduğundan 5 dk döner.geri dönüşle 30 dk tamamlanmış olur. 20 dk da gecebileni gecirtirim .5 dk gecen tekrar döner ve geri dönme ile 25 dk da tamamlanmıştır. ve son olarak 10 dk hızda olanı gecirtirim. toplam 30+25+10 dakikada gecirmiş olurum .böylelikle bi 5 dk gecikme ile kazasız belasız gecirmiş olurdum :)

En mantıklı kombinasyonları denedim 5 dk tehir veriyorlar :)

@ayyüzlü; ehehe, yok, tam bi saat zamanlari var, 1 dk bile gecikmeye müsade yok :)...

@sema; bi tanesini unutmushun o zaman semacim :)...

Hmm neyi atladım acaba :confused: Kesin bana mantıksız gelen kombinasyondur :p

10 la 5 gider.. 10 geri gelir.. 20 dk.. 5 kalır o tarafta, bu tarafta 20,25,10 kalır.. 25 ile 20 yi yollarsak 45 olur.. 5 gelir o taraftan, 50 dk olur.. 10 la 5 gider.. 60 olur..

Tebrikler :) Çözüp gelmiştim önce davranmışsın.

a ve b önce geçerler , a geri döner ; 15 dk.
c ve d geçerler bu sefer , ama b geri döner karşıdan ; 40 dk.
a ve b tekrar geçerler 10 dk. Toplam 60 olur.

Arkadaşlar, ben ameliyata gidiyorum uzun bi süre olmayacağım. Bu son sorum.

A noktasından 100 km. hızla bir araç B noktası yönüne gidiyor. Aynı anda B noktasından da 50 km. hızla başka bir araç A noktası yönüne gidiyor. Araçlar karşılaştıkları anda A noktasına hangi araç daha yakın olur?

tşkk ederimm kızlaaar :)

Sema abla bi de bana sor bi yandan hesap yapıyorum bi yandan sayfayı yeniliyorum varmı cevap veren diye:) 5 hikmetten biriydi zaten, gidenlerden biri dönecek diye düşündüğümüzden hep 5 dk az yada çok oldu:) sonra çaktı ölee bi şimşekk :p

mumii abi deme öle demee:( ameliyatt korksunn sendenn.. geçmiş olsunn şimdiden.. ben o uzun süreyi biliyorumm kaç saat kaç günn :) hafta bile olacağını sanmıyorumm.... son demee gelince sorarsın yinee.. özlicemm ben kendi adımaa sorularınlaa, esprilerinlee.. herşeyinlee seni.. :)

A_GEYİK çok geçmiş olsun umarım herşey yolunda gider daha bi sağlıkla tekrar seni sitede görürüz Allah yardımcın olsun.

iki arac karşılaştığında A noktasına aynı uzaklıkta olacaklarını tahmin ediyorum :)

Arkadaşlar, ben ameliyata gidiyorum uzun bi süre olmayacağım. Bu son sorum.
gene mi ameliat a_geik, iice profesionelleshtin artik bu konuda, acil shifalar diliom! :)... cabuk dön!!! :)...

iki arac karşılaştığında A noktasına aynı uzaklıkta olacaklarını tahmin ediyorum :)
sadece tahmin mi? :)... karshilashtiklarinda ikisi de ayni yerde olduklarina göre (arabalarin boyunu falan saymasak tabe :p), öyle oldugundan emin olabilirsin :)

@sema & kkelebekk;
helal, kizlar! dogru yanit... lambayi geri götürme ishini hizli arkadasha birakma hevesiyle iki yavashi ayri ayri gecirme hatasina ben de düshmüshtüm - cok zaman kaybi oldugunu farkedince corap sökügü gibi gelio gerisi, di mi?...

İki araç nasıl ortada karşılaşacak kii biri bi birim daha fazla gidiyor, ikiside B noktasına yakın olurlar, B de ki ortayı geçip A ya gitmiş sayılmaz, A dan gelende ortayı geçmiş olur B ye az kalır..

iki araç nasıl ortada karşılaşacak kii biri bi birim daha fazla gidiyor, ikiside b noktasına yakın olurlar, b de ki ortayı geçip a ya gitmiş sayılmaz, a dan gelende ortayı geçmiş olur b ye az kalır..

valla kelebem sende haklısın a nın hızı b nin iki katı oldundan b daha cıkmadan a b ye yaklaşmıs olur :)))

geyik büyük geçmiş olun mevlam acil şifalar versin

aynı uzaklıkta diince öyle geldi bana reku:)

Ama A aracı zaten A ya yakın olmayacağından ne kadar uzak olursa olsun B yakın olmuş mu oluyo

yada hiçbiri yani.. A nasıl yakın olsun. Karşılaştıklarında A nın gittiği kadar B nin geleceği yol oluo:) karıştı kafamm iyice pfff:))

:) karishmasin kafan, kelebek :)...

nerede karshilashtiklarinin hic bi önemi yok; aracin biri yerinden kipirdamaya firsat bulamadan diger arac ona ulashsa bile a noktasina ayni uzaklikta/yakinlikta olurlar, cünkü ayni yerdeler :)...

Karşılaştıkları andan bahsedildiğine göre ikisininde mesafesi A şehrine aynı olur. Hızları önemli değil.

Örnek,

= bu eşittir işaretinin bir çizgi a şehrinden geleni diğer çizgisi b şehrinden geleni temsil etsin.

A ŞEHRİ_____________________________________=___________________B ŞEHRİ

Çok teşekkürler herkese, Rekursion sana da açıklamalar için teşekkürler, zeka kısmı sana emanet :) Bu arada bu ameliyat 10. oluyo, ben bir süre zekamı nadasa bırakacağım.

Sahi 1 ile 100 arasında kaç tane 9 var? :)

ben
Karşılaştıklarında A nın gittiği kadar B nin geleceği yol oluo
burda da aynı şeyi söylemişim:)

9-19-29-39-49-59-69-79-89-90-91-92-93-94-95-96-97-98-99 =20

Çok teşekkürler herkese, Rekursion sana da açıklamalar için teşekkürler, zeka kısmı sana emanet :) Bu arada bu ameliyat 10. oluyo, ben bir süre zekamı nadasa bırakacağım.

Sahi 1 ile 100 arasında kaç tane 9 var? :)
1 tane

ikili sayi sistemi kullanildiysa hic tane :p
digerlerinde capri'ye katiliom...
(rakam olarak deil de, sayi olarak sorduysan 9'u)
edit;
bi ekleme daha yapmam lazim diye düshünüom;
"Sahi 1 ile 100 arasında kaç tane 9 var?"i cümle olarak ele alicaksak, 1 ile 100'ün arasinda "ile" var, hic "9"yok :p:p:p...
editin sonu

zeka kısmı sana emanet :)
aman ha!!! bana emanet etme de kime edersen et, kafasi estigi gibi gidip gelio benimkisi; nadasa yatmak hobisidir kendilerinin :)...

a_geyik'in sesi cikmamish, gitti heralde hastaneye... hangi yaniti bekledigini o dönünceye kadar örenemicez demekki :)...

**************** soru ****************

elinizde iki tane ip, bir de cakmak var... iplerin herbiri bir uctan öbür uca tam 1 saat 20 dakikada yanior... yalniz, sabit bir hizla yanmior ve neresinin nasil yanicaani bilemiosunuz...
bu malzemeleri kullanarak 1 saati (1h) nasil ölcersiniz?...

hadi iyi ölcmeler! (zor deil!)...
yüksek teknoloji kedi kulakliimla müzik dinlemeye gidiom ben :p:)...
tumblr_lo0t6h8wg91qgavrvo1_400.gif

Üst Alt