Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

**************** soru ****************

elinizde iki tane ip, bir de cakmak var... iplerin herbiri bir uctan öbür uca tam 1 saat 20 dakikada yanior... yalniz, sabit bir hizla yanmior ve neresinin nasil yanicaani bilemiosunuz...
bu malzemeleri kullanarak 1 saati (1h) nasil ölcersiniz?...

Güzel soruymuş... :)

İplerden birini iki ucundan birden, aynı anda diğer ipi bir ucundan yakarız.
İki ucundan yaktığımız ip yanıp bittiğinde 40dk. geçmiş olur. Tek ucundan yaktığımızın da 40 dakikası kalır.
Kalan 40 dakikalık ipin diğer ucunu da yakarız. Onun bitmesi de 20dk sürer.
40+20 Toplam 60dk olur.

1.
ip 1: X................................X
ip 2: X................................

2.
ip 1: X (40 dakikada yandı)
ip 2: X............ (40 dakika kaldı)

3.
ip 2: X............X (20 dakikada yanar)

Kendime 1 adet faraş hediye ettim. :)

4526.jpg

1.
ip 1: X................................X
ip 2: X................................

2.
ip 1: X (40 dakikada yandı)
ip 2: X............ (40 dakika kaldı)

3.
ip 2: X............X (20 dakikada yanar)
:) yupp!!! kusursuzdu, tebrikler... ayrica, böyle adim adim shekilli aciklama da güzeldi; X'ler ic gözümün önünde alevlere dönüshtü, noktalari yemeye bashladi :)...

daha önce sordum gibi bi his var icimde ama olsun! :)...

**************** eski ve kolay bi soru *************

durum shu; kapali bi alanda 30 kishi var... bunlarin kafasina (gözleri kapaliyken) birer shapka yerleshtirilior... bu shapkalarin bazilari siyah, bazilari da beyaz... kac tanesi siyah, kac tanesi beyaz oldugu bildirilmior...

amac da shu; bu insanlar teker teker dishari cikartilip gözleri acilicak... bir kuyruk olushturucaklar ama bu kuyrugun bi tarafinda sadece beyaz shapkalilar, diger tarafinda sadece siyah shapkalilar olmasi gerekior... karishik olmicak...

kurallar ise shunlar; bu insanlar dishari cikmadan evvel birbiriyle konushup, bu ishi nasil cözücekleri hakkinda istishare edebilirler ama dishari ciktiklari andan itibaren konushmak, el kol, kash göz hareketi gibi bilumum yöntemlerle haberleshmek yasak; sessizce herkes kuyruktaki yerini alicaklar...

[SIZE=1]
umarim, bishi unutmamishimdir :D...[/SIZE]

**************** eski ve kolay bi soru *************
[SIZE=1][/SIZE]

Neresi kolay? Bu resmen kazık soru... :) yarım saattir çözüm yolu bulmaya çalışıyorum.

Aslında bir çözüm yolu buldum. Ancak bir iki şeyi netleştirelim. Soruda biraz belirsizlikler var.
1. Bu kişiler 2 sıra mı oluşturacak?
2. Herhangi bir sıraya geçen bir kişi canı istediğinde diğer sıraya geçebilir mi?
3. Sırada olanlar kendilerinden sonra sıraya geçenleri görebiliyorlar mı?

Neresi kolay? Bu resmen kazık soru... :) yarım saattir çözüm yolu bulmaya
ben anlatamamishimdir :)... yoksa kazik deil aslinda..

Soruda biraz belirsizlikler var.
1. Bu kişiler 2 sıra mı oluşturacak?
kuyruk bir tane olucak; ayni kuyrugun bi tarafinda siyahlar, bi tarafinda beyazlar...

2. Herhangi bir sıraya geçen bir kişi canı istediğinde diğer sıraya geçebilir mi?
sira birtane; yer deishtirmeleri yasak deil...

3. Sırada olanlar kendilerinden sonra sıraya geçenleri görebiliyorlar mı?
disharida bulunlarin gözleri kapali deil; herkes birbirini görebilior...

!!! edit

2. soruda "deil" olmamaliydi!!! sildim shimdi
:)) amaaaan, kafami karishtirdin; shimdi düshündüm de; önemli deil - ekledim tekrar)

kuyruk bir tane olucak; ayni kuyrugun bi tarafinda siyahlar, bi tarafinda beyazlar...

Kuyruğun bi tarafı ne demek yahu? :)

Yani SSSSSSSBBBBBBB diye mi dizilecekler, yoksa;
SSSSSS
BBBB
gibi mi?

Her neyse! Çözümü fazla etkilemez ama şöyle yapabilirler:
- Öncelikle 2 sıra yapmaya, soldakine beyazlar, sağdakine siyahların geçmesine karar verirler.
- Herhangi bir kişi rasgele bir sıraya girer.
- Ardından gelen kişi önündeki kişinin doğru yerde durduğunu görürse aynı sıraya, yanlış yerde durduğunu görürse diğer sıraya girer.
- Öndeki kişi arkasına duran olursa yerini değiştirmez, arkasından gelen diğer sıraya geçtiyse yerini değiştirir.
...
...
- Bu şekilde ilk kişiden son kişiye kadar herkes kendi yerini öğrenmiş olur. Sadece son kişi yerini bilemez.
- Son kişi geldiğinde yeri doğruysa ilk kişi yerinde kalır, yanlışsa diğer sıraya geçer, son kişi yerini düzelttikten sonra tekrar eski yerine geçer.

Böylelikle herkesin rengi belli olur. Artık ister 2 sıra yaparlar, ister peşpeşe dizilirler, ister 1 siyah, 1 beyaz ortaya karışık yaparlar. :)

************* ÇÖZÜM 2 ***************
Tek sıra oluşturacaklarını varsayarsak... Sırasıyla herkes yine gelen beyazsa arkasına geçer, siyahsa durduğu yerde durur. Böylelikle sıranın bir tarafı beyaz, diğer tarafı beyaz olur.

Kuyruğun bi tarafı ne demek yahu? :)

Yani SSSSSSSBBBBBBB diye mi dizilecekler, yoksa;
SSSSSS
BBBB
gibi mi?
üstteki! :)...
digeri benim bildiime göre yanyana iki tane kuyruk :)...

şöyle yapabilirler:
- Öncelikle 2 sıra yapmaya, soldakine beyazlar, sağdakine siyahların geçmesine karar verirler.
- Herhangi bir kişi rasgele bir sıraya girer.
- Ardından gelen kişi önündeki kişinin doğru yerde durduğunu görürse aynı sıraya, yanlış yerde durduğunu görürse diğer sıraya girer.
"önündeki" derken?

sbbbb sss
bbb ssb
bbbb sss

bu örneklerde hangisi önündeki kishi oluyo?...

************* ÇÖZÜM 2 ***************
Tek sıra oluşturacaklarını varsayarsak... Sırasıyla herkes yine gelen beyazsa arkasına geçer, siyahsa durduğu yerde durur. Böylelikle sıranın bir tarafı beyaz, diğer tarafı beyaz olur.

kuyruktakiler mi yeni gelenin arkasina durucak?...

"önündeki" derken?

Örnek:

1. sıra (B)
2. sıra (S)
-----------
1- S(1)
2-
---------
1- S(1)
2- S(2)
--------
1-
2- S(1)-S(2)
---------
1-
2- S1-S2-B1
-----------
...
...

gibi....

Aslında bu çözüm, ekleyerek verdiğim çözümün biraz daha karışık dile getirilmiş hali. Yanıt aynı sayılır.

kuyruktakiler mi yeni gelenin arkasina/önüne durucak?...

Şöyle=> Beyazlar önde dursun dediler: Herkes yanına gelen beyaz ise onun arkasına geçecek.

s1
s1-s2
s1-s2-b1
s1-b1-s2
b1-s1-s2-
b1-s1-s2-b2
b1-s1-b2-s2
b1-b2-s1-s2 .......

Örnek:

1. sıra (B)
2. sıra (S)
-----------
1- S(1)
2-
---------
1- S(1)
2- S(2)
--------
1-
2- S(1)-S(2)
---------
1-
2- S1-S2-B1
-----------
...
...

gibi....
ha shöyle diosun; ardindan b2 geldi diyelim... 2. siranin karishik olduugunu gördü ve birincin siraya durdu... bir önce gelen de yanlish yerde durdugunu anladi ve b2 nin yanina gecti... sonra b3 geldi rastgele biyere durdu... vs vs... sonunda da;
Bu şekilde ilk kişiden son kişiye kadar herkes kendi yerini öğrenmiş olur. Sadece son kişi yerini bilemez.
- Son kişi geldiğinde yeri doğruysa ilk kişi yerinde kalır, yanlışsa diğer sıraya geçer, son kişi yerini düzelttikten sonra tekrar eski yerine geçer.

olur walla! :)...

Şöyle=> Beyazlar önde dursun dediler: Herkes yanına gelen beyaz ise onun arkasına geçecek.
siya ise de önüne gecicek, öyle mi? bu da olur :)...

ama her iki cözümde de bi haberleshme var, ve bu aslinda kurallara aykiri... ilk cözümde son gelen kishi bi önceki haber verio... ikinci cözümde de sirada duran herkes son gelene bi mesaj verio gibi...

bütün bunlara hic gerek birakmayan cok daha basit bi cözüm var...
shuna bi bak: ssssssssbbb
(tek kuyruk oldugu zaman tabe)

ama her iki cözümde de bi haberleshme var, ve bu aslinda kurallara aykiri.... ikinci cözümde de sirada duran herkes son gelene bi mesaj verio gibi...

2. çözümde haberleşme yok. Herkes konumunu 2 yanındaki kişinin rengine göre ayarlıyor. Kimse kimseye bir haber vermiyor. Sen sağına bakıyorsun beyaz şapka... hemen onun yanına geçiyorsun. Herkes aynı şeyi yapınca kendiliğinden sıralama yapılmış oluyor.

bütün bunlara hic gerek birakmayan cok daha basit bi cözüm var...
shuna bi bak: ssssssssbbb

:confused:
Çözüm nerede? Anlamadım?

eet, ikinci cözümde haberleshme var denilemez... hani hep beraber öne/arkaya gectiklerinde gelen kishiye sen kuyrugun ön/arka tarafina aitsin demeye gelio gibi geldi bana ama kili kirk yarmak gibi bishi oluo bu yaptigim :)... o yüzden; tebrikler, doru yanit diorum shimdi :)...

:confused:
Çözüm nerede? Anlamadım?

cözüm deildi o :)... "yani shu kuyruga bir bak, (bence) göze batan bishi var" anlaminda söylemishtim güyya... sen olsan shu kuyrugun neresinde yer alirdin? ssssssbbbbbbbb

cözüm deildi o :)... "yani shu kuyruga bir bak, (bence) göze batan bishi var" anlaminda söylemishtim güyya... sen olsan shu kuyrugun neresinde yer alirdin? ssssssbbbbbbbb

Senin beklediğin yanıtı anladım... :p

Aslında bu benim 2. çözümümle aynı şey... ama daha doğrudan bir yol... Güzel çözüm.

Her gelen siyahla beyaz arasına girer. (Yani en ortaya girer.) :cool:

Örneğin:

s
ss
ssb
ssbb
sssbb
ssssbb

hah! shimdi mutlu oldum ishte!! :)...

diger cözüme icim tam isinamamishti :)...

hah! shimdi mutlu oldum ishte!! :)...

diger cözüme icim tam isinamamishti :)...

Soruyu gözümde fazla büyütmüşüm galiba... Bu kadar bariz olacağını düşünmemiştim. Bu şapkalı sorular genelde kazık sorular olur. Örnek bir taneyi yarın fırsatım olursa yazarım. :cool:

Soruyu gözümde fazla büyütmüşüm galiba... Bu kadar bariz olacağını düşünmemiştim. Bu şapkalı sorular genelde kazık sorular olur. Örnek bir taneyi yarın fırsatım olursa yazarım. :cool:

kolay olduunu sölemishtim ama!!! :)...

sanirim olaya, yeni gelen kishinin degil de sirada duranlarin bakish acisindan baktigin icin o bariz olani gözünden kacirdin :)...

edit;
dünkü mesajlara bi daha baktim da, shu alttaki (o an kafami karishtiran) soruna verdigim yanit daha da büyüttürdü galiba bu soruyu gözünde - kasitli yapmadim :)...

sira birtane; yer deishtirmeleri yasak deil...

!!! edit

2. soruda "deil" olmamaliydi!!! sildim shimdi
:)) amaaaan, kafami karishtirdin; shimdi düshündüm de; önemli deil - ekledim tekrar)

aslinda haberleshmek yasak olduguna göre yeni gelen kishiye siranin önüne mi arkasina mi ait oldugunu belli eden, ya da "yanlish yere duruyorsun" anlamina gelen her hareket (yer degishtirmek de buna dahil) yasaktir demeliydim :)... ya da hic uzatmadan "yassaaaahh!" demeliydim :)... o zaman beni mutlu edicek yanita daha cabuk ulashirdin kesin :)...

oih, kazik soru gelicekse ben kaciym en iisi :D...

edit;
dünkü mesajlara bi daha baktim da, shu alttaki (o an kafami karishtiran) soruna verdigim yanit daha da büyüttürdü galiba bu soruyu gözünde - kasitli yapmadim :)...

Yok... hata bende... Sorunun çok daha zor olduğunu düşünerek hareket ettim. :)

Ama sorunun birden fazla çözümü var. Diğer verdiğim çözümler de doğru. Senin çözümün daha kolay.

Haberleşme kısmına gelince, kişilerin yeni gelene göre yer değiştirmesi haberleşme değil. Aksi halde senin çözümünde de haberleşme var diyebiliriz. Çünkü 2 kişi yanyana dururken ortalarına giren kişi o kişilere yanlara kaymasını söylemiş oluyor. Aksi halde 1 kişilik yere 28 kişi sıkışması lazım. ;)

Kazık soru için hazırlık yapmam lazım. Soruları olduğu gibi sorunca gugıl amca sağolsun, birileri arayıp bulup yanıtı yapıştırıveriyor. :) Tabi bu çözüm değil, kopya çekmek oluyor.

***************** Yazı tura BİLMECESİ **************
Düzey: Orta

Büyükçe ve farklı bölümlerden oluşan bir çalışma kampında çok sayıda öğrenci var. Ancak kaç öğrenci olduğunu kimse bilmiyor. Bir gün kampın yöneticisi gelip diyor ki, "şurada bir odada bir masa var. Masanın üzerinde de bozuk para var. Her saat başında bir çekiliş yapacağız. Çekilişte ismi çıkan kişi odaya girip parayı eline alıp, ters veya düz (yazı veya tura şeklinde) masaya koyabilir. Başka türlü koyamaz. Çekilişte ismi çıkan kişiler tekrar çekilişe katılacaktır. Bir yanıt verilene kadar kadar çekilişlere devam edilecektir. Ancak hiç kimse çekilişte kimin adının çıktığını bilmeyecek, odaya kimin girip çıktığını görmeyecektir. Şimdi kaç kişi olduğunuzu saymamanız için gözlerinizi bağlayıp, aranızda konuşmanız için 1 saat süre vereceğim. Bu bir saat sonrasında asla birbirinizle konuşmayacaksınız. Odaya girip girmediğinizi, parayı çevirip çevirmediğinizi söylemeyeceksiniz. Hatta bazılarınız birbirini bir daha hiç görmeyecek, karşılaşmayacak. Ne konuşacaksanız şimdi konuşun. Sonra çekilişlere başlayacağız.

"Eğer içinizden herhangi biri herhangi bir zamanda gelir de kampta kaç öğrenci olduğunu doğru olarak söylerse hepinizi eğlenmeye götüreceğim." demiş.

Öğrenciler çalışmaktan sıkılmış ve eğlenmeyi çok istiyorlarmış. Acaba nasıl bir strateji belirlesinler ki yöneticiye doğru yanıtı verebilsinler.

Ama fikir güzeldi kabul et abi!:p
Neyse ben hasta beyinciğimi daha fazla yormiyciim zaten:eek::p:)

Üzgünüm ama o şekilde de çözüm bulunamaz. Kim hangi köşeye getirdi, kim parayı çevirdi... Para kaç kere köşeleri dolaştı vs. bilinemez. :)
Sadece akıl karıştırmasın, masanın önemi yok diye belirtmek istedim. Hatta dilerseniz bunu masaya monte edilmiş bir lamba gibi düşünün. İsteyen lambayı yakıyor, isteyen söndürüyor olsun. :)

Lamba olsa kolaydı daa...Ahhaaa!!yoksa içeri giren arkadaş parayı hoohhohlayıp,avucunda sürtüp ısıtacak sonraki de kendinden öncekini paranın sıcaklığına soğukluğuna göre mi sayacak yoksa:p:confused:

Varsayalım öyle yaptı... bu ne işe yarayacak? Hatta parayı boşver... lamba olsun.
Öyle hile, hurda yok bu soruda.. :cool:

Bozuk paraya o kadar odaklanmamak lazım, çözüm basit :) Ya da soru eksik.

***************** Yazı tura BİLMECESİ **************
Düzey: Orta
Her saat başında bir çekiliş yapacağız. Çekilişte ismi çıkan kişi odaya girip parayı eline alıp, ters veya düz (yazı veya tura şeklinde) masaya koyabilir. Başka türlü koyamaz. Çekilişte ismi çıkan kişiler tekrar çekilişe katılacaktır. Ancak hiç kimse çekilişte kimin adının çıktığını bilmeyecek, odaya kimin girip çıktığını görmeyecektir.

1. her saat başı yaptıkları çekilişin saatini takip ediyorlar mı? örneğin, 3 saatte 3. kişinin girmiş olacağının farkındalar mı..
2. ismi çıkan kişiler tekrar katılıyorsa üst üste gelme ihtimallerine vardır dimi.. yani bi sonraki çekilişe katılabilirler denirdi diğer türlü.. ( burası sesli düşünüş.... :) emin olmak için yazdım.. )

soru bu cümleler arasında dönüyor, altı çizildiğine göre o cümlenin kilit noktası galiba sorunun :)
ilk kez girenin yazı, ikinci kez girenin turayı çevirmeleri ( yada tam tersi.. ) konusunda anlaşabilmiş olacakları geliyor aklıma, çok mu basit cevap olur buda bilemedim ama.. :)

yani 1. saat y yi çevirmiş olacaktır. 2. saat kendisi gelirse zaten 1 kişi geldiğini şimdiye kadar ve t yi çevirir, ilk kez geliyorsa 2 ayrı kişi olacaklarını biliyorlardır ve y yi çevirecektir. 3. saat ilk kez geliyorsa yi çevirir ve üstteki y ise 3 ayrı kişi olduklarını bilir, üstteki t ise, iki kez üst üste gelenin aynı kişi olduğunu bilir, 2 ayrı kişi olduklarını bilir.. ikinci kez gelmişse yine 2 kişi olduğunu anlar..

1. her saat başı yaptıkları çekilişin saatini takip ediyorlar mı? örneğin, 3 saatte 3. kişinin girmiş olacağının farkındalar mı..

Her saat başında yönetici birinin ismini çekiyor. O kişiyi alıp odaya götürüyor. Diğerleri kimin gittiğini bilmiyor. Saatin önemi yok. 3 saatte 3 ayrı kişi de çıkmış olabilir. Aynı kişi 3 kez çıkmış da olabilir.

2. ismi çıkan kişiler tekrar katılıyorsa üst üste gelme ihtimallerine vardır dimi.. yani bi sonraki çekilişe katılabilirler denirdi diğer türlü.. .

Aynı kişiler peşpeşe veya aralıklı olarak defalarca çıkabilir. Tamamen şans bu!

soru bu cümleler arasında dönüyor, altı çizildiğine göre o cümlenin kilit noktası galiba sorunun :)
ilk kez girenin yazı, ikinci kez girenin turayı çevirmeleri ( yada tam tersi.. ) konusunda anlaşabilmiş olacakları geliyor aklıma, çok mu basit cevap olur buda bilemedim ama.. :)

Bunun ne faydası olacak? :) İlk giren yazıyı çevirdi, 2. kez giren turayı... eh, toplam sayıyı nasıl bulacağız? Bu yanıt değil ki. :)

yani 1. saat y yi çevirmiş olacaktır. 2. saat kendisi gelirse zaten 1 kişi geldiğini şimdiye kadar ve t yi çevirir, ilk kez geliyorsa 2 ayrı kişi olacaklarını biliyorlardır ve y yi çevirecektir. 3. saat ilk kez geliyorsa yi çevirir ve üstteki y ise 3 ayrı kişi olduklarını bilir, üstteki t ise, iki kez üst üste gelenin aynı kişi olduğunu bilir, 2 ayrı kişi olduklarını bilir.. ikinci kez gelmişse yine 2 kişi olduğunu anlar..

:confused: :confused: :confused:
Valla anladıysam arap olayım. :) Sorudan daha karışık geldi bu bana... :)

Bozuk paraya o kadar odaklanmamak lazım, çözüm basit :) Ya da soru eksik.

Soru eksik değil. Çözüm de o kdar basit değil. :) Aslında ortadan biraz daha zordur bu soru. :cool:

şöyle olabilir kurada çıkan kişi odaya geldiğinde ayağını bir kez sertçe yere vurur, eğer ikinci defa veya daha fazla yine aynı kişi çıkarsa sessizce odaya girer, sürekli aynı kişi kurada çıkarsa ise bu oyun bitmez;)

şöyle olabilir kurada çıkan kişi odaya geldiğinde ayağını bir kez sertçe yere vurur, eğer ikinci defa veya daha fazla yine aynı kişi çıkarsa sessizce odaya girer,

Bunun bize ne faydası var? Ayakkabı eskitmekten başka? :)

sürekli aynı kişi kurada çıkarsa ise bu oyun bitmez;)

Doğru ama öyle bir istatistik imkansız gibi bir şey. Eninde sonunda herkes odaya bir şekilde girecektir.

geliş gidişlerinde ipucu bırakmaları gerekiyor, yazı turayla yada lambayı yakıp söndürerek.. bunu saatle ve bi önceki gelen kişinin eylemine göre bağdaştırmaya çalıştımdaa.... :)

odaya kimin girip çıktığını görmeyecektir. Şimdi kaç kişi olduğunuzu saymamanız için gözlerinizi bağlayıp, aranızda konuşmanız için 1 saat süre vereceğim.
Olay benim için bitmiştir :cool:

Çözüm- Aralarında konuşma fırsatları var ama birbirlerini göremiyorlar saymamaları için. Burda bir yanlış anlaşılma olmadıysa o bozuk paralı odaya girmeden olay çözülür.
Şöyle ki ;
Aralarında konuşurken, şöyle bir taktik belirleyip sorunu basit bir şekilde çözerler. Konuşmalarına müsade olduğu için, aralarından biri çıkıp şöyle der

Arkadaşlar şimdi herkes beni dinlesin. Bu odada ki herkes sadece bir kez sayı söyleyecek sırayla. Önce ben söyleyeceğim sonra benim ardımdan herkes sırayla sağ baştan say gibi sırayla söyleyecek. Hiç kimse 2 kez saymayacak. Herkes bir kez sayı sayabileceği için kimseden ses çıkmayana kadar sırayla saymaya devam edecez. Mesela ben 1 diye başlıycam benden sonra herhangi biriniz 2 diyecek ve susacak sonra bir başkası 3, 4,5,6 diye gidecez saymanın bittiğini kimseden ses çıkmayınca anlıycaz ve sayımızı bulacaz.. Diyecek.

Böyle bir strateji ile sayıları kolaylıkla ortaya çıkar. Parayı da müdüre duvarına assın diye hediye ederiz.. :eek:

Olay benim için bitmiştir.

Tebrikler... akıllıca bir yöntem.

Ama çözüm bu değil. :) Odada 1 saat içinde sayılamayacak kadar çok kişi olabilir. Veya içlerinde sayı saymayı bilmeyen olabilir. :) Hatta daha ötesi, sen saymaya 1 diye başladığında 6 kişi birden 2 derse ne olacak? Ayrıca odada kendilerini saymalarının yasak olduğu soruda belirtilmiş. Aksi şekilde davranmak HİLE yapmak olur. Değil mi? :)

Olay benim için henüz bitmedi. :cool:

geliş gidişlerinde ipucu bırakmaları gerekiyor, yazı turayla yada lambayı yakıp söndürerek..

Eh... herhalde.. di mi? :)

Gerçek oralarda bir yerde... (x-files mı bu ne?)

***************** İPUCU ***************

Çocukların yanıt vermek için süre sınırları yok. İsterlerse 1 saat içinde, isterlerse 1 yıl sonra yanıt verebilirler. Ne zaman yanıt vermek isterlerse o zaman. Ama sadece TEK bir yanıt verme hakları var. :)

. bu nedenlerden soru eksik dedim .
.. aksi taktirde üstüne kedi atarım cırmıklar.. :D:D

Peki! Sorunun eksikliğini kabul edip tamamlanmış haliyle yeni yanıtını talep ediyorum. :cool:

Kedileri çok severim. Gençlik yıllarımda beslediğim kedim bir keresinde komşunun kendisine havlayan köpeğini 100 metre kadar kovalamıştı. :) Asabi kedilere alışkınım. Beni bozmaz. :p

[SIZE=1]Avatarıma dikkat etmedin galiba... [/SIZE]

Odaya giren her kişi bozuk parayı alır masaya bir çentik atar ve olay bittikten sonra biri gider sayar :confused:

Bu oldu mu :D

Olmadı... :)

Masa titanyumdan yapılmış.. çentik değil çizik bile dinlemiyor. :)

****************** YENİ BİR SORU DAHA ****************

Bugün İsmet Berkan Hürriyet'deki köşe yazısında yazmış. Çok güzel bir bilmece.

Bir TV şovunda 3 adet kapı var. Bu kapılardan birinin arkasında büyük ödül saklı. Yarışmacıya 3 kapıdan birini seçmesi söyleniyor. Yarışmacı kapıyı seçtikten sonra sunucu diğer 2 kapıdan birini açıp arkasının boş olduğunu gösteriyor. Ve yarışmacıya kapısını değiştirmek isteyip istemediğini soruyor. Sizce yarışmacı seçtiği kapıyı değiştirmeli mi?

İsmet Berkan yanıtı da söylemiş.. Evet değiştirmeli! Peki neden? :)

Üst Alt