Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

:) bana olan güvenini sarsicaama patir patir kafa patlatirim daa ii, vaveylacim :D... teshekkürler :)...

Üstünde günlerce uğraşmış olduğum bir kaç soru var. Onlardan birini sorup burayı felç etmek istemem. :cool:
ben shu "paralel" kavramini seviom :)... ille sirayla olmasi shart deil ki, felc eden soruya paralel olarak felc etmeyen sorular da sorularbilir; dileyen diledigi ile ugrashir :)...

Dünyanın en zor zeka sorularından diyerek biraz uçmuşlar. :)
bence de :)...
bu arada, capri; daha önce de sorulmushtu bu soru, ne cabuk unuttun?! :)...

(...) tamamen rasgele evden çıkan ve ilk gelen otobüse binen ve eşit mesafedeki kasap veya manavdan herhangi birine giden birisi olarak bu durumu nasıl açıklardınız? :)
kasap ve manav ters istikamettelermish ve ben haftanin dört günü yolun ayni (yani manava giden) tarafindan biniomushum otobüse dicem ama, öyle yapsam sonradan niye oturup hayret ediym ki "sahi, neden hergün sebze yioz" diye? :)...

Her gün rastgele bir saatte durağa gidiyor. Kasap ve manav ayrı istikamette olmalılar.Demekki bir kere kasap beş kere manav otobüsüne binmiş..( bayan dalgın belli)

Kasap ve manavın yönleri önemli değil. İkisine de aynı duraktan, aynı noktadan biniliyor. :)

Çok derin düşünmeyin. Bu yüzeysel bir soru.

Kadın dün ne yediğinimi bilmiyormuş :D ahaha

Bu kadar da yüzeysel demedim yahu.. :)

Elbette sorunun kendi içinde bir mantığı var. :)

Şöyle düşünün.. durakta otobüs bekliyorsunuz ve belli semtlerin otobüsleri daha sık geliyor. Nasıl oluyor da oluyor? :)

MeTePe abi sen ipucu verince benim kafam daha çok karışıyo nedensee :)) ama, belli semtlerin otobüsleri daha sık geliyor dememiş olsan, kasaba giden otobüs dolu geçtiği içinmi diyecektim:) ipucundan sonrasını düşünmeye koyulayım bir de bakalım..

Her ne kadar muhtelif mantıksızlıklar içerse de (uçakların anında yakıt aktarması, havada olduğu yerde durması vs. gibi) soru yerde giden tankerler şeklinde sorulsa daha anlaşılır olurmuş sanırım.

Şimdi 3 uçak ve 5 depo yakıt yeterlidir.

1. 3 uçak adadan yola çıkar. Yolun 1/8 kısmında üçüde 1/4 depo yakıt tüketir. Tam o noktada 1. uçak 2/4 yakıtını diğer 2 uçağa aktarır. Kalan yakıtla kendi döner.
2. 2 uçak tam dolu depo ile yolun kalan 1/8 (yani çeyreğine) kadar giderler. Bu noktada 2. uçak yakıtın 1/4 kısmını 3. uçağa aktarır ve kalan yarım depo yakıtla döner.
3. Tam dolu yakıtı olan 3. uçak yolun 1/4 kısmını tamamladığından 3/4 kısmına kadar sorunsuz gider.
4. Adadan kalkan 2 uçak tam ters yönde gelen uçağa doğru yola çıkarlar. Aynı şekilde yolun 1/8 ve 2/8 kısmında yakıt aktararak dünyayı dolaşan uçağı karşılamış olurlar. (Giderken yapılanın tam tersini yaparlar.)

Bu durumda giden ve karşılayan 2 uçak aynıdır. Bir de dünyayı dolaşan toplam 3 uçak yeter. Ama 5 uçaklık yakıt harcarlar.

>>>> (1.uçak)
>>>>>>>> (2. uçak)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> (3.uçak)
............................<<<<<<<< (1.uçak)
...................................<<<< (2.uçak)

Tebrik ederim. Çok güzel açıklamışsın. ;)

Yoksa kasabın otobüsü trafiğe mi takılmış?

Lâstiği de mi patlamamış??:p:eek:

Neden olmasın? :eek:

Aslında farkında olmadan doğru şeyler söylüyorsunuz. Yanıt da bunların içinde bir yerde... :)

Fazla "derin" bir bilmece olmadığı için yanıtı verelim.

4 kat fazla sebze yemeleri manava giden otobüse 4 kat fazla binildiğini gösterir. Mesafe ve otobüs sayısı (sefer sayısı değil!!!) aynı olduğuna göre bu durumun tek açıklaması manava sefer yapan otobüslerin 4 kat hızlı gidip gelmesidir. Kasaba giden otobüsler trafiğe takılıyor veya sürekli lastikleri patlıyor olabilir. Her halukarda daha az tur yaptıkları için kasaba giden otobüse rastlamak düşük bir olasılıktır.

Yukarıdaki uzun ve karmaşık açıklama nedeniyle :) Sessiz Çığlığın (veya çığlığın sessizliğinin) yanıtını doğru kabul ediyorum. Tebrikler. :)

-aranızdan en çirkini beni öldürsün :p

Beni en güzeliniz öldürsün de demiş olabilir. :) :) :cool:

linç ederlerdi:cool: yada biri atlardı önce, sonra öbürünüde onun şaşını başını yolardı ben daha güzelim diye:cool: adam kurtulurdu kızların hepsi ölürdü :D

Kızların hepsi nasıl ölecek ki sonuçta bir kız kalabilir. :confused: mi:confused:

Yahu bir an bilmecenin tersini, yani 7 erkek 1 kız olduğu durumu düşündüm. Orada tıkandım. :eek: :p Kim kimi öldürürdü meçhul!

Ahah MeTePe sen söyleyince ben de düşündüm de o kıza kıyılır mı, öldüremezler ki :D

*************** SORU 1 ****************
Düzey: Kolay

KKELEBEKK bir bahçe satın alır ama alırken kazık yemiştir. Çünkü aldığı yer bataklıktır. Bunun üzerine bir uzmana başvurur. Uzman ona suyu emen bir ağaç gösterir. Bu ağacı dik, her gün 2 katına çıkar. Böylelikle 80 gün sonra bahçe tamamen kurur der. KKELEBEKK "O kadar vaktim yok. Şuradan bana 8 tane ağaç ver, bu işi 10 günde halletmem lazım" der.

KKELEBEKK'in düştüğü büyük yanılgı nedir?

[-]
******************* SORU 2 *******************
[/-]
Düzey: Çok kolay

Bir dondurmacıda 2 boy dondurma satılmaktadır. Küçük boy olan 5TL, büyük boy olan 10TL'dir. Sükut-u Vaveyla dondurmacıya 10TL verir ve dondurmacı büyük boy dondurma verir. Hemen arkasından selda'da 10TL verir ama dondurmacı hangi boy dondurma istediğini sorar. Her iki kişi de dondurmacıya herhangi bir şey söylememiş veya eliyle göstermemiştir. Dondurmacının bu davranışının nedeni nedir?

[-]
******************* SORU 3 *******************
[/-]
Düzey: Zorun kolayı

Ahmet: Bugün günlerden ne? Salı, Çarşamba ya da Perşembe olmadığından eminim.
Mehmet : Yok yahu! Dün Cumaydı ya...
Hasan : Hayır canım... Dün Cuma değildi. Yarın Cuma.
Ayşe : Yarın değil öbür gün Perşembe.
MeTePe : Adamın kafasını karıştırmayın yahu. Yarın Perşembe.
Mehmet: Yok arkadaş, bana bugün Perşembeymiş gibi geliyor.
Ayşe : Kesinlikle dün Pazar değildi.

Bu tuhaf konuşmada söylenilen cümlelerden sadece bir tanesi doğru olduğuna göre o gün günlerden neydi? :)
(Sallama yok! Yanıtı veren açıklamasını yapar. :) )

******************* SORU 4 *******************
Düzey: Orta

0-1-2-3-4-5-6-7-8-9 dizisiyle

?-2-1-0-0-0-1-0-0-0 dizisi arasında bir ilişki olduğuna göre ? işareti yerine ne gelmelidir.

******************* SORU 5 *******************
Düzey: Kolay

MİLANO, FAS, LİMASOL, ? ,SİCİLYA
[-]
******************* SORU6 *******************[/-]
Düzey: Çok Kolay

Kırmazsan kullanamazsın?

******************* SORU 7 *******************

125 sayısından 5 sayısı kaç kere çıkartılabilir?

******************* SORU 8 *******************

Ne kadar çoğalırsa o kadar az görürüz?

[-]******************* SORU 9 *******************[/-]

Her sorduğunda başka bir yanıt veririm. Ama tüm yanıtlar doğrudur?

******************* SORU 10 *******************
Düzey: Çok Kolay, numaralı soru

1mx1m boyutlarında bir duvarı tamamlamak için 20cmx20cm kaç tuğla gerekir?

SORU - 6

Yumurta :confused: şimdi kahvaltıda yiyodumda soruyu okuyunca:D ölee bi yaziim dedim..

soruların çokluğunu görünce kendimi cennete düşmüş gibi hissettim :rolleyes: teşekkürler sorular için MeTePe abii.. hemen diğerlerinede bakimm..

Ayşegül abla doğru 6. soru odun du dimi :D bende senin cevabı yazınca hatırladım, daha önce mi karşılaşmıştım bilmiyorumda çağrışım yaptı:)

Soru 10 : 25

Soru 7 : 25

bunlarda çok kolay geldi yahu:) alıştığımızdan mı zor sorulara, şimdi cevapları yazdıktan sonra acaba altından bişey çıkarmı diye düşünüyorumm:)

Soru 3:

MeTePe abii sen ne dersen o!dur, diyerek Çarşamba demek isterdim amaa:p
günlerden Pazartesidir, ve ilk cümle doğrudur.

Ahmet: Bugün günlerden ne? Salı, Çarşamba ya da Perşembe olmadığından eminim.
Mehmet : Yok yahu! Dün Cumaydı ya...(Cumartesi)
[-]Hasan : Hayır canım... Dün Cuma değildi. Yarın Cuma. (Perşembe)
Ayşe : Yarın değil öbür gün Perşembe. (Salı)
MeTePe : Adamın kafasını karıştırmayın yahu. Yarın Perşembe. (Çarşamba)
Mehmet: Yok arkadaş, bana bugün Perşembeymiş gibi geliyor.(Perşembe)[/-]
Ayşe : Kesinlikle dün Pazar değildi.

Cumartesi olursa, Dün pazar olmamış olur, 3 tane doğru cümle olmuş olur. Dolayısıyla 2. Cümlede değil.
Son cümlenin yanlış olması lazım ki, ilk cümleyle çakışmasın. Yani Pazartesidir.

1. soru için tahmin;
1 ağaç günde 2 katı büyüyorsa 80 günde de bataklığı kurutuyorsa ,8 ağaç her gün önceki günün iki katı büyüyecektir..Dolayısıyle bataklığı 10 günden daha kısa sürede kurutur ya da daha az ağaç lâzım...Şimdi elime kâğıt kalem almaya üşendim:pKelebek hesaplasın:)

2.soru için tahmin; dondurmacı benim tanıdıkmış:p Yok yok ben iki beşlik vermişim :)Selda'ya hangi boy istediğini sormuş çünkü Selda bi onluk vermiş,küçük boy istediyse paranın üstünü verecek büyük boy istediyse 10tlyi alacak:)
6. soru için tahmin; odun mu:confused:
8. soru için cevap; takvimden yırtılan yapraklar çoğalır, kalan yapraklar az görünür..yaş arttıkça ömür kısalır:)

9.soru için cevap; saat:)
.....

Tebrikler... :) Yanlış. 2 ve 9. sorular doğru. Diğerleri yanlış. Doğru olanlar için tebrikler. Yanlışlar için odun. :)

SORU - 6

Yumurta :confused: şimdi kahvaltıda yiyodumda soruyu okuyunca:D ölee bi yaziim dedim..

Tebrikler! :) Doğru.
Odun kırmadan kullanılabilir. Hatta kendisi kırılmış ağaçtır. Yımırta kullanılamaz.

Soru 10 : 25

Soru 7 : 25

bunlarda çok kolay geldi yahu:) alıştığımızdan mı zor sorulara, şimdi cevapları yazdıktan sonra acaba altından bişey çıkarmı diye düşünüyorumm:)

Basit değil mi? :) İkisi de yanlış. :eek:

.
Cumartesi olursa, Dün pazar olmamış olur, 3 tane doğru cümle olmuş olur. Dolayısıyla 2. Cümlede değil.
Son cümlenin yanlış olması lazım ki, ilk cümleyle çakışmasın. Yani Pazartesidir.

Hem güzel açıklama, hem de doğru yanıt için tebrikler. Bu turun en zor sorusuydu. :)

Üst Alt