Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Yumurtanın kabuğu da kalsiyum kaynağı bu nedenle organik gübre yapımında kullanılabilir..Hıııh!!..buna ne dersiniz:confused::p:rolleyes:

Eh, tamam.. Kabukluları kabul ettim ya zaten. :eek: Yumurta da kabuklu. Önce o geldi. :cool: Diğer kabukluları hükümsüz kıldı. Ayrıca organik gübre yapmak için dahi yumurtayı kırman gerekir. Cevizi fındığı kırmadan yakabilirsin. di mi? Di!

Basit değil mi? :) İkisi de yanlış. :eek:

Ben başıma geleceği biliyoduuumm :) o zaman kelime oyunu vardırr, ikisininde cevabı 1 mi. 125 'te birtane 5 var. 1mx1m = 100cmx 100cm yapar, 20'şer cm'den 25 tane gerekir ama tamamlamak için son bitanesini koyarsın.:confused:

Soru 1.

taklitlerimden sakının :cool: korsan KKELEBEKK o! :eek:

1 ağaç 80 günde kurutuyorsa, ve 10 günde halletmesi gerekiyorsa 8 ağaç değil, 4 ağaç alması gerekir.

1 ağaç 80 gün,
2 ağaç 40 gün,
3 ağaç 20 gün,
4 ağaç 10 gün diyorumm..

Ben başıma geleceği biliyoduuumm :) o zaman kelime oyunu vardırr, ikisininde cevabı 1 mi. 125 'te birtane 5 var. 1mx1m = 100cmx 100cm yapar, 20'şer cm'den 25 tane gerekir ama tamamlamak için son bitanesini koyarsın.:confused:

Evet... duvarı tamamlamak için son BİR TANE tuğla gerekir. Tebrikler... doğru yanıt!
125'de 5 bir tane var derken 125'i kasdediyorsan YANLIŞ :) 1 yanıtı doğru ama nedeni bu değil. :)

Soru 1.

taklitlerimden sakının :cool: korsan KKELEBEKK o! :eek:

1 ağaç 80 günde kurutuyorsa, ve 10 günde halletmesi gerekiyorsa 8 ağaç değil, 4 ağaç alması gerekir.

1 ağaç 80 gün,
2 ağaç 40 gün,
3 ağaç 20 gün,
4 ağaç 10 gün diyorumm..

Hakiki KKELEBEKK'in yanıtı da yanlış. :) :cool:

125 'ten bir tane 5 çıkarabilirsin, Çünkü 120 kalır. yani bi sonraki 5'i 120'den çıkarmış olursun.

ÇÖZÜLMEMİŞ SORULAR!!!

*************** SORU 1 ****************

Düzey: Kolay

KKELEBEKK bir bahçe satın alır ama alırken kazık yemiştir. Çünkü aldığı yer bataklıktır. Bunun üzerine bir uzmana başvurur. Uzman ona suyu emen bir ağaç gösterir. Bu ağacı dik, her gün 2 katına çıkar. Böylelikle 80 gün sonra bahçe tamamen kurur der. KKELEBEKK "O kadar vaktim yok. Şuradan bana 8 tane ağaç ver, bu işi 10 günde halletmem lazım" der.

KKELEBEKK'in düştüğü büyük yanılgı nedir?

******************* SORU 4 *******************
Düzey: Orta

0-1-2-3-4-5-6-7-8-9 dizisiyle

?-2-1-0-0-0-1-0-0-0 dizisi arasında bir ilişki olduğuna göre ? işareti yerine ne gelmelidir.

******************* SORU 8 *******************
Düzey: Çok Kolay

Ne kadar çoğalırsa o kadar az görürüz?

125 'ten bir tane 5 çıkarabilirsin, Çünkü 120 kalır. yani bi sonraki 5'i 120'den çıkarmış olursun.

Aha işte bu!!!! Teprikler! Doğru yanıt. :D

Bu nasıl bir ağaçtır ki bataklıkta yetişiyor:confused:Kafam çok karıştı çoook!:eek::p

Kıbrıs ağacı (Cypress tree) (Galiba Türkçe adı Selvi) bataklıkta büyür ve genellikle bataklık arazileri kurutmak için kullanılır. 8-10 yıl içinde çok büyük arazileri kurtarırlar. ABD'de böyle çok sayıda alanı bizzat gördüm. :)

bald-cypress-5.jpg

******************* SORU 5 *******************
Düzey: Kolay

LANO, FAS, LİMASOL, ? LAOS,CİLYA

?= LAOS

Yediğimiz yumruktan sonra gözümüzdeki şişlik :D:D

Yediğimiz yumruktan sonra gözümüzdeki şişlik :D:D

Ovvv.. Bu hiç aklıma gelmemişti... :D Aslında kısmen doğru yanıt! :p
Ama yanıt bu değil! :)

Zaten en çok zorlayan La ile başlyan ülke bulmak oldu, ilk aklıma gelen buydu :D

Fas ülke bi kere:D , karışık olduğu için öyle yazdım, ülke-şehir. Azcık coğrafyamız var yaf öldürdün bizi :D:D

Değeri ne kadar çoğalırsa miktar olarak gözümüze az gelir o kaa! nokta! :D

Değeri ne kadar çoğalırsa miktar olarak gözümüze az gelir o kaa! nokta! :D

Yanlış! :cool:

Fas ülke bi kere:D , karışık olduğu için öyle yazdım, ülke-şehir. Azcık coğrafyamız var yaf öldürdün bizi :D:D

O yüzden boşa uğraşmışsın dedim. :) Köy ismi yazsan bile kabulümdü. :eek:

masaüstüm yapabilir miyim ben bu amcayıı :eek:

Çerçeveletip masana bile koyabilirsin. :)

Tekrar şansımı denemek istiyorumm :)
Soru 8.

Kar tanesi. Ne kadar çok düşerse yere, o kadar az görürüz.

Ne kadar çoğalırsa o kadar az görürüz

Tabii yaa, Sis. başka ne olacak ki. :cool:

Tekrar şansımı denemek istiyorumm :)
Soru 8.

Kar tanesi. Ne kadar çok düşerse yere, o kadar az görürüz.

Valla tebrikler. 8. soruya verilen yanlış yanıt rekorunu kırdınız. :) Bir daha denemek ister misin?

Tabii yaa, Sis. başka ne olacak ki. :cool:

Hııı... fena değil! :confused: Yumrukta şişen göz daha iyiydi sanki. :) Yanlış!

Uykumuz çoğalınca göz kapaklarımız ağırlaşır :confused: ağırlaşır.. ağırlaşırr... hoooooorrr.........pişşşşşşş.......

Bu soruya son cevabım valla, katarakt. Gözde katarakt ne kadar çoğalırsa o kadar az görürüz.

Bu soruya son cevabım valla, katarakt. Gözde katarakt ne kadar çoğalırsa o kadar az görürüz.

:eek: Valla dolaylı olarak doğru... Ama yanıt bu değil. ;)

Neyse.. ben biraz film indireyim... yanıtlara sonra bakarım. :)

gözlerimizdeki bozukluk!:)

Evet.. bunlar doğru... ama herkes için değil! Gözlerde katarakt veya bozukluk olmayan kişiler için bile doğru olan bir yanıt bulmalısınız! :)

Gözyaşını sular seller gibi akıtalım o halde olur mu metepe:)

Zamanlama süper oldu :) Sayfayı yenilemeden yazmıştım, katarakt cevabını görmeden yazdım.

aradaki mesafe mii? uzaklık.. çoğaldıkça gördüğümüz şey küçülmeye başlar..

Üst Alt