Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Evet Metepe sorularınızı bekliyoruz!![]()
Niye ya, yoksa günümzde güvercinler öldümüHayır Caprimiz,sistem bu zamanda da kullanılıyomuş ula!Az destekli at![]()
MeTePe şu 3 soruyu sorar:
1. Hangi blokta
2. Ev Numarası çift mi?
3. Ev Numarası bir sayının karesi mi? (3x3=9 gibi)
Yanıtları aldıktan sonra bir süre düşünür.. Hala şüphededir.. ve ev numarasında 4 sayısının (24, 45 vs gibi) olup olmadığını sorar. Aldığı yanıtla koşarak Capri'nin evine gider..
belki ben soruyu yanlish anlamishimdir ama 1. blogda da 4 ve 14 numaralari var, bunlar da 4'ü icerior?...24,45 vs. de anlıyoruz ki 2. bloğu söylemiş.
bir de, birinci blogda kare olmayan tek sayi birtek 7 degil ki; 1, 3, 5, 11, vs. vs. de var? neden 7'yi seciosun?birinci blokta, tek sayı ve kare olmayan bir sayıyı arıyoruz. 7 diyorum ben.
Capri kaç numarada oturmaktadır?
(Yüz numara değil..)
Reku, parantez içinde 24,45 varipucu olacağını düşünüyorum. 2. sırada bunlar.. şöyle düşünelim.
gelelim b bloguna;
bu durumda 2. soruyu "tek sayi" diye yanitlamishtir kelebek, cünkü (...)
(b, 1, 1, 1) --> 49 => (a, 0, 0, 0) --> birden fazla ev numarasi cikio
(b, 1, 1, 0) --> 25 => (a, 0, 0, 1) --> celishki var; a blogunun kare olmayan tek sayili numaralarinda 4 rakamini iceren sayi olamaz
1. Hangi blokta 2. cevabını aldı.
2. Ev Numarası çift mi? tek cevabını almış olmalı ki, 4 ü sorma ihtiyacı duymuş.
3. Ev Numarası bir sayının karesi mi? (3x3=9 gibi) evet cevabını almış.
tersi olunca,
ilk sırada, çift, karesi olmamalı.. 4 yok yanıtını alıp 25 e dalmıştır.
. hepsini toplarsak yazsada KKELEBEKK kaç kişi davet etmiş olur yazıyor, 6 kişidir!.
Ey Allahım soruya bak ya,öyle bi soru ki ben bile bilmiyorum kaç numarada oturduğumu.
Çayı koydum Metepe, seni bekliyorum.
![]()
hayir hayir hayir!Metepe eğer isterseniz kasa+kilit sorusuna cevabı siz yazabilirsiniz,madem kullandıkları sistemi yakınen biliyorsunuz ,hem ben bir çözümünü biliyorum diğer ikisini de merak ettim şimdi...
MeTePe abiiiiiiii, peki o parantez içindeki (24,45) ipucu muu, yoksa ikisininde 2. sırada olması tesadüüüf müüü![]()
Ben olmayabilirim,cevabının değerlendirmesini mümkün olursa Metepe yapsın,diğer iki cevabı da yazsın diyelim o zaman![]()
vallahi ben ilkinde eti ne alaka dedim,
baksanaa o kadar hesap yaptıktan sonra sonuç ne çıkıyor6 'ymıışşşşşşşşşşşş
![]()
cizerim**********soru***********
Üç çizgiyle bir kare çizermisiniz....
Adam: Bir bilmecem var çocuklar
Çocuklar: Haydi, sor, sor.
Adam: Çayda kahvaltıda yenir
Çocuklar: Acaba nedir, nedir.
Adam: Bisküvi denince akla,
Çocuklar: Tamam, şimdi buldum
Adam: hemen onun adı gelir.
Çocuklar: Eti, Eti, Eti...
Orada ki "Eti" göndermesi Eureka" gibi bir şeydi aslında... Anlatamadık, madara olduk.![]()