Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Evet Metepe sorularınızı bekliyoruz!
Niye ya, yoksa günümzde güvercinler öldümüHayır Caprimiz,sistem bu zamanda da kullanılıyomuş ula!Az destekli at
MeTePe şu 3 soruyu sorar:
1. Hangi blokta
2. Ev Numarası çift mi?
3. Ev Numarası bir sayının karesi mi? (3x3=9 gibi)
Yanıtları aldıktan sonra bir süre düşünür.. Hala şüphededir.. ve ev numarasında 4 sayısının (24, 45 vs gibi) olup olmadığını sorar. Aldığı yanıtla koşarak Capri'nin evine gider..
belki ben soruyu yanlish anlamishimdir ama 1. blogda da 4 ve 14 numaralari var, bunlar da 4'ü icerior?...24,45 vs. de anlıyoruz ki 2. bloğu söylemiş.
bir de, birinci blogda kare olmayan tek sayi birtek 7 degil ki; 1, 3, 5, 11, vs. vs. de var? neden 7'yi seciosun?birinci blokta, tek sayı ve kare olmayan bir sayıyı arıyoruz. 7 diyorum ben.
Capri kaç numarada oturmaktadır?
(Yüz numara değil..)
yok ipucu olarak algilamadim ben onu; 1, 14, 24, 34, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 diye hepsini siralamaya üshendigi icin kestirmeden iki tane örnek vermish diye algiladim ...Reku, parantez içinde 24,45 var ipucu olacağını düşünüyorum. 2. sırada bunlar.. şöyle düşünelim.
gelelim b bloguna;
bu durumda 2. soruyu "tek sayi" diye yanitlamishtir kelebek, cünkü (...)
(b, 1, 1, 1) --> 49 => (a, 0, 0, 0) --> birden fazla ev numarasi cikio
(b, 1, 1, 0) --> 25 => (a, 0, 0, 1) --> celishki var; a blogunun kare olmayan tek sayili numaralarinda 4 rakamini iceren sayi olamaz
1. Hangi blokta 2. cevabını aldı.
2. Ev Numarası çift mi? tek cevabını almış olmalı ki, 4 ü sorma ihtiyacı duymuş.
3. Ev Numarası bir sayının karesi mi? (3x3=9 gibi) evet cevabını almış.
tersi olunca,
ilk sırada, çift, karesi olmamalı.. 4 yok yanıtını alıp 25 e dalmıştır.
. hepsini toplarsak yazsada KKELEBEKK kaç kişi davet etmiş olur yazıyor, 6 kişidir! .
Ey Allahım soruya bak ya, öyle bi soru ki ben bile bilmiyorum kaç numarada oturduğumu. Çayı koydum Metepe, seni bekliyorum.
hayir hayir hayir! ... bugün bakicaktim o soruya, shu an cok yogunum, aksham üstü biraz ferahlarim... cözmek isteyenler cözüp yazsin tabe de cevabi zaten bilenler yazmasin, e mi... o üc cözümün en azindan birini de ben bulmak istiom ...Metepe eğer isterseniz kasa+kilit sorusuna cevabı siz yazabilirsiniz,madem kullandıkları sistemi yakınen biliyorsunuz ,hem ben bir çözümünü biliyorum diğer ikisini de merak ettim şimdi...
MeTePe abiiiiiiii, peki o parantez içindeki (24,45) ipucu muu, yoksa ikisininde 2. sırada olması tesadüüüf müüü
Ben olmayabilirim,cevabının değerlendirmesini mümkün olursa Metepe yapsın,diğer iki cevabı da yazsın diyelim o zaman
vallahi ben ilkinde eti ne alaka dedim,
baksanaa o kadar hesap yaptıktan sonra sonuç ne çıkıyor 6 'ymıışşşşşşşşşşşş
cizerim**********soru***********
Üç çizgiyle bir kare çizermisiniz....
Adam: Bir bilmecem var çocuklar
Çocuklar: Haydi, sor, sor.
Adam: Çayda kahvaltıda yenir
Çocuklar: Acaba nedir, nedir.
Adam: Bisküvi denince akla,
Çocuklar: Tamam, şimdi buldum
Adam: hemen onun adı gelir.
Çocuklar: Eti, Eti, Eti...
Orada ki "Eti" göndermesi Eureka" gibi bir şeydi aslında... Anlatamadık, madara olduk.