Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
hehehe, mavilinin ishgüzarligini cok sempatik buldum dogrusu ... tebrikler, kimsenin inkar edemeyecegi gibi cözmüshsün! ...Mavili işgüzarlık yapmış. Canı isterse doğrudan da gidebilir. Ama diğerleri dolanırken onun başı kel mi?
bu söylediklerinin hepsi de cok cok cok cok cok dogru ve cözümün %97'si ...Herkes 2 yanındakinin yalancı olduğunu iddia ediyorsa 2 yalancı yanyana gelemez. Bu durumda sıralama DYDYDYDY... şeklinde olmalıdır.
O zaman masada oturanlarların çift sayıda olması gerekir.
ama bu kismi birkez daha düshün derim - bunlardan biri olur ...Ne 15, ne de 17 olur.
üzerine basa basa 14 olunca capri kaçta oturuyor diye sormana şaşırdım
hershey bi yana, kelebek capri'nin 1. blokta oturdugunu söylüyorsa capri'nin gercek kapi numarasi 14 olamaz bi kere ...Aldığı yanıtla koşarak Capri'nin evine gider..
Ama o ne? Kapıyı Sükut açar.. MeTePe durumu anlattığında kahkahalarla güler.. ve "KELEBEK bu mahallenin en yalancısıdır.. asla doğru bir şey söylemez" der.
bu söylediklerinin hepsi de cok cok cok cok cok dogru ve cözümün %97'si ...
ama bu kismi birkez daha düshün derim - bunlardan biri olur ...
adam doğru söylemiş o zaman ayağa kalkıp söylediğine göre 17 kişi oturmuş oluyo
Nehrin genişliği 200 metre olup yüzme şu şekilde tamamlanmış olabilirmi ?
K>...........................80><140...............................................<G
K................................................................160><40............<G
hataya gelince; tembelligin ve "yukaridan kopyala & ashagiya yapishtir"in yan etkilerinden biri; bazi sheyleri degishtirmeyi unutabilior insan ... ama hatali haliyle tersine cevirince bir celishki meydana geliordu... bu da tek dogrunun diger cözüm (vaveyla 14 te, capri 25 de) olmasi gerektigini ortaya koyuyordu ve hershey cok güzeldi ... hatasiz haliyle bakinca ikinci blogun kendi icinde celishki melishki olmuo, 14 cikio temiz temiz... peki ya sorunun bütününde? ... neyi kaciriorum gözümden, anlamak istiorum? ...
*********************** soru 1 *********************
capri'nin ev numarasina bakalim tekrar...
kelebek'in, metepe'nin sorularini yukardaki kombinasionla yanitlamish olmasi mümkün müdür?...
- ev 1. bloktadir
- kapi numarasi cift sayidir
- kapi numarasi bir sayinin karesi degildir
- kapi numarasinda 4 var...
- degilse, neden?...
- mümkünse, capri bu yanitlara göre kac numarada oturuyordur?...
Ben 140 değilde 120 yazdığımı sanıyordum ordada hata yapmışım ama tabii sizin açıkladığınız şekliyle doğrusu olmuş..Yanıt doğru da şekil yanlış.. 80+140=220
Vaveyla
>>>>>>>>>>>>80>>>>>>
........40<<<<<<<<<<<<<
Mine
<<<<<<<<<<<<80<<<<<<
>>>>40
olduğundan ikisinin 2. karşılaşmada katettikleri yol hızlarının toplamı X zaman olur. Bu da nehrin uzunluğunun 2 katıdır. Formül yazıp karıştırmayayım ama hesaplayınca birinin hızı diğerinin 1,5 katı çıkar. Yani mine saatte 80km hızla gidiyorsa sükut 120Km hızla gidiyordur.
Dolayısıyla ikisi birlikte saatte 200km yüzmüş olurlar.