Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Üç akvaryum dan 2 si müsait 1 i değil gibi olabilirmi yoksa sadece 1 tanesine mi konabilir..

"Her ikisi de olabilir" diyeyim... iyice kafanız karışsın. :) Evet! Her ikisi de olabilir. Hatta 3 akvaryum da güvenli olabilir. Veya hiç biri güvenli de olmayabilir. :)

kurt balığı sonuçta yediği japon balığına dönüşmeyecek mi ?

hamgisine atarsan at elinde sonunda 1 tane japon balığı kalacak ortada :)

Soruda dedim ki "kurtbalıkları akıllıdır". Yani kendilerini riske atacak işlere girmezler. :) Aha bu da ipucu olsun. :cool:

soruyu okur okumaz, japon baligimi üc gündür ihmal ettigim geldi aklima :eek: - yem verdim hemen :D...

Soru 2

23421314 buldum sonunda galiba:)

bende şimdi şöyle yaptım :S

Şunu verelim de diğer soruya sonra bakarız...

Ek: Ben yükleyene kadar Kelebek çözmüş.. :) Tebrikler.

biliorum, söylememe gerek yok, yanitlar kendi adina yeteri kadar konushuyo zaten ama adet yerini bulsun :), ikinize de tebrikler :)...

Nehrin genişliği 200 metre olup yüzme şu şekilde tamamlanmış olabilirmi ?

K>...........................80><120...............................................<G
K................................................................160><40............<G

(...)

2. karşılaşmada katettikleri yol hızlarının toplamı X zaman olur. Bu da nehrin uzunluğunun 2 katıdır. Formül yazıp karıştırmayayım ama hesaplayınca birinin hızı diğerinin 1,5 katı çıkar. Yani mine saatte 80m hızla gidiyorsa sükut 120m hızla gidiyordur.

Dolayısıyla ikisi birlikte saatte 200m yüzmüş olurlar.
birinizden dogru yanit, digerinizden aciklamasi; ikinize de teshekkürler ve tebrikler :)...

yine formül falan karishtirmadan 200 metreye nasil ulashilabiliceni bashka türlü aciklicak olursam; ilk karshilashtiklarinda vaveyla yolun 80 metresini, mine ise yolun bir mislinden 80 metre eksik (x -80m) yüzdügüne göre ikisi birlikte yolun bir katini yüzmüsh oluorlar (80m + x - 80m = x)... 2. karshilashmada vaveyla yolun bir kez tamamini arti 40 metre (x+40m) yüzmüsh oluor, mine ise yolun iki katindan 40 metre eksik yüzmüsh oluor (2X-40m)... yani birlikte yolun üc katini yüzmüsh oluorlar (x+2x+40-40 = 3x)...

yani, ikinci karshilashmada, ilk karshilashmadaki yolun 3 katini yüzdüklerine göre gecen zaman da üc misli oluor - cünkü sabit bi hizla yüzüorlar... shimdi vaveylanin saatte 80m yüzdügünü varsayarsak 3 saat sonra (yani 2. karshilashmada) 240m yol katetmish oluyor... bu da yolun bir misli arti 40 metreye (x+40) eshit oldugu icin 40 metreyi cikartioruz ve elimizde irmagin genishligi olan 200m kalior...

ama aynı anda sadece bir kurtbalığı bir capon balığı yemektedir.
cümlesinin kilit nokta olduğunu düşünüyorum, hesaplamaya üşendim ama 2. akvaryum diyorum, çift sayıda balık olduğundan. :) akvaryumlar arasında tek fark bunu gördüm:)

Ancak senin belirtmiş olduğun;
(...)
yanıtlarının ardından "4 var mı" sorusu sormak anlamlı değildir. Çünkü verilen yanıt "hayır" olduğunda doğru cevabı bulamaz.
:) shimdi "click" diye bi ses duydum ishte beynimde - bishiler yerine oturdu :D... cok saol :)... ve nerde olaylari karishtirdigimi buldum;

farzedelim ki birinci soruya a blogu dedi kelebek;
o zaman 2. soruya cift sayi demishtir, cünkü tek sayi deseydi icinde 4 bulunan bi numara olup olm adigini sormazdin

(...)

kare yok dedigini varsayalim;
o zaman 4. soruya "icinde 4 var demish olmali kelebek ki, aksi taktirde hemen "eti eti eti" diye koshucak bi durum olmazdi (2, 6, 8, 10, 12, 18, 20)...
bu durumda 14 numaraya koshardin...

kirmizilashtirdigim yerde sonuca göre neden aramaktan dedigin noktayi kacirmishim :)... buldum diye kosharak gittigine göre "4 var mi" sorusu olumlu yanitlanmish olmali demishim ama olumsuz yanitlanmasini hesaba katmamishim - fifty-fifty'lik bi durum olmadigi sürece niye sorsun ki o soruyu?...

:) shu kisimda kacirmamishim ama o noktayi;
gelelim b bloguna;
(...)
3. soruya kare demishtir kelebek (25, 49), cünkü sadece bu durumda 4. sorunun yaniti cok ishine yarardi (kare olmayanlarda 1'de fazla4'lü sayi var gene)

@kelebek; o cümleye ben de takildim, kelebek :)... yani iki kurtbaligi beraber olup bi capon baligini paylashmazlar diye mi anlamaliyim bu kismi... yoksa bashka türlü mü anlamaliyim, hemen ardindan "birbirlerinin ne yedigine karishmazlar" da dio ya hani :confused:...

bir de shu noktayi anlayamadim;
Akvaryumcunun elindeki tüm capon balıklarını kurt balıkları yediği için sadece kurtbalıklarıyla dolu 3 akvaryum varmış.
elinde capon baliklari varmish ve kurt baliklari onlari yemish, e yiyen kurt baliklari capon baliklarina dönüshmemishler mi?... dönüshenlerin hepsi yenmish mi?... öyle olsa bile en az bi tane capon baligi kalmish olmasi gerekmio mu elinde :confused:; kalan kurtbaliklari akilli olduklari icin yemeyi birakmish olsalar bile (yem olma riskine girmemek icin hane)... ve, evet akvaryumlardaki balik sayilarinda benim de ilk gözüme batan fark birinin cift, diger ikisinin tek olmasi oldu - bu boshuna deildir sanirim...

soruyu ilk okudugumda, "ben akilli bi kurt baligi olsam bulundugum akvaryumda benden bashka kurtbaliklari bulundugu sürece japon baliklarina dokunup digerlerine yem olmak istemezdim, en sona kalmayi beklerdim" diye gecirdim aklimdan ama bu biraz fazla korkaklik olurdu sanirim cünkü firsatini buldukca yemeyi de ihmal etmezler diye gecior soruda, ve bunu, yem olma riskine girmeden capon baligi yiyebilme firsatinin mümkün oldugu olarak yorumluorum... zaten aksi takdirde soru fazla basit olurdu gibi gelio bana? :)...

uzun lafin kisasi; ben bu sorudan bishi anladiysam ne olaim
big-grin-emoticon.gif
...

cümlesinin kilit nokta olduğunu düşünüyorum, hesaplamaya üşendim ama 2. akvaryum diyorum, çift sayıda balık olduğundan. :) akvaryumlar arasında tek fark bunu gördüm:)

Hesap kitap anlamam... Makul ve mantıklı bir açıklama ortaya konulmadığı hiç bir durumda yanıtlara doğru veya yanlış demeyeceğim. :)

@kelebek; o cümleye ben de takildim, kelebek :)... yani iki kurtbaligi beraber olup bi capon baligini paylashmazlar diye mi anlamaliyim bu kismi... yoksa bashka türlü mü anlamaliyim, hemen ardindan "birbirlerinin ne yedigine karishmazlar" da dio ya hani :confused:...

bir de shu noktayi anlayamadim;

elinde capon baliklari varmish ve kurt baliklari onlari yemish, e yiyen kurt baliklari capon baliklarina dönüshmemishler mi?... dönüshenlerin hepsi yenmish mi?...

Ne kadar ince noktalara takılıyorsunuz yahu... ;) Soruda hile hurda yok dedim. :) Kurtbalıkları yemeklerini paylaşmıyor. Kasdettiğim şey oydu. Yani bir capon balığını 3 tane kurtbalığı yerse üçüde capon olması gibi bir olasılık yok. :)

Elindeki capon balıklarına da ne olmuş sa olmuş artık... Soru o değil. :) Önemli olan elindeki akvaryumlar ve 1 tane capon balığı.

Arkadaşlar ip ucu olarak şunu aldım. Her ikiside olabilir. Hatta üçü de olabilir denmiş buradan yola çıkarak sayıların tek ve çift olması üzerinde yoğunlaşarak hesap yaparsak 1 tane çift 2 tane tek sayı var yani 2 akvaryumda müsait olabilir 1 akvaryumda ama sanırım üçüncü olmaz ben burdan ileri gidemedim:confused: nasıl bi hesap yapıyor bu kurtlarda capon ayakta kalıyor:rolleyes: tıkandım sonuçta yenme korkusu olduktan sonra asla yemezler ama belliki başka bi hesap var şimdilik benden bu kadar bi sonuca varamadım.... :(

o zaman shöle bir hesap yapiordur kurtbaliklar...

1) akvaryumda tek bashima olsaydim, afietle yerdim caponu

2) iki tane kurtbaligi olsaydik yemezdim, cünkü 1 numaradaki duruma düsherdim...

3) 3 tane olsaydik, bi an önce yemek icin acele etmeliydim, cünkü 2 numaradaki durum meydana gelirdi, kimse beni yemeye cesaret edemezdi...

4 tane olsaydik, 5 tane olsaydik diye uzun uzun düshünmesine gerek kalmazdi artik :)... hane cok akilli ya, tek sayi olunca kim gözünü acik tutar ve caponu önce yerse, onun icin risk kalmayacagini anlardi... cift sayida ise hic biri cesaret edemesdi :)...

Elindeki capon balıklarına da ne olmuş sa olmuş artık... Soru o değil. :) Önemli olan elindeki akvaryumlar ve 1 tane capon balığı.

kurt baliklari cift sayida kaldiktan sonra son capon baligi eceliyle ölmüsh de diyebiliris tabe, evet :)...

o zaman shöle bir hesap yapiordur kurtbaliklar...

1) akvaryumda tek bashima olsaydim, afietle yerdim caponu

2) iki tane kurtbaligi olsaydik yemezdim, cünkü 1 numaradaki duruma düsherdim...

3) 3 tane olsaydik, bi an önce yemek icin acele etmeliydim, cünkü 2 numaradaki durum meydana gelirdi, kimse beni yemeye cesaret edemezdi...

4 tane olsaydik, 5 tane olsaydik diye uzun uzun düshünmesine gerek kalmazdi artik :)... hane cok akilli ya, tek sayi olunca kim gözünü acik tutar ve caponu önce yerse, onun icin risk kalmayacagini anlardi... cift sayida ise hic biri cesaret edemesdi :)...

Teprikler... :D Hem doğru yanıt, hem de güzel açıklama için..

1 adet kurtbalığı kazandınız. :)

116043-kurt-balik-avlama--2.jpg

Burası çok sessiz kalmış.Aklımda olan bi soruyu sorayım bari..

26-1=63 ise bu işleme göre

34-1= ?

Burası çok sessiz kalmış.Aklımda olan bi soruyu sorayım bari..

34-1= ?

Beklenen yanıt bu olmayabilir ama bence 44'de doğrudur. :) 2+1=3 => 63 mantığından yola çıkarsak... Veya 2+61= 63 de diyebiliriz. Yine 44 sonucu çıkar.

Demek ki veri yeterli değil.

Sanırım beklenen yanıt:
2^6=64
=> 64-1=63

Dolayısıyla:
3^4=81
=>81-1=80
34-1=80

Ama ben ayyüzlü'nün yanıtının da doğru olduğu kanısındayım. :)

34-1= ?

ayyüzlü'nün yanitini kabul etmemishin, metepe'nin yanitini da kabul etmicek olursan (ki bence ikisi de dogru) bir de shu yaniti incele derim;

26-1=63 <=> 26-63=1 <=> -37 = 1
34-1=x <=> 34-x=1=-37 <=> x=71

saglamasi;
34-71=-37=1
26-63=-37=1

yani bashka bi deyishle, 1 yerine -37 koyucaz;

26-(-37)=26+37=63
34-(-37)=34+37=71

uzun lafin kisasi; ben bu sorudan bishi anladiysam ne olaim
big-grin-emoticon.gif
...
shimdi sonradan bakiom da, bayaa güzel bi soruymush akvaryumlu soru :)...
kafa yormaya da degdi; artik benim de bi kurtbaligim oldu :D:cool:...

Beklenen yanıt bu olmayabilir ama bence 44'de doğrudur. :) 2+1=3 => 63 mantığından yola çıkarsak... Veya 2+61= 63 de diyebiliriz. Yine 44 sonucu çıkar.

Demek ki veri yeterli değil.

Sanırım beklenen yanıt:
2^6=64
=> 64-1=63

Dolayısıyla:
3^4=81
=>81-1=80
34-1=80

Ama ben ayyüzlü'nün yanıtının da doğru olduğu kanısındayım. :)
Doğru yanıt 80. MeTePe nin verdiği cevabı istemiştim...Tebrikler

OOO kaç gündür soru sorulmamış.:)Benimde aklımda bi soru yok yazıpta burayı hareketlendirecek:)Biraz muziplik olsun:D

******suru*****

Rekursionun elindeki mısırda yenmedik kaç sıra kalmıştır....Rekursion sakın cevabı söyleme:D

:) oy oy oy, keshke cevabi bilsem de söylesem, cok agir bi soru sormushun mine, kaldiramayis biz :) - birakalim bilim adamlari ugrashmaya devam etsin o problemle :p... [SIZE=1](ama vaveyla baya yaklashmish gibi görünüo, patlamish misiri cok seviom hakkaten - sirf patlamish misir yemek icin sinemaya gittigim bile oluo :))[/SIZE]

OOO kaç gündür soru sorulmamış.:)Benimde aklımda bi soru yok yazıpta burayı hareketlendirecek:)
bu sefer biras uzun bekledin? :)... bu mine ne zaman hereketlendiricek shu topigi diye merakta kalmishtim zaten :) - hazirlikl oliym diye hangi sorulari sorucagimi planliodum... bi iki tanesini yazmaya bashlamishtim bile, birazdan tamamliyp koyarim buraya, ok mi? :)... bi aksilik cikmassa tabe :eek:...

************************* soru 1 ***************************

Bir restoranın WC'lerinde kadın erkek yazısı (veya resmi) konulmamıştır. Onun yerine kapıların orada dikilen bir adam mevcuttur. Adam sırasıyla bir gelene doğru, bir gelene yalan cevap vermektedir. Sizden önceki kişiye ne yanıt verdiğini bilmiyorsunuz.

Çok sıkıştınız.. bir an önce bayan (veya erkek) WC'yi bulmak istiyorsunuz. Adam sadece tek bir soru kabul ediyor. Siz olsanız doğru WC'yi bulmak için ne sorardınız?
:) alintiladigim soruyu bashariyla yanitlayan a_geyik bashka bi gün o restorana tekrar gidior ama ne hikmetse dogru tuvaletin hangisi oldugunu unutmush, bi türlü hatirlayamior :p:)... "nasil olsa dogrusunu bulmanin raconunu biliom!" diye ici rahat bi shekilde wc'lerin yolunu tutuyor...

ama o ne! :eek: adamin yerinde tipatip birbirine benzeyen üc tane cocuk durdugunu görüor... ücüzleri tanior, birinin sürekli yalan söyledigini, digerinin asla yalan söyleyemedigini, ücüncüsünün ise keyfine göre bazen yalan bazen da dogruyu söyledigini bilior... fakat cocuklar o kadar birbirine benzio ki hangisinin hangisi oldugunu katiyen ayirt edemio... "nasil cikicam shimdi bu ishin icinden?!" diye kara kara düshünürken, halini fark eden bi garson "korkma, bu sefer iki tane soru sorma hakkin var, iclerinden diledigin iki kardeshe birer tane sorabilirsin" dior... shöyle kisaca bi düshündükten sonra "eti eti eti!" :)p) diye ücüzlerin yanina gidiyor...

kime ne soruyor? :)...

************************* soru 2 ***************************

elimde üc tane kart var... birinin iki yüzü mavi, birinin iki yüzü kirmizi; birinin ise bir yüzü mavi, diger yüzü kirmizi... gözlerin kapaliyken o kartlardan birini rastgele cekiosun ve masanin üstüne koyuyorsun... gözlerini actiginda kartin görünen yüzünün kirmizi oldugunu görüorsun...

diger yüzünün de kirmizi olma olasiligi ne kadardir?....

************************* soru 3 ***************************

bahcivansin... zengin bi adam, köshkünün bahcesine 9 tane fidan dikmeni istior... ama biraz pimpirikli bi adam, öyle rastgele dikilmesinden hoshlanmio; ücer fidandan olushan 10 sira sheklinde olsun istior...

************************* soru 4 ***************************
[SIZE=1]okul seviyesinde (6., 7. sinif falan) az bishey geometri bilgisi olanlar icin kolay bi soru;[/SIZE]

elinde bi sharap shishesi var, yaridan azicik fazlasi dolu... shishenin dibi daire sheklinde ve düz... icndeki sharabi boshaltmadan, icine herhangi bishi koymadan - kisacasi, mantar tipasini hic cikartmadan - sadece bir cetvel yardimiyla shishenin hacmini nasil ölcersin?...

************************* soru 3 ***************************

bahcivansin... zengin bi adam, köshkünün bahcesine 9 tane fidan dikmeni istior... ama biraz pimpirikli bi adam, öyle rastgele dikilmesinden hoshlanmio; ücer fidandan olushan 10 sira sheklinde olsun istior...

7gvrl.jpg

************************* soru 2 ***************************

elimde üc tane kart var... birinin iki yüzü mavi, birinin iki yüzü kirmizi; birinin ise bir yüzü mavi, diger yüzü kirmizi... gözlerin kapaliyken o kartlardan birini rastgele cekiosun ve masanin üstüne koyuyorsun... gözlerini actiginda kartin görünen yüzünün kirmizi oldugunu görüorsun...

diger yüzünün de kirmizi olma olasiligi ne kadardir?....

Soruda bir trick mi var acaba?

Çekmiş olduğumuz kartın kırmızı olma durumu
1. Kırmızı kartın 1. yüzü
2. Kırmızı kartın 2. yüzü
3. Karışık kartın kırmızı yüzü olabilir.

1 kırmızıyı çıkarttığımızda geriye kalanlar 2 kırmızı yüz ve bir mavi yüz olur. Dolayısıyla diğer yüzün kırmızı olma olasılığı % 66,6 veya 2/3 olur.

1 numara bayağı zormuş.. üstünde biraz düşünmek lazım.

Burda metematik prof. u çokmuş:)
Bi soru da ben sorayım.
Vergisiz 1,7 küsür tl lik cep tel. konuşma ücretinin, vergiler dahil yaklaşık toplam ücreti kaç tl dir?

Çekmiş olduğumuz kartın kırmızı olma durumu
1. Kırmızı kartın 1. yüzü
2. Kırmızı kartın 2. yüzü
3. Karışık kartın kırmızı yüzü olabilir.

1 kırmızıyı çıkarttığımızda geriye kalanlar 2 kırmızı yüz ve bir mavi yüz olur. Dolayısıyla diğer yüzün kırmızı olma olasılığı % 66,6 veya 2/3 olur.
öncelikle, 2/3 sonucu cok dogru tabii ki! tebrikler, metepe :)...

yalniz, kizma ama aciklamanda kalinlashtirdigim ifadeyi biraz belirsiz buldum; "1 kirmiziyi cikartmak" derken tam olarak neyi kastediosun, nerden cikartiorsun da iki kirmizi bi mavi kaldigini söylüosun, tam anlayamadigimi itiraf etmeliyim?... ama sonra son cümlene dayanarak, siraladigin üc durumun ilk ikisinde diger yüzün kirmizi (2/3), sonuncusunda ise diger yüzün mavi (1/3) oldugunu söylemek istiosun o ifadeyle die yorumladim ve her shey cok güzel oldu yine :)... shöyle yane;

1. Kırmızı kartın 1. yüzü ------cevir----> kirmizi kartin 2. yüzü
2. Kırmızı kartın 2. yüzü ------cevir----> kirmizi kartin 1. yüzü
3. Karışık kartın kırmızı yüzü ------cevir----> karishik kartin mavi yüzü

Soruda bir trick mi var acaba?
hehe, cok kolay olunca insan shüphelenio di mi? :)... trick degil de bircok insan bashtaki simetriye [SIZE=1](3 mavi, 3 kirmizi yüz)[/SIZE] kanip, kirmizi bir arka yüz olma olasiligi 1/2'dir dio; yani (senin cok güzel siraladigin gibi) sadece ön yüzün kirmizi oldugu durumlarin incelenmesi gerektigini ve bunun bashtaki simetriyi kirdigini gözden kacirabilio... [SIZE=1]gerci senin bashina öle bishein geliceni pek de beklemesdim zaten :)...[/SIZE]

tekrar tebrikler :)...

1 numara bayağı zormuş.. üstünde biraz düşünmek lazım.
evet, pek kolay sayilmaz gercekten... bu yüzden, o soruyla ugrashmak istemeyenler icin bashka sorular da birakiym buraya :);

************************* yeni soru 1 ***************************

uzun zaman evvel ülkenin birinde zalim bi hükümdar varmish... sudan sebeplerle insanlari zindana attirirp bütün tutuklulari idam ettirirmish... ama güyya ne kadar insafli bi hükümdar oldugunu ispatlamak icin idam etmeden önce bi "shans" tanirmish mahkumlara... bir kesenin icinde bulundurdugu biri beyaz, biri de siyah iki tane incinin birini cektirirmish mahkuma... eger beyaz inciyi cekerse serbest birakilicani ama siyah inciyi cekerse idam ediliceni söylermish... ama ne gariptir ki beyaz inciyi cekebilen hic olmazmish, hepsi siyahi cekip idam edilirmish... bütün ülkede "bashina tash yagasica shu zalimin kesesinde beyaz inci falan yokturdur kesin - ikisi de siyahtir o incilerin!" diye fisildashirmish herkes birbirine ama hic kimse bunu sesli söylemeye cesaret edemezmish ve mahkumlar siyah inciyi cekip ölmeye devam edermish... ama günün birinde bir mahkum parlak bi fikir bulmush ve o tuzaktan kurtulmush....

nasil basharmish kurtulmayi?...

************************* yeni soru 2 ***************************

bir adam kendi arabasinda bicaklanarak öldürülmüsh... arabanin bütün kapilari kilitliymish, camlari da acik degilmish... ayrica hic bi tarafi kirilmamish da arabanin... nasil olmush bu ish?...

************************* yeni soru 3 ***************************

bir sepet dolusu yumurta oldugunu düshün... yumurtalari ikisher iksher cikartinca en son bir tane yumurta kalior sepetin dibinde... ayni shekilde 3er 3er, 4er 4er, 5er 5er, 6shar 6shar cikarinca da tek bir tane yumurta kalior sepetin dibinde... ancak 7sher 7sher cikartinca tamamen boshaltabiliorsun sepeti...

sepette en az kac tane yumurta var?

ha! önceki sorulardan 4 numara da duruyo daha :)... topige ilgi mi azaldi, nedir? :)...

@saww; amtematik profu olsam kesin cözerdim sorunu ama deilim malesef :D...

************************* yeni soru 3 ***************************

bir sepet dolusu yumurta oldugunu düshün... yumurtalari ikisher iksher cikartinca en son bir tane yumurta kalior sepetin dibinde... ayni shekilde 3er 3er, 4er 4er, 5er 5er, 6shar 6shar cikarinca da tek bir tane yumurta kalior sepetin dibinde... ancak 7sher 7sher cikartinca tamamen boshaltabiliorsun sepeti...

sepette en az kac tane yumurta var?

1. soruyu düşünedururken (ki yöntemi buldum ama doğru soruyu tam oturtamadım. Kimin rasgele yanıt verdiğini bulursak soru çözülür) şu yeni 3. soru çerez gibi geldi...

Doğrudan hesaplayınca

7n-1 sayısı 2,3,4,5,6 sayılarına tam bölünebilmeli... 721 olması lazım. Bayağı büyük sepetmiş. :cool:

Yeni 1. soru çok kolay.... onu PAS geçiyorum. Başkalarına kalsın. :)

:) evet, sepet cok büükmüsh, 721 yumurta da sigarmish ama en az kac yumurta oldugunu sormushtum ben...

En az kısmı altta kalmış. :p
Gitti 420 yumurta boşa... :cool:

Şu ikinci soruda "arabasında" derken "arabanın içi" mi demek oluyor?

En az kısmı altta kalmış. :p
Gitti 420 yumurta boşa... :cool:
tebrikleeeer! :)...

Şu ikinci soruda "arabasında" derken "arabanın içi" mi demek oluyor?
evet arabanin icinde...

1. soruyu düşünedururken (ki yöntemi buldum ama doğru soruyu tam oturtamadım. Kimin rasgele yanıt verdiğini bulursak soru çözülür) şu yeni 3. soru çerez gibi geldi...
eneeeee, bu cümleni yeni gördüm inan ki, demin ille kapanmak isteyen gözlerimle savasharak okudugumdandir kesin :) (dishlerimi fircalainca cin gibi oldum :cool:)... aynen!!! ilk soruyla onu bulmak gerekio... rastgele yalan söyleyeni eledikten sonra ikinci soru hava civa :)...

ii geceler :)...

Soru yağmuru olmuş resmen 4 tanesi duruyor...:)Iyyyyyy Rekursion yine bir vc sorusu bu dahada zor:rolleyes:Nasıl bi soru olucak ki arasıra yalan söyliyeni ilk soruda bulucaz..:)Ben MeTePe nin sorduğunu bi kere daha inceliyeyim....belki eti eti eti ben derim kimbilir...:)

Bıçaklanan adam sorusu adamı yanındayken öldürüp arabanın içinde kapalı bırakıp kapıları kilitleyip çıkmıştır diye düşündüm:confused:

Rekursion! buraya ilgi azalmış gibi. Acaba ödülleri mi artırsak?:p

Üst Alt