Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

evet arabanin icinde...

Tabi bu tür sorulara çok çeşitli çözümler üretilebilir ama asıl sorun bilmeceyi soranın kafasındaki yanıtı bulmak... Örneğin aklıma gelen çözümlerden bir kaç tanesi:
- Katil hala arabanın içindedir.
- Katil arabadan çıktıktan sonra uzaktan kumanda ile kapıları kilitlemiştir.
- Bıçak hava yastığına yerleştirilmiştir. Arabaya önden vurunca kendiliğinden saplanır.
- Ölen kişi bıçaklandıktan sonra arabaya binmiş, yolda hastaneye giderken ölmüştür.
...
...
...

Bıçaklanan adam sorusu adamı yanındayken öldürüp arabanın içinde kapalı bırakıp kapıları kilitleyip çıkmıştır diye düşündüm:confused:

Tabi bu tür sorulara çok çeşitli çözümler üretilebilir ama asıl sorun bilmeceyi soranın kafasındaki yanıtı bulmak... Örneğin aklıma gelen çözümlerden bir kaç tanesi:
- Katil hala arabanın içindedir.
- Katil arabadan çıktıktan sonra uzaktan kumanda ile kapıları kilitlemiştir.
- Bıçak hava yastığına yerleştirilmiştir. Arabaya önden vurunca kendiliğinden saplanır.
- Ölen kişi bıçaklandıktan sonra arabaya binmiş, yolda hastaneye giderken ölmüştür.
...
...
...

malesef :)... bicaklanmish adam arabasinin icinde yalnizdir, bashka yerde degil arabasinin icinde bicaklanmish, orda ölmüshtür... anahtar icerde kontakta takilidir, yedek bir anahtari yoktur, hava yastigi da dahil arabanin hersheyi yerli yerindedir, araba - biraz kan lekeleri dishinda - en ufak bir zarar görmemishtir :)...

dogru yanit o üc tane üc noktanin "..." oldugu biryerlerdedir, birazdan gelicek, eminim! :)... bu biraz senin otobüs duragi sosrusuna benzio metepe, ikiniz de gereginden fazla derin düshünmüshsünüz ama bu tür sorularin amaci da budur zaten :cool::)...

belki eti eti eti ben derim kimbilir...:)
dersin tabi! :)... bu sefer bisküviler de benden olur ;)... ha gayret! :)

Rekursion! buraya ilgi azalmış gibi. Acaba ödülleri mi artırsak?:p
:) acaba mi? yoksa alinmaya bashlicam yavash yavash, ha! :p... ama ödül ishini en güzel metepe yapio, o varken bana düshmes :)...

Arabanın kapılarının otomatik oldugunu varsayarsak

Adamı bıcaklayan kişi bıcakladıkdan sonra aracın kaputunu icerden acar aracın kapılarını kapatır ve aküyü bulur kutup başını cıkardır yani ceyranını keser şaak diye kapılar kitlenir ve kutupbaşını tekrartakar adam aracın kaputunu örder ceker gider.....

eger arabayi anahtarsiz tarif ettigin gibi kilitlemek mümkünse, harikasin be egce, güsel fikirmish :)... o tür enerji tashiyan insanlara da tüyo vermish oluosun ama böle, dikkatli ol :p:p:p...

bizim arabanin kapilari otomatik midir, deil midir, bilmiom ama katilimiz malesef cok daha az bi zahmetle kurbanini öldürüp kacabilmish :)...

malesef :)... .

dogru yanit o üc tane üc noktanin "..." oldugu biryerlerdedir, birazdan gelicek, eminim! :)... bu biraz senin otobüs duragi sosrusuna benzio metepe, ikiniz de gereginden fazla derin düshünmüshsünüz ama bu tür sorularin amaci da budur zaten :cool::)...

Önceki sorumda "arabanın içinde mi" derken kafamda bir düşünce vardı. Ancak kesin ve net bir şekilde "içinde" yanıtı verilince birden fazla çözüm yolu ortaya çıkıyor. Örneğin "içinde" sorusuna tereddütlü bir yanıt olsa "arabanın kasasında mı?" veya "arabanın üstünde mi?" gibi çözümler olabilir. Şimdi bakalım... basit bir yanıt istiyorsak, kapılar ve camlar kapalı olduğuna göre, anahtar da olmadığına göre arabanın açık başka bir yeri olasılığına geri dönüyoruz. Kasalı bir araba olsa kolaydı.

Peki sunroof benzeri bir şey var mı arabada? Onun da kapalı olduğunu mu varsaymalıyız? :confused:

************************* soru 4 ***************************
[SIZE=1]okul seviyesinde (6., 7. sinif falan) az bishey geometri bilgisi olanlar icin kolay bi soru;[/SIZE]

elinde bi sharap shishesi var, yaridan azicik fazlasi dolu... shishenin dibi daire sheklinde ve düz... icndeki sharabi boshaltmadan, icine herhangi bishi koymadan - kisacasi, mantar tipasini hic cikartmadan - sadece bir cetvel yardimiyla shishenin hacmini nasil ölcersin?...

Bu soru için de bir şeyler söyleyelim bari...

Öncelikle bazı belirsizlikler var. Şişe düz silindirik şişe mi? Yoksa tabanı kalın, ağız kısmı incelen şişelerden mi gibi konular var. Ama bu bilinmezlerle birlikte yola çıkarsak;

Önce şişe dik dururken yarı çapını ve şarabın yüksekliğini ölçer ve hacmini hesaplarız. Sonra şişeyi ters çevirip şişenin kalınlığını (dibini) ölçer ve yeniden hesaplarız. Ama bunun için şişenin her yerinde kalınlığın eşit olduğunu varsaymamız lazım. Bu biraz bilmeceden ziyade matematik sorusu gibi.

Yani şişeyi bana versen kesin hesaplardım ama şimdi elimden öyle acaip şarap şişeleri geçmiştir ki gözümde düzgün bir şişe canlandırmakta güçlük çekiyorum.

Şu üçüzlere sorulacak ilk soru nasıl olucak onu bir türlü çözemedim...:confused:o soruda takılı kaldım..:)

Şu üçüzlere sorulacak ilk soru nasıl olucak onu bir türlü çözemedim...:confused:o soruda takılı kaldım..:)

Eh.. mesele de o soruda zaten... :)

Ben ipucu vereyim... Sorulacak soru o kişinin kendisini başkasının yerine koyarak vereceği bir yanıtı içermelidir. Örneğin "sen yanındaki kişinin yerinde olsaydın onun yanındaki kişinin doğrucu olduğunu söylermiydin?" gibi...

Belki de doğru soru budur. :cool: Bir türlü yeterli zaman bulup olasılıkları kontrol edemiyorum.

Hediyelerin azlığından şikayet ediyordunuz.. Hadi bakalım... tüm bilmececiler sofraya... :p

10922351.jpg

Yok yooook sizin hediyelereden benim hiç bir şikayetim yok..:)Benim sözüm katılımı artırmak için çare aramaktı..:)Kahvaltı sofrasıda pek makbule geçti doğrusu:)

Şu arabada bıçaklanan kişi harakiri yapmış olmasın.? :)

Üçüzlerin hangisinin arasıra yalan söylediğini bulmak önemli onu bulamaıyorum..:)ben yanımdakinin yerinde olsam ben doğrucu yanımdaki yalancıysa onun yalan söylüyeceğini bilip söylerim derim.çünki doğrucuyum.:)yalancıysam yanımdaki doğrucu yine söylerim derim çünki yalancıyım:)

Arasıra yalan söylüyen heralde bir yalan bir doğru söylüyor demek istemiştir. arasıra denmeside karıştırdı kafamı..biraz daha düşüneyim..

mhhhhh, yummy yummy!!! :D harikaymish sofra :)...

(...) Şimdi bakalım... basit bir yanıt istiyorsak, kapılar ve camlar kapalı olduğuna göre, anahtar da olmadığına göre arabanın açık başka bir yeri olasılığına geri dönüyoruz. Kasalı bir araba olsa kolaydı.

Peki sunroof benzeri bir şey var mı arabada? Onun da kapalı olduğunu mu varsaymalıyız? :confused:
nelerin kapali varsayilmasi gerektigi, soruda belirtilio :)... onlarin dishinda arabanin kapali olmayan sunroofu da olabilir, hatta araba hepten cabrio da olabilir :D... tebrikler!!! :)...

Yani şişeyi bana versen kesin hesaplardım ama şimdi elimden öyle acaip şarap şişeleri geçmiştir ki gözümde düzgün bir şişe canlandırmakta güçlük çekiyorum.

haklisin, shisheyi biraz tarif edebilirdim :)... elimden cok fazla "fantastik" sharap shishesi gecmediginden midir nedir, bu soruyu kendim cözerken de buraya yazarken de alttaki resimdeki gibi tipik bir sharap shishesi tasavvur etmishtim :)... yani alttarafi silindrik, üst tarafi incelen... her tarafi silindrik olsaydi bu soru bi matematik sorusu olmaktan pek öte gidemezdi, evet :)... az bishey bi bilmece kismi var :)...

images

Önce şişe dik dururken yarı çapını ve şarabın yüksekliğini ölçer ve hacmini hesaplarız. Sonra şişeyi ters çevirip şişenin kalınlığını (dibini) ölçer ve yeniden hesaplarız. Ama bunun için şişenin her yerinde kalınlığın eşit olduğunu varsaymamız lazım.
burda neyi ölctügünü tam anlayamadim, shishenin kalinligi derken, caminin kalinligini mi ölcüyorsun? :confused:...

Eh.. mesele de o soruda zaten... :)

Ben ipucu vereyim... Sorulacak soru o kişinin kendisini başkasının yerine koyarak vereceği bir yanıtı içermelidir. Örneğin "sen yanındaki kişinin yerinde olsaydın onun yanındaki kişinin doğrucu olduğunu söylermiydin?" gibi...

Belki de doğru soru budur. :cool: Bir türlü yeterli zaman bulup olasılıkları kontrol edemiyorum.

Üçüzlerin hangisinin arasıra yalan söylediğini bulmak önemli onu bulamaıyorum..:)ben yanımdakinin yerinde olsam ben doğrucu yanımdaki yalancıysa onun yalan söylüyeceğini bilip söylerim derim.çünki doğrucuyum.:)yalancıysam yanımdaki doğrucu yine söylerim derim çünki yalancıyım:)

Arasıra yalan söylüyen heralde bir yalan bir doğru söylüyor demek istemiştir. arasıra denmeside karıştırdı kafamı..biraz daha düşüneyim..

:) durun, bi de ben kontrol ediym bütün olasiliklari;

d := dogrucu
y := yalanci
k := karishik

soru; "sen yanındaki kişinin yerinde olsaydın onun yanındaki kişinin doğrucu olduğunu söylermiydin?"

1) dyk -----d'nin yaniti----> evet
2) dky -----d'nin yaniti----> evet/hayir ?
3) ydk -----y'nin yaniti----> evet
4) ykd -----y'nin yaniti----> ?
5) kyd -----k'nin yaniti----> evet/hayir
6) kdy -----k'nin yaniti----> evet/hayir

2 ve 4 numaralarda biras takildim dogrusu :)... ortadaki karishik; evet de diebilir hayir da... hani gene 2 numarada dogrucuya soruldugunda, "yanimdaki kardeshim kafasina göre takildigi icin ben shimdi kendimi onun yerine koyup evet de desem hayir da desem dogrudur" diye herhangi bishi diyebilir ama 4 numarada yalanci kardeshe sorludugunda bi cikmaza girip susabilir gibi gelio bana :)...

neyse her iki durumda da soru yöneltilen kardesh cikmaza girip sussa bile (ki o zaman karishik kardeshin ortada oturdugu hemen anlashilirdi) diger dört durumdaki yanitlar pek ishe yaramior ve a_geyik'in alti tane degil, sadece iki soru hakki var; ikinci sorsunu karishik kardeshe sormadigindan emin olmasi gerekior - yani cocuklarin hangi kombinasyonda oturduklarindan bagimsiz olarak, ilk soruyla karishik kardeshi elemesi gerekio... ve bu mümkün :)...

Sorulacak soru o kişinin kendisini başkasının yerine koyarak vereceği bir yanıtı içermelidir.
aslinda cok ii gidiosun metepe ama böle dolayli sorulari birakirsan daha cabuk ulashirsin dogru yanita gibi gelio bana... ikinci soruyu zaten biliosun, onu dolayli sorabilirsin yine ;)

yani ne zaman dogru, ne zaman yalan söyleyecegi hic belli olmaz anlaminda bu "arasira"...

ne demek istedgini yeni alnadim, kusura bakma :eek::)... hayir, sirasiyla bi yalan bi dogru söylemior; cani istediginde 100 kere arka arkaya da dogru söyleyebilior...

neyse her iki durumda da soru yöneltilen kardesh cikmaza girip sussa bile (ki o zaman karishik kardeshin ortada oturdugu hemen anlashilirdi) diger dört durumdaki yanitlar pek ishe yaramior (...)

:eek: pardon, burda kendi söyledigimi düzeltmem gerek; her iki durumda da susulsaydi ikinci sorunun karishik kardeshe sorulup sorulmadigindan emin olmanin bi yolu bulunmush olurdu;

yani susuldugunda karishik kardeshin ortada oturdugunu anlar, ikinci soruyu onun yanindakine yöneltebilir... herhangi bir cevap verildiginde ise ortadakinin karishik kardesh olmadigini anlar, 2. soruyu ortadakine yöneltebilir...

ama "sen yanındaki kişinin yerinde olsaydın onun yanındaki kişinin doğrucu olduğunu söylermiydin?" sorusu dogrucuya yöneltildiginde susmazdi kanisindayim :)...

Üçgünlük çalışmalarımın sonunda anca bunu bulabildim Rekursion

Üçüzlerin karşısına geçip 2+2=4 eder doğrumu derim.:) Doğrucu evet der yalancı hayır bazen yalan de evet derse hayır diyen yalancudır ben ona ikinci soruyu sorarım yok bazen yalan söylüyen hayırderse ben doğrucuyu bulmuş olur ona ikinci soruyu sorarım oldumu sence..:) şimdi kafamda canlandı hemen açtım yazıyorum..:)

Üçüzlerin karşısına geçip 2+2=4 eder doğrumu derim.:) Doğrucu evet der yalancı hayır bazen yalan de evet derse hayır diyen yalancudır ben ona ikinci soruyu sorarım yok bazen yalan söylüyen hayırderse ben doğrucuyu bulmuş olur ona ikinci soruyu sorarım oldumu sence..:) şimdi kafamda canlandı hemen açtım yazıyorum..:)

walla güzel fikirdi, olurdu da, öyle ortaya bi soru atip her üc kardeshin de yanitlamasini bekliemiosun malesef... ilk sorunu bi kardeshe sorucan, ikinci sorunu da bashka bi kardeshe... yani 3 kardeshin sadece ikisine sorabiliosun, onu da ayri ayri... yoksa güzeldi gercekten :)...

walla güzel fikirdi, olurdu da, öyle ortaya bi soru atip her üc kardeshin de yanitlamasini bekliemiosun malesef... ilk sorunu bi kardeshe sorucan, ikinci sorunu da bashka bi kardeshe... yani 3 kardeshin sadece ikisine sorabiliosun, onu da ayri ayri... yoksa güzeldi gercekten :)...
Yola çıkıyodum.Acelece aklıma geleni yazayım dedim ama olmadığııda yol boyu fark ettim :)Senin istediğin değildi..:)

tuvalet sorusuna önce bi ipucu veriym, ondan sonra istiosaniz dogru yaniti aciklarim;

üc kardeshi birbiriyle karshilashtirinca bulucaniz en önemli farki ilk soruda kullanmak cok cok cok faydalidir ;)...

Önce şişe dik dururken yarı çapını ve şarabın yüksekliğini ölçer ve hacmini hesaplarız. Sonra şişeyi ters çevirip şişenin kalınlığını (dibini) ölçer ve yeniden hesaplarız. Ama bunun için şişenin her yerinde kalınlığın eşit olduğunu varsaymamız lazım.

burda neyi ölctügünü tam anlayamadim, shishenin kalinligi derken, caminin kalinligini mi ölcüyorsun? :confused:...

"shinenin kalinligi (dibi)" derken neyi ölctügünü ve yeniden hesapladigini aciklamicak misin? :confused:... belki de dogru sheyi ölcüosundur da ben anlayamiomdur? :confused:... ama camin kalinligini ölcüosan, her yerinde eshit oldugunu varsayabilirsin, "hatta hepten gözardi edebiliceni de varsayabilirsin" diyeyim de boshuna kafa karishmasin :)... sharabin yüksekligini de ashagi yukari resimdeki gibi varsayabilirsin...

images

shu soruya metepe haric, hic deginen bile olmadi... cok kolay diye tenezzül mü etmiosunuz, oldugundan cok zor zannedip cözmeye cesaret mi edemiosunuz, yoksa yazdigim shekliyle soru hic mi anlashilmior; cözemedim arkadashlar :)... en azindan bi tahmin yürütsenize, ya da anlashilmayan kisimlar varsa sorsaniza? :)...

************************* yeni soru 1 ***************************

uzun zaman evvel ülkenin birinde zalim bi hükümdar varmish... sudan sebeplerle insanlari zindana attirirp bütün tutuklulari idam ettirirmish... ama güyya ne kadar insafli bi hükümdar oldugunu ispatlamak icin idam etmeden önce bi "shans" tanirmish mahkumlara... bir kesenin icinde bulundurdugu biri beyaz, biri de siyah iki tane incinin birini cektirirmish mahkuma... eger beyaz inciyi cekerse serbest birakilicani ama siyah inciyi cekerse idam ediliceni söylermish... ama ne gariptir ki beyaz inciyi cekebilen hic olmazmish, hepsi siyahi cekip idam edilirmish... bütün ülkede "bashina tash yagasica shu zalimin kesesinde beyaz inci falan yokturdur kesin - ikisi de siyahtir o incilerin!" diye fisildashirmish herkes birbirine ama hic kimse bunu sesli söylemeye cesaret edemezmish ve mahkumlar siyah inciyi cekip ölmeye devam edermish... ama günün birinde bir mahkum parlak bi fikir bulmush ve o tuzaktan kurtulmush....

nasil basharmish kurtulmayi?...

neyse, son bi kez kolay bi soru daha koyiym buraya, ona da yanit veren olmassa pes edicem artik, birakicam soru sormayi :)...

************************ yepyeni soru ************************

iyi kötü hesap yapmasini bilen bir insanin, "dün degil evveli günü 16 yashimdaydim, seneye 19 olucam" demesi mümkün müdür? mümkünse, hangi shartlarda?...

mümkün olmasa sorulmazdı heralde böle bi soru ama:) şu şartlarda olabilir belki. 30 Aralık 16 yaşındadır. 31 Aralık doğum günüdür 17 yaşında olmuştur. 1 Ocak yılbaşında sene itibariyle kendisini 18 kabul edip, seneye 19 olacak olabilir mii:))

teşküür ederiim herşey senin yeni sorular sorman içindii :p

:) ha öle mi! [SIZE=1](tehdidim ishe yaradi demekki, hehehe :p:p)[/SIZE]... hevesimi geri getirdigin icin cok saol kelebek :)...

************************ yepyeni soru ************************

ashagidaki zar resimlerinin biri haric, hepsi ayni zarin farkli yüzlerini gösterior... yanlishlikla araya karishmish olan zar hangisidir?...

8txgj873.png

KELEBEK bencede 3 ..:)Rekursion soru sormayı bırakmak yok devam..:)Çözemiyoz şu vc sorusunu ama dursun daha yanıtı söyleme..:)

3 numara diyenler dogru yaniti vermish, tebrikler kelebek ve mine! :)...

çok uğraştım!!Gözlerimin önünde renk renk kareler uçuşuyor yahu!:eek::rolleyes:
benim de power point'te o resmi yaparken gözümün önünde renk renk kareler ucushtu, bi sürü uurashtim, kelebek iki dakkada cözmüsh saolsun :)... "tehdidimi" geri mi alsam n'apsam, kelebegimize soru dayanmio :)...

:)Çözemiyoz şu vc sorusunu ama dursun daha yanıtı söyleme..:)
tamam, dursun; kimseye bi zarari yok nasi olsa :)...

************************ yepyeni soru 1 ************************

önümdeki rafta yanyana fincanlar dizilidir... bu fincanlarin tam iki tanesi kirmizi... bu kirmizi fincanlarin biri soldan altinci fincandir, digeri sagdan sekizinci fincandir... ikisinin arasinda tam üc tane bashka renklerde fincan var... rafta en azindan kac tane fincan bulunuor?

************************ yepyeni soru 2 ************************

xxxxxxxx-xxxxxxxx
x- (01)(06)(04) -x
xxx-
(05)(02) -xxx
xxxxx- (03) -xxxxx
xxxxxxxx-xxxxxxxx

shu üstteki shekilde parantezleri ve icindeki sayilari 1'den 6'ya kadar numalandirilmish bilardo toplari olarak düshün... her topun üzerindeki numara, bir üstteki siradaki iki komshusunun üzerindeki numaralarin arasindaki farki gösterio [SIZE=1](en üstteki sira haric tabe :))[/SIZE]...

1'den 15'e kadar numaralandirlimish bilardo toplarini da o shekilde düzenleyebilir misin?... birinin yerini ben söyliym de azicik kolaylik olsun; 6 numarali topu sol üst kösheye yerleshtiriorum, digerlerini sen yerleshtir :)...

xxxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxx
x- (06)( ? )( ? )( ? )( ? ) -x
xxx- ( ? )( ? )( ? )( ? ) -xxx
xxxxx- ( ? )( ? )( ? ) -xxxxx
xxxxxxx- ( ? )( ? ) -xxxxxxx
xxxxxxxxx- ( ? ) -xxxxxxxxx

[SIZE=1]not; bu soru kelebegimizi biraz oyalar diye düshünüom :p...[/SIZE]

1. soruya 9 diyerek başlamak istiyorum

x fincan olsa, K kırmızı fincanlar olsa..

x x x K x x x x K x diyorum.. eğer sağ sol kavramlarımız aynıysa:)))))))

Birinci soru.. 6+3+8=17 Var diye hemen bi hesap yaptım ama bu kadar basit bi cevapmı bilmem..

Birinci soru.. 6+3+8=17 Var diye hemen bi hesap yaptım ama bu kadar basit bi cevapmı bilmem..
zor degil, basit ama en az kac fincan oldugunu sormushtum... sen, en fazla kac fincan oldugunu yazmishin... kelebek'in dikkatinden kacmamish :)...

1. soruya 9 diyerek başlamak istiyorum

x fincan olsa, K kırmızı fincanlar olsa..

x x x K x x x x K x diyorum.. eğer sağ sol kavramlarımız aynıysa:)))))))
:) sag sol kavramlarimiz farkli olsa da [SIZE=1](diger sagdan ve diger soldan bahsediom [/SIZE][SIZE=1]:p)[/SIZE] yanitin dogru, tebrikler! :)... ama shekilde bi x fazla kacmish elinden - iki kirmizinin arasinda 3 tane olmaliydi ;)...

zaten 10 oluyo :) orda fazla olmuş bitane.. yanlışlıkla yapmışım..

x x x K x x x K x du o:)

:) yanlishlikla yaptigin belli... yoksa "1. soruya 9 diyerek başlamak istiyorum" demezdin :)...

vallahi son soru oyalıyo:) hala uğraşıyorum. matematiksel bi formülü vardır heralde yaf baş mı olurr :))

1'den 15'e kadar numaralandirlimish bilardo toplarini da o shekilde düzenleyebilir misin?... birinin yerini ben söyliym de azicik kolaylik olsun; 6 numarali topu sol üst kösheye yerleshtiriorum, digerlerini sen yerleshtir :)...

x- (06)( ? )( ? )( ? )( ? ) -x
xxx- ( ? )( ? )( ? )( ? ) -xxx
xxxxx- ( ? )( ? )( ? ) -xxxxx
xxxxxxx- ( ? )( ? ) -xxxxxxx
xxxxxxxxx- ( ? ) -xxxxxxxxx

[SIZE=1]not; bu soru kelebegimizi biraz oyalar diye düshünüom :p...[/SIZE]

Güzel soruymuş... Kelebeği bilmem ama beni pek oyalamadı... :p

6---14---15----3---13
--8----1----12---10
----7----11-----2
------4------9
----------5

İtiraf ediyorum: Çözüm için küçük bir program yazdım... Sonucu vermesi 1sn kadar sürdü. :cool: Alet işledi, ben övünüyorum yani... :D
Hiç gelemem öyle saatlerce deneme yanılma yapmaya... :eek:

ama ben denemiştim bunu yaf, önce 6 15 ten başladım, bütün rakamları:) 14e düşünce 14-15 ten başlamıştım ama hesaplamada bi yanlışlık yaptım demekki:) tebriklerr abii:eek:

Üst Alt