ama ben denemiştim bunu yaf, önce 6 15 ten başladım, bütün rakamları 14e düşünce 14-15 ten başlamıştım ama hesaplamada bi yanlışlık yaptım demekki tebriklerr abii
Ben denemedim... makinaya denettim. O hata yapmıyor.
Senin de emeğine sağlık.
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
ama ben denemiştim bunu yaf, önce 6 15 ten başladım, bütün rakamları 14e düşünce 14-15 ten başlamıştım ama hesaplamada bi yanlışlık yaptım demekki tebriklerr abii
Birinci soru.. 6+3+8=17 Var diye hemen bi hesap yaptım ama bu kadar basit bi cevapmı bilmem..
e, alete ne yapmasi gerektigini anlatabildigine göre övünebilirsin tabe, müsade ediom ... tebrikler!!! ... ayrica, zeka sorusundan cok, sabir sorusu olan bu tür sorulara en zekice yaklashim da odur zaten ... bir de bikac dakikadan fazla sürmediyse programi yazman, daha da övünebilirsin ...Güzel soruymuş... Kelebeği bilmem ama beni pek oyalamadı...
6---14---15----3---13
--8----1----12---10
----7----11-----2
------4------9
----------5
İtiraf ediyorum: Çözüm için küçük bir program yazdım... Sonucu vermesi 1sn kadar sürdü. Alet işledi, ben övünüyorum yani...
Hiç gelemem öyle saatlerce deneme yanılma yapmaya...
sana da tebrikler, mine! ... keyf alarak cözdügüne sevindim ...Yaavv bende kahvaltı sofrasında çözmüştüm ne merakla açtım aynısıydı Tebrikler...
hersheye lazim olan o sheye de lazim mi o shey? ...bir soru da benden
herşeye lazım olan şey nedir?
e, alete ne yapmasi gerektigini anlatabildigine göre övünebilirsin tabe, müsade ediom ... tebrikler!!! ... ayrica, zeka sorusundan cok, sabir sorusu olan bu tür sorulara en zekice yaklashim da odur zaten ... bir de bikac dakikadan fazla sürmediyse programi yazman, daha da övünebilirsin ...
İlk rakamı 13 olan başka bi sonuca ben ulaşamadım.. Bi önceki çözümün tersten çözülmüş hali haricinde..
Ben onu hemen fark ettim ama şıkları gözden geçirmeden yazmak istemedim..yani biraz harcanıcak vaktim varmışEh.. çözüm de o zaten... Bakalım ilk kim fark edecek demiştim.
B-?-Ü-?-B-?-Y-?-D ........Soru işaretlerinin yerini siz doldurun..
B-I-Ü-D-B-A-Y-S-D desem kabul eder misin? =)
B-I-Ü-D-B-A-Y-S-D desem kabul eder misin? =)
ne, taktik mi?! buz gibi stratejilerle kurdugun tuzagina mi düshtüm yane shimdi?!! ... hehe, keshke düshülücek tuzaklar hep böyle olsa ... alemsin, mine! bu bashligin hayat iksirisin sen ... sen olmasan coktaaaaan kara topraklara karishmish, unutulmushtu güzelim bashlik ... hayranim taktiklerine ...Taktiğim işe yaradı..Nerdesin.?
malesef yanilmishin... yine de "4-5-1-6-5-4-2" sayilarina nasil ulashtigini aciklar misin?... iclerinden sadece bir tanesi yanlish (hangisi oldugunu sölemicem tabii ki )... dolayisiyla cok yanlish bi yol izlemish olamassin ...Sanırım 27 Rekursion..görünmeyen 7 tane yüz var.4-5-1-6-5-4-2- diyorum yanılmışda olabilirim buraya bakarak çözdüm.
bu sefer uygulamali cözmeye calishmadin mi? ... aslinda uygulama degil de, eline tek bi tane zar alsan ve biraz incelesen, cok önemli bi özelligi oldugunu fark edersin... o özelligi bildikten/kullandiktan sonra bu sorunun yaniti cok cok kolay ... hatta dört tane deil, 15 tane zari üstüste koysam bile cabucak cözer, kolay kolay da yanilmassin o zaman ... bu kadar ipucu yeter ...(...) yanılmışda olabilirim buraya bakarak çözdüm.
bekledigim sihirli cümle buydu ...(...) iki yüzünün toplamının 7 olduğunu da bilmiyodum dün elime zar geçiince hesapladım
cok cok dogru tabii ki ama bu kadar detayli istememishtim - sayilarin toplami yeterliydi... kocaman tebrikler ...en üste yukarıdan aşağıya sıralama 4-2-5-1-6-4-3 olucak..
tashiyalim...Şu vc sorusunu da gündeme taşıyalım eniyisi..Ben kardeşler arasındaki en önemli fark nedir nasıl bulunur bilemedim
Baktığın gibi görünen bi fark mı?
yanilmiosun, dogrucu hep dogru kapiyi gösterir, yalanci da dönüshümlü olarak bi yanlish kapiyi, bi dogru kapiyi gösterir - emin olamassin yane...Bide şu var tabiiSadece bir tanesinden karışık olmadığından eminsek ne sorucazbu önceki gibi bi soru olamaz! benden öncekine hangi kapıyı gösterdin diye yanılıyormuyum.?
Şöle olabilirmi sen yalancının yerinde olsan bana hangi kapıyı gösterirdin?
en iyisi bu! ... özellikle aciklamasi kusursuz, soruda ise ufak bi deishiklik yapman yeterli ... kendisini karishik kardeshin yerine koymasini önleyen ufacik bi deishiklik ...İki kişiden birine derimki kardeşinin yerinde olsan bana hangi kapının (bay) (bayan) vc olduğunu gösterirdin..
Acaba şöylemi o değişiklik. Sen karışık değilde diğer kardeşinin yerine olsan bana hangi vc yi gösterirdin..? bunu olmadıysa tekrar düşünürüz..
süpeer!!! ... kardeshlerin arasinda bahsettigim en önemli fark (daha dogrusu, bildigimiz tek fark) buydu ishte; dogru/yalan söyleme miktarlari - ya da senin degiminle olasiliklari ... ilk soruda bundan istifade ettigin zaman gerisi corap sökügü gibi gelio ... yani sordugun kardesh diger iki kardeshini birbiriyle karshilashtirarak cevap vermek zorunda olucak, üc bilinmezi iki bilinmeze indirmek istioruz cünkü ...Bu soru olasılıklı olmalı diye düşündüm.
Şöyleki kardeşlerin yanına gidip sıradalar düşünüyorum. (Birinci kardeşe şöyle desem! kardeşlerine soru sorsam yanındaki kardeşinin onun yanındaki kardeşinden doğru söyleme olasılığı daha çok olurmu..)
Budurumda ortaya çıkan tablo şöyle oluyor
dyk.....doğrucu doğruyu söylüyor...HAYIR
ydk.....yalancı yalan söylüyor........HAYIR
kyd.....karışık yalan söylüyor.........HAYIR
kdy.....karışık doğru söylüyor.........HAYIR
Ortada karışık yok bide ikinci olasılığa bakıyoruz..
dky...doğrucu doğru söylüyor...EVET
ykd...yalancı yalan söylüyor.....EVET
kdy...karışık doğru söylüyor.....EVET
kyd..karışık yalan söylüyor......EVET
Burdada 3 numarada karışık yok.. İkinci soru Evet cevabında 3. kardeşe Hayırda 2. kardeşe sorulur diyorum..