kara kalpaklilari vaveyla'cim toparlayamadi galiba
... acikcasi yaniti cok iyi hatirliorum da soruyu ben de toparlayamam
...
(...) herkes istediği kadar alabiliir
ben de aldim bi dene - eti eti eti!!!
[SIZE=1](bu eureka deildi tabe, sadece bisküvi sevinciydi )[/SIZE]...
vallahi Reku ben anlaya anlaya devam edeyim diyorum ama bu seferde o b, 1,1,1,0 vs. ye gelince b neydi, 1 neydi vs derken diğer anladıklarımı unutuyorum
kağıt kalemde almadım
ama banada o ikinci bölümde bi hata var gibi gelmişti. ama formüllerinin içinden çıkamadım
daha derli toplu, dolaisiyla daha kolay anlashilir olabilecegini düshünerek yazmishtim o "
formülleri" - kushbakishi misali hane, yukaridan bakinca daha bi farkli görünüo ya dünya
... bana karmashik gelen meselelere bir de yukaridan kushbakishi bakma ihtiyaci duyarim shahsen genelde, bashkalari da öyledir diye düshünmüshtüm... ümit ettigimin tam tersini elde etmishim demek ki - yüzüme gözüme bulashtirmishim
...
hataya gelince; tembelligin ve "yukaridan kopyala & ashagiya yapishtir"in yan etkilerinden biri; bazi sheyleri degishtirmeyi unutabilior insan
... ama hatali haliyle tersine cevirince bir celishki meydana geliordu... bu da tek dogrunun diger cözüm (vaveyla 14 te, capri 25 de) olmasi gerektigini ortaya koyuyordu ve hershey cok güzeldi
... hatasiz haliyle bakinca ikinci blogun kendi icinde celishki melishki olmuo, 14 cikio temiz temiz... peki ya sorunun bütününde?
... neyi kaciriorum gözümden, anlamak istiorum?
...
*********************** soru 1 *********************
capri'nin ev numarasina bakalim tekrar...
- ev 1. bloktadir
- kapi numarasi cift sayidir
- kapi numarasi bir sayinin karesi degildir
- kapi numarasinda 4 var...
kelebek'in, metepe'nin sorularini yukardaki kombinasionla yanitlamish olmasi mümkün müdür?...
- degilse, neden?...
- mümkünse, capri bu yanitlara göre kac numarada oturuyordur?...
*********************** soru 2 *********************
yuvarlak bi masada bi grup insan oturuyor... bunlardan bazilari her zaman dogruyu söylüyor, bazilari ise hep yalan söylüyor... masada oturanlarin herbiri sirayla sagindakinin yalanci oldugunu iddia edior... bu yetmezmish gibi herbiri sol tarafindakinin de yalanci oldugunu iddia edior... derken, iclerinden bi kadin, "bu masada tam 15 kishi oturuyor" dior... bunun üzerine bi adam kalkip kadina öfkeyle "sen var ya sen, yalancinin tekisin sen! masada 15 kishi degil, tam 17 kishi oturuyor!" die bagirior...
hangisi dogruyu söylüyor?...
*********************** soru 3 *********************
üc tane kafadar arkadash ortak olup büyükce bir arsa aliorlar... herbiri birer ev yaptirior ama gel gör ki fazla zaman gecmeden gecimsizlik bashlior aralarinda... arsa resimdeki gibi citle cevrili... cit pembe evle birleshior; evin arka cephesiyle citin arasinda yer yok yani... arsanin üc tane cikishi var... yeshil evde yashayan arkadash birgün kendi evinin önünden sagdaki cikisha (yeshil x) bir yol yapior... bunun üzerine mavi evde yashayan arkadash kendi evinden soldaki cikisha (mavi x) bir yol yapior... peembe vde yashayan
"e, benim bashim kel mi!" diip kendi evinden ortadaki cikisha (pembe x) bir yol yapior... yollarin hicbiri digerleriyle kesishmior... nasi gidio bu yollar?...