Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

kelebek bunu da çözdün ablam:)

Olmadı..olmadı... olmadı... :) :)

metepe'nin yaptığı iyilik çoğalsın dursun:) ben bunu daima az görrüm dermişim ve mekiğime atlar kaçarmışım:)

Melek ablaa bencede çözüyorumda, MeTePe abi kabul etmiyoo:))

Evet ablam ya:) Senin cevabın gayet dogruydu:) metepeyi şöyle uzaya fırlatsak az görmeyi bırak hiç görmezsin bile:)

aa yok sonra kim soru sorcak bizee:rolleyes:kıyılamaz MeTePe abi ye:eek::eek: bakalım karanlık dedim bu sefer, bunuda mı kabul etmiceek:)

helee şükürr:cool:
ben sayı sorusuna takıldım bu sefer bakalım nelerle gelicemm :)

Hayır, en başta niye karanlık kimsenin aklına gelmedi:)) Tebrikler kelebekcim:) Uzaya atılmaktan kurtuldu metepe:)

Kalan iki soruya ek olarak zevkli ve kolay sayılabilecek bi görsel soru da ben getirdim. Beğeneceğinize eminim..

Soru- Bir dere var ve bir sandalımız. Karşıya geçmek isteyen 1 anne, 1 baba, 2 kız çocuğu, 2 erkek çocuğu ve 1 hırsız 1 de polisimiz var.

Kurallar-

1-)Anne erkek cocuklarla, baba ise kiz cocuklarla yalniz kalamaz
2-)Hirsiz polissiz baska insanlarla kalamaz
3-)Salı anne baba ve polis kullanmayi biliyor
4-)Sala aynı anda sadece 2 kişi binebilir, fazalası binemez..

Bunları karşıya nasıl sağsalim geciririz. :D

Görsel olarak burdan oynayabilirsiniz.

İŞSİZLER > Oyun - İŞSİZ Oyunların Adresi

Büyü yuvarlak mavi butona basınca oyun başlıyor.
Allah sabir versin.

.
Büyü yuvarlak mavi butona basınca oyun başlıyor.
Allah sabir versin.

1,5 dakika kadar sürdü. :p

Polis ve hırsızla başlayıp, polis ve hırsızla bitirmek lazım.

Yalnız oyun bitince ne yaptıklarını anlamadım. Heil Hitler gibi bişi yapıyorlar.:confused:

ÇÖZÜLMEMİŞ SORULAR!!!

*************** SORU 1 ****************

Düzey: Kolay

KKELEBEKK bir bahçe satın alır ama alırken kazık yemiştir. Çünkü aldığı yer bataklıktır. Bunun üzerine bir uzmana başvurur. Uzman ona suyu emen bir ağaç gösterir. Bu ağacı dik, her gün 2 katına çıkar. Böylelikle 80 gün sonra bahçe tamamen kurur der. KKELEBEKK "O kadar vaktim yok. Şuradan bana 8 tane ağaç ver, bu işi 10 günde halletmem lazım" der.

KKELEBEKK'in düştüğü büyük yanılgı nedir?

******************* SORU 4 *******************
Düzey: Orta

0-1-2-3-4-5-6-7-8-9 dizisiyle

?-2-1-0-0-0-1-0-0-0 dizisi arasında bir ilişki olduğuna göre ? işareti yerine ne gelmelidir.

Soru 1'in cevabındaki yanılgı şöyle bişey olabilir mi?

1 günde 2 katı dediğine göre.. 2 agac olursa..
2 agac -çarpı- 80 gün eşit/ 160 agaca denk gelirse..
8 agac -çarpı- 10 günse eşit/ 80 agac ederse..
Düşülen yanılgı 80 günde 160 agac olurken,10 günde 80 agacın olması mı?
2 katının unutulması yanılgı olabilir mi?..sanki bana öyle geldi : )

Soru 1'in cevabındaki yanılgı şöyle bişey olabilir mi?

1 günde 2 katı dediğine göre.. 2 agac olursa..
2 agac -çarpı- 80 gün eşit/ 160 agaca denk gelirse..
8 agac -çarpı- 10 günse eşit/ 80 agac ederse..
Düşülen yanılgı 80 günde 160 agac olurken,10 günde 80 agacın olması mı?
2 katının unutulması yanılgı olabilir mi?..sanki bana öyle geldi : )

Valla bu hesabı anlayamadım?? 2 ağaçX80 gün = 160 ağaç diye bir şey olmaz ki... :)

***** İPUCU: *****

Bu soruda tahmin ettiğimden daha fazla zorlanıldı. :) O yüzden bir ipucu vermekte fayda var. Lütfen soruyu düşünürken elinize küçük bir kağıt kalem alın. ve 1. gün, 2. gün, 3. gün... diye bakın. Kısa sürede soruyu çözeceksiniz. :)

1. gün =1 cm desek?
2. gün =2
3. gün =4
4. gün =8
5. gün =16

8 ağaç 1 ağacın 80 günde erişeceği boya 10 günde erişemez ki

Tebrikler! Demek ki o kadar zor değilmiş. :D
Evet! Görüldüğü üzere tek ağaç diktiğimizde 4. günde 8 katına çıkıyor. Yani 8 ağaç diksek bile sadece 3 gün kar etmiş olacağız. 8 ağacın yapacağı işi 3. günden sonra tek ağaç yapabiliyor. O zaman 8 ağaç dikersek 10 günde değil, 77 günde bataklık kurur. :)

Yapılan hata budur. :)

10 günde kurutmak için gereken ağacın sayısı oldukça kabarık olduğu için buraya yazamıyorum. Ama bu satırın boyunu aşacağını söylemeliyim. :cool:

...
Kaldı bi soru:rolleyes:Ama ben o sayıların diziliş mantığını anlayamadım:confused:Bi ipucu rica etsek?:eek:

Peki... :)
İpucu şu: 1 sayı dizisi ile 2. sayı dizisi arasında birebir ilişki var. :) Bu aslında neredeyse çözümün yarısı demek. :) :cool: Daha fazla ipucu verirsem yanıtı söylemiş olurum.

Uuuu ne çok sorular sorulmuş ve cevaplanmış.:)Arkadaşları tebrik ediyorum.:)

Bilinmeyen son bi soru kalmış. MeTePe ip ucu iyiymiş ama soru zor birini buluyorum biri kalıyor..1 tane 2 var ..2 tane 1 var.6 tane 0 var.

iyide soru işeti 6 mı olucak onu tam anlamdım aslında ben 6 diyeyim doğrumu bilmem 1 tane 6 var...

0-1-2-3-4-5-6-7-8-9
?-2-1-0-0-0-1-0-0-0

Uuuu ne çok sorular sorulmuş ve cevaplanmış.:)Arkadaşları tebrik ediyorum.:)

Bilinmeyen son bi soru kalmış. MeTePe ip ucu iyiymiş ama soru zor birini buluyorum biri kalıyor..1 tane 2 var ..2 tane 1 var.6 tane 0 var.

iyide soru işeti 6 mı olucak onu tam anlamdım aslında ben 6 diyeyim doğrumu bilmem 1 tane 6 var...

0-1-2-3-4-5-6-7-8-9
?-2-1-0-0-0-1-0-0-0

Tebrikler! :) Yanıt doğru... niye bu kadar şüpheli yanıt verdiniz ki? :)

Her sayı, aşağıdaki sayı dizisinde kaç tane o sayıdan olduğunu ortaya koyuyor. 6 adet sıfır, 2 adet 1, 1 adet 2, 1 adet 6 var. :)

0-1-2-3-4-5-6-7-8-9
6-2-1-0-0-0-1-0-0-0

Hep tamam cevabı buldum diyerek pat diye cevap veriyorum :)Bu sefer daha şüpheci davrandım:)Çünki işe rakamlar girdimi yanılma payım daha fazla oluyor ondandır...

Ayşegül ben soru sorma işini bilenlere bırakayım.:)Uğraşlarımın arasın biraz soru çözmeye vakit ayırmak iyi geliyor.:)Fakat soru hazırlamak daha zor...

Cevabı bulmanız vakit alacakmış,bakalım ne kadar vaktinizi alacak:rolleyes:Kolay gelsin:)Kopya çekmek yok ona göre:p

Valla benim hiç vaktimi almadı. Bilgisayarlara aşina olduğumdan mıdır nedir, daha sorunun yarısına gelmişken çözümü buldum. :) Ama yanıt versem mi yoksa bunu başkasına mı bıraksam karar veremedim. :) İki taraf da aynı şekilde düşünürse çözüm çok kolay. :)

Abi senin zekandan şüphemiz yok zaten,sen soru hazırlasan çözümü bıraksan;)desem?:rolleyes::p:eek:
Ortalık durdu durdu duruldu,azcık beyin fırtınası görek yaww!:D

Tamam, fırsat bulunca bir kaç soru yazayım. Bu soruya da yanıt vermeyeceğim. :) Gerçekten çok güzel bir soru ve üstünde biraz düşünülmesinde fayda var. :cool:

İtiraf etmeliyim ki, çözümü bulmam biraz geçmiş deneyimlerime bağlı. Benzer problemlerle daha önce uğraşmıştım.

Üst Alt