Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

bi önceki kişiye ne cevap verdiğinimi soracaz o zaman:) doğru dediyse yalandır, yalan dediyse doğrudur.. ohoo.. çok sıkışılmıştıı sorup cevap alana kadar gerek kalmaz zaten:))))))))))))))

Bayan gidip önceki kişi 2 numarayamı girdi demiş olsa?..

bi önceki kişiye ne cevap verdiğinimi soracaz o zaman:) doğru dediyse yalandır, yalan dediyse doğrudur.. ohoo.. çok sıkışılmıştıı sorup cevap alana kadar gerek kalmaz zaten:))))))))))))))

Bayan gidip önceki kişi 2 numarayamı girdi demiş olsa?..

Benim yanıt vermemi mi istiyorsunuz? :cool: Yoksa onaylamamı mı?

Bir bilmeceye doğru yanıt genellikle şu şekilde verilmelidir:
Adama "............ sorardım. Eğer ....... derse şunu, ....... derse bunu yaparım. Çünkü .................................." :)

Doğru bir yanıt tereddüte yer bırakmamalı. Hem yanıtlayan, hem de yanıtı okuyanların şüphesi olmamalı.

Bayan benden önceki bayan 2 numarayamı girdi demesi lazım...2 tane yalan söylemez heralde

bi önceki girene doğrumu yalan mı söylediğini sorarsın.. cinsiyete göre bayansa yada erkekse.. bi önceki çıkan, doğru söylemişse aynı yere girersin, yalan söylemişse diğerine.. kendi cinsiyetinle karşılştırırsın:)

İkinizinki de tam bir soru ve açıklama değil. :)

Bayan benden önceki bayan 2 numarayamı girdi demesi lazım...2 tane yalan söylemez heralde

- Benden önceki bayan 2 numaraya mı girdi? (2 numara ne bu arada? :) )
- Evet
Eee? Sonra? :)

bi önceki girene doğrumu yalan mı söylediğini sorarsın.. cinsiyete göre bayansa yada erkekse.. bi önceki çıkan, doğru söylemişse aynı yere girersin, yalan söylemişse diğerine.. kendi cinsiyetinle karşılştırırsın:)

- Bi önce girene doğru mu, yalan mı söyledin?
- Doğru söyledim.
Ee, sonra? :)

NOT: Doğru yanıt çok uzakta değil.. ancak daha iyi ifade edilmesi ve açıklanması gerekiyor.

Hay allah yaaa geldik geldik burda kaldık galiba kelebek:(2 numarayı bilmyor ama bi önceki bayan da 2 numaraya girmişse 1 numara doğru olan değilmidir...... yine olmadıya neyse...

Bi önceki kişiyi görmüşsek, O kişiye doğrumu yalan mı söylediğini sorarız. Erkekse o kişi, doğru söylemişse, bizde erkeksek onun çıktığı yere gireriz.. Bayansak diğerine..

Bu oyun beni de sardı deminden beri kafa patlatıyorum ipuçlarına bakarak ama hep yarı yolda kalıyorum:)

Bi önceki kişiyi görmüşsek, O kişiye doğrumu yalan mı söylediğini sorarız. Erkekse o kişi, doğru söylemişse, bizde erkeksek onun çıktığı yere gireriz.. Bayansak diğerine..

Yok.. önceki kişiyi, veya ondan önceki kişiyi, veya sonraki kişiyi görmüyoruz. :) Görmemiz gerekmiyor. :) Bir önceki kişinin kadın veya erkek olması da önemli değil... :) Bizim ne sorduğumuz ve nasıl davrandığımız önemli. :eek:

Hadi artık... sokun şu faniyi tuvalete... çatlayacak artık beklemekten. :p

NOT: 2 saatliğine tuvalete kadar gidiyorum. Döndüğümde tam ve doğru yanıt hala gelmemişse artık yarına kesin çözüm. :)

O kritik soruyu bi bilseydik bütün mesele hallolcaktı...

Nasıl davrandığımız da da bişey var demek...

O kritik soruyu bi bilseydik bütün mesele hallolcaktı...

Nasıl davrandığımız da da bişey var demek...

Nasıl davrandığımızda bir şey yok... Öyle bir soru sormalıyız ki, hangi WC'ye gideceğimize ona göre karar verebilelim. Davranış derken bu karardan bahsediyorum.

Arkası yarın artık...bilen kişiyi şimdiden tebrik ederim....

Adamın dogru ya da yanlış cevap verdiğini anlayacak bir soru sorarım:)
Bir kapıyı gösteriririm ve sorarım: Bu tuvalet için para ödeyecek miyim?
Eğer benden öncekine yanlış cevap vermişse bana doğru cevap vermek zorunda. Dolayısıyla "Hayır, ödemeyeceksiniz." diyecektir. Bu durumda oraya girerim.
Eğer benden öncekine doğru cevap vermişse bana yalan söyleyecektir ve bana "evet, ödeyeceksiniz" diyecektir. Dolayısıyla bana yalan soylediğini anlarım. O kapıya değil diğerine girerim.
nasıl olsa restoranlardaki wc'lerden para alınmıyor bunu biliyorum.
Oldu mu bu acaba? Çok mu uçtum yoksa:)))

Adamın dogru ya da yanlış cevap verdiğini anlayacak bir soru sorarım:)
Bir kapıyı gösteriririm ve sorarım: Bu tuvalet için para ödeyecek miyim?
..
Oldu mu bu acaba? Çok mu uçtum yoksa:)))

Evet... biraz uçuk olmuş... :)

- Bir kapıyı gösteriririm ve sorarım: Bu tuvalet için para ödeyecek miyim?
- Hayır ödemeyeceksiniz

1. Olasılık: Doğru söyledi! Bu ne işimize yaradı? Sadece para ödemeyeceğimizi öğrenmiş olduk. O tuvaletin Kadın veya Erkek olduğunu öğrenmedik.
2. Olasılık: Yalan söyledi! Adamın yalan söylediğini öğrenmiş olduk. O tuvaletin kadın veya erkek olduğunu öğrenmedik.

Her iki olasılıkta da hangisinin kadın veya erkek olduğunu öğrenemedik.
Aslında adamın doğru veya yalan söylediğini öğrenmenin daha kolay yolu var. :) Kapıyı gösterip "Bu bir kapı mı?" dersiniz. Evet derse doğru, hayır derse yalan söylüyordur. :) Ama bu bilgi bizi doğru WC'ye götürmez.

Adamı konuşturma şansımız yok akıllı:) Tek soru hakkımız var:) Ama seni konuşturma hakkımız baki:)

O soruyu sorarken kendi cinsiyetimi gordugunden yola çıkarak düşündüm aklım sıra:) Yoksa yalan ya da dogru soylediğini anlamanın yolu çok:)
Ama benimki tutmadı tabi:) ben bunu çözemezsem uyuyamam hemen kaybolma oke?:)))

Gerçi bu yorgunlukla daha çok potlar kırarım:) Zormuş be baya bu soru:)

Adama şunu sorardım. "Bir önceki kişiye erkekler (ya da kadınlar) tuvaletinin hangisinin olduğunu söyledin?" Adam hangini gösterirse tam tersine girmeliyiz.

Çünkü: Bi önceki kişiye yalan sölediyse bana doğruyu söleyecek. (Burdaki doğru bir önceki kişiye söylediği doğru.) Böylelikle ben diğer wc ye gittiğim için doğru olacak.

Eğer bir önceki kişiye doğruyu söylediyse bana yalan söyleyecek... Ben yine diğer wc ye gideceğim için doğru wc yi bulmuş olacağım.

Adama şunu sorardım. "Bir önceki kişiye erkekler (ya da kadınlar) tuvaletinin hangisinin olduğunu söyledin?" Adam hangini gösterirse tam tersine girmeliyiz.

Çünkü: Bi önceki kişiye yalan sölediyse bana doğruyu söleyecek. (Burdaki doğru bir önceki kişiye söylediği doğru.) Böylelikle ben diğer wc ye gittiğim için doğru olacak.

Eğer bir önceki kişiye doğruyu söylediyse bana yalan söyleyecek... Ben yine diğer wc ye gideceğim için doğru wc yi bulmuş olacağım.

Tebrikler! ;)

Doğru yanıt beklemedik şekilde geldi... :)

Soruyu bildiğiniz için 3 adet az kullanılmış kürdan kazandınız.

toothpick.jpg

Prensip olarak pek cevaplamam böyle soruları ama baktım çözen de olmamış... İsterseniz hazırladığım sorulardan ben sorayım.

Not. Bu arada klasik sahte 50 TL sahte para sorusu vardır. 35 TL'lik ürün alınır. vs... O soruyu bir sorun derim. Cevabı anlatmak epey vakit alıyor ve zevkli oluyor.

Prensip olarak pek cevaplamam böyle soruları ama baktım çözen de olmamış... İsterseniz hazırladığım sorulardan ben sorayım.
.

Ben konuyu epey yordum. :) Biraz da siz devam edin. Bende soru çok ama başkalarının da katılımı olursa iyi olur. :cool:

Metepe, Geyik bu işlerin ustasıdır:) Valla ben cevabı bile okurken yoruldum Geyik:) canlandıramadım bile:)

Metepe, Geyik bu işlerin ustasıdır:) Valla ben cevabı bile okurken yoruldum Geyik:) canlandıramadım bile:)

Yanıt da, açıklama da doğru... Aslında bu çok eski bir cennet, cehennem sorusudur. Gugılda arayıp yanıtını bulamasınlar, hileye kaçan olmasın diye ben biraz değiştirdim. :)

Esrafi ablam, ukalalık gibi algılamayın da, ya da algılayın :) şuan için bilemeyeceğim (Malum saat) :) Ben çözme işin de değil de soru hazırlamayı yeğeliyorum.

Ben doğru cevabı okurken bile zorlandım:) Zaten zihnimi toparlayamıyorum:)

Ne ukalası be ablası gerçek bu:) Bu konularda üstüne tanımam:)

- YENİ SORU -
Düzey: Ortanın kolayı...
Hile, hurda, üçkağıt, kelime oyunu vs. yok.

Muhasebeci olarak işe gireceksiniz. Ancak önce bir sınavdan geçmeniz gerekiyor. İşveren delinin teki! Sizi bir masaya oturtuyorlar. Önünüzde 10 tane yazı kısmı, 10 tanede resim kısmı gözüken bozuk para koyuyorlar. Gözlerinizi bağlıyorlar. Ellerinize kalın eldivenler takıyorlar ki, elinizle yoklayarak paraların yüzünü anlamayasınız. Birisi masanın üstündeki paraların yerlerini karıştırıyor. Sonra da size paraları el yordamıyla 2 eşit gruba ayırmanızı, ama her 2 grupta da aynı sayıda resim veya yazı olması gerektiğini söylüyor.

Patronun gözüne girip işi almak için nasıl bir yol izlerdiniz? :)

Metepe acıyın bana okumuş oldum yine uyuyamam ben:) B12 emilim sorunu var ve tedavim o kadar gecikmiş daha yeni yüklemem yapıldı perişan etmeyin beni diycem duramıorum çözmeye çalışacam yine:) En azından zihin jimnastiği olur bana:)

Bu arada ablam Geyik sen çözüver şunu beni kurtar ben dalacam yine çünkü:)

Ben vazgeçtim. pas geçiyorum bunu hayatta çözemem:)))

Metepe acıyın bana okumuş oldum yine uyuyamam ben:) B12 emilim sorunu var ve tedavim o kadar gecikmiş daha yeni yüklemem yapıldı perişan etmeyin beni diycem duramıorum çözmeye çalışacam yine:) En azından zihin jimnastiği olur bana:)

Bilmece çözmek beyin hücrelerinin en iyi besinidir. :) B12 kan hücreleriyle ilgili zaten. Bişey olmaz. Bilmeceler anemi yapmaz. :p

ama algılamada sorun olunca pas derler metepe bey, benim gibi:)

ama algılamada sorun olunca pas derler metepe bey, benim gibi:)

Zor soru değil bu... Sadece üstünde biraz düşünmek gerekiyor... Belki de biraz bozuk para bulup talim yapmak iyi gelir. :p

Bakalım bu sorunun ömrü ne kadar sürecek. :)

dur dediğini yapayım bozuk paraya bakayım geleyim şansımı deneyim. Dediğim gibi aslında zihin jimnastiği için gerçekten bunlar bana ilaç:) En azından zihin jimnastiği oluyor:)

Üst Alt