Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Merhaba Arkadaşlar uzun zaman önce birisi bana sormuştu bende size sorayım :)
Doktorun mühendisin pilotun arasıra gördüğü.Şöförün hergün gördüğü ama Allah'ın hiç göremediği şey nedir.?

Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?

Evet dogru cevap

Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah
dokuza kuruyorum kaç saat uyurum?

Evet dogru cevap gukukda ki saatlerde gece gündüz ayari yok

30' u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti?

[FONT=Verdana] Dört tane 4 ile 45 yazabilir misiniz?[/FONT]

[FONT=Verdana]İki kişi yolda karşılaşıyorlar. Küçük olan, Büyüğün öz oğludur. Ancak büyük olan küçüğün babası değildir. Bu nasıl olur?[/FONT]

Hangisi farklı?

Patlıcan, Sarımsak, Çay, Pekmez, Kabak,

Soru pek belirleyici değil ve birden çok yanıt üretebilir.

Ama bana göre yanıt Pekmez. (A harfi içermediği için)

Alternatif bir yanıt Çay'dır. Tek kuyruklu harfe sahip olduğu için... Çay aynı zamanda tek hece olan seçenek. Diğer taraftan içilebilen tek seçenek.

Uzun lafın kısası, şıklar çok net değil. :) Yine de ben tercihimi pekmez olarak kullanıyorum. :)

Soru birden fazla yanıt üretiyor doğru, fakat benim istediğim yanıt söylenmedi. Pekmez değil.

MeTePe pekmezde içilerek tüketilebiliyor, çay bu nedenle yanıtlardan biri sayılabilirmi?

xcoll
Alinazik sarımsaklı olur doğru..Ancak kabak sakız kabağı olduğundan dolayı pekmez ile tatlısı hiç olmaz, olsada nasıl olur bilemem üzerine çay hiç içilmez..Üzgünüm sizinde cevabınızı kabul edemiyeceğim..

Şimdi bilmecelerde prensip olarak herkesin onaylayıp kabul edeceği, mantıklı bir çözüm içeren tek bir yanıt olması aranan bir özelliktir. Daha önce de belirttiğim üzere bilmecenin şıkları (veya sorunun kendisi) bu açıdan bir netlik içermiyor ve birden fazla doğru yanıt doğuruyor. Yukarıda yazdığım tüm yanıtlar -bu çerçevede - doğru yanıtlardır.

Elbette başka doğru yanıtlar da türetilebilir. Örneğin, pekmez yukarıdaki ürünler içinde işlenerek elde edilen tek yiyecek/içecektir.
Diğer bir doğru yanıt; diğer hepsi tek bir çeşit ürün iken pekmezin birden fazla malzemeden üretilebilmesidir.
Diğer bir doğru yanıt; rahatsız edici kokuya sahip tek ürünün "sarımsak" olmasıdır.

Yani ne arayacağımızı bilemezsek doğru yanıtı bulmamız zor. :)

Farkli olan kabak cünkü bas harfler günlerin bas harfleri ile basliyor kabak uymuyor

Gurbetli'nin verdiği cevabı istemiştim. Sanırım karışık bir soru seçmişim:(

Evet, doğru, mantıklı. Bu soru zeka yarışmalarından apartılmış bir soru... :) Ama sorunun orijinal hali yanlış hatırlamıyorsam;

P-S-?-P-C

Soru işareti hangisidir gibi bir şeydi.. Kabak falan yoktu... :D :D

Benim gördüğüm soruda cuma gününü temsil eden Domates'di..Oda orjinali deyilmiş ozaman

Önemli değil... bu vesileyle kabak, pekmez falan biraz eğlenmiş olduk. :) :)

Üstüne çay içeriz artık. :)

Üst Alt