Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Belirtilmeyen başka gün yoktur ve sonuç NETtir..
EĞER ile başlayan cevap söylemeyin :)

Mine'nin yanıtı doğru olduğu gibi, soruda eksik var.

Mine "eğer"li yanıt vermek zorunda. Çünkü "yalan söyledikleri" günlerin dışındaki günlerde hem yalan hem doğru söyleyebilirler. Bu şekilde farklı sonuç çıkar. Örneğin Pazartesi günü erkek yalan söyler, kadın da yalan söyler ve şartlar sağlanır. O yüzden yalan söylemedikleri günlerde sadece doğru söyledikleri belirtilmelidir. :)

Teşekkür ederim.. Kelebek vc soruları sayesinde, bu tür soruları çözmeye çalışmak ayrı bir keyif verir oldu..

[FONT=Arial]İki kişi 5 el satranç oynadı. İkisi de aynı sayıda oyun kazandı ve hiç beraberlik olmadı.

Ama nasıl [/FONT]
:confused:

Güzel bir soru bu ama aslında bir zeka sorusu değil, bilmece. :) :) :)

Hiç cevap gelmedi..Herkesmi biliyor, yoksa hiç bilen yokmu...:cool:

Hiç cevap gelmedi..Herkesmi biliyor, yoksa hiç bilen yokmu...:cool:

Kimse yanıt vermemiş... bari yazalım da bilmeyenler öksüz kalmasın. :)

2 kişi farklı kişilerle satranç oynamış. İkisi de 5 oyun kazanmış. :)

Uzun zamandır burda ödül olmamıştı.Tebrikler...Paket sağlam bisküviler gayet taze..:)

images

Yiyecekler için teşekkürler... :) Ama bilmece bu! Bir dilim ekmek de iş görürdü. :) :)

Bencede bu ekmek teklifini kabul etmelisiniz hocam, malum yarın bayram :)

İki gündür evde ekmek yapıyorum zaten... :) Bolca ekmek oldu. Ama kavurmaya hayır demem doğrusu...

tongue-out-smiley-emoticon.gif

Eyvallah... teşekkür ederim... Bugün bir miktar indirdik mideye afiyetle... :)

O Sema'cım bu nasıl bir soruymuş böyle, sbs soruları gibi desem onlarda bu kadar zor değildir.
Benim gibi matematik özürlüler için zaman lazım çözmeye..Çarpılacak da sırayı bulmalı..kafam karıştı..

Honki ponli domino, diye diye düşüneyim

Çok kolay soru ama soruluş şekli hakikaten ilginçmiş... :) :) :)

Bir Soruda Benden Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?

ayaslym
İlacı şimdi aldım,yarım saat sonra birini, yarım saat sonrada üçüncüyü içersem,1 saatte tamamlanır...

Sema nın sorusunun cevabı 144 çıkardım ben..fakat anlatırken bile karıştırabilirim
2 zonki 24 honki ediyor
1 honki 3 ponki ediyor, ozaman 24 honki 72 ponki yapar,
1 ponki 2 tonki yaparsa 2 ×72 =144 2 zonki 144 tonki yapıyor.valla oldumu bilmem epey karıştırdım...

Olmuş tabi :) Tebrikler. Kafa karıştırmak için tekerleme gibi hazırlamışlar soruyu, biz şartlanmışız x,y,z'lere.

Bir Soruda Ben Sorayım...
Yapan Satar.
Alan Kullanmaz.
Kullananda görmez.
Nedir?

bitane de ben soriyim.. Bir baba çocuğunun her doğum gününde kumbarasına 1Tl atıyomuş ve o kumbara hiç açılmamış.. çocuğun 12. yaş gününde kumbarayı açmışlar bakmışlarki 3Tl var.. bunu nasıl izah edersiniz ?

yapan satar , alan kullanmaz kullanan görmez .. tabut

:) :) :) 4 yilda bir kez dogum gününe denk geldi subatta dogum günü

-*Yağmurlu bürgünde bir evde parti düzenlenir Partinin ilerleyen saatlerinde Ahmet Bey'in olmadığını farkederler Ertesi gün mahkemeye gidip olanları anlatırlar Hakim sorguya alınacaklarını söyler Bahçıvan şöyle anlatır:"Hava*yağmurluydu Kulübemde oturuyordum İçim sıkılmıştı hava almak için dışarı çıkım köke doğru köşkün bir camından içeriye bakmak için cama doğru yaklaştım cam buharlanmıştı camı sildim ve Fahrettin Beyi cinayeti işlerken gördüm der Sonra hakim yalan söylüyorsun ve katil sensin der Sizce neden hakim böyle söyledi?

Cam içeriden buharlaşır, dışarıdan nasıl siliyor :) ?

Üst Alt