Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

8, 3, 11, 22, 44, 88, ?

Soru işareti yerine hangi sayı gelmeli? ( Burada hareket devam etsin)

Kusura bakmayın, benim bu soruya itirazım var... :)

Sayı dizisi sorularında ilk sayı hariç TÜM SAYILARIN belli bir algoritmaya uyması gerekir.

Peki 8 ve 3 sayısı HANGİ SAYILARLA TOPLANIP ORTAYA ÇIKTI? :) :)

8 ve 3 ü toplayarak 11 den devam ettim haklısınız atlamışım ve yeni bir soru şekli oluşturmuşum ..

:confused::confused::confused::rolleyes::rolleyes::rolleyes: sorular çok güzelmiş hoşuma gitti konuyu açana tşk

Bir yarışmada 2.yi geçen kaçıncı olur arkadaşalar :)

T 7 B 81 İ V

Sayılar ve baş harfleri verilen kelimeler neyi ifade etmektedir?..Çok kolay soru...

Türkiyede 7 Bölge 81 il var?

Olabilir mi? Sondaki V nedir tam kestiremedim. Vali olabilir, Vilayet olabilir vs. vs..

Türkiyede 7 bölge 81 il vardır. Diye yazmıştım doğru...:)

538023_389425577818382_2058948617_n.jpg

Sizce?

Güzelmiş... :) :)
Üniversite sınav sorusu gibi mubarek... :cool:

Ahmetin oğlu benim oğlumun babası oluyorsa doğal olarak Ahmet ben olurum yani KENDİSİ doğru cevap olmalı :D

Ben bu soruyu (oğlu)sorduğunu düşündüm.

@yuci, :) itiraf ediom; soruyu ilk okudugumda ben de senin gibi düshündüm ama cabuk uyandim :D...ahmet benim oglumun babasidir demio ki orda "ben = ahmet" olsun... ahmet'in OGLU benim oglumun babasidir dior adam...

shimdi burda "ben=ahmet" yerleshtirirsen, ahmet'in oglu, ahmet'in oglunun babasi oluo ve hic bi insan kendi kendisinin babasi olamicana göre bi celishki doguyo (eh, kardeshinin babasi olmak icin de baya agir bi ensest gercekleshmish olmasi gerektigi icin o olasiligi da saymiom :))...

:) celishkisiz tek yanit, mine'nin yaniti bence, "ben = ahmetin oglu"...

Teşekkürler,Rekursion! ben açıklama yapmakta zorlanınca kısadan yazıyorum...:)

[FONT=sans-serif]:) [/FONT]aciklanicak pek de bishe olmadigi icin aciklama yapmakta zorlanmishindir, mine'cim... bakma sen, ben hersheyi incik cincik edip cicigini cikartmaya merakli oldugumdan laf kalabaligi yapiom ishte :eek:...​

Olsun daha iyi oluyor ben açıklamam gerekenleride açıklıyamadığım oluyor kafamda çözüyorum bu kesin böyle deyip açıklayayamadığım şeyler oluyor seninki daha iyi..

.........Soru.........

Beyzanur 16, Görkem 12 yaşında olduğuna göre, Ahmet Berk kaç yaşındadır?

Ahmet Berk 20 yaşındadır. Ama duruma göre 18 de olabilir. :)

20 değil 18 doğru

İsimlerin harflerini toplayıp 2 ile çarpılmıştı..

Ahmet Berk ayrı yazılmış... :) Aradaki boşluğu da sayınca 20 ediyor. O yüzden 20 de olabilir, 18 de demiştim. :)

Bilgisayar rajonunda boşluk da bir karakterdir. :)

Boşluğun sayılabileceğini düşünmemiştim.:)

Sayı dizisi sorularında ilk sayı hariç TÜM SAYILARIN belli bir algoritmaya uyması gerekir.

Peki 8 ve 3 sayısı HANGİ SAYILARLA TOPLANIP ORTAYA ÇIKTI? :) :)
ama bu her zaman öyle olmak zorunda degildir ki :)... eger hesaplanicak sayi kendinden önceki iki sayiya bagliysa (bkz fibonacci dizisi ;)), ilk iki sayi o algoritmaya uymak zorunda degildir, kendinden önceki üc sayiya bagliysa, ilk üc sayi uymas vs. vs. ... yani teorik olarak cok büyük bir sayi icin de gecerli olabilir bu...

ama mine'nin sorusunda haklisin tabe ; her sayi kendinden önceki bütün sayilara bagli oldugu icin 2. sayi da bu kuralin dishinda tutulmamaliydi :)...

Ben sayı dizileri demedim ki... Sayı dizisi soruları dedim. :)

Haklıyım yani... :cool: :D :D

:) niye, hesaplanicak sayinin, kendinden önceki iki ve/veya üc sayiya bagli olan bir sayi dizisinden soru olamaz mi, yasak mi?...

itiraz kabul etmiom, ben hakliyim! :cool::D:D:p...

:) ikimiz de mi hakliyiz yani, mine, nasreddin hoca misali? :D...

Olabilir... o zaman sayı dizisinin daha uzun olması ve tereddüte yer bırakmaması gerekir.

Bir sorunun yanıtı soruyu soran dışında yanıtı da değerlendiren herkesi aynı şekilde tatmin etmiyorsa, veya sorunun birden fazla yanıtı olabiliyorsa o zaman soru iyi sınırlanmamış demektir. :)

1. Her halukarda ben haklıyım.
2. Nadiren haksız olabildiğim durumlarda 1. kural geçerlidir.
3. mineuy10'un mesajı haklıdır. Haksız olduğu durumda 1. kural geçerlidir.

nasreddin hoca misali? :D...

Nasreddin hoca'nın haksız olduğunu hiç görmedim. Olsaydı bile 1. kural geçerli olurdu.

Aklıma nasreddin hoca geldide ondan yazdım....

1. Her halukarda ben haklıyım.
2. Nadiren haksız olabildiğim durumlarda 1. kural geçerlidir.
3. mineuy10'un mesajı haklıdır. Haksız olduğu durumda 1. kural geçerlidir.

ehahaha, bu kural dizisine bikac kez rastladim, nedense hep erkekler öne sürüo bunu :)... ama shu kismina ilk defa rastliorum, süper olmush :);

(...)
Nasreddin hoca'nın haksız olduğunu hiç görmedim. Olsaydı bile 1. kural geçerli olurdu.

her sayisi kendinden önceki iki, üc vs. sayilara bagli olan sayi dizisi nispeten daha uzun olabilir ama ayni zamanda tereddüte yer birakmayip herkesi ayni shekilde tatmin edeblir!!!...

1. kuralini iptal ediorum - ben hakliyim !!! :)....

Aklıma nasreddin hoca geldide ondan yazdım....
oy, kiyamam! arada mi kaldin, sevgili mine? :)...

Üst Alt