Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Rekursion bende sizden öğrenip anlamaya çalışıyorum...ı:):p

Ben hiç kaçırmam birşey öğrene bileceğim tartışmalarıııı arada kalmaya razıyım...:)

sacmalamaktan bashka sheyler öreniosan shu an, helal olsun sana!!! :)...

1. kuralın iptal olduğu durumlarda hır çıkar... gözleri belerir, ağzı köpürür, tüylerinden diken diken olur... kedi bıyığı gibi gerilir. 1. Kural silindikçe geri gelen bilgisayar virüsleri gibidir. İptal edilemez.

Rekursion bende sizden öğrenip anlamaya çalışıyorum...ı:):p

Ondan hala bir sheyler öğrenebilirsin belki... :) benden geçti artık. fibonacci sayı dizisinden bahsediyor. Duyunca aklıma spagettiden başka bir şey gelmiyor artık.. Fourrier Dönüşümlerinden falan bahsetse neyse.. Yaşım geçti. :cool:

"abo! ödüm koptu!" dicektim ama ic gözümün önünde canlandirdim da, güzeldi :)...

fibonacci ve fourier'in senin yashinla ilgisini cözemedim ama spagetti istedi hakkaten canim shimdi... uf, gecenin bu saatinde, oldu mu shimdi bu!!:(...

[SIZE=1]ayrica minecim; inanma sen metepe'ye, "fourier dönüshümü olsa neyse" diyen adamdan korkulur!...[/SIZE]

hazir gevezeligim tutmushken shununla ilgili de biras laf kalabaligi yapmassam catlarim walla :eek: - hem bölelikle spagettiyi unuturum belki :(...

otobüs şoförünün ayakları nereye gitmiş :D
Otobüsün hareket ettiği veya şöförü oldu belirtilmemiş. O yüzden hesaba katılamazlar. Aksi halde otobüste şöför dışında muavin, yardımcı öğretmen, hatta başka yolcular da olacağını varsayabiliriz. Soru zivanadan çıkar.

[FONT=Verdana]:) bunun bi kolayi var! otobüste en az 10990 ayak oldugunu söyleyelim, hem hic bisheyi zivanadan cikartmamish oluruz, hem de olasi shoförlerin/muavinlerin/öretmenlerin/yolcularin ve hatta herbirinin yedi cebinde yedisher kirkayakin da olabilecegini hesap dishi birakmamish olurus; sen de mutlu olursun, arzena da mutlu olur :)… [/FONT]

[FONT=Verdana]ve hatta aslina bakilirsa soruda sadece kedilerin ayak sayisi blirtilmish, cocuklarin ayaklari hakkinda bishi söylenmedigine göre ampüte vs. olabileceklerini de gözardi etmemek lazim… ne deolsa engelliler sitesindeyiz, sakat cocuklarin da otobüse binmish olabilecegine ihtimal vermemek ayip kacar biras :)… [/FONT]

[FONT=Verdana]O yüsden "otobüste en az 10976 ayak bulunmakta" diyelim, herkes mutlu olsun! :p…[/FONT]

[FONT=Verdana]yine itiraz kabul etmiom, en en en dogru yanit benimkisi!!! :p...[/FONT]

:) Kumsallardaki çakıl taşlarından bile sorular çıkartacağını düşünüyorum...:):)

sen kumsalli, cakil tashili soru istersin de ben sormas miyim, bilmece arkadashim benim! :)...

********* cakil tashi sorusu ***********

mineuy10 ile reku güzel ve ilik ama karanlik mi karanlik bir yaz gecesinde kumsalda oturuyorlar, dalgalarin sesini dinlemenin keyfini cikartiorlar... derken, reku bir cebinden, daha önceden hazirlamish oldugu 10 tane siyah cakil tashi, diger cebinden de 10 tane gri cakil tashi cikartior... avuclarinda bi güzelce birbirine karishtirdiktan sonra mineye dogru uzatior onlari... mine bakio, bakio ama reku'nun kendisine ne uzattigini bi türlü göremio karanlikta...

reku durumu izah edior ve "ayni renkten bir cift bulabilmen icin en az kac tane cakil tashi alman gerekior elimden?" diye soruyor mine'ye... :) mine de gülerek, "e, be reku! ondan daha kolay ne var!" dior ve bi miktar tash alio... kac tane alio?...

[SIZE=1](fazla kolay galiba ama olsun, cakil tashi var icinde =))[/SIZE]

Harikasın Rekursion! enerjin hiç eksilmesin arkadaşım:)Ben biliyordum çakıl taşlarından da soru çıkartabileceğin:D

Kimse yanıt vermemiş.. Acaba düşündüğüm kadar kolay değilmii..ben aklıma ilk geleni yazayım şimdi eline elimi daldırıp alırsam kaç çift olur birden fazla.:)
Sen aynı renkten bir çift istiyorsun...En az 2 alsam biri gri biri siyah olma olsılığı yarı yarıya,4 tane alsamda 1 çiftden fazla olma olasılığı var..:confused:
3 tane almalıyımki 1 çift garanti olsun..yanıt olarak en az 3 taş almalıyız diyorum....:)

En az 2 alsam biri gri biri siyah olma olsılığı yarı yarıya,4 tane alsamda 1 çiftden fazla olma olasılığı var..:confused:
3 tane almalıyımki 1 çift garanti olsun..yanıt olarak en az 3 taş almalıyız diyorum....:)
:) tebrikler!!!... aynen öyle; renk sayisindan bir fazla alman gerekior... örnegin besh ayri renkte tash olsaydi, 5+1=6 tash alman gerekirdi... cünkü en kötü olasiliktan yola cikman gerekior... ve en kötü olasilik, cektigin her tashin farkli renkte olmasidir, ama bu sadece ilk besh tash icin mümkündür; 6. tash icin bashka renk kalmayacagina göre diger tashlarin birinin renginden olucak mecburen ve cifti bulmush olucaksin :)...

(...) 4 tane alsamda 1 çiftden fazla olma olasılığı var..:confused: (...)
bir ciftten fazla olmasi sorun degil de, mümkün oldugu kadar az tash alma sharti zedelenmish olurdu... bunu soruda daha cok belli edebilirmishim hakkaten ama sadece iki renk kullaninca gerek kalmadigi icin aklima gelmemishtir büük ihtimalle :)...

asil sen harikasin, mine! :)...

Kimse yanıt vermemiş.. Acaba düşündüğüm kadar kolay değilmii..
sana özel soruldugunu düshünmüsh olabilir herkes :)... ya da begenmediler soruyu, ya da cok kolay bulduklari icin "kesin bi bityenigi vardir o soruda" dediler, ya da gercekten zor geldi, kimbilir :)... herneyse, bu "ya da" larin sonu gelmes; yanitin icin teshekkür ederim, sadik bilmece arkadashim benim! :)...

***************** yeni soru ****************

irmaklarda yüze yüze iyice ustalashan mineuyon, kafaya olimpiatlari koyuyor :)... müracat ettiginde, büyükce bir havuza götürülüor ve iki dakika icinde iki tur yüzebilirse olimpiatlara girebilecegi söylenior... bunu basharabilmesi icin ortalama hizi saatte 10 km olmasi gerekior... fakat ilk turda ortalama sadece saatte 5km bir hiz ile yüzebilior... ikinci turda hangi hiza ulashabilmesi lazim ki iki dakika icinde iki tur yüzebilmish olsun?...

[FONT=verdana]yukardaki sorunun yaniti shunlardan biridir;

a) en az 2,5 km/h hizla yüzmesi gerekir...
b) en az 5 km/h hizla yüzmesi gerekir...
c) en az 10 km/h hizla yüzmesi gerekir...
d) en az 20 km/h hizla yüzmesi gerekir...
e) en az 40 km/h hizla yüzmesi gerekir...
f) basharmasi imkansizdir...

bunu bir ip ucu olarak kabul edin ve hangi yanitin dogru olduguna siz karar verin ama aciklamasiz yanit kabul edilmio, ona göre! :)...

************ yeni soru [/FONT][FONT=verdana]************

[/FONT]dört kadin ve erkek arkadashlari hep birlikte sinemaya gidiorlar...
kadinlarin ismi: hale, jale, lale ve gaye
erkeklerin ismi: fikri, fikret, ismet ve hikmet

ismet, lale ve fikret'in arasinda oturuyor...
hikmet jale'nin yaninda oturmuyor...
gaye, hikmet ve fikri'nin arasinda oturuyor...
lale ve hale'nin arasinda iki kishi oturuyor...
fikri hale'nin yaninda oturmuyor
jale lale'nin saginda oturuyor...

üf, kafam karishti, kim kimin yaninda oturuor? :eek::)...

Şöyle çiziktirince;

hale-fikret-ismet-lale-jale-fikri-gaye-hikmet

çıktı. Ama sanki başka yanıtlar da olabilir gibi geldi. Ben nerede otursam acaba?

hale-fikret-ismet-lale-jale-fikri-gaye-hikmet
:) dogru yanit, güzel ciziktirmishin - tebrikler!!!

„başka yanıtlar da olabilir gibi geldi“ deince kurt düshürdün icime, cok ciziktirdim ama bashka yanit bulamadim – benim bulamamam, bashka yanitin mümkün oladigi anlamina gelmez tabe :)… örnegin o verilere göre hepsi ayni sirada degil de bazilari farkli siralarda oturuor olabilmeleri imkansiz mi diye kontrol etmedim acikcasi :)

eger vaktin varsa sen kontrol eder misin bi zahmet :)

Ben nerede otursam acaba?
rengin kara olsaydi sevgililerden birinin arasina gir derdim ama bu durumda lale ve jale'nin arasi güzel bi yer olabilir mesela :p...

eger vaktin varsa sen kontrol eder misin bi zahmet :)

rengin kara olsaydi sevgililerden birinin arasina gir derdim ama bu durumda lale ve jale'nin arasi güzel bi yer olabilir mesela :p...

Valla bunu da işin gücün arasında çiziktirdim... Şimdi kontrol etmem çok zor. Diğer soruya yanıt vermedim. Çünkü hatırladığım kadarıyla daha önce sorulmuş bir sorunun çeşitlemesi bu. Başkaları düşünsün istiyorum.

Lale ve jalenin arası iyiymiş... :) Hanımı ikna edebilecek miyiz acaba? :p Ona kalırsam fikret ve ismet daha olası gibi geldi. :cool:

Rekursion, soruyu okuyunca hemen 3 katı, 15 km hız yapması gerekiyor diye yazacaktım da senin ip uçlarını görünce birazcık daha yordum beynimi..:)

Mine ırmaklarda kendini akıntıya bırakıp yüzüyormuş, bayağıda hız yaptığını düşünüp olimpiyatlara heveslenmiş :Dama boşuna daha ilk turda iki dakika dolmuş:(İmkansız başarması imkansızzz:(:):)

Diyoruuum bakalım doğrumu tabiii...

olimpiyatlara heveslenmiş :Dama boşuna daha ilk turda iki dakika dolmuş:(İmkansız başarması imkansızzz:(:):)

Diyoruuum bakalım doğrumu tabiii...

:) elbette ki dogru!!! kocaman tebrikler, mine'cim!...
ilk turda, iki tur boyunca korumasi gerektigi ortalama hizin tam yarisiyla yüzünce kendisine taninan zamani doldurmush oluo :)... ama hic bishi boshuna degildir; ikinci turda suyun keyfini cikartabilir mis gibi - oh!!! :):p...

[SIZE=1]not; tash yagmurunua tutulmamak icin formül falan yazmadim ama ikna olmayan varsa bishiler yazariz icabinda =)...[/SIZE]

Çünkü hatırladığım kadarıyla daha önce sorulmuş bir sorunun çeşitlemesi bu. Başkaları düşünsün istiyorum.
:eek: amanin! hic farkinda degilim, gözümden mi kacmish, bütün sorulari okudugumu saniodum? :eek:...

Lale ve jalenin arası iyiymiş... :) Hanımı ikna edebilecek miyiz acaba? :p Ona kalırsam fikret ve ismet daha olası gibi geldi. :cool:
hmmm, hanimi ikna etmen de yetmeyebilir, ismet ve fikri'nin de birer cift sözü olabilir :p... ayrica, hanimlar eshleri icin hersheyin en iyisini en iyi bilenlerdir; [SIZE=1](lale ve jale'nin sümükleri akiomush zaten, saclarindan yaglar shipir shipir damliomush, 3 aydir banyo yapmamishlar, pis pis kokuolarmish =)p )[/SIZE]...

************** yeni soru **************

adamin biri istanbul'dan italya'ya gitmek üzere arabasiyla yola cikior... tekerlerinin biri patlak olmasina ragmen hic bisheycik olmadan ulashior italya'ya... nasi oluo bu ish? :)...

:) :) :)

Polis anlarsa yandın. Avrupada cezalar ağır. :)

Bende o sorunun benzerini hatırlamıyorum. Burdaki sorulardamıydı?

Ben düşüne düşüne buldum cevabı yalnız onu diyeyimmm...:)

Belki de ben bunayıp başka yerden hatırlıyorumdur. :) O kadar takılmayın. :cool: Ama sorunun başka çeşitlemesini daha önce gördüğüme eminim. :) Belki başka bir hayatta... :p

Patlak tekerlekle İstanbuldan İtalyaya nasıl gidilir..Gemiyle gitmiştir diyorumda,sanki cevab başka daha düşüneyim kafam bayağı karışık bulamadım:confused:

Aslında İstanbulda binmiştir gemiye, Romada inmiştir yada Napolide olamazmı.??

:) gemiyle de gitmemish, ucakla da gitmemish; karadan gitmish... yol boyunca bissürü polisle de karshilashmish ama hic bi sorun cikartmamishlar, durdurmaya bile gerek duymamishlar, cünkü patlak olan yedek tekermish :p; tebriker kelebek! :)...

Hiç aklıma gelmemişti yedek tekerin patlak olduğuu güzel yanıtmış.. Tebrikler Kelebek!

Bir soruda benden..:)

Adamın biri motosiklet ile yolculuk yapıyor. Meksika sınırında polis durduyor.. Motosikletin arkasında kocamaan bir valiz var. Polis valizi açıyor içinde tıka basa kum dolu. Şüpheleniyor didik didiik arıyor ama hiçbirşey bulamıyor.. Bu durum yıllarca devam ediyor..

Sınırda görevli olan polis emekli oluyor.. Birgün tesadüfen her defasında şüphelendiği ama hiçbirşey bulamadığı o genci görüyor.. Yanına yaklaşıyor ve kendini tanıtıyor.. Artık emekli olduğunu söylüyor. Kendisinden şüphelendiğini hatta birşeyleri sınırdan kaçırdığından çok çok emin olduğunu söylüyor ve soruyor, "NE KAÇIRIYORDUN?".. Adam emekli polisin şüphesinde haklı olduğu söylüyor..

Evet, soru bu, adam ne kaçırıyordu?..:)

İnşallah daha önce sorulmamıştır.. O kadar sayfaya bakamadım sorulmuş mu acaba diye?..:)

Bir soru da ben sorup hareketi devam ettireyim.:)

Soru işeretinin yerine hangi rakam gelmelidir.?

FENERBAHÇE=1
BEŞİKTAŞ=3
GENÇLERBİRLİĞİ=5
ESKİŞEHİRSPOR=3
GALATASARAY=?
TRABZONSPOR=0

Evet Sema sıfır,takımların noktalı harfleri sayılacaktı..:)

Tebrikler..:)

bir mantık sorusu da biz soralım;

Pazartesi, Salı, Çarşamba --- kadınların yalan söyleme günü.
Perşembe, Cuma, C.Tesi ---- erkeklerin yalan söyleme günü.

Pazar günü ise her ikisinin ortak olarak doğru söyleme günü.

SORU:
Erkek diyor ki ben dün yalan söyledim, kadında bende diye cevap veriyor.

Bu gün hangi gündür??? (( konuştukları günü bulunuz))

Pazartesi Salı Çarşamba-kadınların yalan söyleme günü.

Perşembe Cuma Cumartesi-erkeklerin yalan söyleme günü.. Pazar ortak doğru söyleme günü

Belirtilmeyen diğer günlerde ne söylüyorlar.Eğer kesin doğru söylüyorlarsa,cevap Perşembe erkek yalan söylüyor yalan söyleme günü..

Üst Alt