Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Rekursion bende sizden öğrenip anlamaya çalışıyorum...ı
Otobüsün hareket ettiği veya şöförü oldu belirtilmemiş. O yüzden hesaba katılamazlar. Aksi halde otobüste şöför dışında muavin, yardımcı öğretmen, hatta başka yolcular da olacağını varsayabiliriz. Soru zivanadan çıkar.otobüs şoförünün ayakları nereye gitmiş
Kumsallardaki çakıl taşlarından bile sorular çıkartacağını düşünüyorum...
tebrikler!!!... aynen öyle; renk sayisindan bir fazla alman gerekior... örnegin besh ayri renkte tash olsaydi, 5+1=6 tash alman gerekirdi... cünkü en kötü olasiliktan yola cikman gerekior... ve en kötü olasilik, cektigin her tashin farkli renkte olmasidir, ama bu sadece ilk besh tash icin mümkündür; 6. tash icin bashka renk kalmayacagina göre diger tashlarin birinin renginden olucak mecburen ve cifti bulmush olucaksin ...En az 2 alsam biri gri biri siyah olma olsılığı yarı yarıya,4 tane alsamda 1 çiftden fazla olma olasılığı var..
3 tane almalıyımki 1 çift garanti olsun..yanıt olarak en az 3 taş almalıyız diyorum....
bir ciftten fazla olmasi sorun degil de, mümkün oldugu kadar az tash alma sharti zedelenmish olurdu... bunu soruda daha cok belli edebilirmishim hakkaten ama sadece iki renk kullaninca gerek kalmadigi icin aklima gelmemishtir büük ihtimalle ...(...) 4 tane alsamda 1 çiftden fazla olma olasılığı var.. (...)
sana özel soruldugunu düshünmüsh olabilir herkes ... ya da begenmediler soruyu, ya da cok kolay bulduklari icin "kesin bi bityenigi vardir o soruda" dediler, ya da gercekten zor geldi, kimbilir ... herneyse, bu "ya da" larin sonu gelmes; yanitin icin teshekkür ederim, sadik bilmece arkadashim benim! ...Kimse yanıt vermemiş.. Acaba düşündüğüm kadar kolay değilmii..
dogru yanit, güzel ciziktirmishin - tebrikler!!!hale-fikret-ismet-lale-jale-fikri-gaye-hikmet
rengin kara olsaydi sevgililerden birinin arasina gir derdim ama bu durumda lale ve jale'nin arasi güzel bi yer olabilir mesela ...Ben nerede otursam acaba?
eger vaktin varsa sen kontrol eder misin bi zahmet …
rengin kara olsaydi sevgililerden birinin arasina gir derdim ama bu durumda lale ve jale'nin arasi güzel bi yer olabilir mesela ...
olimpiyatlara heveslenmiş ama boşuna daha ilk turda iki dakika dolmuşİmkansız başarması imkansızzz
Diyoruuum bakalım doğrumu tabiii...
amanin! hic farkinda degilim, gözümden mi kacmish, bütün sorulari okudugumu saniodum? ...Çünkü hatırladığım kadarıyla daha önce sorulmuş bir sorunun çeşitlemesi bu. Başkaları düşünsün istiyorum.
hmmm, hanimi ikna etmen de yetmeyebilir, ismet ve fikri'nin de birer cift sözü olabilir ... ayrica, hanimlar eshleri icin hersheyin en iyisini en iyi bilenlerdir; [SIZE=1](lale ve jale'nin sümükleri akiomush zaten, saclarindan yaglar shipir shipir damliomush, 3 aydir banyo yapmamishlar, pis pis kokuolarmish =)p )[/SIZE]...Lale ve jalenin arası iyiymiş... Hanımı ikna edebilecek miyiz acaba? Ona kalırsam fikret ve ismet daha olası gibi geldi.
.Gemiyle gitmiştir diyorumda,sanki cevab başka daha düşüneyim