Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Otobüsün hareket ettiği veya şöförü oldu belirtilmemiş. O yüzden hesaba katılamazlar. Aksi halde otobüste şöför dışında muavin, yardımcı öğretmen, hatta başka yolcular da olacağını varsayabiliriz. Soru zivanadan çıkar.

Orta karar bir soru.....

Bir tenis topunu olası en uzak noktaya bütün hızımızla fırlatıyoruz .Top hiç kimse yaklamamasına ve hiç bir yere çarpmamasına rağmen bize geri dönüyor.Top bize dönsün diye başka herhangi bir madde iliştirilmediğine göre bu nasıl olur.

Bu soruyu bana sordular. google da vardır mutlaka ama kopya çekene ödül yerine ceza veririm karışmam....:D

Bu sorunun bir kaç yanıtı olabilir.

Örneğin topu yeterince hızlı fırlatırsak dünyanın etrafını turlayıp bize geri döner. Hatta doğru rotada güneşe doğru fırlatırsak güneşi turlayıp yine döner.

Daha basit olarak gökyüzüne doğru fırlatırsak yerçekimi etkisiyle geri döner.

Uzayda boşlukta herhangi bir noktaya doğru fırlatırsak, önüne herhangi bir engel çıkmazsa milyarlarca yıl sonra başladığı noktaya geri döner..

Seç beğen, istediğini al... :cool:

Ama sanıyorum beklenen en basit yanıt... Yani topu gökyüzüne fırlatmak... :)

Evet gökyüzüne atmak dı..:)Tebrik ediyorum ama! kolay bi soruymuş galiba:(

Zor değil.... sadece dikkatli olmak gerekiyor. :) Soru insanı başka tarafa bakmaya çalıştırıyor... Hani şu şaşırtmaca vardır ya.. onun gibi. Aşağıdaki soruları hiç düşünmeden peşpeşe yanıtlayın:

1. Bir elde kaç parmak var?
2. İki elde kaç parmak var?
3. On elde kaç parmak var?

Evet hemen 15 mi geliyor arkadan dedim..

3 el sandımda

Çoğunluk 100 diye yanıt verir... :)

on diye okuyunca tek el düşünüp öyle hesap yaptım orda karıştırmadım..

zor değil.... Sadece dikkatli olmak gerekiyor. :) soru insanı başka tarafa bakmaya çalıştırıyor... Hani şu şaşırtmaca vardır ya.. Onun gibi. Aşağıdaki soruları hiç düşünmeden peşpeşe yanıtlayın:

1. Bir elde kaç parmak var?
2. Iki elde kaç parmak var?
3. On elde kaç parmak var?

1.5 PARMAK
2.10 PARMAK
3.50 PARMAK olması lazım

....Aziz ile kızı , İmam ile eşi.... misafirliğe gidince ev sahibi her birine birer tane düşecek şekilde 3 elma getiriyor ve her biri birer tane alıp yiyiyor :))) nasıl oluyor bu .d bilin bakalım zor degıl aslında.

bu da olabılır :)) ama benım düşündüğünden değil

o zaman imamın eşi azizin kızı mı :))) yada ev sahibi onlardan birimii.. :)) ııımm.. başka başkaa.. :confused:

basitmiş demek bu soru yada biz çok zekiyizzzz :p:cool: Doğru tebrikler .. imamın eşi azizin kızı ..

pardon biz zekiyiz derken soruyu bilen benim :cool: :))))))))) teşekkür ederiiim:))

öyle bişey yaptıysa tüü o imam azizin sıfatunaa yok ona elma melmaa:)))

Teorik düşünüyoruz... :)

Aziz eşini boşayıp yanına evlatlık almış da olabilir? :confused: İyice karıştı galiba... :p

size göre zeka sorusu olmayabılır ama ben yine de sorayım :))

matematiğine guvenen buyursun basit gibi görünür .d

4+3x2:2-7 = ?

Bir soruda ben yazayım..:)

3?10?31?93?283?850

Yukarıdaki sayı dizisini bozan sayı hangisidir?

Ene toprak mine o nasıl soru :S hiç fikir yürütemedim :confused::D

93'ün 94 olması gerekiyo bence.. :) 3 le çarpıp 1 eklemiş.

Evet Kelebek Doğru yanıt vermişsin canım..Tebrikler....:)

Doğru yanıt 94 olucaktı 3 ile çarpıp 1 sayıda ekliyorduk..

8, 3, 11, 22, 44, 88, ?

Soru işareti yerine hangi sayı gelmeli? ( Burada hareket devam etsin)

176 diyorum, bütün sayılar toplanarak gitmiş..:)

176 doğru...Toplama yapılarak gidilmişti..:)

Üst Alt