Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Teşekkür edemin ama doğru yanıtı mineuy vermişti daha önce. Ben sadece nasıl çözüldüğünü anlattım. :)

Bir de aşkolsun yani... cevap anahtarında 130 yazsa çözümü kabul etmeyecek miydiniz? :) :)

Ben 150 yi buldum ama bu şekilde bir çözüm açıklaması yapamazdım.:eek: % 70 lik kısım % 30 luk kısmından 60 fazla olduğunu bulmustum. % 70 den % 30 u düşünce kalan %40 60 denk geliyordu, 60 dörde böldüm 15 i 10 la çarptım 150 kişi gezmiş oluyordu. Ben biraz zihinden biraz kara duzen sonuçlar çıkarıyorum açıklama yapamıyorum malesef.:eek:

Hımm... çözüm yolu doğru da olabilir, hatalı da olabilir. Biraz (yaklaşık 36 saattir) uykusuzum. Şimdi kafadan şeyedemedim. :) İlk bakışta doğru gibi duruyor. :) Büyük olasılıkla doğru.

Ama gayet güzel anlatmışsınız... :) Matematikte aynı sorunun çok çeşitli çözüm yolları olabilir. Mutlaka biri geçerli olacak diye bir şey yok.

Degıl a sıkkı bırıne soyledım yanlıs bıldı ıp ucuverıyoum daıreıcınde cızgılerın ıkı katta olması yanı bılesenı

sayı ile başlamayan ve sayısal bir sonuca ulaşamayan matematik sorularını hiç sevemedim

bi baska soru daha

mejnun benim sayisal zekam sayi bulunsun bulunmasin cok gucludur ama sosyal zekam dusuktur herkesin yetenegi farkli

Aaa... güzelmiş soru!

B şıkkı doğrudur.

2 kutuda üst üste çakışan noktalar birbirini yok eder, diğerleri kalır.

Selda video tam kopmalık .. Ama doğru cevapmış. :D :D

Bir çiftin 7 oğlu var ve her oğullarının bir kız kardeşi var.
Bu aile kaç kişi :)

Eğer bu kelime oyunu falan olmayan bir matematik sorusuysa yanıt -2 dir.

tebrikler doğru

https://www.youtube.com/watch?v=6d_a9dHlR-c
gülmekten patladım :D

Yunan kahramanı Akhilleus’un, bir kaplumbağa ile yarış yaptığını hayal edelim. Çok iyi bir koşucu olduğu için Akhilleus, kaplumbağanın belirli bir mesafe, örneğin yüz metre, ileriden başlamasına izin verir. Eğer her ikisinin de sabit hızlarda koştuğunu düşünürsek (biri sabit yüksek bir hızda, diğer sabit düşük bir hızda), belirli bir süre sonra Akhilleus yüz metre koştuğunda, kaplumbağanın başladığı yere gelmiş olacaktır; bu süre boyunca kaplumbağa da küçük de olsa belirli bir mesafe koşmuştur, örneğin 1 metre. Akhilleus bir süre sonra bu mesafeyi de tamamladığında, o süre zarfında kaplumbağa yine küçük de olsa bir mesafe ilerlemiş olacaktır ve bu böyle devam edecektir. Böylece, Akhilleus ne zaman kaplumbağanın varmış olduğu bir noktaya varsa, daha hâlâ gitmesi gereken bir mesafe kalmış olacaktır.
Sonsuza dek Aşil tavşanı hiç geçemeyecktir. Ama pratikte geçebiliyor. Nasıl?

Mantık güzel ama fikir yanlış!

Aralarında 100m, Aşil'in saniyede 1 metre (100cm), kaplumbağanın saniyede 1cm gittiğini varsayalım. 100 saniye sonra Aşil kaplumbağanın başladığı noktaya varacak, kaplumbağa bu arada 100cm, yani 1 metre gitmiş olacaktır. 101. saniyede Aşil kaplumbağanın yeni konumuna ulaşacak, ama kaplumbağa sadece 1 cm gitmiş olacaktır. 102. saniyede ise aşil kaplumbağaya 98cm fark atacaktır. :) :)

Çünkü 102. saniyede kaplumbağa sadece 1cm yol alacak, 1cm geride olan Aşil ise 100 cm yol alarak hem geride olduğu 1cm, hem bu arada kaplumbağanın yol aldığı 1cm aşıp 98cm topuklayacaktır.

Üst Alt