Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Bu pek de bilmece sayılmaz.

İkisi de ihanet etmiş. Ama kadın daha çok ihanet etmiş. Çünkü kadın her halükarda paraşütle kurtulacak. Adam ise kadının ölmesini bekleyip ardından atlayabilir. Kadının ihaneti kesin, erkeğinki şüpheli.

Haklısın sayılmaz. Nereye paylaşacağımı bilmediğimden böyle bi durum oldu. Maksat muhabbet.
Kadın adam atlarsa paçasından tutayım kurtarayım gibisinden düşündüyse :rolleyes: ;)

Kadın adam atlarsa paçasından tutayım kurtarayım gibisinden düşündüyse :rolleyes: ;)

Farketmez.. Kadın yine de ihanet etmiş oluyor. Sonuçta o eylemi gerçekleştirmemeyi kafaya koymuş, önlemini almış.
Ne olursa olsun kadın ölmeyecek. Erkeğin kafasındakini bilmiyoruz. Kadın öldükten sonra atlayabilir veya vazgeçebilir. O yüzden şüpheli.

Aslında bunlar birbirini hiç sevmiyorlardı; kadın erkeğin ölmesini istiyordu, erkek de kadının. İkisi de hayal kırıklığına uğradı.

Benim bir sorum olacak 8+8 bin sonuçu çıkacak bunun için 4 işlem kulanılacak yalnız işlemin içinde tekralanan işlem kulanılmayacak isterseniz 4 işlemde bulun cevabı isterseniz tek işlemde bulun cevabı iyi günler;)

(8*8) * (8+8) - (8+8+8) =1000

64 * 16 - 24 = 1000

Ben yedi tane ile buldum n'olcek şincik...

Basit bir soru ile burayı biraz hareketlendirelim.

Metin'in babasının 5 oğlu var. 4 nün isimleri sırasıyla

Mete
Miti
Mötö
Mutu.

Buna göre 5. Çocuğun ismi ne olabilir.:)

AkDNZQ.png

MeTePe sabit noktalarda takılı kalmışım :) :) dışardaki evrene açılmayı düşünememişim :)
Capricorn Cevabı buldum fakat nasıl göstereceğimi bilemiyorum burada gösterebilecek arkadaşlardan bekliyorum. Kazanan kişide o olacak:)

Yeni soru verdiği ip ucu ile cevaba olastigim için MeTePe tarafından sorulacaktır..:)

Yarışmacı arkadaslara başarılar diliyorum.:)

Siteye resim yüklemeyi biliyorsan, cevabın resmini yükleyebilirsin

Bir gün bir sarayda at koşusu yarışı yaptırılacakmış.Ama bu yarışmada 1. Olan değil sonuncu olan kazanacakmış.Bu nedenle kimse atını koşturmak istemiyormuş.Sonra bir karar alınmış ve saray bilgesine sorulmuş. Bilge öyle bir şey söylemiş ki herkes atları deli gibi koşturmaya başlamış. Ama hala sonuncu olan kazanacakmış. Bilge ne söylemiş olabilir?

Cevap gelmiş teşekkürler Tayanç

Yeni soru ilginç ne demiş olabilir bilge acaba düşünelim biraz..

Sonuncu olacak diye neden atlarını koşturmak istemez insanlar onu anlamadım koşmasınlar sonuncu olsun :) :)

Çok güzel zor bir bilmece, ilk okuyunca kafam karışmış yanlış fikirler yürütmüşüm:eek: hala bi cevap bulamadım. Son ve başlangıç yeri değişmiş olabilir..
Bilemiyorum. Sonuncu olmak için bukadar koşulmaz..

At koşturanların kendi atlarını değil de rakip atları koşturması gerekir.
En yavaş koşan atın kendi atı olmasını isteyen bir yarışmacı haliyle kendisine verilen atı deli gibi koşturması gerekir.
Özetin de özeti şu olabilir: Tüm yarışmacılar bir başka yarışmacının atını koşturacak.

35 yaşındaki bir matematik öğretmenin eğitim verdiği bir okulda 600 öğrenci vardır.
okulda bulunan erkek öğrenciler kızlardan 30 fazladır.
Okulda toplam kaç erkek öğrenci vardır?

Üst Alt